Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Weight Watchers dieet

Weight Watchers is al jarenlang één van de populairste diëten. Met Weight Watchers kun je leren om verantwoord en gezond te eten, zonder ingewikkelde sport- en voedingsschema’s. Het draait bij het Weight Watchers programma allemaal om het bijhouden SmartPoints. Zolang je binnen je puntentotaal blijft kun je genieten van jouw favoriete eten én tegelijkertijd jouw ideale gewicht bereiken.

Weight Watchers werkt met een uitgebreide app waarin je jouw ontwikkeling bijhoudt, duizenden recepten kunt vinden en in contact kunt komen met de actieve Weight Watchers community. Kies het Weight Watchers programma dat bij jou past en bereik je doel op een gezonde en leuke manier!

Ga naar Weight Watchers

Pluspunten

 • Populair dieet (wordt veel aangeraden)
 • Gemakkelijk te volgen en geen hongergevoel
 • Flexibel in maaltijdkeuze
 • Persoonlijke coaching
 • Weight Watchers app om alles in bij te houden
 • Gratis een maand te proberen

Minpunten

 • Maandelijkse kosten
 • Extra kosten voor persoonlijke begeleiding

Wat kun je lezen in deze review?


Hoe werkt Weight Watchers?

Bij Weight Watchers draait het allemaal om een slim voedingsprogramma en voldoende stimulans om vol te houden. Weight Watchers is geen crashdieet, maar wil je op een verantwoorde en bewuste manier laten genieten van lekkere en gezonde gerechten. Elk voedingsmiddel krijgt bij Weight Watchers een bepaalde waarde. Deze punten zijn toegekend op basis van het aantal calorieën, verzadigde vetten, suikers en eiwitten. In de app kun je heel eenvoudig opzoeken hoeveel punten jouw maaltijd heeft. Zo kun je zelf bijhouden of je binnen het dagtotaal en het weektotaal blijft. Uiteraard wordt er bij de puntentelling ook rekening gehouden met je geslacht, leeftijd en lengte.

Het dieet werkt heel eenvoudig: blijf je binnen je puntentotaal dan val je af en zul je vanzelf resultaat zien. Naast een goede voeding, vindt Weight Watchers het belangrijk dat je aan je dagelijkse portie beweging komt. Houd alle activiteiten bij in je dagoverzicht, zodat je kunt controleren of je voldoende in beweging bent. Uiteraard is het belangrijk om voldoende gemotiveerd te blijven tijdens het programma. Bij Weight Watchers kun je daarom makkelijk in contact komen met leden van de community en kun je persoonlijk advies krijgen van een ervaringsdeskundige.


Verschillende fases van dit dieet

Bij Weight Watchers kun je kiezen uit een afslankprogramma met cursus of zonder cursus. Als je kiest voor een programma zonder cursus dan kun je zelf je persoonlijke afvalplan bijhouden. Dit doe je op je eigen computer of via de handige Weight Watchers app. Op de app kun je jouw punten bijhouden, kun je zoeken naar recepten en kun je in contact komen met mensen uit de community.

Als je kiest voor een programma met cursus dan kun je gebruik maken van je persoonlijke afvalplan én heb je wekelijks een meeting op het programma staan. Allereerst heb je een kennismakingsgesprek waarin je samen met een coach jouw doelen gaat bespreken. Daarna word je deskundig gewogen om te zien welke stappen je maakt gedurende het afslankprogramma. Elke week vindt er een nieuwe cursus plaats bij jou in de buurt waar je ervaringen uitwisselt met andere cursisten en geïnspireerd en gemotiveerd wordt. Tevens word je iedere week gewogen om zo jouw progressie bij te houden. Als je het afslankprogramma kiest met cursus krijg je een extra maand en een receptenboek gratis.


Wat is er inbegrepen in dit dieet?

Kies je voor het afslankprogramma van Weight Watchers dan zijn de onderstaande dingen inbegrepen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om je dieet optioneel uit te breiden met de vele Weight Watchers shakes, gerechten en accessoires uit de online shop.

 • een op maat gemaakt programma voor jou
 • toegang tot de Weight Watchers app met verschillende handige tools
 • het bijhouden van jouw persoonlijke ontwikkeling en puntenaantal
 • zoeken naar meer dan 2000 recepten
 • barcodescanner om makkelijk het puntenaantal van producten te berekenen
 • activity trackers die bijhouden hoeveel beweging je krijgt per dag
 • in contact komen met leden van de community voor het uitwisselen van tips & tricks
 • een wekelijkse cursus met een deskundige en andere cursisten (enkel bij een programma met cursus)

Beloftes van dit Dieet

Kies je voor Weight Watchers dan kun je met het slimme voedingsplan nog steeds blijven genieten van al jouw favoriete eten. Bij Weight Watchers stellen ze geen strenge eisen aan wat je wel en niet mag eten. Je leert bij Weight Watchers vooral om goede en verantwoorde keuzes te maken in je voedingspatroon. Met duizenden nieuwe recepten kun je blijven variëren in je voeding.

Net als jouw voeding stelt Weight Watchers ook geen vereisten aan je beweging. Uiteraard wordt het wel gestimuleerd om naast je voeding te letten op je beweging. Via de app kun je bijhouden of je naast je voeding ook voldoende sport. Zo blijf je gemotiveerd om dagelijks voldoende in beweging te komen. Weight Watchers wil op een ongedwongen en makkelijke manier laten zien dat je jouw ideale gewicht kunt bereiken. Het ‘samen afvallen’ is dan ook een belangrijk aandachtspunt in het programma. Gedurende jouw programma word je gesteund door coaches en mensen uit de Weight Watchers community, zo sta je er nooit alleen voor.

Weight Watchers belooft dan ook dat je tot 8x meer gewichtsverlies krijgt met hun programma dan wanneer je alleen probeert af te vallen. Daarnaast geeft Weight Watchers aan dat je door een WW programma te volgen kunt afvallen zonder (veel) honger te hebben.


Hoe moeilijk is diëten met Weight Watchers?

Het volgen van het Weight Watchers dieet is niet moeilijk. Dit komt met name door de flexibiliteit van het programma en doordat er geen strenge eisen gesteld worden. Bij Weight Watchers kun je zelf bepalen wat je doelen zijn en kun je op jouw eigen tempo afvallen.

Allereerst bepaal je zelf welke maaltijden op het programma staan. In de app kun je speciale recepten vinden die voor jou zijn samengesteld. De recepten zijn niet moeilijk om te maken en de ingrediënten zijn overal verkrijgbaar. Zolang je binnen je puntentotaal blijft kun je genieten van afwisselende maaltijden en tussendoortjes. Heb je je doordeweeks netjes aan je puntenaantal gehouden en heb je zelfs wat punten opgespaard? Dan kun je in het weekend bijvoorbeeld genieten van een taartje of een keer uit eten gaan.

Je bent zelf vrij in het invullen en bijhouden van je puntenaantal. Heb je een programma met een cursus, dan heb je als extra motivatie een persoonlijke coach. Je kunt bijvoorbeeld bespreken wat je wensen zijn of je valkuilen. Zo kan jouw coach je tips geven en helpen om de motivatie te behouden. Daarnaast is het hebben van een coach een pluspunt, omdat er elke week een weegmoment plaatsvindt waarbij jouw vooruitgang wordt geëvalueerd.


Weight Watchers kosten

Wil je starten met het Weight Watchers programma dan heb je de keuze uit drie verschillende plannen. Je kunt kiezen voor een Weight Watchers plan voor 1 maand, 7 maanden of 13 maanden.

Hieronder staan per periode de bijbehorende kosten vermeld:

 • Plan van 1 maand: € 9,91 per week (exclusief aanmeldkosten)
 • Plan van 7 maanden: € 7,90 per week (50% korting op de 1e maand)
 • Plan van 13 maanden: € 8,08 per week (1 maand gratis en gratis receptenboek)

Na afloop van je eerste betaalplan wordt jouw abonnement automatisch omgezet naar een standaard abonnement met de maandelijkse kosten van 39,95.

Wil je je Weight Watchers abonnement opzeggen dan kan dit na je eerste betaalplan door een e-mail te sturen naar info@weightwatchers.nl.

Uiteraard heb je de mogelijkheid om meer uit te geven aan je dieet. Zo zijn er verschillende snacks en gerechten die je kunt bestellen uit de online shop. Ook zijn er verschillende kookboeken, receptenboeken en keuken en sportartikelen te bestellen via de website. Deze producten zijn in prijs vergelijkbaar met supermarktprijzen van vergelijkbare gerechten, dit hoeft dus geen enorme kostenpost te worden.

blank


Is dit dieet succesvol?

Weight Watchers is een dieetprogramma dat wereldwijd bekend is en al tientallen jaren één van de meest gevolgde diëten is. Met dit dieetprogramma bepaal je zelf in welk tempo je wilt afvallen en leer je om gezonde en verantwoorde keuzes te maken.

Het is een succesvol dieet, omdat het je motiveert om je levensstijl te veranderen en omdat het goed vol te houden is. Daarnaast is de puntentelling (Smart Points) van het dieet tot stand gekomen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Het aantal punten dat aan een maaltijd wordt gekoppeld wordt niet alleen gebaseerd op calorieën, maar ook op basis van andere voedingswaardes.

Op de website zijn honderden succesverhalen te lezen van mensen die het Weight Watchers dieet hebben gevolgd.


Voordelen en nadelen van Weight Watchers

Nu je weet wat het Weight Watchers dieet inhoudt, zetten we alle voor- en nadelen voor je op een rijtje. Weight Watchers is al met al een populair dieet dat wordt aangeraden door veel tevreden gebruikers. De voordelen van het dieet zijn, dat het gemakkelijk vol te houden is (zonder veel honger te krijgen), dat je flexibel bent in het kiezen van maaltijden, je kunt kiezen voor persoonlijke begeleiding aan de hand van een deskundige, je zelf je voeding en beweging kunt bijhouden én gebruik kunt maken van alle tools op de Weight Watchers app.
De nadelen van het dieet zijn, dat er kosten aan verbonden zitten en er niet een vast dieet- of sportschema wordt opgesteld. Daarnaast zitten er extra kosten verbonden aan een persoonlijke dieetcoach.


8.9


Korte termijn
9,1
Lange termijn
8,8
Variatie
9,3
Gemak
9,1
Gezond
8,9
Kosten
8,1
Bezoek Weight Watchers
Bezoek Weight Watchers
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag