Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

8 Originele bierkado’s

8 Originele bierkado’s

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je op zoek naar een leuk kado voor een echte bierliefhebber? Doe dan inspiratie op met deze 8 originele bierkado’s voor de ware fijnproever. Voor de echte bierfanaat is altijd wat leuks te vinden om weg te geven: van leuke uitjes zoals een bierproeverij of een rondleiding door een brouwerij tot originele bierpakketten met allerlei leuke extra kadootjes erin.


Bierkado 1: Geef een bierproeverij kado

blank

Bier drinken hebben mensen altijd al leuk gevonden, maar sinds een aantal jaar is ook het proeven van bieren in opkomst. Wijn proeven is natuurlijk al veel langer een leuke en vaak ook serieuze aangelegenheid. Maar niet alleen over de smaak van wijn valt veel te leren, ook veel bieren hebben hun eigen unieke smaak die je zelf kunt leren herkennen. Bij een georganiseerde bierproeverij leer je van een professionele biersommelier alles over de verschillende bieren die je proeft. Voor elke liefhebber van lekkere bieren is dat leuk om een keertje mee te maken. Vergeet natuurlijk niet een arrangement te kiezen waarbij minimaal 2 personen welkom zijn, want bier smaakt natuurlijk het lekkerst met een vriend aan je zijde!


Bierkado 2: Een rondleiding door een bierbrouwerij

blank

Heel origineel is het niet om een rondleiding te maken in een bierbrouwerij, maar het blijft voor liefhebbers van smakelijk gerstenat wel altijd een beleving! Vooral wanneer je na het bezichtigen van de brouwerij ook mag aansluiten in het proeflokaal wordt het echt genieten. Diverse grote en kleine bierbrouwers in Nederland stellen hun deuren regelmatig open voor het publiek. Een arrangement cadeau geven is het leukst, want dan mag je ook vrijwel altijd proeven van meerdere bieren die er gebrouwen worden.

Welke Nederlandse brouwerijen zijn een bezoekje en een rondleiding meer dan waard? We geven je hier alvast een kleine top 3:

1. De Pelgrim is de laatste actieve bierbrouwerij van Rotterdam maar hier kun je helaas alleen op afspraak terecht voor een rondleiding. Een bezoekje is wel erg leuk als je er met een iets grotere groep langs kunt.

2. De Brand brouwerij in het Limburgse Wijlre is bij reservering vooraf te bezoeken onder begeleiding van een gids. Die leidt je door het gehele brouwproces in de fabriek en natuurlijk mag er ook geproefd worden!

3. Maallust is een brouwerij in Veenhuizen (op de grens tussen Friesland en Drenthe) waar je behalve van een rondleiding ook kunt genieten van een lekkere lunch en een van de vele lekkere bieren die er worden gebrouwen.


Bierkado 3: Fles bier met zelf ontworpen etiket

Ook heel leuk en origineel is het om zelf een etiket te ontwerpen voor een set bierflessen en die met dat bijzondere etiket erop kado te doen. Bij een speciale gelegenheid zal dat altijd in de smaak vallen en het is de ideale manier om het feestvarken eens extra in het zonnetje te zetten. Er zijn diverse websites waar je zelf online een leuk etiket kunt ontwerpen, zoals bijvoorbeeld de website van Stickermaster of de Beer Labelizer. Na het ontwerpen van je bieretiket (let erop dat je het correcte formaat kiest) kun je het als bestand opslaan en printen of af laten drukken, maar dat kan ook vaak direct op de site zelf al. Je krijgt de etiketten dan als een sticker zodat je hem meteen op de fles kunt plakken. Maar zelf afdrukken op normaal papier kan ook. Dan plak je een etiket makkelijk op de fles met een beetje melk.


Bierkado 4: Bierpakket met bijbehorende bierglazen

Bier smaakt het lekkerst uit het beste glas. Het valt daarom altijd in de smaak wanneer je een bierpakket cadeau geeft waar ook het juiste glas direct bij zit. Vrijwel elk biermerk heeft zijn eigen glazen, waar niet alleen het logo op staat maar dat ook de perfecte vorm heeft voor de biersoort die je gaat drinken. Een pils wordt bijvoorbeeld vaak in een vaasje of fluitje gedronken, een witbier vaak uit een lang en hoog glas en abdijbieren in kortere brede glazen. Ook een bokbier wordt vaak geserveerd in een kort en breed glas, maar dan wel in een glas dat smaller wordt naar de bovenkant om te zorgen dat je nog altijd een lekkere dikke schuimlaag krijgt. Kortom, een lekker biertje komt het best tot zijn recht in het ideale glas en door dat direct mee cadeau te geven is het bierplezier compleet!


Bierkado 5: Een heerlijk en origineel bierpakket

Bierpakketten zijn er in alle soorten en maten. Voor elke liefhebber is er daarom wel eentje te vinden waar een of meer biermerken in zitten waar het water van in de mond loopt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende pakketten:

  • Een blond bierpakket met blonde bieren uit Nederland, Duitsland en andere landen waar witbier zeer wordt gewaardeerd zal zeker gewaardeerd worden door de echte liefhebber van blonde biertjes.
  • Vooral in de herfst is een bierpakket met donkere (bok)bieren een geweldig leuk en smaakvol cadeau.
  • Belgische bieren doen het natuurlijk ook altijd goed, want in België vind je een geweldige variatie aan abdijbieren en andere speciaalbieren.
  • Voor iemand die van Engelse bieren houdt is altijd een heerlijk gevarieerd bierpakket samen te stellen met allerlei ales, lagers, stouts en nog veel meer typisch Engelse en Britse biertjes!
  • Met een verrassingspakket geef je een enorme variatie aan bieren uit landen van over de hele wereld kado. Het is daardoor voor hem of haar een geweldige manier om nieuwe smaken te ontdekken.

Bierkado 6: Bierpakket met leuke extra’s

Bierpakketten met allerlei leuke extra’s, zoals lekkere snacks, een bierkoeler, een bijzondere flessenopener of zelfs een kleine barbecue zijn een leuk en origineel kado. Veel bekende biermerken zoals Jupiler, Heineken, Alfa en Hertog Jan hebben hun eigen pakketten samengesteld. Prijzen variëren daarbij van 25 tot 50 euro voor een gemiddeld bierpakket met een of meer leuke kado’s erbij. De pakketten zijn verrassend veel waar voor hun geld, want van een stevige bierkoeler bijvoorbeeld kun je echt nog jarenlang plezier hebben. Er zijn ook tal van deze pakketten voor speciale gelegenheden, zoals wanneer de ontvanger 50 is geworden, voor op Valentijnsdag, voor iemand die met pensioen gaat en allerlei andere feestelijke gebeurtenissen. Uiteraard zitten er dan telkens leuke kado’s bij die helemaal in dat thema passen!


Bierkado 7: Doe een thuistap met biervat kado

Heb je wat meer te besteden, bijvoorbeeld voor een extra speciale gelegenheid? Dan kun je altijd overwegen om een thuistap kado te geven. Vanaf ongeveer 150 euro kun je een biertap kopen waarmee de ontvanger zelf thuis zijn eigen bier kan tappen. Dat is niet alleen leuk om te doen, het wordt ook meteen een stuk makkelijker om de perfecte schuimkraag te creëren. De meeste thuistaps hebben een ingebouwd koelsysteem waardoor je altijd lekker fris bier serveert. De groottes variëren van 2 tot wel 5 of 10 liter, zodat de ontvanger ook als hij een feestje geeft lekker lang door kan blijven tappen.


Bierkado 8: Een tripje naar een Oktoberfest

blank

Als ze ergens dol zijn op bier, dan is het wel in Duitsland. Dat blijkt elk jaar weer tijdens het wereldberoemde Oktoberfest, wanneer in veel Zuid-Duitse steden zoals München en Stuttgart grote feesten worden gehouden waarbij het bier rijkelijk vloeit. Een tripje naar deze feestelijke happening kado geven is daarom heel leuk wanneer de ontvanger altijd al eens een Oktoberfest mee heeft willen maken. Pas alleen wel op met het boeken: vanwege de populariteit zijn er ook veel woekerprijzen te vinden op internet, terwijl biertafels tijdens een Oktoberfest eigenlijk niet met winst mogen worden doorverkocht. Het beste reserveer je daarom een georganiseerde trip bij een betrouwbare organisator. Lees er meer over in ons artikel.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag