Kaaklijn trainen: hoe krijg je een kaaklijn?

Kaaklijn trainen: hoe krijg je een kaaklijn?

Laatst bijgewerkt: 13 mei 2020

Iedereen droomt natuurlijk van mooie en strakke gezichtscontouren. Door een strakke kaaklijn behoud je een jeugdige uitstraling en kan je jaren jonger lijken.

Als je door tijdschriften bladert zie je dan ook op elke pagina strakke kaaklijnen voorbij komen waar menig vrouw en man jaloers op is. Uiteraard is dit wel een beetje een vertekend beeld en komen er wel de nodige Photoshop trucjes bij kijken.


Hulpmiddelen voor een strakke kaaklijn

Technische snufjes zijn helemaal van deze tijd. Ook voor een strakke kaaklijn of het verwijderen van je onderkin zijn eenvoudige producten uitgevonden. Hierbij een overzicht van de 4 populairste producten om aan je kaaklijn te werken:

1. Kaaklijn trainer

Met een zogehete “neckline” trainer kun je werken aan je onderkin en een strakke kaaklijn. Door 3 verschillende veren en sterktes kun je opbouwend je kaaklijn strakker maken. Met ongeveer 3 minuten per dag beloven de bedenkers van dit product een snel en goed resultaat.

Prijs v.a. €15,-

Bekijk de Neckline trainer op Bol.com »


blank

2. Onderkin afslankband

Het ziet er wellicht wat ongemakkelijk uit, maar deze zogenoemde afslankband kan je uitstekend helpen om je onderkin te laten verdwijnen. Door compressie/druk van de band om je kin worden de juiste spieren geactiveerd en word je huid strakker. Door gemiddeld 20 minuten per dag deze band te dragen merk je al snel resultaat, aldus Qtrends, de ontwikkelaar van dit product.

Prijs v.a. €14,-

Bekijk de Afslankband op Bol.com »


blank

3. Jawline kaakspieren trainer

Een rubbere mond trainer om al “kauwend” je kaakspieren te trainen. Zo krijg je vlakke gezichtscontouren en een strakkere kaak.

Prijs v.a. €10,-

Bekijk de Jawline trainer op Bol.com »


blank

4. Gezichtsroller

Gezichtsroller voor een snellere bloedsomloop in je kin. Zorgen voor een gemasseerde huid en sterkere kaakspieren.

Prijs v.a. €12,-

Bekijk de kaaklijn roller op Bol.com »


Ondersteuning bij het verbeteren van je kaaklijn

Wil je zelf graag een strakkere kaaklijn, dan moet je misschien niet al teveel naar dit ideaalbeeld kijken. Kijk daarentegen vooral naar wat reëel is en wat je zelf aan training en aan voeding kan doen om je kaaklijn strakker te maken. Wanneer je werkt aan beide factoren (voeding & training) dan kun je een strakkere kaaklijn krijgen.

Naast een zogenoemde “Kaaklijn trainer” en het trainen van je kaaklijn spieren is het dus minstens zo belangrijk om een gevarieerd en gezond voedingspatroon te volgen. Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het letten op je voeding? Kies dan voor het volgen van een dieet.

In dit artikel lees je verder over wat de oorzaken kunnen zijn van een slappe kaaklijn en wat je eraan kan doen.


Strakke kaaklijn contouren

Heb je geen zin om je kaaklijn te trainen en vind je een beetje valsspelen oke? Dan kun je er ook voor kiezen om je kaaklijn te contouren.

Met behulp van make-up kun je namelijk ‘probleemgebiedjes’ verdoezelen en de accenten ergens anders op leggen. Donkere make-up gebruik je om schaduw te creëren en je gezicht smaller te laten lijken.

Donkere make-up breng je aan op je slapen, onder je jukbeenderen, naast de kin en langs de neusbrug. De sterke kanten van je gezicht accentueer je door en highlighter aan te brengen.

Breng deze lichte make-up aan op je kin, jukbeenderen, het wenkbrauwbot en op de neusbrug. Met een contourkwast of een beautyblender kun je vervolgens alle make-up gaan vervagen. Begin hierbij met de donkere make-up en ga over naar de lichte delen. Wil je meer uitleg of meer inspiratie? Kijk dan eens op Youtube naar contour filmpjes.


Bekijk ook:


Oorzaak van een slappe kaaklijn

Een slappe kaaklijn kan door veel verschillende factoren komen. Je kunt bijvoorbeeld een slappe kaaklijn krijgen door ouderdom, in korte tijd veel afvallen, verkeerde voeding of zwangerschap. Naarmate je ouder wordt, verslappen je spieren en kun je dit ook goed merken in je gezicht.

Er kunnen zogenoemde ‘hamsterwangen’ ontstaan doordat je huid rondom je kaak minder strak wordt. De oorzaak hiervan ligt met name bij de vermindering van collageen en het slinken van de kaakbotten.

De huid valt dus ruimer over de kaaklijn heen, waardoor de huid slapper wordt en gaat hangen. Je kunt natuurlijk niks doen tegen deze ouderdomskwaaltjes, maar er zijn ook zeker wat aandachtspunten op te noemen die je kunnen helpen aan een strakkere kaaklijn.

Het zijn echter niet alleen ouderen die last kunnen hebben van een slappe kaaklijn. Jonge mensen kunnen namelijk ook opgeblazen wangen hebben waardoor je de gezichtscontouren minder ziet. Dit zorgt er tevens voor dat je een wat oudere uitstraling krijgt in het gezicht.

De oorzaak hiervan ligt vaak bij een ongezonde levensstijl met verkeerde voeding, rookgewoonten en veel blootstelling aan de zon. Wanneer je bewust bent van deze gewoontes, dan kun je al veel doen aan het verbeteren van je gezichtscontouren. Lees hieronder verder wat je kunt doen om je kaaklijn strakker te maken.


Oplossingen voor een strakke kaaklijn

Wil je je gezichtsspieren strakker maken, dan is het allereerst belangrijk om naar je voeding te kijken. In ons dagelijkse voedingspatroon spelen koolhydraten en suikers namelijk een grote rol. Ongemerkt krijgen we hier elke dag veel te veel van binnen en dat heeft zo zijn invloed op onze huid. Teveel suiker zorgt er namelijk voor dat weefsel wordt verhard en dat de huid minder strak wordt (glycatie).

Wil je resultaat zien in je gezicht dan zal je allereerst je voedingspatroon moeten aanpassen en vooral geraffineerde witte suikers moeten laten staan. Kies in plaats daarvan voor eiwitrijke voeding en vitaminen en mineralen die zorgen voor een goede botopbouw, zoals magnesium, zink en calcium. Het is belangrijk om dus voldoende groenten en fruit te eten om deze belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Je kunt er eventueel voor kiezen om aanvullende vitaminen te slikken.

Twee andere belangrijke punten zijn, om te stoppen of te minderen met roken en je huid minder bloot te stellen aan zonlicht. Door het roken veroudert de huid namelijk extra snel en wordt de huid sneller slap.

Ook de zon zorgt ervoor dat je huid slapper wordt en collageen wordt afgebroken. Het is verstandig om niet te lang in de volle zon te zitten en je gezicht elke dag in te smeren met een dagcrème met beschermfactor.


Oefeningen voor een strakke kaaklijn

Wil je je gezichtsspieren strakker maken, dan kun je dit ook doen door zelf je spieren te trainen. Door elke dag gerichte oefeningen uit te voeren kun je namelijk je kaakspieren trainen. Hierdoor wordt de huid rondom de kaak strakker en wordt de kaaklijn beter zichtbaar.

Allereerst is er een speciaal apparaatje, de Facial Flex, waarmee je je wangen, mond, hals, kaak, jukbeenderen en zelfs een stuk ooggebied kunt trainen.

Je traint hiermee je gelaatsspieren en kunt zelf kiezen hoe strak je het elastiek spant van het apparaat. Herhaal deze oefeningen twee keer per dag een paar minuten en je gezichtsspieren kunnen zichtbaar strakker worden. Helaas is de werking van het apparaatje niet wetenschappelijk bewezen.

Een andere optie is om zelf je kaaklijn te trainen met speciale kaaklijn oefeningen. Hieronder leggen we drie oefeningen voor je uit die je dagelijks kunt uitvoeren.

Voor alle oefening geldt dat je niet na één keer al resultaat ziet, maar dat je deze oefening langere tijd moet uitvoeren. Als standaard elke dag ‘s ochtends en ‘s avonds deze oefeningen doet dan kun je na een maand al strakkere kaakspieren hebben.

Oefening 1:

Bij deze oefeningen houd je je handen op je kin en heb je je mond lichtjes open. Je probeert vervolgens je mond dicht te houden, maar houdt deze beweging tegen met je handen. Je zal vanzelf weerstand ervaren en merken dat je je kaakspieren aanspant.

Oefening 2:

Bij deze oefening houd je je handen op je wangen en je polsen naar elkaar toe. Vervolgens blaas je je wangen zo hard mogelijk op, zodat ze aangespannen worden. Deze beweging houd je ook weer tegen met je handen, zodat je kaakspieren aan het werk worden gezet.

Oefening 3:

Bij deze oefening span je je kaak en je hals aan door lichtjes omhoog te kijken. Vervolgens maak je een kusbeweging in de lucht en houd je deze beweging tien seconden vast. Ontspan daarna je spieren weer tien seconden voordat je de oefening herhaalt.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Beauty Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag