Wat is goji crème en werkt het?

Wat is goji crème en werkt het?

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2019

Heb je wel eens van goji crème gehoord? Deze crème is razend populair aan het worden op de Nederlandse schoonheidsmarkt, omdat je er door deze crème binnen no time jaren jonger uit zou kunnen zien. De crème, gemaakt van de goji bes, zou allerlei ingrediënten bevatten die je huid stralender en soepeler dan ooit zou maken. We kennen de goji bes al als één van de belangrijkste producten in het superfood schap, maar is de crème gemaakt van deze bes ook zo goed voor je gezondheid? In dit artikel leggen we uit wat goji crème precies is en of het echt zulke goede resultaten voor je huid geeft.


Wat is de goji bes precies?

Goji crème wordt gemaakt van, de naam doet het natuurlijk al vermoeden, de goji bes. Misschien ken je de goji bes als superfood, die een aantal jaar geleden razend populair werd in Nederland. Maar wat is goji dan en waar komt het oorspronkelijk vandaan?

De goji bes komt oorspronkelijk uit Azië

De goji bes vindt zijn oorsprong in Azië, en wordt vooral gebruikt in China, waar je de meeste van deze bessen vindt. In Nederland wordt de goji bes ook wel wolfsbes genoemd. In Azië wordt de goji bes al eeuwen lang gebruikt tegen bepaalde kwaaltjes en voor het opfleuren van de huid. De goji bes is al lang en breed geaccepteerd in de westerse wereld: sinds een paar tientallen jaren vind je steeds meer producten die een extract van deze kleine bes bevatten.

https://nl.pinterest.com/pin/736408976544272610/

De voordelen van goji

De goji bes is niet voor niets zo populair als een ontzettend gezonde toevoeging aan je dieet, want goji kent vele voordelen. De bes zou helpen in de strijd tegen ziekten als diabetes en een hoge bloeddruk, en zou zelfs goed zijn tegen ouderdomsziektes zoals staar. De bes bevat meer dan twintig verschillende soorten mineralen en vitaminen, en dan ook nog eens in enorme hoeveelheden – net als anti oxidanten, die je gezond helpen blijven. Bijvoorbeeld: in de goji bes zit tot vijfhonderd keer zo veel vitamine C als in een sinaasappel. Door het gebruik van de goji bes kun je dus snel veel gezonde stoffen binnenkrijgen. Dat is ook fijn voor je huid: de goji bes zou helpen tegen rimpels en zorgen voor een stralende huid.

Gebruik van goji

De goji bes wordt op verschillende manieren gebruikt: je kunt bijvoorbeeld de bes rauw eten, maar ook gedroogd, en de goji bes wordt ook in sappen en in pil vorm verwerkt. En het belangrijkste voor dit artikel: de goji bes zit ook in steeds meer huidverzorgingsproducten: goji crème, dus.


Waar bestaat goji crème dan uit?

Goji crème zou dus wonderen doen voor je huid. In de crème is een extract van goji toegevoegd: door de bessen koud te persen komt er een soort sap uit, dat wordt gebruikt voor huidverzorgingsproducten. Crème met de goji bes bestaat vrijwel nooit alleen uit het extract van de bes: het is wel het meest belangrijke ingrediënt, maar er worden ook andere boosters voor je huid aan de crème toegevoegd om het effect van het spul te vergroten.

In populaire goji crème zitten, naast natuurlijk het extract van de goji bes (dat vaak wordt aangeduid als Lycium Barbarum), ook ingrediënten als druivenpit olie, dat helpt tegen een droge huid, en jojoba olie, dat weer helpt om puistjes te bestrijden. Ook ingrediënten als goudsbloem olie, olie uit de soja boon en Capryclic, een natuurlijk huidverzorging middel, zie je vaak terug in de ingrediëntenlijst van goji crème. Goji crème bestaat dus nooit alleen uit het extract van de goji bes: er zijn vrijwel altijd extra producten toegevoegd om je huid nog strakker, gladder en stralender te maken.


Wat doet goji crème voor je huid?

In goji crème zitten dus allerlei vitaminen en mineralen, die goed zijn voor je huid. Maar wat gebeurt er nu precies als je regelmatig de crème met het extract van de bessen op je huid smeert? Dat leggen we je graag uit.

Meer eiwitten voor een rimpelvrije huid

Het belangrijkste dat goji crème voor je huid doet, is dat het extra eiwitten aanmaakt. Weefsel met eiwitten in je huid zorgen ervoor dat je huid meer elasticiteit heeft, en daardoor sterker wordt. Je zult, door het aanmaken van meer eiwitten door het smeren van goji crème, bijvoorbeeld minder last hebben van rimpels en je huid zal egaler worden. Zo reken je af met ouderdomsverschijnselen, die vanaf je twintiger jaren al kunnen optreden. Goji crème wordt niet voor niets het ‘botox zonder prikken’ genoemd. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Goji crème zou je weer de huid van een tiener kunnen geven. Het zou de beste manier zijn om huidveroudering te bestrijden.

Reken af met vrije radicalen

Als jij je wel eens hebt verdiept in crèmes tegen huidveroudering, ben je vast wel eens de woorden vrije radicalen tegen gekomen. Dit is een soort huid eigen stof die je lichaam beschermt tegen ziektes. Een belangrijk stofje, dus. Het is alleen wel zo dat je door te veel zon, een verkeerd dieet of stress te veel vrije radicalen kunt aanmaken. Dat kan zorgen voor pigmentvlekken op je huid en de veroudering van je huid gaat een stuk sneller. Goji crème helpt je om het teveel aan vrije radicalen te bestrijden – pigmentvlekken zouden dus door deze crème ook snel verleden tijd zijn.

Een super zachte huid

Zowel mannen als vrouwen vinden het vaak fijn om een zachte huid te hebben. Dat is ook wel zo fijn voor je partner – zeg maar vaarwel tegen een stugge, schurende wang! Door het gebruik van goji crème zal de huid ook een stuk zachter worden. Dat komt door de boost van vitaminen en mineralen die je huid krijgt door het smeren van de goji crème, maar ook door de toegevoegde ingrediënten als jojoba olie, die je huid meteen super zacht maakt.

Door de toegevoegde ingrediënten een stimulatie van de aanmaak van collageen

Zoals we al eerder schreven, bestaat goji crème bijna nooit alleen uit het extract van de bes. Er worden ook extra ingrediënten toegevoegd om de huid nog mooier te maken. Eén van deze ingrediënten is het goedje allantoin, dat de productie van collageen stimuleert. Je hebt vast wel eens gehoord van collageen: deze natuurlijke stof vult oneffenheden in je huid op. Zo zie je er al snel jaren jonger uit, helemaal in combinatie met al het goeds dat het goji extract voor je huid doet.

https://nl.pinterest.com/pin/596867756843277332/


Werkt het smeren van goji crème echt?

Goji crème klinkt als een wondermiddel. Maar werkt het smeren van deze crème echt?

Recensies op het internet

Als je op internet zoekt, zie je alleen maar zeer positieve verhalen: of deze verhalen erg betrouwbaar zijn, betwijfelen we een beetje. Sites als gojibes.nl prijzen het product de hemel in, deze recensies gaan vaak gepaard met duidelijk gephotoshopte foto’s. Deze sites verkopen ook zelf de crème met goji, waardoor het soms twijfelachtig is of de recensies betrouwbaar zijn.

Als je echter kijkt naar de verkoop van goji crème op onafhankelijke webshops, zoals Bol.com, zijn de recensies ook erg positief. Veel mannen en vrouwen zijn tevreden met de crème, maar ervaren niet binnen één week een huid van een tiener. De conclusie die we uit de recensies kunnen trekken is eigenlijk: als je normale verwachtingen hebt van de goji crème, zal het spul veel goeds doen voor je huid, maar verwacht niet binnen korte tijd een enorm resultaat.

Wat is er uit onderzoek gebleken?

Helaas is er nog niet veel onderzoek gedaan naar de resultaten van het smeren van goji crème. Er is dus niet vanuit de wetenschappelijke hoek bevestigd of het smeren van goji crème echt zou helpen. Het is echter ook niet onderzocht of goji crème slecht is voor je huid: uit het weinige onderzoek dat er naar deze crème is gedaan, blijkt juist dat het smeren van goji crème geen kwaad kan. Je houdt je huid immers gehydrateerd en de andere ingrediënten van de crème zorgen wel bewezen voor een zachte en jongere huid.

Hou rekening met een eventuele allergie én met de ingrediëntenlijst van goji crème

Wat je niet veel vindt over de goji crème, maar wel heel belangrijk is om te weten, dat er bij bepaalde personen kleine, maar vervelende bijwerkingen kunnen optreden. Dit is wel uit het weinige onderzoek naar goji crème gebleken. Probeer daarom, voordat je direct je hele gezicht met de crème insmeert, eerst een klein stukje op je huid. Sommige mensen die meededen aan het onderzoek kregen namelijk last van huidirritaties, omdat zij allergisch waren voor bepaalde bestandsdelen in de crème. Eerst even testen, dus!

Let voordat je de goji crème koopt ook goed op de ingrediëntenlijst: goji crème is juist zo fijn omdat het natuurlijk is, maar sommige fabrikanten mengen het extract ook met stoffen als parfum en alcohol om de crème lekkerder te laten ruiken en langer houdbaar te laten zijn. Deze stoffen kunnen de huid juist beschadigen, dus let goed op voordat je een crème koopt! Stoffen waar je voor moet uitkijken zijn bijvoorbeeld geraniol of citronellol. De regel is doorgaans: hoe hoger op de ingrediëntenlijst, hoe meer van het spul in het product zit.

Een prima product voor de huidverzorging: maar blijf wel realistisch

Het gebruik van goji crème kan zeker geen kwaad, maar als je enorme resultaten in korte tijd verwacht, zul je teleurgesteld zijn. Goji crème bevat allerlei goede dingen, zoals de vitaminen en mineralen, die je huid veel beter zullen maken. Maar als je in de zeventig bent en je wilt een huid van een tiener, dan zal goji crème je niet helpen. Wil je een verzorgde, schone en iets stevigere huid? Dan is goji crème een goed idee!

https://nl.pinterest.com/pin/670473463255222056/Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag