Wat is het beste collageen masker?

Wat is het beste collageen masker?

Laatst bijgewerkt: 24 december 2018

“Forever young, I wanna be forever young…” Alphaville zong er in de jaren ’80 al over. Maar ja, anno 2019 ziet ook deze band er oud en gerimpeld uit. Gelukkig zijn er een aantal beautyproducten om er zo lang mogelijk jong uit te blijven zien. Eén daarvan is het collageen masker. In dit artikel staan we stil bij de beste collageen maskers. Ook leggen we uit wat collageen is en waarom jouw huid er baat bij heeft. 


Wat is het beste collageen masker?

Er zijn een heleboel collageen maskers op de markt. Als je een collageen masker via het internet koopt, lees dan even de recensies. In een fysieke winkel kun je advies vragen aan de verkoopmedewerkers. Om alvast wat inspiratie op te doen selecteren wij collageen maskers met de beste werking:

BeautyFace collageen maskers

BeautyFace is een online merk dat zich volledig richt op een mooi gezicht. Op hun website kun je 12 verschillende maskers kopen. Allemaal bevatten ze collageen. Daarnaast zijn ze natuurlijk nog voorzien van andere stoffen. Hierdoor is er voor elk doeleinde wel een collageen masker te vinden. Het leuke is dat er ook collageen maskers zijn die zich specifiek richten op 15+ of juist op 40+.

De Tuinen Slakkengel Anti-Age masker

Holland and Barrett, voorheen ‘De Tuinen’, verkoopt veel gezichtsverzorgingsproducten. Waaronder het Slakkengel Anti-Age masker. Dit product is een natuurlijke samenstelling van allantoïne, collageen en elastine. Dit maakt de huid gladder en schoner. Daarnaast herstelt het oneffenheden door littekens en/of rimpels. Het Slakkengel Anti-Age masker is geschikt voor alle huidtypen.

Douglas collageen maskers

Douglas heeft een groot assortiment met gezichtsmaskers. Hierin mogen collageen maskers zeker niet ontbreken. De maskers van Douglas zijn dermatologisch getest, ruiken heerlijk en werken goed. In het assortiment vind je maskers van diverse merken, in diverse prijsklassen. Eén van de best verkopende collageen maskers in het assortiment is de ‘Hollywood Skin Collageen Eye Patches’. Hiermee worden donkere kringen en tekenen van vermoeidheid weggevaagd.

Gold Collagen ® Hydrogel Mask

Dit merk heeft zich gespecialiseerd in collageen. Hun masker, ‘hydrogel mask’, is speciaal ontwikkeld om het natuurlijke huidverjongingsproces te stimuleren. Het heeft dan ook een indrukwekkende lijst met ingrediënten. Samen zorgen ze ervoor dat het masker het beste in jouw huid naar boven haalt. Je huid wordt gehydrateerd, gaat weer stralen, maakt de teint gelijkmatig en vermindert ouderdomstekenen. Dit masker is online te koop.

Dit was slechts een selectie uit heel veel online en offline verkooppunten van collageen maskers. Welk masker het beste is, hangt van jouw doelen en van je budget af. Voordat je een beslissing maakt is het misschien interessant om te weten wanneer je een collageen masker gebruikt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe vaak je het moet gebruiken. Dat lees je in onderstaande alinea’s.


Wanneer gebruik je een collageen masker?

De marketingcampagnes rondom collageen maskers verklaren dat je weer ‘jeugdig’ en ‘fris’ wordt. Het is inderdaad waar dat een collageen masker geschikt is voor een droge, onzuivere, verslapte en/of rimpelige huid. Al deze huidtypes worden hersteld. Deze huidproblemen worden geassocieerd met een iets oudere doelgroep. Laten we ‘vrouwen vanaf 30 jaar’ zeggen. In principe is het collageen masker voor iedereen, dus ook als je de 30 jaar nog niet gepasseerd bent, biedt het masker echt verwennerij voor je gezicht.


Wat is collageen?

Collageen is een eiwitsoort die van nature in je lichaam voorkomt. Het is ervoor bedoeld om bindweefsel bij elkaar te houden. Niet alleen in je huid, maar ook in je botten en bloedvaten. In dit geval zoomen we echter in op de huid, omdat dit artikel over collageen maskers gaat. Als jonge vrouw of man bestaat je huid uit 30% collageen. Hierdoor blijft je gezicht jong, rekbaar en vitaal. Om en nabij je twintigste levensjaar maakt het lichaam echter steeds minder collageen aan. Daarom ontstaan er ook ouderdomsverschijnselen zoals rimpels.

Wat gebeurt er met je huid als je minder collageen aanmaakt?

Je lichaam maakt van nature collageen aan. Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je lichaam aan maakt. Deze vermindering start ongeveer vanaf je 30e levensjaar. Een vermindering van collageen zegt je misschien niet zoveel. Toch heeft het wel degelijk consequenties voor je huid. Deze wordt dunner en minder rekbaar. Hierdoor is er meer ruimte voor rimpels, verzakkingen en een ruwere huid. Een collageenmasker zorgt er dus in feite voor dat jouw voorraad collageen weer wordt aangevuld. Daarmee worden bovenstaande ‘consequenties’ vertraagd. Het is dus niet voor niets dat een collageen masker vaak een ‘anti-age mask’ wordt genoemd.


Voordelen collageen masker

Je weet nu ongeveer wat collageen inhoudt. En, belangrijker nog, wat het beste collageenmasker is. Maar weet je ook waarom het goed is om je gezicht af en toe te verwennen met dit masker? Je leest het hieronder, bij de voordelen van een collageenmasker:

 • Collageen aanmaak. Het lichaam maakt zelf collageen aan, maar soms niet genoeg. Het masker stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen in je lichaam.
 • Stralende huid. Na een collageen masker zal je gezicht er stralend en fris uitzien. Daardoor krijg je weer een energiek en jong gevoel.
 • Maskeert wallen. Niets zo vervelend als een grauw gezicht door vermoeidheid. Gelukkig zorgt dit gezichtsmasker ervoor dat wallen en donkere kringen onder je ogen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.
 • Brengt elasticiteit. Een huid met te weinig collageen, wordt ruwer en stugger. Een collageen masker zorgt ervoor dat je huid weer elastisch wordt.
 • Beschermt en verstevigt. Zorgt ervoor dat je huid steviger en minder kwetsbaar wordt.
 • Hydratatie. Collageen geeft je huid extra hydratatie. Dat maakt het masker erg geschikt voor droge huidtypes.
 • Celvernieuwing. Stimuleert de automatische celvernieuwing van je lichaam.
 • Anti-ouderdom. Zoals eerder al uitgelegd, gaat collageen ouderdomsverschijnselen tegen.
 • Natuurlijk product. Collageen is 100% plantaardig, dus je smeert geen kunstmatige stoffen op je gezicht.
 • Afspoelen niet nodig. Je hebt net een masker opgedaan en nu moet het er weer af. Een heel gedoe, waarmee je soms alsnog je huid beschadigt. Het voordeel van een collageen masker is dat je het niet hoeft af te spoelen. Niets aan de hand dus als je per ongeluk in slaap valt met het masker nog op.

Nadelen collageen masker

Er zijn niet zo gek veel nadelen aan collageen maskers. De nadelen en bedenkingen die er wel zijn, zullen wij hieronder kort noteren. Zo kun je voor jezelf bepalen of je de punten zelf ook als nadeel beschouwt.

 • Prijskaartje. Collageen maskers zijn vrij prijzig, al helemaal in vergelijking met andere gezichtsmaskers. Daarentegen maken de specifieke voordelen van dit masker een hoop goed.
 • Lange inwerkingstijd. Het is geen masker dat je snel even onder de douche aanbrengt en een paar minuten later weer verwijdert. Integendeel, je moet het een half uur laten intrekken voordat je het weer kan verwijderen. Op zich niet zo erg, dan kun je er gelijk een ‘zen’ momentje van maken.
 • Niet voor iedereen. Het collageen gezichtsmasker heeft een aantal specifieke voordelen. De meeste voordelen slaan echter op mensen van boven de 30 jaar, die langzaam last krijgen van een droge huid en ouderdomsverschijnselen. Dus als jij nog in je tienerjaren of twintigerjaren zit, dan is het masker misschien niet zo relevant voor jou.
 • Twijfels over werking. Er zijn op het internet een heleboel verschillende meningen over collageen maskers te vinden. Sommige mensen zeggen dat collageen slechts een marketingtrucje is. Wij zijn geen wetenschappers, dus we kunnen er geen uitspraak over doen. Wel kunnen wij stellen dat het merendeel van de mensen zeer te spreken is over een collageenmasker.

Waarom een collageen masker?

Collageen in meerdere levensmiddelen en beautyproducten voor. Met betrekking tot je huid kun je voornamelijk lotions, crèmes en gels kopen. Toch zijn wij van mening dat een collageen masker beter werkt. Waarom? Het is vrij eenvoudig te verklaren. Een masker bedekt namelijk een groot gedeelte van het gezicht. Hierdoor is het in staat goed door te dringen tot de huid. Beter dan dat andere producten dat kunnen.


Hoe vaak moet je een collageen masker gebruiken?

Je kunt het collageen masker eenmalig gebruiken om jezelf eens goed te verwennen. Het is natuurlijk goed voor je huid, maar maximaal resultaat blijft uit. Daarvoor zal je het masker toch echt vaker moeten gebruiken. Het verschilt een beetje per merk masker hoe vaak je het moet aanbrengen, dus wij gaan even uit van ‘regelmatig gebruik’. Dat betekent dat je het masker zo’n twee à drie keer per week aanbrengt. Hiermee behaal je alle bovenstaande voordelen, van een gehydrateerde huid tot een anti-rimpelwerking, en meer. Want volgens sommige bronnen helpt het collageenmasker ook om huid en poriën te beschermen tegen schadelijke stoffen.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag