11 tips voor nepwimpers

11 tips voor nepwimpers

Laatst bijgewerkt: 19 oktober 2018

Nepwimpers zijn tegenwoordig voor veel vrouwen een onderdeel van hun make-up geworden. Waar voorheen voornamelijk beroemdheden deze fake lashes droegen, zijn er tegenwoordig heel veel vrouwen die ze dragen. Maar wat moet je nou eigenlijk weten wanneer je ook graag nepwimpers wilt? Welke wimpers moet je hebben? Hoe breng je ze aan? En wat zijn de dingen waar je rekening mee moet houden? In dit artikel geven we je 11 tips voor nepwimpers, zodat je precies weet waar je op moet letten én hoe je ze aan moet brengen.


1. Nepwimpers kopen

Het creëren van de look die je zoekt, begint al bij het uitkiezen van de wimpers die je gaat gebruiken. De een is op zoek naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat, waarbij de wimpers wel voller en langer zijn, maar waarbij het niet direct duidelijk is dat ze nep zijn. Anderen willen juist het liefst wimpers die opvallen en zullen dus eerder voor zware nepwimpers kiezen. De keuze voor welke wimpers je wil gaan gebruiken, is voornamelijk een persoonlijke keuze, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten, namelijk:

Kwaliteit

Wanneer je voor het eerst nepwimpers gaat kopen, kan het aantrekkelijk lijken om een goedkoop setje te kopen, zodat het niet heel erg is als het misgaat. Die gedachte is op zich wel logisch, maar toch is het niet heel handig. Goedkope nepwimpers zien er namelijk vaak niet zo mooi uit en zijn vaak ook nog eens lastig aan te brengen. Daarom is het verstandiger om een duurder setje te kopen, van goede kwaliteit, waar je echt wel een tijdje mee kunt doen als je er goed mee omgaat. Ben je toch op zoek naar een goedkope oplossing? Kies dan het liefst voor losse wimpers, of nepwimpers waarbij de wimperrand zo dun mogelijk is. Hoe dunner de wimperrand is, hoe makkelijker het zal zijn om de wimpers op te brengen.

Naturel

Alhoewel de keuze qua wimpers een persoonlijke is, is het toch aan te raden om eerst voor een setje te gaan dat een natuurlijke uitstraling heeft. Dit omdat je zult zien dat het effect zelfs met een heel natuurlijk uitziend paar al erg groot is. Daarom kun je de zware en opvallende wimpers beter nog even laten liggen, vooral ook omdat die vaak lastiger aan te brengen zijn en je beter eerst kunt oefenen met een lichter paar. Wanneer je kiest voor losse wimpers is het zo dat je altijd meer wimpers toe kunt voegen als je het resultaat toch niet opvallend genoeg vindt.

2. Neem je tijd

Het aanbrengen van nepwimpers kost tijd, vooral als je het nog niet eerder gedaan hebt. Doe het dus zeker de eerste keer niet even snel voordat je weg moet, maar neem echt even rustig de tijd om uit te vinden hoe het werkt, en hoe je het het beste aan kunt pakken. Door rustig de tijd te nemen om te oefenen, zal je steeds handiger en sneller worden, waardoor je ze uiteindelijk supersnel kunt aanbrengen.

3. Bijknippen

De meeste nepwimpers zijn te lang voor je oogleden. Dit is niet erg, je kunt ze namelijk gewoon bijknippen. Leg de wimpers hiervoor op je oogleden, zodat je precies kunt zien hoe lang ze moeten zijn, en knip vervolgens het stuk dat te lang is af.

Let op: Bij het knippen van de nepwimpers is het heel belangrijk dat je de buitenzijde afknipt en niet de binnenzijde. De binnenzijde is namelijk zo gemaakt dat het ‘echt’ lijkt. Hierbij is rekening gehouden met kortere wimperhaartjes etc. Als je die wegknipt zal het resultaat echt niet mooi zijn, omdat de wimpers dan gelijk aan het begin van je ooglid al veel te lang zijn.

4. Versoepelen

Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, is het aan te raden om de wimpers wat soepeler te maken voordat je ze aan gaat brengen. Hierdoor zal de rand mooier op je ooglid zal komen te liggen. Om de rand soepeler te maken, pak je de wimpers aan de beide uiteinden vast. Beweeg de uiteinden vervolgens naar elkaar toe en heen en weer. Doe dit wel voorzichtig, zodat je de rand niet breekt.

5. Je eigen wimpers

Voordat je overgaat tot het opplakken van de nepwimpers, moet je eerst je eigen wimpers ‘doen’. Voor het beste resultaat krul je eerst je wimpers en breng je daarna een laagje mascara aan. Dit zorgt ervoor dat je eigen wimpers net zo buigen en dezelfde kleur hebben als de nepwimpers, waardoor je een mooi resultaat krijgt.

6. Oogschaduw

Gebruik je oogschaduw? Dan kun je deze het beste opbrengen voordat je je nepwimpers op gaat plakken. Dit omdat je wimpers anders in de weg zullen zitten, waardoor je er niet meer goed bij kan. Wil je graag eyeliner gebruiken? Dat kun je het beste doen nádat je de nepwimpers op hebt geplakt. Eyeliner is trouwens een perfecte manier om de wimperrand van de nepwimpers te verbergen, zodat het er natuurlijk uitziet.

7. Lijmen

Bij het lijmen is het vooral heel belangrijk dat je weet dat de lijm niet direct genoeg plakt om de nepwimpers al aan te brengen. Wacht dus altijd even na het aanbrengen van de lijm, voordat je de nepwimpers erop zult duwen. Bij de ene lijm is 30 seconden wachten genoeg, terwijl je bij de andere lijm minstens een minuut of twee moet wachten. Dit is een kwestie van uitproberen. Breng een dun laagje lijm aan, wacht dan even, en plak de nepwimpers vervolgens zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan. Kun je de wimpers nog veel te gemakkelijk verschuiven zodra je ze hebt aangebracht, dan kun je de volgende keer beter iets langer wachten met aanbrengen, zodat de lijm beter plakt.

Tip: Om te voorkomen dat er in een keer te veel lijm uit het tubetje komt, waardoor het in je oog komt of je oogleden aan elkaar plakt, kun je de lijm het beste aanbrengen met een wattenstaafje. Hiervoor doe je een druppeltje lijm bovenop je hand en verdeel je het vervolgens met een wattenstaafje langs de wimperrand.

8. Plakken

Voor het aanbrengen van nepwimpers zijn handige tools verkrijgbaar. Mocht je die niet hebben, dan kun je een gewone pincet gebruiken. De pincet is vooral heel handig om de uiteinden van de wimpers goed vast te zetten. Met een dichtgeknepen pincet kun je vervolgens de wimperrand goed aan drukken, zodat hij op de juiste plek zit en goed vastzit. Gebruik je losse wimpers? Begin dan altijd aan de buitenkant van het oog met plakken. Zodra je dichterbij de ooghoek komt kunt je stoppen met plakken. Het beste kun je zelf tussendoor kijken of je tevreden bent, of of er nog wat wimpers bij moeten.

9. Borstelen

Als de nepwimpers vastgeplakt zitten en het precies zo zit als jij mooi vindt, dan is het tijd om nog even met een wimperborsteltje door je wimpers heen te gaan. Zo worden de wimpers netjes uit elkaar gehaald en in model gebracht.

10. Eyeliner

Eyeliner is de ideale manier om de plakrand van je nepwimpers te verbergen. Of je kiest voor een ‘gewone’ eyeliner of een met wing, is vooral een persoonlijke keuze. Je kunt de eyeliner gewoon aanbrengen zoals je dat normaal gesproken ook doet. Nog nooit eyeliner gebruikt? Kijk dan vooral even online naar tips & tricks, voordat je begint.

11. Hergebruiken

Het fijne is dat je (de betere) nepwimpers meerdere keren kunt gebruiken. Hoe vaak dat precies is, is afhankelijk van de kwaliteit van de nepwimpers. Om ze zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk dat je netjes met ze omgaat. Bij het verwijderen van de wimpers is het daarom belangrijk dat je wimpers vanaf de buitenkant voorzichtig lostrekt. Met een pincet kun je vervolgens de lijmrestjes van de wimperrand verwijderen, zodat ze schoon zijn voor het volgende gebruik. Bewaar de wimpers in de originele verpakking, zodat ze netjes blijven en je weet aan welke kant ze moeten.


Nepwimpers aanbrengen

Zelf nepwimpers aanbrengen is even een klusje, en vergt buiten geduld ook wat oefening. Als je eenmaal wat handiger bent geworden met het aanbrengen van de wimpers, zal je zien dat je dit binnen een paar minuten kan doen, waardoor het een onderdeel van je dagelijkse beauty-routine kan worden. Wanneer je iets meer ervaring hebt met het gebruik van nepwimpers, zal je ook ontdekken wat je zelf prettig vindt. Aan de hand daarvan kun je dan wimpers kiezen die het beste bij jou passen. Gewoon proberen en vooral oefenen is dus eigenlijk het beste advies.


Wimperextentions

Voor wie graag het effect van nepwimpers wil, maar geen zin heeft om ze iedere ochtend zelf op te plakken, bestaan er ook wimperextentions. Het plaatsen van deze extentions kun je op verschillende plekken laten doen. De kosten daarvoor verschillen dan ook per salon. Deze extentions blijven vaak een aantal weken zitten, waarna je ze weer opnieuw bij moet laten vullen. Het voordeel hiervan is dat je niet iedere ochtend zelf aan de gang hoeft, maar dat je wakker wordt met prachtige wimpers. Er zitten echter ook nadelen aan wimperextentions, zo zou het slecht zijn voor je eigen wimpers, en kan de prijs voor sommige vrouwen ook een reden zijn om het niet te doen. Laat je vooral altijd goed inlichten en kies voor een betrouwbare salon, wanneer je nadenkt over wimperextensions.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag