Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Weight Watchers uitleg punten: Hoe werkt het puntensysteem?

Weight Watchers uitleg punten: Hoe werkt het puntensysteem?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het Weight Watchers dieet staat met een dikke 8,9 strak bovenaan in ons overzicht met diëten. Al jaren vallen mensen succesvol af met het WeightWatchers dieet en het bijbehorende puntensysteem. Maar hoe werkt dat puntensysteem van dit dieet nu precies? We leggen het in dit artikel graag uit aan je.

Probeer Weight Watchers de eerste maand gratis »

Waarom Weight Watchers?

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar de volgende alinea is voor iedereen die nog niet bekend is met het WeightWatchers dieet. Wil je direct verder lezen over het dieet en onze review lezen? Klik dan hier.

Het WeightWatchers dieet is al jarenlang één van de populairste diëten van Nederland. Dit heeft vooral te maken met het puntensysteem waar mee gewerkt wordt binnen het dieet. Je hebt niet te maken met ingewikkelde sport- en voedingsschema’s, het gaat allemaal om het bijhouden van SmartPoints. Zolang je binnen het puntentotaal blijft kun je genieten van je favoriete eten én doelgericht afvallen.

Het bijhouden van de SmartPoints gebeurt binnen de WeightWatchers app. Zo houd je gemakkelijk je ontwikkelingen bij, maar ontdek je bijvoorbeeld ook duizenden overheerlijke recepten en kun je in contact komen met leden uit de Weight Watchers community. Dit werkt natuurlijk als extra stimulans en is daardoor een van de redenen van het grote succes van het dieet.

Momenteel kun je helemaal gratis starten met het WeightWatchers dieet. Je eerste maand is namelijk helemaal gratis zodat je zelf kunt ontdekken waarom dit afslankplan zo mateloos populair (en succesvol) is!


Punten berekenen

Het probleem met veel diëten is dat je allerlei restricties krijgt en aan de andere kant juist van alles en nog wat moet. Je mag dit, dit en dit niet meer eten en moet vervolgens 5000 uur sporten in de week middels hardlopen, fietsen, roeien, boksen, paardrijden, hoelahoepen en de Iron Man.

Niets van dit alles met het Weight Watchers dieet. Je mag in principe alles eten wat je zelf lekker vindt, mits je binnen het puntentotaal blijft. Weight Watchers helpt je daarbij een eindje op weg middels de duizenden recepten die je in de app kunt vinden inclusief het puntentotaal.


SmartPoints

De werking van de SmartPoints of ProPoints is simpel, maar oh-zo effectief. Het plan maakt gebruik van de meest recente inzichten in hoe het menselijk lichaam werkt. Of beter gezegd: hoe voeding door ieder individu wordt verwerkt. Aan maaltijden en producten worden punten toegekend. De zogenaamde SmartPoints en/of ProPoints. Bij je aanmelding op WeightWatchers berekent een gediplomeerde Weight Watchers coach je dagtotaal. Hetgeen jij dus maximaal per dag tot je mag nemen. Hierbij zijn onder meer belangrijk:

  • Je leeftijd
  • Je geslacht
  • Je lengte
  • Je huidige gewicht

Doordat het plan helemaal gepersonaliseerd wordt kun je daadwerkelijk succesvol afvallen met het WeightWatchers dieet. Mits je je natuurlijk netjes aan het puntentotaal houdt. Dit is op zich niet moeilijk, want via de app heb je in 1 overzicht meteen duidelijk op hoeveel punten je op dat moment zit en hoeveel punten je dus nog mag verorberen die dag.


Vrije punten en ‘Active Points’

Binnen het Weight Watchers dieet wordt gewerkt met een dagtotaal en een weektotaal. Binnen dit weektotaal zijn vrije punten opgenomen. Deze mag je vrij besteden, bijvoorbeeld wanneer je eens trek hebt in een vette hap of uit eten gaat. Je hoeft deze punten niet te besteden. Het mag. Natuurlijk is het wel zo dat je minder snel zult afvallen als je iedere week al je vrije punten besteedt.

Buiten de dagpunten, weekpunten en de vrije punten zijn er ook nog ‘Active Points’. Door te sporten verzamel je ze. Je kunt ze inzetten om meer punten te kunnen besteden aan voeding, maar ook hier geldt natuurlijk weer: als je (veel) wilt afvallen gebruik je ze dus liever niet.

Probeer Weight Watchers de eerste maand gratis »


De kracht van het puntensysteem

De grootste kracht van het WeightWatchers dieet is de bewustwording van de voeding die je nuttigt. Doordat aan allerlei producten en maaltijden punten worden gekoppeld krijg je een veel beter inzicht in welke voeding goed voor je is en welke niet. Van een pizza weten we allemaal wel dat het niet het meest ideale is wat je kunt eten, zeker niet als je wilt afvallen.

Maar door een puntentotaal mee te geven aan de pizza (25 punten) valt het kwartje hoe slecht het eigenlijk wel niet is, een stuk sneller. Stel bijvoorbeeld dat je dagelijkse puntentotaal op 35 punten ligt, dan kom je al vrij snel tot de conclusie dat je doordachtere keuzes moet gaan maken qua voeding en niet zomaar die pizza van 25 punten weg kunt werken. De duizenden recepten die Weight Watchers je daarbij biedt zijn een goede stok achter de deur en helpen je als je zelf niet zo creatief bent in de keuken.


Puntensysteem conclusie

Het Weight Watchers dieet is vanwege de werking van het puntensysteem en de bijbehorende ondersteuning meer dan een ‘gewoon’ dieet en daarom dus al jarenlang één van de populairste diëten die er in Nederland te vinden zijn. Het bijhouden van het puntentotaal is eenvoudig, leuk en leerzaam. Het maakt je bewuster van de voeding die je tot je neemt en zorgt er daarmee voor dat je op een natuurlijke en gezonde manier kilo’s kwijt raakt. Al met al het proberen waard dus, zeker nu de eerste maand gratis is!

Probeer Weight Watchers de eerste maand gratis »foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag