Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

22 ideeën voor leuke kado’s voor iemand die geslaagd is

22 ideeën voor leuke kado’s voor iemand die geslaagd is

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Iemand is geslaagd voor het rijbewijs, de middelbare school, de studie of iets anders. Het maakt eigenlijk niet uit waarvoor, want slagen is altijd een feestelijke bedoeling. En dat vraagt natuurlijk om een kado! Elke mijlpaal moet gevierd worden, maar wat is nou dat geschikte kado voor die vriend, vriendin, kennis of familielid? Keuze genoeg! Wij helpen je in dit artikel graag een handje. We geven je 22 leuke ideeën voor kado’s die je kan geven aan een geslaagde.


Om te feesten

Kado’s die altijd goed in de smaak vallen zijn kado’s die aansluiten op de feestelijke gelegenheid.

1. Champagne

Koop een goede fles champagne voor de persoon die is geslaagd. Champagne is een luxe product dat uitstekend geschikt is voor zo’n bijzondere gelegenheid. Let natuurlijk wel op dat je dit niet geeft aan jongeren onder de 18 die geslaagd zijn voor de middelbare school.

2. Geslaagd gadget

Ook erg leuk en sfeervol is een gadget voor de geslaagde. Zo zijn er bijvoorbeeld medailles te koop, petjes, sjerpen, toga’s, ballonnen speciaal voor een geslaagde. Ook een beker of een grote kaart is natuurlijk goed!

3. Barbecue

Is er nog geen feest georganiseerd, dan is het ontzettend leuk om de geslaagde te verassen. Wanneer iemand voor het eindexamen of een studie slaagt, dan is dit meestal rond de zomerperiode. Het ideale seizoen om een BBQ te houden en te combineren met het feestje voor de geslaagde. Om het helemaal af te maken kun je er een surprise BBQ van maken. Nodig alle vrienden en familie uit, lok de geslaagde de deur uit en wanneer hij of zij terug komt kan het echte feest beginnen!


Huisraad

Iemand die is geslaagd voor het eindexamen of een studie staat vaak op het punt om uit huis te gaan. Op kamers, samenwonen of een eigen appartementje. Dat kost een hoop geld en vaak hebben scholieren en studenten daar niet zo veel van. Huisraad is daarom een perfect kado voor de geslaagde.

4. Servies

Heb je nog een oud servies staan dat je wilt doneren, of misschien wil je wel een mooi nieuw servies kopen voor de geslaagde? Bij de Ikea kan je voor nog niet zo veel geld een set mooie borden en kommen kopen. Ook bij de HEMA, Blokker en Action kun je daar goed voor terecht.

5. Tappas servies

Vind je een servies te gewoontjes, geef dan een tappas servies kado. Dit soort serviezen zijn vaak gekleurd in allerlei vrolijke kleurtjes en vormpjes. En dan kun je gelijk jezelf uitnodigen voor een gezellige tappas avond!

6. Mooie wijnglazen / whiskeyglazen

Wanneer iemand uit huis gaat, gaat het geld vaak eerst naar de hoognodige spullen. Daar horen voor veel mensen geen mooie wijnglazen bij of whiskeyglazen. Zo’n kado komt daarom extra goed van pas, want zelf heeft de geslaagde hier misschien nog geen geld voor (over).

7. Waterglazen met karaf

Een ander mooi luxe kado is een waterkaraf met mooie glazen. Deze kunnen mooi gebruikt worden wanneer er visite is of tijdens een uitgebreid dinertje. Bijvoorbeeld die tappas avond! Een extra tip van ons is om samen met anderen af te spreken wat er wordt gekocht, zo weet je zeker dat de geslaagde niet met dubbele spullen komt te zitten maar een leuk setje huisraad.

8. Planten

Een plant kado geven is altijd leuk, mits er ruimte voor is in huis of in de tuin. Houd daar dus goed rekening mee. Leuke, makkelijke planten om te geven zijn bijvoorbeeld vetplanten, cactussen of een orchidee.

9. Boekenkast of opbergbox

De geslaagde heeft waarschijnlijk een stapel met boeken die voorlopig de kast in verdwijnen. Een leuk en toepasselijk kado is daarom een boekenkast (als de geslaagde zijn of haar studieboeken nog wilt aanzien en gebruiken) of een opbergbox (voor de geslaagde die zijn studieboeken voorlopig niet meer hoeft te zien).

10. Fotolijsten

Een fotolijst met daarin een collage door de jaren heen van de school- of studietijd van de geslaagde is ook een leuk kado voor de gelegenheid. Je kunt hier ook nog een speech bij houden om het extra persoonlijk te maken.


Kadokaarten

Voor wie niet weet wat precies een geschikt kado is, maar wel iets nuttigs wilt geven (en niet maar gewoon een enveloppe met geld) is een kadokaart een goede optie! Deze kaarten kun je tegenwoordig van veel verschillende merken en winkels kopen. Denk bijvoorbeeld eens aan het onderstaande.

View this post on Instagram

#nintendoecard #nintendo #ecards

A post shared by Sister Shopping In Sydney (@australiashopper999) on

11. Spotify kaart

Hiermee kan de ontvanger een Spotify abonnement betalen. Dit abonnement kost €9,99 per maand en laat je muziek luisteren en downloaden zonder reclame tussendoor.

12. Apple of Google Play store

Met een Apple of Google Play Store kaart kan de ontvanger zijn of haar Apple of Google account opwaarderen. Bij Apple kun je hiermee meer opslag kopen en bij beide bedrijven kun je hiermee apps aankopen in de app store.

13. Bol

Een bol.com kadokaart komt eigenlijk altijd wel goed van pas. Op de website kun je zo veel verschillende dingen kopen dat een geslaagde hier altijd wel blij mee is. Er kunnen bijvoorbeeld leuke gadgets worden gekocht voor in de auto, in huis of op vakantie.

14. Xbox, Nintendo, PS4 ecards en Steam

Een spel op een Cd-rom kopen zit er tegenwoordig niet vaak meer in. Spellen worden namelijk gewoon online gekocht, gedownload op het account en gespeeld. Daarvoor moet je natuurlijk wel geld op je account hebben staan. En daar sluit onze kado tip bij aan. Geef een kado bon van Xbox, Nintendo of Playstation en de geslaagde kan zelf een spel naar keuze downloaden.

15. League of Legends, World of Warcraft (of andere spellen) opwaardeerkaarten

Voor sommige spellen moet je maandelijks betalen. Je deze maandelijks laten afschrijven van een creditcard, maar niet iedereen heeft deze. Daarom kun je ook opwaarderen middels opwaardeerkaarten. Net als de prepaid kaarten van mobiele telefoons vroeger. Zoek jij een leuk cadeau en weet je toevallig dat de ontvanger een online spel speelt? Dan is zo’n opwaardeerkaart een leuk en verassend kado!

16. Netflix

Een Netflix kado kaart is eigenlijk hetzelfde als een Spotify kado kaart. Alleen kun je op Netflix films en series kijken en op Spotify alleen muziek luisteren. Houdt de geslaagde van films en series en heeft hij of zij zelf nog geen Netflix account? Dan is deze kado kaart een heel leuk idee.


Om te spelen

Spelletjes zijn altijd leuk, tenminste, voor spelletjesmensen. Sommige mensen houden er helemaal niet van dus ga van te voren eerst na waar de ontvanger van jouw kado van houdt. Is het een “ja” voor spelletjes? Doe dan een leuk idee op met onderstaande tips.

View this post on Instagram

7 Wonders is a game I (Daniel) often forget how much I enjoy until it hits the table again. It fills a very unique role in that it can play 7 people in 30 minutes while still being a satisfying experience of a game. I’m not very good at it (in fact, this was my first win in over 2 years—Jessica usually wins) but it’s a game I see remaining in my collection for years to come. Do you have a favorite drafting game? #boardgame #boardgames #boardgamer #boardgaming #boardgamenight #boardgameaddict #boardgamesofinstagram #boardgamegeek #bgg #tabletop #tabletopgames #analoggames #game #games #gamer #gaming #gamergirl #gamenight #7wonders #carddrafting #cards #cardgame #brettspiel #brädspel #juegosdemesa #jeuxdesociete #j2s #familygamenight #familygames #strategygame

A post shared by The Game Table 🏆 (@thegametable) on

17. Bordspellen

Bordspellen komen in allerlei soorten en maten. Er zijn bordspellen zoals mens-erger-je-niet en ganzenbord. Maar ook meer exclusieve, intensieve en moeilijkere bordspellen zoals het Game of Thrones spel of Haunted House on the Hill. Bij deze laatste spellen speelt iedereen een karakter in een wereld (het spel) en is het de bedoeling dat je middels opdrachten steeds verder komt, verbonden sluit en vijanden wegspeelt.

18. Maar ook online in-game kados zoals een mount in WoW

Is degene voor wie jij een kado zoekt wel een gamer maar niet zo gek op bordspellen? Dan kun je ook in-game kado’s kopen. Bijvoorbeeld in World of Warcraft kan je via een Blizzard account leuke in-game kadootjes kopen en laten afleveren in de inbox (ook in het spel). Je kunt bijvoorbeeld exclusieve mounts kopen, gear of pets. Hiervoor hoef je zelf geen World of Warcraft te spelen.


Om te reizen

Wat je vaak ziet, is dat een geslaagde gaat reizen na de studie of middelbare school. Een tussenjaar om even tot rust te komen of juist even flink los te gaan. Azië en Zuid-Amerika zijn dan populaire bestemmingen. Voor zo’n reis zijn er een paar handige kado’s te geven.

19. Hoofdlamp

Aan een zaklamp wordt meestal wel gedacht, maar de hoofdlamp wordt al gauw vergeten. En dat terwijl een hoofdlamp stukken handiger is dan een zaklamp. Want als je iets moet doen waar geen licht is, is het helemaal niet handig dat één hand al in beslag wordt genomen door de zaklamp.

20. Dagboek

Een klein boekje waarin de reiziger tekeningetjes kan maken, aantekeningen kan zetten om de lokale taal te leren, gedachten kan bijhouden of een reislogboek. Niet iedereen denkt hieraan, waardoor het extra leuk is om het kado te krijgen voor een reis.

21. Jungle speed spelletje

Reizigers die na school of de studie een tussenjaar nemen leven vaak in hostels. En in hostels is het belangrijk en leuk om vrienden te maken. Met dit enorm leuke spelletje (dat klein is dus makkelijk mee te nemen in de backpack) zijn die vrienden zo gemaakt! Het spel bestaat uit 60 speelkaarten en een totempaal. Om de beurt trekt iedereen een kaart, en wanneer deze exact gelijk is aan die van iemand anders, moeten deze twee personen de totem pakken. Zo strijd je tegen elkaar met maximaal 6 mensen totdat iemand geen kaarten meer over heeft. Gegarandeerd een succes!

22. Scratch map

Een leuk kado voor de reiziger die alles al heeft ingepakt, is een scratch map of een wereldkaart. Wij vonden deze kurken wereldkaart, waar je met punaises je favoriete vakantiefoto van de bestemming in de kaart kan prikken. Je kunt dan met bijvoorbeeld buddy de foto op de muur plakken en een touwtje spannen naar de punaise. Creatief én leuk!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag