Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De beste apps voor afvallen

De beste apps voor afvallen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken tijdens het afvallen.Tegenwoordig zijn er steeds meer handige apps te downloaden die je kunnen helpen bij het afvallen. Sommige diëten hebben zelfs hun eigen app ontwikkeld, maar er zijn ook genoeg gratis apps te downloaden. Zo heb je apps die bijhouden wat je allemaal eet op een dag, apps die je BMI berekenen en apps waarmee je een flinke work-out kunt doen.


Sport en dieet apps

Er zijn duizenden dieet- en sportapps te downloaden die allemaal draaien om afvallen of gezonder leven. Een app kan dan ook behoorlijk wat voordelen hebben tijdens het afvallen. Je kunt namelijk overal en op elk moment je app openen, het kan je extra stimulans en houvast geven én het kan het afvallen leuker en makkelijk maken. Wij hebben hieronder de 9 beste apps voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het afvallen.


Bekijk ook:


FIT Methode

1. FIT Methode

Wil je afvallen en ben je van plan om een dieet te gaan volgen? Dan heeft de FitMethode een hele handige app ontwikkelt die je helpt bij het afvallen. In de Food app houd je elke dag bij wat je hebt gegeten en gedronken en hoeveel beweging je hebt gehad. Elk product en elke maaltijd krijgen een bepaald aantal punten. Als je weet hoeveel punten je per dag mag om af te vallen kun je zo precies bijhouden of je onder je puntentotaal blijft. Ook voor je dagelijkse portie beweging geldt hetzelfde. Je verdient namelijk bewegingspunten voor elke activiteit die je doet. Een leuke extra aan de app is, dat je leuke recepten kunt opzoeken en met ‘connect’ ervaringen en tips kunt uitwisselen.

Bekijk alles over de FIT Methode

blank

2: MyFitnessPal

Met de MyFitnessPal app houd je gemakkelijk bij wat je elke dag eet of drinkt. Als je wilt afvallen is het heel verstandig om eens op een rijtje te zetten wat je allemaal binnenkrijgt. Je ziet niet alleen hoeveel calorieën je maaltijd bevat, maar je ziet ook informatie over andere voedingswaardes. Heb je een product dat niet in de lijst staat, dan kun je heel gemakkelijk de barcode scannen van het product. Naast je voeding kun je ook bijhouden wat je hebt gedaan aan beweging. Zo zie je een totaaloverzicht en kun je je eigen dieet progressie volgen.

Download de MyFitnessPal iphone app
Download de MyFitnesspal android app


blank

3: LifeSum

LifeSum helpt je bij het bereiken van jouw ideale levensstijl. Is jouw doel om af te vallen? Dan berekent LifeSum op basis van je lengte, gewicht en leeftijd wat je elke dag mag eten en drinken. In de app kun je voor elke maaltijd invullen wat je hebt gegeten. In tegenstelling tot andere voedingsapps of calorietellers, heeft deze app een zeer uitgebreide lijst met producten.

Je kunt bijhouden of je onder het aanbevolen aantal calorieën blijft en hoeveel koolhydraten, vetten en proteïne je hebt binnengekregen. Scroll je naar beneden dan kun je aangeven hoeveel water je vandaag hebt gedronken en wat je hebt gedaan aan beweging. Kies je voor een premium-app dan krijg je persoonlijke recepten, kun je synchroniseren met tientallen fitnessapps en krijg je gedetailleerde voedingsinformatie.

Download de LifeSum iphone app
Download de LifeSum android app


blank

4: Mijn eetmeter

Mijn eetmeter is een app waarin je je eigen eetdagboek bijhoudt en invoert wat je hebt gedaan aan beweging. Klik op mijn eetdagboek en vul in wat je voor je ontbijt, lunch en avondeten hebt gegeten en gedronken. Eet je elke dag een schaaltje yoghurt met muesli voor het ontbijt? Dan kun je dit bijvoorbeeld opslaan onder je dagelijkse consumpties. Bij mijn beweging kun je bijhouden welke activiteiten je hebt gedaan en hoe lang je dat hebt gedaan. Zo heb je een totaaloverzicht van je voeding en je beweging in één app.

Download de Mijn eetmeter iphone app
Download de Mijn eetmeter android app


blank

5: My Diet Coach

Bij deze app heb je een soort van persoonlijk afvalhulpje bij de hand. Zo herinnert de app je eraan dat je water moet drinken, langzaam moet eten en meer groenten moet eten. Kun je wel wat meer gemotiveerd worden? Dan verschijnen er motiverende tips en inspirerende foto’s om vol te houden. In de app vind je ook een calorieënteller en eetdagboek waarin je alles kunt bijhouden. Helaas is de app tot nu toe alleen in het engels te downloaden en alleen gericht op vrouwen.

Download de My Diet Coach iphone app
Download de My Diet Coach android app


blank

6: 7 minute workout challenge

Een veel gedownloade app op dit moment is de 7 minute workout challenge. Wil je afvallen combineren met sporten, dan geeft deze app je dagelijkse oefeningen die je makkelijk thuis uit kunt voeren. Je kunt op de kalender bijhouden welke dagen je de oefeningen hebt gedaan, zodat je een compleet overzicht hebt.

Een handigheid aan de app is dat je een alarm kunt zetten, zodat je nooit vergeet om de oefeningen te doen. Daarnaast hoef je tijdens de work-out niet per se op je scherm te kijken, maar hoor je vanzelf wanneer het tijd is voor de volgende oefening.

Download de 7 minute challenge iphone app
Download de 7 minute challenge android app


blank

7: Runkeeper

Combineer je het afvallen met hardlopen, dan is Runkeeper de ideale app voor jou. Het is een populaire app waarmee je al je sportactiviteiten bijhoudt. Je ontvangt gedetailleerde gegevens over je tempo, afstand en tijd. Daarnaast kun je door je gps precies zien waar je hebt hardgelopen en kun je je route eventueel delen met je vrienden. Heb je een bepaald doel voor ogen met je training? Dan zie je precies wanneer je je mijlpaal hebt bereikt en wanneer je een nieuw record hebt. Eventueel kun je onder je training zelfs audiobegeleiding krijgen en via je oordopjes informatie krijgen over je voortgang.

Download de runkeeper iphone app
Download de runkeeper android app


blank

8: Endomondo

Deze app een handige fitnesstrainer die je voorziet van alle informatie. Je kunt instellingen wat je trainingsdoel is, zodat je je vooruitgang zelf kunt bijhouden. Via je oordopjes ontvang je informatie, je kunt je trainingsdagboek bijhouden en je kunt je eigen prestaties zien. Daarnaast is er de optie om trainingen te delen met je vrienden, zodat je in real-time kan worden aangemoedigd. Endomondo is geschikt voor elke afstandgebaseerde sport, zoals hardlopen, fietsen wandelen of roeien.

Download de Endomondo iphone app
Download de Endomondo android app


 

blank

9: Sweat with Kayla

Speciaal voor de dames onder ons is dit een complete lifestyle app die je kan helpen om een gezondere levensstijl te krijgen. Zo kun je inspiratie opdoen met dagelijkse recepten en maaltijdplannen, kun je fitnesstrainingen uitvoeren die je gewoon vanuit huis kunt doen én kun je je wekelijkse voortgangsfoto’s bijhouden en delen met je vriendinnen. Een leuke extra is dat vrouwen elkaar kunnen motiveren in de Sweat with Kayla community en dat je bijvoorbeeld leuke uitdagingen aan kunt gaan met je vriendinnen.

Download de Sweat with Kayla iphone app
Download de Sweat with Kayla android appfoto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag