Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste dagcrème met SPF?

Wat is de beste dagcrème met SPF?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een dagcrème met SPF is de ideale manier om ervoor te zorgen dat je gezicht dagelijks gehydrateerd is én beschermd tegen de zon. Het dagelijks dragen van zonnebescherming is namelijk de belangrijkste manier om rimpels en pigmentvlekken te beperken en te voorkomen. Meer dan 90% van de huidveroudering wordt namelijk veroorzaakt door de zon. Vanaf ongeveer je 20e is het slim om daar rekening mee te houden en altijd een SPF te smeren. Wat is nu eigenlijk de beste dagcrème met een SPF en waar moet je op letten? In deze blog lees je alles over het kopen van de beste crème met zonnebescherming.


Waaraan voldoet een goede dagcrème met SPF?

Er zijn twee zaken belangrijk als je een dagcrème met SPF wilt kopen: de crème moet naast zonnebescherming goede, milde ingrediënten bevatten én de SPF factor moet voldoende zijn voor jouw gezicht.

Over het algemeen worden dagcrèmes met een zonbescherming verkocht met een SPF 25. Met SPF 25 zit je eigenlijk altijd goed, ook met een lichte huid. Wél raden we aan om op dagen met felle zon, of tijdens een vakantie in een warm oord, de dagcrème later op de dag nogmaals aan te brengen. Een extra beschermende zonnebrand (factor 30 of 50) kan natuurlijk ook. Met zeer felle zon en een lichte huid, is één keer smeren met een SPF 25 dagcrème zeker niet genoeg. Op zulke dagen loop je het risico om alsnog te verbranden in je gezicht als je niet bijsmeert met je dagcrème of zonnebrand.

Ook met een donkere huid is zonbescherming belangrijk. Je verbrandt minder snel, maar ook de donkere huid verouderd door de zon. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om een dagcrème te kopen met bijvoorbeeld SPF 10 of 15.

Waarom is zonbescherming in je dagcrème zo handig en belangrijk?

Of je zonbescherming nu in je dagcrème zit of niet, zeker is in elk geval dat je je gezicht dagelijks moet beschermen met een SPF. Daarmee behoud je zo lang mogelijk een jonge, frisse huid met zo min mogelijk pigmentvlekken en rimpels. Ook op dagen dat de zon niet schijnt is er namelijk UV straling. Daarnaast loop je met een lichte huid minder snel het risico om op de eerste zonnige dagen van het jaar te verbranden in je gezicht, want je bent al beschermd na het aanbrengen van je verzorgende SPF dagcrème.

Het voordeel van een dagcrème met SPF is dat je een handige ‘cocktail’ hebt van stofjes die je gezicht verzorgen en hydrateren, én een zonnebescherming. Omdat een dagcrème bij veel mensen bij hun ochtendroutine hoort, zijn ze na het aanbrengen ervan meteen beschermd tegen de zon.

Een ander voordeel van een dagcrème met SPF, is dat de meeste dagcrèmes verkrijgbaar zijn per huidtype. Denk bijvoorbeeld aan de gevoelige, droge of vette huid.
Je kan natuurlijk ook een losse zonnebescherming gebruiken. Sommige mensen vinden dit prettiger. Je moet de zonnebrand dan alleen niet vergeten aan te brengen naast je andere gezichtsverzorging. Daarbij is zonnebrand vrijwel nooit verkrijgbaar per huidtype. Dagcrèmes zijn dat vaak wel (ook niet altijd, dus let daarop als je huid extra aandacht nodig heeft).

blank


3 goede dagcremes met SPF


1. Clinique Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer

Waar het gaat om dagcrème met SPF, is Clinique Superdefense SPF 20 zeker één van de besten. SPF 20 is een goede beschermingsfactor voor alle huidtypen. Wél wordt op de zeer zonnige dagen of op warme vakanties aangeraden om bij te smeren met je dagcrème, of om ook zonnebrand te gebruiken. Altijd doen dus!

De Clinique Superdefense SPF 20 is verkrijgbaar voor de droge en vette huid, zodat je een product kan kopen dat jouw huidtype respecteert, verzorgt en verbetert.
Welke werkzame ingrediënten zitten er onder meer in de Clinique Superdefense dagcrème:

 • Vitamine E
 • Cafeïne
 • Zeewierextract
 • Planktonextract
 • Algen
 • Shea butter
 • Squalaan

Deze ingrediënten hydrateren en kunnen al ontstane zonneschade beperken. Cafeïne beschermt naast de SPF factor, zelfs extra tegen de zon. Zo kan je huidveroudering nog meer beperken.

Pluspunten aan deze SPF dagcrème zijn verder de afwezigheid van schadelijke alcoholen en parfum. Deze bestanddelen zorgen bij veel mensen voor irritatie van de huid. Dat is niet altijd zichtbaar, maar kan wel zorgen voor een verslechtering van de huidbarrière en vroegtijdige huidveroudering.
De Clinique Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer kost 53,00 euro voor een verpakking van 50 ml. Dit is prijzig, maar door de kwaliteit van het product heb je per keer dat je smeert, niet heel veel nodig.

Een kritiekpuntje bij deze dagcrème is de verpakking: het potje. Dit is minder hygiënisch en optimaal voor de ingrediënten dan een pompflacon of tube.

https://nl.pinterest.com/pin/212021095055653019/


2. Dr. Leenarts Dagcrème SPF 25

Dr. Leenarts is dermatologe en heeft een eigen, betaalbare SPF 25 dagcrème ontwikkelt. Zoals vrijwel elke dermatoloog tegenwoordig weet, is ook zij van mening dat het de belangrijkste crème tegen rimpels is. Haar doeltreffende SPF dagcrème bevat een korte ingrediëntenlijst met werkzame, milde ingrediënten.

Ingrediënten in de Dr. Leenarts Dagcrème SPF 25 zijn:

 • niacinamide (antioxidant voor de huid)
 • vitamine E
 • shea butter
 • kokosolie

De SPF dagcrème van Dr. Leenarts is geschikt voor elke huidskleur en bevat geen irriterende of schadelijke ingrediënten. Een tube van 50 ml met deze dagcrème kost 15,95 euro. Dit is een goede prijs voor zo’n werkzaam product. Het merk Dr. Leenarts wordt online en in apotheken verkocht.

Een kritiekpuntje bij deze SPF 25 dagcrème is dat deze niet verkrijgbaar is voor de verschillende huidtypes. Gezien de ingrediënten zoals kokosolie en shea butter, zal je met een vette of onzuivere huid moeten uitkijken met dit product. Shea butter en kokosolie zijn erg vet voor de huid met onzuiverheden.


3. Dagcrème met SPF van het merk Paula’s Choice

Het merk Paula’s Choice is specifiek gericht op huidverzorging per huidtype. Ze hebben daarom verschillende, goede dagcrèmes ontwikkeld met een SPF factor. Welke SPF dagcrème van Paula’s Choice het allerbeste is voor jou, hangt van je huidtype af.
In elk geval gebruikt het merk geen schadelijke alcoholen of parfum in haar producten.

Een kritiekpuntje van de SPF crèmes van Paula’s Choice is wel dat de meeste crèmes wat prijziger zijn, en dat je door de ruime keuze goed moet kijken welk product past bij jou.

Paula’s Choice is met name online verkrijgbaar, maar mocht je je vergist hebben in het juiste product voor jou, kan je altijd contact opnemen met de klantenservice.

Dit zijn een paar voorbeelden van SPF dagcrèmes van Paula’s Choice:

 • Defense Dagcrème SPF 30: deze dagcrème bevat zonbescherming en verzorging voor de gevoelige huid met zoethoutwortelextract, kiwi-extract, argan-olie en vitamine E. In een tube zit 60 ml en de crème kost 34 euro.
 • Calm hydrating dagcrème SPF 30, voor de huid die gevoelig is voor rosacea.
 • Clear dagcrème SPF 30, voor de onzuivere huid
 • Resist anti-ageing skin restoring dagcrème SPF 30, voor de rijpere huid.

Alle SPF dagcrèmes van Paula’s Choice kosten tussen de 34 en 38 euro, en zijn allemaal verpakt in een tube van 60 ml.
Met name over de Defense Dagcrème SPF 30 zijn veel gebruikers erg tevreden.


De beste SPF dagcrèmes in hun collecties.

Van de zon krijgen we vaak geen genoeg. Je vrolijkt ervan op en bovendien zorgt ze voor je benodigde dosis vitamine D. Wél is het om zonneschade en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, erg belangrijk om je gezicht dagelijks te beschermen met een SPF factor. Dat geldt ook voor de dagen dat de zon niet schijnt, of wanneer het zelfs regent. Er is namelijk altijd wel wat UV straling in de lucht. Zonlicht is verantwoordelijk voor meer dan 90% van de huidveroudering. Een voordeel van een dagcrème met SPF factor is dat je je gezicht ermee verzorgt en direct beschermd tegen de zon. Een belangrijk onderdeel van je ochtendroutine dus.

Een goede SPF dagcrème bevat naast een SPF factor, verzorgende ingrediënten en eventueel bestanddelen die zonneschade nog verder kunnen voorkomen en beperken. Een voorbeeld van dat laatste is cafeïne.

De beste dagcrèmes met een SPF factor zijn Clinique Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer, de SPF 25 dagcrème van Dr. Leenarts en de SPF dagcrèmes van Paula’s Choice.
Voor al deze dagcrèmes geldt natuurlijk dat ze goed beschermen tegen de zon. Daarnaast verzorgen ze goed met werkzame ingrediënten, en zitten er geen irriterende bestanddelen in.

De SPF dagcrème van Dr. Leenarts is het meest gunstig geprijsd, maar helaas is deze niet verkrijgbaar voor verschillende huidtypes. De merken Clinique en Paula’s Choice bieden deze keuze wél aan.

blankfoto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag