5 tips voor een dagje uit met je moeder

5 tips voor een dagje uit met je moeder

Laatst bijgewerkt: 22 februari 2019

Je moeder staat altijd voor je klaar. Ze heeft zo veel voor je gedaan: ze heeft je grootgebracht, je heel veel geleerd en altijd heerlijk voor je gekookt, bijvoorbeeld. Wil jij je moeder een dagje mee uit nemen? Misschien zoek je nog een origineel cadeau voor Moederdag, haar verjaardag, of wil je gewoon zomaar wat tijd met je moeder doorbrengen. Dan is het een goed idee om samen ergens naartoe te gaan. Dat wordt een dag die je lieve moeder nooit zal vergeten! Heb je niet zo veel inspiratie? In dit artikel vind je vijf tips voor een dagje uit met je moeder. Geniet van jullie dag samen!


Tip 1 – Ga samen naar een museum: tijd doorbrengen én wat leren

Is je moeder gek op musea? Of is ze juist nog nooit echt naar een museum of kunst expositie geweest? Dan is het leuk om samen een gaaf museum op te zoeken. Dit is leuk voor zowel jou als zoon of dochter, en voor je moeder. Misschien heeft haar favoriete kunstenaar wel een expositie in de buurt, is er een tentoonstelling over een bepaald gedeelte van de geschiedenis die zij ontzettend interessant vind of is er een beroemd museum bij jou in de buurt. Heb je geen idee welk museum het leukste is voor een dagje uit met je moeder? Wij zetten graag de vijf mooiste musea voor je op een rijtje.

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo

View this post on Instagram

Kazuo Kadonaga included in “WITH US IN THE NATURE” at Kröller-Müller Museum, The Netherlands (Feb 16, 2019 – May 9, 2019). : Gilbert & George’s “‘The Paintings’ (With Us in the Nature)” from 1971 is on view at Kröller-Müller Museum, The Netherlands, exhibited with seven sculptures from the collection in which the complex relationship between humans and nature is expressed in different ways. The sculptures are by Kazuo Kadonaga, Giuseppe Penone, Nicholas Pope, Bill Woodrow. “With their attempt to recreate a lost feeling, the G&G simultaneously expose the emptiness of the idea of nature as an unspoilt paradise: the landscape in which they sit, stand or stroll around is just as much made by human hands as the church, the fences and the brick walls that are visible in the landscape.” : Kadonaga’s commercially forested wood works uphold and upend notions of purity through the artist’s interventions with the materials.  His “Wood No. 5R”, 1978 was sliced lengthwise into hundreds of veneer-thin layers and reassembled.  Kadonaga’s “Wood No. 11M” was scored geometrically on one end and hit with a mallet, resulting in lengthwise expressions of the impact and a transformation of the original geometric scores on the log’s opposite end. : #GilbertandGeorge #GilbertGeorge #withusinthenature #artforall #KrollerMullerMuseum #GiuseppePenone #NicholasPope #BillWoodrow #KazuoKadonaga : © Kröller-Müller Museum, photo Marjon Gemmeke

A post shared by Nonaka-Hill (@nonakahillgallery) on

Als je moeder gek is op kunst en de buitenlucht, moet je echt naar het Kröller-Müller Museum gaan. Dit museum heeft één van de grootste beeldentuinen van heel Europa, en de op één na grootste verzameling van de schilderijen van Van Gogh van de hele wereld. Gaaf, toch? Huur een fietsje en rij samen met je moeder langs alle prachtige werken.

Museum de Fundatie in Zwolle

Als je moeder een echte kunstliefhebber is, dan moet je echt eens naar Museum de Fundatie. In dit museum vind je de meest interessante wisselende exposities, bijvoorbeeld over de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968, en in de vaste tentoonstelling bewonder je topstukken uit eigen collectie. Wat dacht je van Karel Appel, Jan Cremer of Joseph Klibansky?

Museum Volkenkunde in Leiden

Ook als je niet zo van de kunst bent is Museum Volkenkunde in Leiden super leuk uitje voor jou en je moeder. In dit prachtige museum ontdek je alles over verre, bijzondere landen. Je bekijkt mooie kunst uit bijvoorbeeld Australië of Peru, maar leert ook meer over deze landen. Perfect voor de reislustige types.

Museum Speelklok in Utrecht

Als jullie geen zin hebben om kunst te bekijken, kun je ook eens afreizen naar Utrecht. Daar vind je namelijk een superleuk uitje: Museum Speelklok! Geniet van de prachtige muziek van de zelf spelende instrumenten in dit museum en vergaap je aan de speelklokken, orgels en speeldoosjes. Als jullie daar niet vrolijk van worden…

Het Rijksmuseum in Amsterdam

Als je het niet zo goed weet, ga je gewoon voor de klassieker: het Rijksmuseum, natuurlijk! Wandel met je moeder langs de beroemde werken van Rembrandt, van Gogh en andere Nederlandse grootheden. Het Rijksmuseum is één van de meest bekende musea van ons land, waar je (ook als je er meerdere keren bent geweest) niet snel uitgekeken bent.


Tip 2 – Volg samen een workshop en laat haar droom uitkomen

Wilde je moeder altijd al leren schilderen? Of vertelde wel eens dat ze zo gek is op Indisch eten? Je weet wat wel wat een droom is van je moeder. Probeer die droom voor één dag te laten uitkomen, en ga samen een workshop doen! Zo kan ze eindelijk met die verfkwasten aan de slag of de lekkerste Indische recepten leren koken, terwijl ze wordt ondersteund door een professional. Jij gaat natuurlijk mee, want samen leren is nog leuker! Op deze manier laat je zien dat je naar je moeder luistert, dat je haar wensen belangrijk vind en dat je samen met haar wilt oefenen op haar gewenste hobby. Dan ben je toch helemaal de perfecte zoon of dochter? Daarbij zul jij ook een hele boel leren: had je in je eentje ook voor een workshop gekozen? Het is fantastisch om je horizon op deze manier te verbreden. Natuurlijk kunnen jullie ook na de workshop tijdens het dagje uit nog samen koken, knutselen of wat dan jullie ook hebben geleerd. Zo wordt jullie band (nog) sterker!


Tip 3 – Samen een escape room in of een ander spel doen

Zijn jullie lekker avontuurlijk en echte dare devils? Ga dan samen met je moeder een escape room doen! Door heel Nederland vind je tegenwoordig plekken om een escape room te doen, zoals Prison Island in Utrecht. Bij vele escape rooms kun je met z’n tweeën proberen te ontsnappen uit de kamer, door spannende puzzels te maken en bloedstollende raadsels op te lossen. Zijn jullie zo’n goed team dat jullie binnen de tijd uit de escape room kunnen komen? We zijn benieuwd! Als een escape room, met het vaak spannende decor en thema’s als een bloederig ziekenhuis, toch iets te spannend is, kun je er ook voor kiezen om samen met je moeder een ander spel te doen. Informeer eens bij de VVV in jouw woonplaats of er ook stadsspellen georganiseerd worden. Een leuk stadsspel is bijvoorbeeld Wie Is De Mol of Off The Radar, super leuk als je met alle broers en zussen een dagje voor je moeder aan het plannen bent. Daarna geniet je natuurlijk samen van een heerlijk drankje en hapje, die vaak al inbegrepen zijn bij zo’n stadsspel. Wie zal er winnen?


Tip 4 – Ga samen naar een concert: lekker meebrullen met je moeder!

View this post on Instagram

Ladies of Soul 2019 🎧🎷🎶

A post shared by Johnny Saija (@saijajohnny) on

Als je moeder altijd luistert naar Mumford and Sons, keihard meezingt met Anouk, geniet van de klassieke werken van Bach of juist gek is op Jacques Brel: bijna iedereen houdt wel van muziek. Wat is de favoriete artiest van jouw moeder? Speur op internet naar poppodia bij jou in de buurt of bekijk de agenda’s van de grotere concerthallen als de Ziggo Dome of de lievelings muzikant van je moeder in Nederland optreedt. Ze zal helemaal uit haar dak gaan als jij haar de tickets overhandigt! Hoe leuk is het om samen te genieten van de voorpret, alvast naar de cd’s te luisteren om de teksten in te studeren, en op de avond zelf keihard mee te brullen? Ook leuk om eens naar een concert te gaan van een artiest die jullie nog niet zo goed kennen, maar wel in hetzelfde straatje ligt als de favoriete muziek van je moeder. Bij de beschrijving van een concert staat vaak met welke artiesten je de muziek kunt vergelijken, en anders kun je altijd even kijken op de Last.fm site: tik de naam van de artiest in en de site laat weten welke muziek er op lijkt, en wanneer en waar je de bands in de buurt kunt bekijken. Rock on!


Tip 5 – De natuur in: wandelen, kletsen en genieten van de rust

Is je moeder meer een rustig type, die er blij van wordt om te tuinieren, te wandelen of lekker aan zee een boekje te lezen? Neem haar dan mee op een dagje in de natuur. Wat dacht je van een uitje naar één van de Waddeneilanden, dat mooie bos bij jou in de buurt, of de heuvels in Limburg? Trek je stevige wandelschoenen aan en koop een wandelroute bij de plaatselijke VVV, huur een fiets of vertrek voor een dagje naar zee om een lange strandwandeling te maken. Je moeder zal helemaal in haar element zijn, jullie kunnen tijdens het wandelen fijne gesprekken met elkaar voeren – want je hebt geen afleiding van muziek, andere mensen of verkeer – en jullie zullen helemaal tot rust komen in de natuur. Fijn toch, om op deze manier met je moeder te bonden? Ook als jij niet zo veel hebt met de natuur, zal zo’n dagje buiten ook jou goed doen. Je bent immers lekker in beweging, en als je het stralende gezicht van je moeder ziet als jullie in de natuur zijn, ben jij meteen vrolijk! Neem een lekker picknickmandje mee vol lekkers, zodat jullie ook nog samen kunnen genieten van een lekkere lunch en een verfrissend drankje. Zo kom je de dag wel door!


Als je op zoek bent naar een leuk dagje weg met je moeder, hebben wij genoeg leuke ideeën voor je. Ga bijvoorbeeld samen naar een gaaf museum zoals het Rijksmuseum in Amsterdam, het Volkerenmuseum in Leiden of Kröller-Müller Museum in Otterlo, waar je de mooiste werken van beroemde kunstenaars kunt bekijken. Is je moeder meer van de natuur? Ga dan een dagje naar het strand of wandelen in het bos – natuurlijk met een lekker lunchpakket. Je kunt ook samen losgaan tijdens een concert, of een workshop volgen van iets wat ze altijd al wilde doen. Wat spannenders in je gedachten? Ga dan met z’n tweeën een escape room doen, of bijvoorbeeld samen met je broers en zussen een stadsspel als Wie Is De Mol. Wat je ook gaat doen, je moeder zal heel blij zijn om een dag met je door te brengen. Dat wordt een uitje om nooit te vergeten!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag