Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Afvallen met Nederland dieet

Diëten gaat niet alleen om afvallen, maar vooral ook om het behouden van je gewicht. Het Afvallen met Nederland dieet draait dus niet alleen om minder eten, maar om het eten van de juiste voeding én het behouden van motivatie. In het afslankplan wordt er een compleet weekmenu voor je opgesteld waarin eiwitten centraal staan en koolhydraten worden beperkt.

Bij het Afvallen met Nederland dieet leer je hoe je het beste je streefgewicht kunt behouden en krijg je beweegtips. Zo ervaar je de complete afvalmethode aan de hand van de 5 uitgangspunten: eten, bewegen, educatie, motivatie en omgeving.

Bekijk alle Afvallen met Nederland producten

Pluspunten

 • Relatief lagere kosten dan andere diëten
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van online afvalcoach
 • Zeer compleet menu
 • Geen hongergevoel (door eiwitten)

Minpunten

 • Weinig flexibiliteit in gerechten
 • Onbekend hoe succesvol het dieet is

Wat kun je lezen in deze review?


Hoe werkt dit dieet?

De meeste diëten zijn gebaseerd op afvallen door minder te eten. Hierdoor krijg je minder calorieën binnen en zal je lichaam uiteindelijk de reserves gaan verbranden. Deze diëten zijn alleen lastig om vol te houden omdat je last kan hebben van een hongergevoel en ze veel van je lichaam vragen. Afvallen met Nederland wil je daarom op een natuurlijke manier fit slank en gezond laten worden. Met dit dieet vind je een balans tussen het weglaten en het toevoegen van voedingsstoffen. Dit doen ze door je op een gezonde manier te laten afvallen waarbij koolhydraten worden beperkt en dit wordt gecompenseerd met eiwitten. Zo behoud je je spiermassa tijdens het afvallen. Dit is erg belangrijk omdat de spieren er juist voor zorgen dat je lichaam energie kan verbranden. Niet alleen draait dit dieet om het verliezen van gewicht, maar vooral ook om een blijvend resultaat en een stabiel gewicht.

Afvallen met Nederland doet dit aan de hand van een boek met een afslankplan. In dit boek staan de volgende vijf pijlers centraal: eten, bewegen, educatie, motivatie en omgeving. Het boek bevat complete menu’s voor elke dag met ontbijt, lunch en avondeten. Elke dag wordt er exact het aantal, eiwitten, koolhydraten, vetten en calorieën voor je uitgerekend. Daarnaast vind je de bijbehorende eiwitrijke en koolhydraatarme recepten in het boek. Niet alleen hoort gezond eten bij de afvalmethode van Afvallen met Nederland. In het boek wordt namelijk ook aandacht besteed aan hoe je de motivatie behoudt en hoe je voldoende in beweging blijft. Zo is er in het boek een beweegprogramma opgesteld voor elk niveau. Hierbij hoef je slechts 3 oefeningen per dag te doen die je een aantal keer herhaalt.


Verschillende fases van het dieet

Dit dieet werkt met verschillende fases. De eerste fase van het dieet gaat om het eten van eiwitrijke en koolhydraatarme maaltijden. Deze recepten zorgen ervoor dat je door lekkere recepten en zonder honger kunt afvallen. Deze eerste fase duurt 10 weken is gericht op het verliezen van overtollige kilo’s op een gezonde manier.

Na deze 10 weken worden er meer koolhydraten toegevoegd aan je maaltijden, zodat je langzamerhand een gezondere levensstijl aanleert en niet last hebt van het jojo-effect. Door deze tweede fase leert je lichaam om op gewicht te blijven en kun je zorgen dat je gewicht stabiel blijft. Zo voorkom je dus dat je terugvalt in je oude eetpatroon, waardoor de kilo’s er al snel weer aankomen.


Welke Afvallen met Nederland pakketten zijn er?

Bij het aanschaffen van het Afvallen met Nederland dieet, ontvang je het volgende:

 • Het dieetboek met:
  • 10 weken aan recepten en weekmenu’s
  • wekelijks boodschappenlijstjes
  • beweegoefeningen
  • motivatieprogramma
  • informatie over afvallen

Naast het dieetboek kun je ook kiezen voor een aanvullend premium dieet. Je kunt dan profiteren van de volgende extra’s:

 • premium recepten en e-books
 • begeleiding van online diëtiste
 • vragen stellen aan diëtiste
 • motivatieprogramma
 • beweeg- en eetgedrag oefeningen
 • receptenboek per seizoen
 • toegang tot het dieetforum
 • informatie over afvallen
 • online afvallen met Nederland profiel

Afvallen met Nederland belofte

Met het dieetprogramma van Afvallen met Nederland word je fit, slanker en gezonder. De eiwitrijke en koolhydraatarme recepten zorgen ervoor dat je verzadigd blijft en dus zonder een hongergevoel kunt afvallen.

Afvallen met Nederland geeft aan dat je gemiddeld 1 kilo per week kunt afvallen. Binnen 10 weken kun je zo op je streefgewicht zitten en kun je starten met het vinden van balans. Niet alleen zorgt het dieet ervoor dat je de eerste 10 weken zult afvallen, maar ook dat je dus je gewicht in balans kunt houden. In de weekmenu’s wordt daarom rekening gehouden met je ‘nieuwe’ lichaam en andere stofwisseling. Zo wordt er belooft dat je dus langere tijd succesvol kunt blijven afvallen met dit dieet.


Is het dieet makkelijk te volgen?

Wil je je eetpatroon aanpassen en wil je resultaat zien, dan zul je je moeten houden aan de richtlijnen van het dieet. Het dieet heeft geen strenge caloriearme dagmenu’s, maar zijn wel zorgvuldig samengesteld. Het volgen van deze dagmenu’s is niet lastig om vol te houden. De focus ligt namelijk niet op een lage calorie inname, maar op een gezonder eetpatroon waarin eiwitten centraal staan.

De recepten bevatten ingrediënten die lang verzadigen, waardoor je dus geen hongergevoel krijgt. De recepten zijn daarnaast makkelijk om te maken en hebben voldoende variatie. Je kan zowel vis, vlees als vegetarisch eten. Alle producten zijn gewoon te koop in de supermarkt en je kunt de recepten gewoon voor het hele gezin gebruiken.


Wat kost dit dieet?

Wil je het afvalprogramma van Afvallen met Nederland bestellen met het bijbehorende dieetboek dan zijn de kosten 18,99 euro + verzendkosten. Je ontvangt alle weekmenu’s, bijbehorende recepten, beweegoefeningen en andere info in één boek.

Wil je gebruik maken van het premium lidmaatschap , dan heb je de keuze uit de volgende opties:

 • 1 maand: € 8,99 per maand
 • 3 maanden: € 9,95 per maand
 • 6 maanden: € 7,50 per maand
 • 12 maanden: eenmalig € 67,00

Met het premium dieet kun je profiteren van extra’s, zoals een persoonlijke online dieetcoach, extra recepten en een bewegingsprogramma.

Het dieet is aan te schaffen via iDeal of bankoverschrijving. Let op dat je premium abonnement automatisch wordt verlengd met een termijn van één maand. Wil je de automatische verlenging stopzetten stuur dan een e-mail naar klantenservice@AfvallenMetNederland.nl.


Is dit dieet succesvol?

Op de website geeft Afvallen met Nederland aan dat 507.625 mensen al overtuigd waren om dit dieet uit te proberen. Daarnaast zijn er enkele succesverhalen te lezen op de website van mensen die succesvol kilo’s zijn verloren met dit dieet.

Er is helaas niet bekend hoeveel mensen ook daadwerkelijk hun streefgewicht hebben behaald of op gewicht zijn gebleven. Afvallen met Nederland claimt wel dat je een 100% tevredenheidsgarantie hebt. Ben je binnen 30 dagen niet tevreden, dan kun je het volledige aankoopbedrag geheel kosteloos terugkrijgen.


Conclusie: voordelen en nadelen

Er zijn zowel voordelen als nadelen op te noemen aan het Afvallen met Nederland dieet. Kies je voor het dieetboek of voor het premium lidmaatschap dan zijn de kosten relatief laag in vergelijking met andere diëten.

Je krijgt voor weinig geld een compleet menu met bijbehorende recepten. Daarnaast is er de mogelijkheid tot een online afvalcoach bij een premium abonnement. Dit kan een voordeel zijn voor mensen die houden van veel houvast bij een dieet.

Een ander voordeel is dat de recepten eiwitrijk zijn en goed verzadigen waardoor je geen last hebt van een hongergevoel. Een nadeel van het dieet is dat er weinig bekend is over het succes van het dieet. Daarnaast is er weinig vrijheid mogelijk in de keuze van je voeding, omdat er een compleet dagmenu is. Het dieet kan dus minder geschikt zijn voor mensen die houden van flexibiliteit in hun dieet.


Bezoek Afvallen met Nederland
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag