Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Slaap apps; de beste app voor slaap analyse

Slaap apps; de beste app voor slaap analyse

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Je slaap is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Voldoende slaap helpt je concentratie op peil te houden, je immuunsysteem te versterken en doet wonderen tegen stress. Je lichaam en geest werken nog beter als jij ze voldoende slaap gunt – wist je dat je door slaapgebrek zelfs kunt aankomen? Als jij het lastig vindt om genoeg nachtrust te pakken, in de nacht steeds wakker wordt of gewoon benieuwd bent hoeveel en hoe diep je slaapt, kun jij je nachtrust analyseren met een slaap app. Lekker handig: je kunt gewoon via je smartphone meer inzicht krijgen in je slaap ritme. Maar wat is de beste app om je slaap te analyseren? Je leest het in dit artikel!


1. De slaap app Pillow rekent uit wanneer je het beste op kunt staan

Een van de fijnste app om je slaapgedrag te meten, is Pillow. Helaas alleen voor Iphone gebruikers, maar met een prachtige interface en veel opties.

Voor welk type telefoon is Pillow?

Heb jij een Iphone? Dan is de slaap app Pillow één van de beste keuzes om je slaap te analyseren. Helaas is deze mobiele applicatie alleen beschikbaar voor Apple, dus met een telefoon van een ander merk kun je deze app niet downloaden.

Wat doet Pillow?

Met Pillow kun jij je slaapgedrag precies tracken: via een sensor in deze mobiele applicatie meet Pillow hoe jij precies slaapt. Beweeg je veel in je slaap? Dat houdt Pillow allemaal voor je bij. Ook houdt de mobiele applicatie voor je bij wanneer je precies licht slaapt, wanneer je in diepe slaap bent en wanneer je wakker bent. Pillow geeft je slaap zelfs een cijfer, zodat je kunt zien wanneer je volgens de app de beste nachtrust hebt gehad. Zelf kun jij, de dag na je gemeten slaap, in de app aangegeven hoe jij je die dag voelde: moe of juist uitgerust? Zo heb je na een tijdje inzichtelijk op welke dagen je het beste slaapt: de app laat je ook weten hoe laat je naar bed moet gaan voor de fijnste nachtrust en hoe laat je fris en fruitig op moet staan.

Ook kun je met deze mobiele applicatie geluiden opnemen, zodat je kunt checken of je praat in je slaap, of snurkt. Je hoeft dan niet de gehele nacht terug te luisteren: in de mooie grafieken van de app kun je precies zien wanneer je geluid maakte en welk geluid dan.

Ben jij de trotse eigenaar van een Apple Watch? Je kunt Pillow ook aan dit horloge koppelen, dan kun je zelfs je hartslag tijdens je nachtrust laten meten.

Wat kost Pillow?

Je kunt de mobiele applicatie Pillow gratis gebruiken. Als jij je slaap geschiedenis wilt bijhouden en wilt weten wanneer je volgens de app het beste kunt gaan slapen en moet opstaan, moet je de premium versie van Pillow kopen: die kost eenmalig 5,49 euro.

https://nl.pinterest.com/pin/571394271469040191/


2. Sleep As Android: de beste slaap app voor Android gebruikers

Voor de Android gebruikers is er de slaap app Sleep as Android. Ook deze mobiele applicatie helpt jou je slaap te analyseren en ziet er net zo mooi uit als bovenstaande Apple slaap app Pillow.

Voor welk type telefoon is Sleep As Android?

Geen zorgen voor de mensen die Android hebben: ook voor dit type telefoon heb je een goede slaap app, Sleep As Android. Heb jij bijvoorbeeld een Huawei, een LG of een Samsung telefoon? Dan moet je zeker deze mobiele applicatie downloaden. Sleep As Android is dus niet voor Iphone gebruikers.

Wat doet Sleep As Android?

Met Sleep As Android kun jij je nachtrust snel verbeteren. Net als bij Pillow maakt Sleep As Android een overzichtelijke grafiek van je slaapgegevens, omdat de app je nachtrust meet via de bewegingen in je slaap. Sleep As Android geeft vervolgens tips om je slaap te verbeteren, zoals het tijdstip waarop je moet gaan slapen. Met Sleep As Android kun je ook terugluisteren of je snurkt of praat in je slaap. Ontkennen dat je snurkt is dus niet meer mogelijk…

Wat ook een fijn detail is aan de Sleep As Android slaap app, is dat je verschillende wekkers kunt instellen. Als je moeilijk uit je bed kunt komen, kun je bijvoorbeeld je wekker zo zetten dat je een klein puzzeltje moet maken om je wekker uit te zetten. Gebruikers vinden dit wel heel fijn: zo kom je nooit meer te laat op je werk, want door de puzzel móét je wel gaan nadenken en dus wakker worden.

Wat kost Sleep As Android?

Je kunt Sleep As Android eerst veertien dagen gratis uitproberen. Is deze app om je slaap te analyseren echt iets voor jou? Dan betaal je slechts 0,99 cent om de full trial versie van Sleep As Android te gebruiken. Voor alles wat je ermee kunt, is dat echt niet duur!

https://nl.pinterest.com/pin/7459155612846817/


3. Slaaplekker: een Nederlandse slaap tracker ontwikkeld door zorgverzekeraar VGZ

Als je liever een Nederlandse mobiele applicatie gebruikt, is de app Slaaplekker, ontwikkeld door de zorgverzekeraar VGZ, echt wat voor jou.

Voor welk type telefoon is Slaaplekker?

Slaaplekker is geschikt voor zowel Iphones als telefoons die op Android draaien: ook vanuit de Play Store kun je deze slaap app downloaden. Op vrijwel elke telefoon kun je dus met deze app van VGZ je nachtrust in kaart brengen. Handig!

Wat doet Slaaplekker?

De mobiele applicatie van de zorgverzekeraar VGZ helpt bij slaapproblemen. Door het bijhouden van een soort slaapdagboek kun jij je nachtrust heel precies analyseren en bekijken hoe het komt dat je bijvoorbeeld moeite hebt met inslapen of juist om de hele dag door te slapen. De applicatie biedt handige tips en oefeningen om beter te kunnen slapen en ziet precies waar het misgaat bij een slechte nachtrust. Een groot voordeel is natuurlijk dat Slaaplekker op elk soort telefoon beschikbaar is. Helaas kun je met deze app geen wekkergeluiden instellen of je nachtelijke geluiden opnemen – Slaaplekker is alleen in het leven geroepen om je meer inzicht te geven in je slaapgedrag.

Wat kost Slaaplekker?

Heel fijn: de mobiele app Slaaplekker is kosteloos te downloaden voor elk type telefoon. Gratis, daar houden we van!


4. Volgens liefhebbers van Apple één van de beste slaap apps: Sleep Cycle Alarm Clock

Een andere slaap app voor de Iphone is de populaire app Sleep Cycle Alarm Clock. Deze app is net zo fijn als de eerdergenoemde Pillow, maar heeft nog een extra feature die je kan helpen om je slaap te verbeteren.

Voor welk type telefoon is Sleep Cycle Alarm Clock?

Eerst was de Sleep Cycle Alarm Clock alleen beschikbaar voor Apple, maar sinds kort kun je deze slaap app ook downloaden voor Android. Super fijn, want zo kunnen nog meer gebruikers hun nachtrust verbeteren door deze mobiele applicatie.

Wat doet Sleep Cycle Alarm Clock?

Sleep Cycle Alarm Clock meet door de ingebouwde meter je slaap van de nacht. Het enige wat jij hoeft te doen is je telefoon onder je kunnen te zetten, en de mobiele applicatie analyseert je nachtelijke gedrag. Zoals de naam al zegt, maakt de Sleep Cycle Alarm Clock je ook wakker: dat doet de app op het moment dat je niet al te diep slaapt, zodat je lekker uitgerust zal ontwaken.

Wat er anders is aan deze app, is dat je via je Iphone ook je dagelijkse activiteiten kan bijhouden in Sleep Cycle Alarm Clock, zodat de slaap app je na een drukke dag helpt herinneren wanneer je het beste kunt gaan slapen. Ook kun je bij Android slimme lampen aansluiten op de app, zodat je door het licht kunt wakker worden. Die gaan automatisch aan als je wekker van de app afgaat! Dat geldt trouwens alleen voor de eigenaren van een Google Home en smart lights.

Wat kost Sleep Cycle Alarm Clock?

De Android versie van Sleep Cycle Alarm Clock kost 1,49 euro , de app voor de Iphone kost 1,99 euro.

https://nl.pinterest.com/pin/417286721710245545/


5. Sleepbot: gratis en voor niks werken aan een betere nachtrust

Als je liever niet wilt betalen voor een slaap app, kun je naast de gratis versies van bovenstaande apps en Slaaplekker van VGZ ook kiezen voor de mobiele applicatie  Sleepbot.

Voor welk type telefoon is Sleepbot?

De mobiele applicatie Sleepbot is niet alleen gratis, maar ook beschikbaar in zowel de Apple Store als de Play Store. Zo kun je als gebruiker met bijna elke telefoon gebruik maken van de kosteloze app. Heerlijk, toch?

Wat doet Sleepbot?

Ook de app Sleepbot maakt je wakker als je het lichtste slaap. Nooit meer oververmoeid uit bed komen, dus, omdat die wekker in je dromen lijkt af te gaan. Ook kun je via de grafieken van Sleepbot precies zien wanneer je erg diep slaapt of wanneer je in je REM slaap zit. Je kunt aantekeningen maken bij de verschillende nachten – misschien was je die ene nacht ziek, of juist op stap geweest met flink wat biertjes achter de kiezen – en kun je zo kijken of er veel verschil zit in je nachtritme. Als je niet goed kunt slapen, kan Sleepbot zeker helpen bij het analyseren van je slaap en het verbeteren van bepaalde punten. Omdat je meer inzicht krijgt in je nachtrust, kun je beter bepalen of je eerder of juist later op moet staan of in je bed moet gaan liggen. De app ziet er misschien iets minder strak uit dan betaalde slaap app’s, maar voor een gratis versie is het een super app om te slaap te tracken!

Wat kost Sleepbot?

Helemaal niks. Voor zowel Android als Apple is Sleepbot gratis te downloaden.

https://nl.pinterest.com/pin/352828952028749406/


Er zijn wel honderden slaap apps te vinden om je slaap te analyseren. In dit artikel las je over de vijf beste mobiele applicaties om zo je nachtrust te tracken en waar nodig nog meer te verbeteren – voor Apple én Android. Voor welke slaap app kies jij? Welterusten!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Lichaam Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag