Wat kun je doen tegen hamsterwangen?

Wat kun je doen tegen hamsterwangen?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Tegenwoordig proberen we vaak van alles te veranderen aan onszelf, maar waar we geen invloed op hebben is veroudering. Het gevecht om er jong uit te blijven zien houdt velen bezig en hoewel de een last heeft van ingevallen wangen, gaat het bij de ander juist hangen. Maar hoe komt dit en wat kun je tegen dit natuurlijke proces het beste doen?


Wat zijn hamsterwangen?

Hamsterwangen onststaan door het slapper worden van de huid. Dit zorgt voor een oudere uitstraling. Alhoewel je aanleg voor hamsterwangen natuurlijk voor een groot gedeelte genetisch bepaald is, betekent dit echter niet dat we hier geen invloed op hebben. Integendeel; er zijn meerdere manieren om dit op te lossen. Snel zal er gedacht worden aan een cosmetische ingreep, maar door onderstaande tips toe te passen kun je ook snel resultaten zien op een gezonde en goedkope manier.


Gezichtsoefeningen

Door het uitoefenen van gezichtsoefeningen wordt de doorbloeding en je spieren gestimuleerd waardoor je huid weer strakker en gladder zal zijn. De beste oefening? Glimlachen! Probeer dit zoveel mogelijk te doen doorgaans de dag en mocht je er de tijd voor vinden, zet je meest overdreven glimlach op en houdt dit 10 seconden vast. Doe dit een paar keer per dag en masseer daarnaast je wangen en jukbeenderen door circulerende bewegingen te maken met je vingers.

Andere gezichtsoefeningen die kunnen helpen tegen hamsterwangen:

  • Opblazen van een ballon
  • Lucht door je mond heen en weer bewegen; blaas lucht in je mond waardoor je wangen naar buiten komen te staan.
  • ‘Duckface-oefening’; houdt je lippen strak getuit voor 30 seconden. Neem hierna steeds een korte pauze. Herhaal de oefening 10 keer.

Gezonde voeding en gewicht

Gezonde voeding en een gevarieerd eetpatroon staan aan de basis van een strakke, gezonde huid. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan wat je eet. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet te zwaar bent, wanneer je lichaam namelijk over het algemeen forser is, is de kans dat je hamsterwangen hebt ook groter. Het kan daarom de moeite waard zijn om een dieet te overwegen. Als je ervoor kiest om af te vallen, probeer dan zo min mogelijk te schommelen in gewicht (jojo’en). Op de lange termijn zal dit je huid namelijk oprekken en kunnen er eerder hamsterwangen ontstaan.

Andere praktische tips op het gebied van gezonde voeding voor een strakke, jongere huid:

  • Vermijd alcohol
  • Zorg voor goede hydratatie (voldoende water drinken)
  • Beperk de inname van zout, suiker, vet en koolhydraten
  • Eet voldoende vezels en uit groenten afkomstige proteïnen

Strakkere gezichtshuid door gebruik van maskers.

blank

Een gezichtsmasker kan je helpen bij het verstevigen van de huid. Je kunt hiervoor een kant en klaar product van de drogist gebruiken, of zelf een gaan puzzelen om een masker te creeëren. Door diverse vruchten, honing/suiker en havermout te combineren kun je gemakkelijk thuis een masker maken. Voor het beste resultaat kun je een gezichtsmasker het best in de ochtend aanbrengen.


Hamsterwangen verbergen door make-up

Door make-up te gebruiken kun je bepaalde aspecten van je gezicht benadrukken of juist minder duidelijk maken. Dit noemen we contouren. Hiervoor heb je make-up nodig waarmee je bepaalde gedeeltes donkerder of juist lichter kunt maken.

1) Gebruik naast je eigen foundation een bronzer die donkerder is dan je eigen tint, en een highlighter om bijvoorbeeld de jukbeenderen mee te accentueren.
2) Shape je gezicht met bronzer zodat je bij je wangen, hals, kaaklijn en bovenop je voorhoofd tegen je haargrens een smaller geheel creëert. Mocht je je neus ook smaller willen doen lijken, breng dit doen ook aan de zijkanten van je neus aan.
3) Daarna breng je naar voren wat je wil accentueren. Zoals eerder genoemd de jukbeenderen, maar ook midden op je voorhoofd net boven je wenkbrauwen.

Naast contouren zijn de ogen ook een punt van aandacht. Hoe meer je de ogen namelijk benadrukt, des te slanker je gezicht lijkt.


Kapsel en kleding

Ook door je kapsel te veranderen kun je een smaller gezicht creeëren en je hamsterwangen verbergen. Tenminste, als je het goed doet. Meestal doet een korter kapsel niet de truc en een symmetrisch kapsel ook niet. Met langer haar lijkt je gezicht namelijk meteen een stuk minder breed, en met een asymmetrisch kapsel wordt je gezicht mooi omlijst.

Qua kleding zijn er diverse tips om slanker te lijken. Veelgemaakte fouten zijn jezelf willen verbergen in kleding die eigenlijk te groot is (waardoor je automatisch dus ook groter lijkt) of kleding te dragen die te klein is. Kies in plaats daarvoor voor minder nauwsluitende kleding. Uiteindelijk draait het erom dat je je op je gemakt voelt, want dit is altijd te zien. Door rechtop te staan zul je direct slanker ogen dan wanneer je schouders gebogen staan, en daarnaast straal je veel meer zelfvertrouwen uit. Waarom zou je je verbergen?


Cosmetische chirurgie of botox

Uiteraard is deze optie niet voor iedereen weggelegd. Een cosmetische ingreep of botoxbehandeling is voor veel mensen een flinke drempel. Naast het feit dat je voor een dergelijke ingreep vaak behoorlijk in de buidel moet tasten, is het effect niet altijd permanent en zijn de resultaten wisselend.

Toch worden er jaarlijks veel van deze operaties uitgevoerd in verschillende klinieken in Nederland. De meest voor de hand liggende optie voor de behandeling van hamsterwangen is een behandeling met botox injectables. Hierbij wordt middels een injectie een filler aangebracht. Het resultaat van een dergelijke behandeling is ongeveer 12 maanden zichtbaar en kost tussen de €300 en €700, afhankelijk van de gebruikte filler.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag