Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Het leukste bedankje om kado te geven

Het leukste bedankje om kado te geven

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Bedankjes na het einde van een bruiloft. Een kleinigheidje voor de jongens die je hielpen met verhuizen. Of een mooi kadootje voor je vriend of vriendin, simpelweg omdat je van ze houdt.Wat de gelegenheid ook is: kado’tjes kunnen nooit kwaad. Je maakt jezelf én anderen er blij mee. Maar wat geef je zoal? In dit artikel bespreken we een aantal situaties waarin het gebruikelijk is om een bedankje te geven. Daarnaast geven we alvast een aantal suggesties voor de leukste bedankjes.


Bedankjes voor een bruiloft

Aan het einde van de huwelijksdag willen jullie natuurlijk dat de gasten terug kijken op een geslaagde dag. En dat ze een mooie herinnering hebben aan de dag, net als jullie. Plus: je wilt vrienden en familie bedanken dat ze bij deze dag aanwezig waren. Daarom is het best wel gebruikelijk om de bruiloftsgasten een kado te geven. Maar wat geef je?

Een lekker hapje

Het is best wel lastig om je bruiloftsgasten iets te geven wat iedereen leuk vindt. Maar wie houdt er nou niet van een lekker hapje? Een stukje taart, wat lekkere snoepjes, chocola of een lekkere cupcake… Natuurlijk in een passende, feestelijke verpakking. Het was een poosje een trend om de ingrediënten van een lekkere cake in een wek potje te doen, maar je kunt het natuurlijk ook op een andere manier verpakken.

Klein plantje of bloembollen

Plantjes zijn heel leuk om te krijgen én om te geven. Bijvoorbeeld een schattig vetplantje of een eigenwijs cactusje. Helemaal niet duur, en toch origineel. Het enige probleem is dat het vrij lastig is om deze plantjes te personaliseren, tenzij je een etiket op het bloempotje plakt. Een alternatief zijn bloembollen of zaden om zelf groente te kweken. In het kader van ‘Let love grow’.

CD met jullie favoriete muziek

Eén van de leukste huwelijkskado’tjes is een CD met de favoriete nummers van jou en je bruidegom. Of muziek van de DJ of band die op jullie bruiloft speelde. De CD-hoes kun je vervolgens gebruiken om jullie namen en de trouwdatum te noteren. En eventueel een leuk bedankt-tekstje.

Polaroid foto

Bruiloften zijn een goed moment om herinneringen vast te leggen. De meeste gasten hebben zich mooi opgedoft en zouden het heel leuk vinden om op de foto te gaan. Hoe tover je deze gelegenheid om tot een bedankje? Door een mooi fotokader te ontwerpen waar jullie namen en de datum van het huwelijk in staan. Vervolgens kunnen mensen een polaroid van zichzelf laten maken met een herinnering en een bedankje aan de bruiloft.


Bedankjes voor collega’s

Er zijn verschillende gelegenheden waarbij je collega’s een bedankje kunt geven. Bijvoorbeeld als je een bedrijfsjubileum hebt of als een project ten einde loopt. Of als je dienstperiode erop zit, natuurlijk. Bijvoorbeeld als je met pensioen gaat. Wat leuk is om te geven hangt een beetje af van de band die je had met collega’s en het soort bedrijf waar je werkt(e), maar hieronder alvast een paar van de leukste bedankjes.

Iets te snoepen

Wil je het afscheid niet te zwaar maken, en gewoon even iets lekkers trakteren voordat je gaat? Veel mensen laten een lekkere snoeppot achter voor hun collega’s, gevolgd met een leuk kaartje of bedank tekst. Je kunt ook een mooie koektrommel (laten) ontwerpen en deze achterlaten. Dan kunnen je collega’s hun emoties om jouw gemis direct weg eten ;-).

Vergeet-mij-nietjes

Kunnen jouw collega’s ook wel wat meer groen op hun bureau gebruiken? Geef dan een vergeet-mij-nietje kado. Een erg toepasselijk en tevens persoonlijk kadootje. Je kunt de potjes in verschillende kleuren kopen, zodat iedereen z’n eigen favoriete kleur op z’n bureau neer kan zetten. Natuurlijk ook prima als jouw collega’s het plantje mee naar huis nemen. Zolang ze je maar niet vergeten!

Stressbal met boodschap

Je kunt je afscheidskado ook een beetje luchtig en grappig maken. Hebben jij en je collega’s een hectische baan? Geef dan iets ontspannends kado. Bijvoorbeeld een stressbal. Deze stressbal kun je laten bedrukken met iets dat jij altijd zei of iets dat je graag tegen ze wil zeggen.

Loesje met jouw quote

Wat waren jouw fameuze woorden op de werkvloer? Probeer deze welbekende woorden samen te vatten en print het uit in een Loesje-format. Vervolgens kun je dit Loesje inlijsten en als kado geven. Zo hebben jouw collega’s een leuke versiering voor aan de muur en worden ze tevens herinnerd aan jouw wijze worden.


Bedankjes voor meester of juf

Het schooljaar zit er weer op en de meester of juf heeft weer hard gewerkt om jouw kind(eren) over te laten gaan. Of jouw zoon of dochter is geslaagd en je wilt graag een leuk afscheidskado’tje geven. Maar wat geef je jouw meester of juf? Hij of zij wil natuurlijk niet 30x hetzelfde ontvangen. Daarom beschrijven wij hieronder de leukste en origineelste bedankjes voor meester of juf.

Samen met de klas: bedankthee

Koop een grote theepot of theemok en zorg dat iedereen daar een gepersonaliseerd thee’tje in doet. Hoe maak je dat? Maak een foto of tekstje vast aan het theelabeltje (in plaats van het standaard label). Vervolgens verzamel je alle smaken thee in de mok, of in een mooie zelfgemaakte theedoos. Zo zal de meester en juf nog langer nagenieten van de kinderen in zijn/haar klas.

Kado’tje met uitspraak

Er zijn leuke woordspelingen waarvan je gebruik kunt maken. Zoals “Het zit dr’op” bij een pot dropjes of schoolkrijtjes. Of “Bedankt dat je me liet GROEIEN” bij een leuk plantje. Of “En dan nu een POTJE genieten” bij een pot of mok gevuld met ontspannende dingen zoals thee. Je kunt natuurlijk ook zelf een uitspraak verzinnen. Dat maakt een kado’tje toch net iets persoonlijker.

Oorkonde voor de juf of meester

Je kunt ook een mooie oorkonde laten ontwerpen. Met een persoonlijke boodschap en een mooie foto erin. Deze kun je met de hele klas samenstellen of met een groepje kinderen geven.

Zelf ontworpen muismat

Of een ander plat voorwerp, zoals een placemat, dienblad of iets dergelijks. Je kunt een mooie tekening maken met een bedank tekst, of je kunt een foto en een tekst op het voorwerp laten afdrukken. Een leuk en persoonlijk kado waar de meester of juf ook echt iets aan heeft!


Bedankjes voor iemands hulp

Heeft jouw vriend of vriendin jou geholpen met verhuizen? Of kreeg je hulp uit onverwachte hoek toen je door een moeilijke periode heen ging? Het is hartstikke lief als iemand jou helpt, hoe groot of klein ook. Als je het gevoel hebt dat je iemand moet/wil bedanken: gewoon doen! Het kan geen kwaad. Hieronder een selectie van leuke bedankjes voor iemands hulp!

Lekker wijntje of biertje

Een leuk algemeen kadootje om te geven. Controleer echter wel of iemand alcohol drinkt! Zo ja, dan is het hartstikke leuk om een goede fles wijn te geven. Of een selectie met leuke speciaalbiertjes. Je kunt het etiket eventueel personaliseren om het kado’tje nog persoonlijker te maken.

Merci chocolaatjes

Wil je graag een toegankelijk kado’tje voor een kleine gunst die iemand je verleend heeft? Geef dan een mooie Merci chocoladedoos met een kaartje erbij. Altijd leuk om te krijgen en natuurlijk perfect om iemand te bedanken. Zoals de Fransen zeggen: Merci voor je hulp!

Kadobon

Heeft iemand veel tijd geïnvesteerd om jou te helpen maar vind je het te ver gaan om diegene te betalen? Overweeg dan om de tijd alsnog ‘terug te geven’ in de vorm van een kadobon. Bijvoorbeeld een dinerbon om samen uit eten te gaan, of een tegoedbon voor de bioscoop of voor een lekker wellness uitje. Dat is persoonlijker en leuker dan geld.


Tot slot: vergeet het kaartje niet

Een kaartje is eigenlijk altijd goed. Sommige situaties zijn namelijk niet geschikt voor een fysiek kado, maar vereisen wel gewoon een bedankje. Dan is een kaartje natuurlijk perfect. Niet te overdreven, maar wel met zorg uitgekozen en met beschreven met een persoonlijke boodschap. Überhaupt is een kaartje leuk om erbij te geven, ook als je al wél een fysiek kado’tje hebt.

PS. Er zijn nog veel meer gelegenheden wanneer je iemand wil bedanken. Alle kado’tjes die hier worden genoemd kunnen natuurlijk ook in andere situaties worden ingezet. En we hebben nog lang niet alle kado’tjes opgenoemd. Meestal geldt: hoe persoonlijker hoe beter!foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag