Wat is de beste vitamine E crème?

Wat is de beste vitamine E crème?

Laatst bijgewerkt: 16 mei 2019

Vitamine E is sterk in opkomst voor de huid. Het is een echte mooimaker én een belangrijk gezondheidsingrediënt. Het versterkt de huidbarrière, het voorkomt en beperkt zonschade en het werkt tegen pigmentvlekken. Ondanks deze mooie eigenschappen, is het nog helemaal niet zo makkelijk om een goede crème te vinden met vitamine E. Dit komt omdat vitamine E alleen goed zijn werk kan doen als het juist verpakt en geproduceerd is. In deze blog geven we antwoord op de vraag wat de beste crème is op dit gebied en waar een goede vitamine E crème aan moet voldoen om écht iets toe te voegen aan je huid.


Wat doet vitamine E ofwel tocopherol voor de huid?

Vitamine E beschermt de huid in meerdere opzichten én maakt de huid daarmee mooi. Vitamine E valt onder de antioxidanten. Stoffen uit deze groep gaan antioxidanten te lijf en beperken daarmee schade aan de cellen. Vitamine E maak je niet zelf aan. Je kan het binnenkrijgen via je voeding, of met de juiste crème. Wist je dat vitamine E ook vaak tocopherol of tocoferol wordt genoemd? In huid verzorging zie je vooral de benaming tocopherol veel terugkomen.

De effecten van een goede dosis vitamine E op je huid

Vitamine A, C en E zijn een paar van de belangrijkste mooimakers van de huid. Waar vitamine A en C inmiddels veel gebruikt worden in crèmes, is vitamine E wat meer een nieuwkomer. De onjuist verpakte crèmes met vitamine E laten zien dat er qua huidverzorging nog veel te winnen valt op dit gebied.
Wat kan vitamine E betekenen als je hem aanbrengt met een goede crème:

 • het versterkt je huidbarrière waardoor irritatie minder kans maakt
 •  zorgt dat je minder snel verbrandt door de zon.
 • het beperkt zonneschade die al ontstaan is
 • helpt pigmentvlekken vervagen

Vitamine E is dus een krachtig bestanddeel om je huid mooi en gezond te houden en er jeugdiger uit te laten zien.


Waaraan voldoet een goede vitamine E crème?

Zoals we hierboven besproken, is vitamine E crème nog steeds relatief nieuw op de cosmeticamarkt. Als je deze vitamine wel op de verpakking ziet staan, moet het op zo’n manier in de crème verwerkt zijn, dat het daadwerkelijk goed blijft. Een goede crème met vitamine E voldoet aan de volgende eisen:

 • de verpakking van de crème is licht –  en luchtdicht om het antioxidant vitamine E goed te bewaren
 • vitamine E heeft vitamine C nodig om goed te werken voor je huid. Vitamine E zonder vitamine C heeft weinig zin.
 • er moet alpha tocopherol in de crème zitten en geen afgeleide daarvan.
 • er moet een juiste dosering vitamine E in de crème zitten. Aan de weinig heb je niets, maar teveel kan juist irriteren. Een concentratie van 1% werkzame vitamine E is bijvoorbeeld goed.

Het valt niet mee om crèmes te vinden die aan deze eisen voldoen. Gelukkig zijn er enkele en er zijn ook goed betaalbare varianten te vinden.
Vitamine E zal (voorlopig) alleen in producten voor het gezicht verwerkt worden, omdat het nu nog erg kostbaar is om de vitamine in een grote verpakking van een crème te verwerken.


Moisturizer van Uncover Skincare Uncover Suncare

De moisturizer van Uncover skincare bevat vitamine E, en C samen, zodat de tocopherol optimaal zijn werk kan doen. De flacon is licht – en luchtdicht en voorzien van een evenals luchtdicht pompje. Dat is niet alleen goed voor de vitaminen, het is ook erg hygiënisch. Er zit geen zonnefilter in deze vitamine E crème. Zorg dus dat je overdag daarnaast, of in plaats van, in elk geval zonbescherming op je gezicht aanbrengt. Een voordeel ervan is dat je deze vitamine E moisturizer ook als nachtverzorging kan gebruiken. Met een zonnefilterproduct wordt dit afgeraden, maar met deze crème kan dat prima.
De moisturizer kost 49,95 euro en de verpakking bevat 50 ml. Hij is verkrijgbaar voor de normale tot vette huid en de normale tot droge huid.

Het merk Uncover Skincare is (nog) niet in fysieke winkels verkrijgbaar. Wel is de verzending gratis (het gaat dan ook om kostbare producten) en je kan altijd contact opnemen met de klantenservice. Als je onverhoopt overgevoelig bent voor de vitamine E crème van Uncover krijg je je geld terug.

Kritiekpunten van deze moisturizer zijn de prijs, en het feit dat het product door de verse vitaminen een beperkte houdbaarheid heeft.

https://nl.pinterest.com/pin/308778118193583557/


Suncare van Uncover skincare

Een zonneproduct met vitamine E erin is helemaal mooi meegenomen. De luchtdichte verpakking die zo kenmerkend is voor het merk Uncover, zorgt er ook bij deze crème voor dat de vitamine E goed zijn werk kan doen. Ook de vitamine C, waarmee de vitamine E samenwerkt, is hieraan toegevoegd. Zeker voor een zonneproduct is de toevoeging van werkzame vitamine E een groot pluspunt, omdat je huid op deze manier optimaal beschermt wordt en verantwoord en mooi bruin kan worden. Ook deze crème is ontwikkeld voor het gezicht, omdat tocopherol voor het lichaam nog erg kostbaar is om te produceren.

De vitamine E in een zonneproduct met veilige filters, is uniek in zijn soort. Daarmee is dit één van de beste vitamine E crèmes die er zijn. Zeker als je betekent dat zonnebescherming één van de krachtigste antiverouderingsmiddelen is. Samen staan ze ultrasterk tegen veroudering.
Dit product is verkrijgbaar in een SPF 15 versie en een SPF 20 versie.

Kritiekpunten

De twee Suncare producten zijn alleen voor het gezicht en zijn verpakt in een flesje van 50 ml. Suncare SPF 15 kost 35,95 euro en Suncare 30 kost 39,95 euro. Dit is prijzig voor een zonneproduct voor het gezicht, al zit er wel een zeer goede bescherming in.
Een ander minpunt vinden mensen dat de crème voor een product van hoge kwaliteit, nog wat vettig blijft aanvoelen op het gezicht. Het is erg lastig om dit tegen te gaan bij zonneproducten.


Oil of Olaz Total Effects 7 in One dagcrème

Deze crème bevat de vitaminen C en E in combinatie met niacinamide. Daarbij is hij juist verpakt: er komt geen licht en lucht bij het product. Een prettige verpakking voor een heel fijne prijs. Afhankelijk van de winkel waar je de Oil of Olaz Total Effect 7 in 1 wilt aanschaffen, varieert de prijs van 14 tot ongeveer 20 euro. In één flacon zit 50 ml.
De Oil Of Olaz Total Effects 7 in 1 is verkrijgbaar met en zonder parfum en met of zonder zonnefilter. De parfumvrije versie is helaas (nog) niet met zonnefilter verkrijgbaar. Jammer, want parfumvrij is altijd beter voor je huid.

Een ander kritiekpunt betreft deze crème is dat mensen de parabenen die erin zitten nadelig vinden. Er is echter geen bewijs dat parabenen de huid irriteren (tenzij je een allergie hebt voor een specifiek parabeen). De parabenen staan bij dit product achterin de ingrediëntenlijst. Over het algemeen betekent dit dat er een zeer kleine concentratie van het desbetreffende ingrediënt is toegevoegd.

https://nl.pinterest.com/pin/404620347763296143/


RAU Beyond Moisturizing  24 H

Dit is een heel mooi verpakte vitamine E crème met verschillende plantenextracten. De crème is bovendien vrij van parabenen en parfum. Helaas bevat de crème niet de officiële vitamine C waarmee de vitamine E samen moet werken voor het beste effect. Wellicht kunnen de plantenextracten deze vitamine C bieden.
Wat zit er nog meer in deze crème naast vitamine E:

 • arganolie
 • squalaan
 • beetwortel
 • amandelolie
 • druivenpitolie

Vanwege de sterk voedende ingrediënten zoals amandelolie en druivenpitolie, is de RAU Beyond moisturizing 24 H geen aanrader voor mensen met een vettere huid.
In een flacon zit 50 ml, en de prijs is 39,95 euro.


Er zijn enkele goede Vitamine E crèmes op de markt

Vitamine E is een relatief nieuwe speler op de cosmeticamarkt. Vitamine E wordt ook wel tocopherol genoemd en valt onder de groep vitaminen of stoffen die we antioxidanten noemen. De vitamine is in staat om zonschade te voorkomen en te beperken, om pigmentvlekken aan te pakken én om schade van vrije radicalen te verminderen. Daarmee is het een zeer goede vitamine om je huid er jeugdig uit te laten zien. Vitamine E moet samenwerken met vitamine C voor het beste effect. Daarnaast is het van belang dat de verpakking van vitamine E crème licht – en luchtdicht is.

De beste crèmes met tocopherol zijn de Moisturizer en de Suncare producten van het merk Uncover Skincare van Dr. Jetske Ultee. Deze zijn goed verpakt en bevatten ook vitamine C. Wel geldt voor deze producten dat ze prijzig zijn. Je betaalt 40 à 50 euro voor een flacon van 50 ml.
Een andere uitstekende vitamine E crème met zowel tocopherol als vitamine C is de Total Effects 7 in 1, van het merk Oil of Olaz. Deze crème is te koop voor een goede prijs (13 à 20 euro) in een mooie flacon voor 50 ml.

Ook de RAU Beyond moisturizing is een aardige vitamine E crème, al is niet duidelijk of er ook een geschikte vorm van vitamine C aan deze crème is toegevoegd.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag