Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Het leukste kado voor je zus

Het leukste kado voor je zus

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heb jij ook een lieve zus die je even in het zonnetje wil zetten? Omdat ze jarig is, verhuisd is, een nieuwe baan heeft of gewoon omdat ze jouw zus is? Dan wil je natuurlijk wel aankomen met een leuk kado. Wij selecteren daarom het leukste kado voor je zus. Van een dagje wellness tot een gepersonaliseerd kado. Wat ga jij je zus geven?


Het ‘grote zussenboek’

Of, als jij zelf geen meisje of vrouw bent, het grote broer en zus boek. Het gaat er in ieder geval om dat je een boek kado geeft waar jij alle mooie herinneringen van jullie samen in vastlegt. Leuke uitspraken, hilarische anekdotes, oude foto’s, quotes van je zus of jullie favoriete recepten. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een fantastisch zussenboek / broer en zussenboek van! Dit is zo ongeveer het persoonlijkste kado dat je kunt geven. Bovendien ben jij zo altijd in gedachten van je zus, zij kan het boek elk moment open slaan en met een glimlach aan jullie familierelatie denken.


Avondje naar de Ladies Night

De meeste bioscopen organiseren een Ladies Night. Op deze avond opent de bioscoop haar deuren uitsluitend voor vrouwelijk publiek. Jouw zus wordt daar vriendelijk ontvangen met een glas prosecco (of jus d’orange) en kan nog eventjes rondstruinen bij de vele kraampjes in de bioscoop. Vervolgens begint de film, waarbij ze een lekker snackje en drankje krijgt. Om na afloop van de film met een goed gevulde goodie bag weer naar huis te gaan. Je kunt haar het beste twee waardebonnen voor de bioscoop geven, want alleen is ook maar zo alleen. Als jij haar zus bent vindt ze het vast leuk als jij mee gaat. Maar ja, met haar broer wordt dat toch wat ongemakkelijk. Gelukkig kan ze dan met een vriendin alsnog van de ladies night genieten.


Beauty producten

Houdt jouw zus ook zo van een goede, persoonlijke verzorging? Dan kan jij haar vast wel blij maken met mooie beauty producten. Producten die ze voor zichzelf niet zo snel zou kopen, maar die des te leuker zijn om te ontvangen. Hieronder een selectie van beauty producten die jij kado kunt kopen voor je zus:

 • Gezichtsmasker (bijvoorbeeld een collageen masker of een groene klei masker)
 • Nagellak
 • Waterproof mascara
 • Set van bodylotion en douchegel
 • Highlighting set
 • Blush set
 • Oogschaduwset
 • Rituals set
 • Luxe haarmasker
 • Parfum

Gepersonaliseerd voorwerp

Een familiekado, zoals een kado voor je zus, is natuurlijk persoonlijk. Daarom kun je voor dit kado ook flink uitpakken en er een mooie persoonlijke twist aan geven. Er zijn talloze kadosites waar je diverse kado’tjes kunt laten personaliseren. Zoals een mooie muismat met daarop een mooie herinnering van je zus, of een schort met een leuke zussentekst, een mok met ‘voor de leukste zus’ et cetera. Je kunt eigenlijk alles laten printen wat je maar wil. Daarnaast kun je ook een heleboel producten kopen waar alvast een standaardbericht voor je zus op staat.


Geef een passend boek

Geef je het kado ter gelegenheid van een bepaald evenement? Zogezegd, een ‘lifechanging event’? Denk hierbij aan dat ze gaat samenwonen, gaat trouwen, haar eerste baby verwacht of misschien wel haar eerste baan krijgt. Dan krijg je als vrouw met een heleboel nieuwe facetten van het leven te maken. Een mooi boek kan jouw zus helpen om zich beter voor te bereiden op deze nieuwe fase. Zo kan jij je zus toch nog een beetje helpen, ook al ben je zelf nog niet in de desbetreffende levensfase beland! Als je wel al bekend bent met de levensfase kun je natuurlijk ook zelf een boekje knutselen met de beste tips.


Dagje wellness kado

Bijna elke vrouw kan een dagje wellness wel waarderen, dus jouw zus vast ook wel. Gun haar een momentje van rust en geeft een heerlijk ontspannen kado. Bijvoorbeeld een dagje naar de sauna. Samen met jou, of samen met een vriendin. Of lekker alleen stomen en zweten. Een ander leuk wellness kado is een massage, bijvoorbeeld een hot stone massage of een olie massage. Een ander leuk kado voor je zus, wat een beetje gekoppeld is aan wellness, is een behandeling voor de handen en voeten. Geen enkele vrouw zal een goede manicure of pedicure afwijzen.


Geprinte herinnering

Wil je jouw zus iets persoonlijks geven? Kies er dan voor om een geprinte herinnering kado te geven. Dat klinkt nu een beetje abstract, maar we zullen uitleggen wat we ermee bedoelen. Je hebt vast hartstikke veel leuke herinneringen met je zus. Als kind, maar vast ook op latere leeftijd. Of misschien heeft jouw zus onlangs een speciale gebeurtenis meegemaakt waar mooie foto’s van zijn gemaakt. Hartstikke leuk om één van die foto’s uit te kiezen en uit te printen! Op een mooi canvasdoek, of met een fotolijst eromheen. Je kunt er ook voor kiezen om de foto af te laten drukken op een T-shirt of een kussensloop. Maar net wat jou het leukste lijkt!


Kado’tje om lekker in te luieren

Als je zus ‘s avonds lekker op de bank zit wil ze er natuurlijk comfortabel bij zitten. Daar kun jij als goede broer of zus natuurlijk voor zorgen! Er zijn talloze items waarmee je jouw zus een comfortabele avond bezorgt. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Warmtesloffen (sokken die je kunt opwarmen in de magnetron)
 • Nieuwe kussentjes voor op de bank
 • Een mooie plaid voor op de bank
 • Een onesie (fleece pak dat uit één geheel bestaat)
 • Een zeemeerminnendeken (een deken waar ze zich helemaal in kan nestelen)

Waardebon ‘Voor Haar’

Heb jij echt geen idee wat je jouw zus wil geven? Heeft ze alles al of is ze heel kritisch ingesteld? Met een waardebon zit je eigenlijk altijd goed. Jouw zus kan het uitgeven waar en wanneer ze maar wil, voor het door jou uitgekozen bedrag. Er zijn veel verschillende gift cards verkrijgbaar, waarvan sommigen expliciet bedoeld zijn om aan je zus of aan een vrouw in het algemeen te geven. Deze bon kun je inwisselen voor tal van leuke activiteiten die jouw zus vast en zeker kan waarderen.


Chocolade (fondue)

Jouw zus en chocolade. Een goede match? Dan hoeft het leukste kado voor jouw zus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn talloze leuke kado’s waarin chocolade centraal staat. Een mooie doos bonbons, een receptenboek met chocoladerecepten of een cursus bonbons maken. Het is ook leuk om een chocoladefondueset kado te geven. Vind je dat te duur of ben je bang dat je zus dat niet zo vaak gaat gebruiken? Dan hebben we nog een laatste hele leuke optie: de high choc. Dit is een soort high tea maar dan helemaal in het teken van chocolade.


Wat is nou echt het leukste kado voor je zus?

Een heleboel kadootjes passeerden de revue. Van typische vrouwenproducten, tot heerlijke delicatessen en van een dagje uit tot een comfortabele zeemeerminnen deken. Maar wat is nou echt het leukste kado voor je zus? Die vraag kun je het beste zelf beantwoorden. Jij bent immers degene die haar al jouw (of haar) hele leven kent! Denk goed na waar je jouw zus het meest blij mee zou maken. Een praktisch kado, hebbedingetje of toch een ervaring? Samen met jou of samen met haar vriend of vrienden? Als je het echt heel lastig vindt om een kado voor je zus uit te kiezen kun je ook een hulplijntje inschakelen. Misschien hebben jullie nog meerdere broers en zussen die wat tips hebben, of anders kunnen jullie ouders je vast wel wat inspiratie geven.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag