Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 tips voor een origineel kado

10 tips voor een origineel kado

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Er komt weer een verjaardag aan, maar je hebt geen idee wat voor cadeau je moet kopen. Toch wil je niet wéér met een high tea bon aankomen of alleen maar een enveloppe met geld toestoppen, alsof je geen idee hebt wat de ander leuk vindt. Het is tijd om eens een echt leuk cadeau te geven. Dat als iemand vraagt wat ze hebben gekregen, jouw cadeau als eerste wordt genoemd. Wil jij ook je vrienden te vriend houden en de familiebanden versterken, geef dan eens een keer één van de volgende 10 cadeaus.


1# Film scratch map

Een cadeau bestaat vaak uit een materialistisch onderdeel, of een activiteit die je samen gaat ondernemen op jouw kosten. Maar wat nou als je beide concepten in één cadeau kunt gieten? De Film Scratch map is een kalender met de 100 beste films, verstopt onder een kraslaagje. Is er iemand jarig met wie je altijd naar de bioscoop gaat en waarmee je al tientallen films hebt gezien? Met deze film scratch map kunnen jullie gezellig honderden uren samen doorbrengen, terwijl je kunt lachen, huilen of griezelen. Kras de avond voor de filmavond een vakje open en zorg dat de film gereed is. De jarige zal de komende maanden of zelfs jaren steeds aan jou denken bij het horen van een filmtitel. Succes gegarandeerd!

https://nl.pinterest.com/pin/569283209140880626/


2# Ice Cream Roll Pan

Ken je iemand die echt niet weg te slaan is bij de ijscoman in de zomer? Zorg dat ze altijd hun eigen roomijs kunnen maken met deze Ice Cream Roll Pan. Je legt de aluminiumplaat van de ijsmaker in de vriezer en na een dag is deze ijskoud. Die kun je er vervolgens uithalen en er een laagje (zelfgemaakt) roomijs overheen gieten. Dit bevriest meteen, waardoor er een klein laagje ijs op de bodem ontstaan. Met de meegeleverde spatel kun je dit vervolgens afschrapen, waarbij elegante krullen roomijs ontstaan. Daarnaast zijn er vormpjes meegeleverd. Hiermee kun je naast rolletjes ook vormpjes uit het ijs drukken. Het cadeau is dus niet alleen heel erg mooi, maar vooral erg lekker. De originaliteit en het lekkere ijs zorgen er in ieder geval voor dat jouw cadeau smaakvol wordt bevonden op meerdere manieren.

https://nl.pinterest.com/pin/159666749273879904/


3# Star Wars Death Star tent

Wie zegt dat Star Wars en kamperen niet samengaan? Deze Death star tent zorgt ervoor dat jij op een coole manier The Force over de camping uitwerpt wanneer jij aankomt met deze verschijning. En als er op de camping andere Star Wars fans aanwezig zijn, zullen ze wel weten waarom ze weg moeten blijven van jouw tent om iets te stelen. Er zijn maar weinig mensen die het durven naar het hol van de leeuw te komen, want wie weet staan ze ineens oog in oog met Darth Vader die zijn tent bewaakt met een opblaasbare light saber. En iedereen weet dat een invasie van de Death Star een missie is die er maar weinigen overleven.


4# Kletspot

Heb je een vriend, vriendin of familielid die erg van gezelligheid houdt? Waarom geef je diegene dan niet iets cadeau wat garant staat voor nóg meer gezelligheid? De kletspot is een glazen pot die bomvol zit met allerlei kaartjes waar vragen, dilemma’s en vraagstukken op staan. Deze vaak hilarische of diepzinnige kaartjes zorgen ervoor dat je na het geven van het cadeau nog vele avondjes samen kunt genieten van een cadeau. En dat is uiteindelijk het leukste cadeau dat er is. Het verdwijnt niet direct ergens achterin een kast, maar kan gewoon de komende maanden op de keukentafel blijven staan. Zo kun je altijd gebruik maken van de kletspot, zodat er nooit meer een saai moment ontstaat.


5# Beerwulf – Populaire bieren

Kun je niet bij iemand op zijn verjaardag zijn, of woont iemand te ver weg om even langs te komen? Als ze van bier houden, is een bierpakket van Beerwulf een leuk idee. In dit pakket zitten de 16 meest toegankelijke speciaal bieren van dat moment, waardoor een bierliefhebber de pakketbezorger waarschijnlijk zal omhelzen van pure blijdschap. Het leukste aan dit cadeau is dat je het ook als verrassing kunt sturen, zeker als je ook het adres van iemand weet. Jij stelt het pakket samen en betaalt, de ontvanger hoef het alleen open te maken en op te drinken. Beerwulf stuurt daarbij ook enkele papieren beschrijvingen mee van het bier dat de ontvanger krijgt. Daar staat een sterrenrating, de ingrediënten, waar het bier zijn smaak vandaan heeft en hoeveel procent alcohol het bevat. Een leuk cadeau voor iemand die graag een biertje lust en een echte fijnproever is.

https://nl.pinterest.com/pin/369928556892123585/


6# Tandemvlucht paragliding

Wanneer je denkt aan een belevenis als cadeau, denk je vaak aan een hoge prijs. Maar wist je dat paragliden helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Voor ongeveer 40 euro geef je al zo’n bijzondere belevenis cadeau. Het is wel een aanrader om even te controleren of de ontvanger van het cadeau geen hoogtevrees heeft. Het kan namelijk zijn dat je cadeau ander ook wel onthouden wordt, maar dat er dan voornamelijk angstige gevoelens worden opgeroepen in plaats van vrolijke gevoelens. Maar als je vriend, vriendin of familielid een echte avonturier is, dan zal zo’n tandemvlucht vast een bijzondere ervaring worden. Het is namelijk niet iedere dag dat je kunt ervaren hoe het is om een vogel te zijn.

blank


7# Bucketlist voor koppels

Wil je een cadeau geven aan je partner of geef je een cadeau aan iemand die een geweldige relatie heeft? Dan kan het bucketlist boek voor koppels een geweldig idee zijn. Het is een boek met 250 opdrachten die variëren van grappig tot serieus en romantisch. Dat maakt het een geschikt boek voor wanneer je nog maar net samen bent, of al jaren gelukkig door het leven gaat. Voorbeelden van de opdrachten? Romantische briefjes voor elkaar achterlaten tussen de producten in de supermarkt, de eerste date opnieuw beleven en matchende (plak)tattoos zetten. Bij elke challenge is er een plek om jullie foto’s te delen, zodat je jaren later nog terug kan kijken naar deze grappige opdrachten. Uiteraard is er ook nog ruimte in het boek op je eigen opdrachten toe te voegen. Zo kan een koppel elkaar uitdagen om bepaalde opdrachten uit te voeren.


8# F*ck it list voor koppels

Ok, nog één boek voor koppels in deze lijst. Maar dat komt vooral omdat dit een tegenovergesteld boek is van de bucketlist. Met een F*ck it list ga je juist zorgen dat je minder zinloze dingen in het leven gaat doen, waardoor je veel meer tijd over houdt om als koppel leuke dingen te doen. Ben je een koppel, of ken je een koppel met een veel te druk leven, dan kan dit boek zorgen voor meer ademruimte, hilarische momenten met de leuke quotes en inzicht in het leven. In het boek schrijf je namelijk op wat voor dingen je niét meer wilt doen in het leven. Dingen waar je niet blij van wordt bijvoorbeeld. Het boek staat ook vol leuke quotes en de standaardantwoorden die we als mensen altijd geven op bepaalde vragen, worden op een hilarische manier ontleedt. Een leuk cadeau dus, als je het gevoel hebt dat je partner of een ander stel het veel te druk heeft om nog te kunnen genieten van het leven.


9# Stand-up comedy show en diner

Wanneer je iemand mee uit eten neemt als cadeau, dan bestaat zo’n avond vaak uit bijpraten over het dagelijks leven. Hoe is het met die, hoe is het afgelopen met dat enzovoorts. Maar wanneer je een diner met stand-up comedy cadeau doet, dan krijg je tijdens of na het eten grap na grap voor je kiezen. En hoewel dat biefstukje of de caesar salade natuurlijk ook erg lekker is, kan een smaakvolle grap de kers op de taart zijn voor de ontvanger van het cadeau. Er zijn in Nederland verschillende restaurants die dit concept aanbieden, dus zoek eens uit van wat voor soort eten en grappen de jarige houdt, zodat je een leuke locatie kunt kiezen voor het evenement.

blank


10# Ecosysteem in een fles

Geef je normaal een plantje aan je vrienden of familie, maar gaat deze al dood binnen enkele weken, dan wordt het hoog tijd om iets te geven wat ze onmogelijk dood kunnen laten gaan. Een ecosysteem in een fles is een plant in een afgesloten glazen fles, waar de cadeau ontvanger helemaal niets meer mee hoeft te doen, behalve een mooi plekje geven. De afgesloten ruimte kan zichzelf namelijk voor maanden of jaren prima in leven houden. Water verdampt, condenseert op het glas, komt weer als regen naar beneden, waardoor de plant weer kan drinken. Dit cadeau is ideaal voor kinderen om het concept van een ecosysteem te begrijpen, maar misstaat eigenlijk in geen enkel huis. Want zeg nou zelf, wie heeft er een plant in een afgesloten ruimte in huis?


Er zijn zoveel cadeautjes te koop, dat je soms niet meer weet waar je moet kijken. Helaas komen we toch elke keer weer op dezelfde cadeaus terecht. Een plantje, een Bol.com bon of een enveloppe met geld zijn één van de meest gegeven cadeautjes. We hopen namelijk dat diegene het leuk vindt en met deze cadeaus kun je dan ook niets verkeerd doen. Maar deze originele cadeaus weten de ontvanger echt te raken, waardoor ze voor jouw verjaardag wellicht ook een interessant cadeau weten te geven, waardoor je niet meer hoeft te doen alsof je het cadeau helemaal geweldig vindt. Toch geld cadeau doen? Lees hier hoe je op een originele manier geld cadeau kunt doen.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag