Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste app voor kilometerregistratie?

Wat is de beste app voor kilometerregistratie?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het belangrijk is om je gereden kilometers bij te houden. Misschien heb je wel een leaseauto en ben je verplicht om een duidelijke kilometerregistratie bij te houden. Of misschien ben je zzp’er en moet je er voor de Belastingdienst voor zorgen dat je je kilometerregistratie netjes bijhoudt. Of misschien moet je je gereden kilometers wel precies bijhouden, zodat je ze kunt declareren bij je werkgever. Wat de reden ook is dat je op zoek bent naar een app die je daarbij kan helpen, in dit artikel zetten we de beste apps voor kilometerregistratie voor je op een rij.


Kilometerregistratie

Er zijn verschillende situaties waarin je verplicht wordt om een nauwkeurige kilometerregistratie bij te houden. Vroeger schreef je dan voordat je van huis vertrok de kilometerstand van de auto op, en deed je dat nogmaals bij terugkomst. Tegenwoordig is het gelukkig niet meer nodig om dit allemaal op papier bij te houden. Met de komst van kilometerregistratie apps kun je namelijk heel gemakkelijk je kilometers bijhouden, zonder dat je daar echt iets voor hoeft te doen.


Kilometerregistratie apps

Kilometerregistratie apps houden precies bij hoeveel kilometer je rijdt. Zo ben je er zeker van dat je voldoet aan de eisen die gesteld worden door bijvoorbeeld de leasemaatschappij of door de belastingdienst, en voorkom je eventuele boetes door een incomplete kilometerregistratie. Er zijn verschillende apps die dit klusje voor je klaren. Sommige apps doen precies dat wat van ze verwacht wordt, namelijk kilometers registreren. Er zijn echter ook apps die nét even iets uitgebreider zijn dan dat. Hieronder hebben we een lijstje voor je samengesteld van 5 verschillende kilometerregistratie apps, waarbij we een korte uitleg geven van de mogelijkheden die ze bieden.


1. RitMeter

Beschikbaar voor: Android, iOs en Windows
Kosten: eerste 6 weken gratis, daarna €2,15 per maand

RitMeter is basic app waarmee je gemakkelijk je kilometers bij kunt houden. Door middel van GPS worden de gereden kilometers nauwkeurig voor je geregistreerd. Daarnaast worden de ingevoerde adressen en routes voor je opgeslagen voor een complete administratie. Iedere week (en iedere maand) krijg je een keurig en compleet overzicht van je rittenadministratie opgestuurd. Hierin vind je een back-up van je ritten en een overzichtelijke rapportage.

RitMeter is de eerste zes weken gratis, daarna kun je gebruik blijven maken van de app door een abonnement af te sluiten. Voor RitMeter Pro betaal je €2,15 per maand. Voor bedrijven of organisaties biedt RitMeter de mogelijkheid om auto’s door verschillende werknemers te laten gebruiken. Met RitMeter Enterprise krijg je vervolgens een duidelijk overzicht van alle gereden kilometers per werknemer en auto.


2. CTA Rit Registratie

Beschikbaar voor: Android
Kosten: zowel een gratis versie, als een versie voor €4,99

CTA Rit Registratie komt in twee versies, namelijk de gratis app en de betaalde app. Over het algemeen werken deze apps precies hetzelfde, echter heeft de betaalde versie iets meer mogelijkheden. Zo kun je in de betaalde versie onbeperkt ritten exporteren naar Excel, worden er back-ups gemaakt, kun je de ritten automatisch naar Dropbox laten exporteren, en kun je je gegevens op de PC bekijken via de Web toegang.

Zowel in de gratis app als in de betaalde app worden de kilometers die je rijdt met behulp van GPS geregistreerd. Ook heb je de mogelijkheid om achteraf nog ritten toe te voegen. Je kunt gemakkelijk adressen uit je contacten importeren, en je hebt de mogelijkheid om ritten tussentijds te pauzeren. Daarnaast is er geen internet verbinding nodig voor het vastleggen van een rit.


3. Track Assistant automatische kilometerregistratie

Beschikbaar voor: Android en iOs
Kosten: eerste maand gratis, daarna de mogelijkheid tot het afsluiten verschillende abonnementen van €4,99 per maand tot €125,- per maand.

Track Assistant is een fijne app die zeer geschikt is voor zowel leaserijders, zzp’ers, zorgverleners en voor bedrijven met een wagenpark. Het fijne aan deze app is dat je gemakkelijk persoonlijke en zakelijke kilometers kunt bijhouden, wat een nauwkeurig overzicht oplevert. De app legt de gereden kilometers met behulp van GPS vast, of geeft je de mogelijkheid om achteraf kilometers in te voeren.

Alle gegevens van een rit kunnen gesynchroniseerd worden naar een online account of online administratieprogramma, waardoor je altijd toegang hebt tot back-ups en rapportages. Vanuit daar kun je de ritregistraties ook exporteren naar een Excel of PFD bestand. Doordat de app automatisch synchroniseert met je online account, kun je nooit gegevens of delen van je administratie kwijtraken.


4. EasyRit

Beschikbaar voor: Android en iOs
Kosten: eerste maand gratis, daarna €60,- per jaar.

EasyRit is een overzichtelijke app waarin zowel zakelijke als privé kilometers gemakkelijk bijgehouden kunnen worden. Je kunt de ritten handmatig invoeren of bij laten houden door de app door middel van GPS. De app kan automatisch je locatie bepalen, om vervolgens de kilometers die je aflegt te registreren.

De kilometerregistratie die EasyRit voor je vastlegt, kun je gemakkelijk online inzien en bewerken in een online omgeving. Vanuit hier kun je de registratie exporteren naar bijvoorbeeld Excel. De kilometerregistraties worden automatisch in de cloudopslag van EasyRit opgeslagen, zodat je je administratie nooit kwijt kunt raken.


5. AlphaGuide

Beschikbaar voor: Android en iOs
Kosten: gratis

AlphaGuide is vooral voor leaserijders een geschikte app. Je kunt er je kilometers in bijhouden, maar dat is lang niet alles. Door de app aan je agenda te koppelen werkt AlhpaGuide ook als een soort persoonlijke assistent. Je krijgt een melding wanneer je moet vertrekken om op tijd op een afspraak te komen, waardoor je (bijna) nooit meer ergens te laat kunt komen.

Het grootste nadeel van deze app is wellicht dat je de kilometerregistratie handmatig moet starten en stoppen. Daarentegen is de app gratis, wat dan weer een groot voordeel is. Voor mensen met een Alphabet-leaseauto is deze app helemaal handig. Je hebt dan namelijk ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld schade aan de auto via de app te melden.


Andere kilometerregistratie apps

Bovenstaande vijf kilometerregistratie apps zijn apps die goed beoordeeld worden, maar natuurlijk zijn er nog veel meer apps beschikbaar die jou kunnen helpen met het bijhouden van je kilometerregistratie. Zo heb je de gratis Gekko Ritten app voor Android en iOs, die vooral heel handig is als je ook al gebruik maakt van andere Gekko apps (zoals bijvoorbeeld de urenregistratie of bonnen app). Ook RitBewijs is een app die beschikbaar is voor Android en iOs. Deze app kost je 3 euro per maand, en in deze app moet je alle ritten handmatig invullen. Mocht bovenstaande apps niet voldoen aan wat je zoekt, dan zijn er online nog meer kilometerregistratie apps te vinden.


Gratis proefmaand

Het voordeel van de apps die wij voor je op een rijtje hebben gezet, is dat ze allemaal een gratis proefmaand aanbieden. Die gratis proefmaand is de ideale manier om erachter te komen welke app voor jou het meest prettig is. Je kunt de verschillende apps rustig uitproberen en na een maand (of een paar weken) kun je vervolgens zelf bepalen welke app jij het prettigst vindt, en voor welke jij eventueel bereid bent om te betalen. Wel zo handig.


De beste kilometerregistratie app

Wat de beste kilometerregistratie app voor jou of jouw bedrijf is, is volledig afhankelijk van jouw wensen en hoeveel je voor de app wilt betalen. Sommige apps zijn gratis te downloaden, zoals de hierboven genoemde AlphaGuide. Het nadeel van veel gratis apps is dat de mogelijkheden beperkt zijn, waardoor het voor veel mensen minder interessant is om voor zo’n app te kiezen. Betaalde apps hebben vaak meer mogelijkheden, al verschillen die mogelijkheden natuurlijk ook per app. Om er zeker van te zijn dat je voor een app kiest die bij jou past, is het daarom altijd verstandig te bedenken wat het is dat je zoekt in een app. Door gebruik te maken van de gratis proefmaand kun je gemakkelijk ervaren welke app jij het prettigst vindt. Na die proefperiode kun je vervolgens bepalen of er een app is die je wilt blijven gebruiken, en zo ja, welke dat dan is.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag