De beste apps om je huis in te richten

De beste apps om je huis in te richten

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2018

De één is een geboren interieurstylist en de ander zit al snel met zijn handen in het haar: hoe richt ik mijn huis in? En wat werkt er wel of juist niet in jouw huis? Handige apps kunnen daar inspiratie en overzicht voor bieden. Praktisch voor de mensen die niet zo goed weten hoe ze hun huis kunnen inrichten, maar ook voor echte interieurliefhebbers die hun favoriete indeling nog even willen checken. In dit artikel vind je de beste apps om je huis in te richten en wat je daar precies mee kan doen. Veel plezier!


Waar zijn apps op het gebied van interieur en inrichting handig voor?

Er zijn verschillende aspecten waar je op let als je je huis wilt inrichten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De combinatie van kleuren
 • Ruimte
 • Materialen
 • Stijl

Als je al een vrij volledig idee hebt van bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken, kan een app je helpen om dat idee te visualiseren. Is jouw idee ook mogelijk in werkelijkheid? En hoe ziet dat er dan uit? Voor zowel de interieurdeskundigen als de onervaren huisinrichters kunnen apps dus heel handig zijn.


Laat Flexa Visualiser je helpen met die nieuwe kleur.

Tegenwoordig hebben steeds meer verfmerken een app om met je uit te zoeken wat een mooie kleur voor een bepaalde ruimte zou zijn. Een populaire app als je aan de slag wilt met een nieuwe kleur (verf) voor een kamer of muur, is Flexa Visualiser. In deze app selecteer je een tint verf en vervolgens richt je de camera op de muur die je een nieuwe kleur wilt geven. Er verschijnt daarna een foto in de app met de muur in de gewenste kleur. Zo kan je het resultaat meteen al voor je zien!

Wat je ook kan doen met flexa visualiser, is de app een kleur laten herkennen en hem een bijpassend kleurschema op laten stellen. Handig als je niet zoveel gevoel hebt voor kleur, maar juist ook als je wél gevoelig bent voor kleur. Misschien brengt deze app je op originele en nieuwe ideeën!


Inrichten met de app Magicplan

blank

Magicplan is een prijswinnende app die je helpt om professionele plattegronden te maken. Dit doet hij simpelweg door foto’s te maken van je ruimtes. Vervolgens kan je de ruimtes 3D bekijken en inrichten. Met de plattegronden kan je als je wil ook werkinschattingen en klusprojecten plannen. De plattegrond creëer je al in een paar minuten en daarnaast kan je ermee aan de slag zoals jij wil. Je kan er zelfs prijslijsten, aantekeningen en takenlijstjes aan toevoegen. Zo maak je in één keer een totaaloverzicht.

Het is mogelijk om tegen betaling je plattegronden te ontvangen in PDF, JPG, DXF, SVG en CSV. Vervolgens kan je ze delen met andere Magicplangebruikers en ze bekijken en bewerken op meerdere apparaten.

Deze app is handig voor een overzicht als je bijvoorbeeld gaat verbouwen en maakt het mogelijk om je plattegrond te delen met iedereen die bij de klus betrokken is!


Check je nieuwe keuken met de IKEA keukenplanner!

 

Bij een nieuwe keuken komt aardig wat kijken. Van gootsteen tot keukenkastjes en misschien nog een bar, tot apparaten zoals een vaatwasser, koelkast, vriezer en wasmachine. Met de IKEA keukenplanner creëer je moeiteloos een stijl, combinatie en inrichting van je keuken. Je kan er bovendien een hele IKEA productenlijst mee creëren en deze (eventueel met een IKEA keukenspecialist) aanschaffen bij IKEA.

De app werkt eenvoudig, maar waarschijnlijk zal je toch even moeten puzzelen voor je hem goed gebruikt. Dit is meer dan de moeite waard!


Inspiratie voor stijl in je huis met de app Houzz

blankOp Houzz vind je ideeën genoeg. Op deze app kan je rondbladeren door tienduizenden ideeën om een huis in te richten. Zo kan je bijvoorbeeld door foto’s en ideeënboeken van anderen heen bladeren, en mooie ideeën opslaan in jouw eigen ideeënboek. Je eigen ideeënboek op Houzz is ook offline beschikbaar, zodat je er altijd in kan kijken of iemand anders iets kan laten zien.

Aannemers, architecten en ontwerpers zijn ook actief op Houzz, en je kan met hen in contact komen als je dat wil. Het is nog niet bekend in hoeverre Nederlandse professionals werken met Houzz. Waarschijnlijk is dit nog een kwestie van tijd.

blank


Ontdek welke verlichting past in je huis met DMlights Homeplanner

blank

Welke verlichting zou mooi zijn in je nieuwe woonkamer? En welke verlichting geeft het effect dat je wilt? Met deze app teken je het grondplan van je huis uit. Vervolgens kan je aan de slag met het inrichten en het kiezen van verlichting. De app werkt in drie stappen:

 • Je maakt eerst de algemene indeling van de kamer op.
 • Vul de kamer met meubilair en verlichting. Daarbij kan je kiezen uit duizenden bestaande woonartikelen en natuurlijk is er een zeer uitgebreide verlichtingsfeature.
 • Zodra de ingerichte kamer met verlichting klaar is in de app, maak je er een 2D foto van. Deze heeft realistische lichteffecten en kan je makkelijk delen met familie en vrienden.

Met deze app kan je dus gericht verlichting aanschaffen, in plaats van hopen of gissen dat jouw idee net zo mooi uitwerkt als je hoopte.


Inspiratie en spelen met ruimte met app Neybers

blank

Als je er niet helemaal uitkomt met de maten van het indelen van een ruimte, kan de app Neybers je daarbij helpen. Om de ruimte in te delen vind je in deze app stijlvolle producten en merken om je helemaal mee uit te leven. Wat kan je er precies mee doen:

 • Spelen met de vloer, muur, ramen en lichteffecten.
 • Meubelen plaatsen van bestaande merken en designers
 • Je gebruikt je camera om je eigen templates mee te creëren.
 • Je kan je idee eenvoudig delen op sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram.
 • Je kan eindeloos veel templates (ruimtes) aanmaken.

Je creëert dus niet alleen overzicht over je ruimte, maar je kan je ook eindeloos uitleven met lichteffecten, kleur en stijl.
De app Neybers is alleen verkrijgbaar voor iOS


Speel met kunst in je huis met Curate

Met deze app kan je precies zien hoe het kunstwerk van je dromen er boven die perfecte bank uitziet. Je upload een foto van je kamer en een foto van het kunstwerk. Vervolgens kan je het kunstwerk exact op schaal boven je bank plaatsen. Hoe ziet dat eruit?


Inrichten, ontwerpen, veranderen en schuiven met Home Design.

Met de app Home design komen al je verbouw – en klusideeën echt tot leven. Met deze app kan je schitterende tekeningen maken. Zo kan je van al je ideeën precies zien hoe ze er in werkelijkheid uit komen te zien. Met deze app kan je virtueel eindeloos schuiven en verbouwen, zodat je je bijna een architect zou voelen.
De app is beschikbaar voor iOS en Android. Hij is gratis, maar voor extra features moet je betalen.


Dream Home Design

Weet je nog niet helemaal wat je wil qua inrichting voor die mooie, nieuwe kamer dan is Dream Home design een handige en vooral inspirerende app. Elke week voegen de makers van de app prachtige HD foto’s toe met inrichtingsideeën voor woonkamers, keukens, slaapkamers, badkamers en complete appartementen. Het handige van deze app is dat je geen internetverbinding nodig hebt om ‘m te kunnen gebruiken. Zo kan je elk moment lekker bladeren voor mooie interieurideeën. De beste plannen maak je immers als je ontspannen bent.
Deze app is beschikbaar voor Android.


Inspiratie, plannen en passen en meten

Of je nu wel of niet handig bent met je interieur: apps kunnen je soms een handje helpen. Daarbij is het nog leuk ook, om met verschillende ideeën te spelen. Je kan het plan dat je al had verder uitwerken, of juist spelen met nieuwe ideeën en het oorspronkelijke plan compleet omgooien. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je juist van overzicht houdt, wil een interieur app die zich richt op één aspect nog weleens handig zijn. Met Flexa Visualiser kan je bijvoorbeeld zien hoe een nieuwe kleur (verf) uitpakt in je kamer.
Succes!foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Woning

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2022 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag