Wat zijn magnetische wimpers en hoe werkt het?

Wat zijn magnetische wimpers en hoe werkt het?

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2019

Nepwimpers zijn voor veel vrouwen dé manier om hun ogen extra mooi te maken. Het is dan ook niet voor niets dat veel vrouwen ervoor kiezen om deze wimpers op te plakken voor een feestje, of misschien zelfs dagelijks als onderdeel van de beautyroutine. Hoewel het resultaat van nepwimpers vaak ontzettend mooi is, is het opplakken van die wimpers voor veel vrouwen een behoorlijk lastig en tijdrovend klusje. Aan het gepriegel met lijm en nepwimpers zou zomaar eens een einde kunnen komen met een van de nieuwste uitvindingen op wimpergebied, namelijk: magnetische wimpers.


Wat zijn magnetische wimpers?

Magnetische wimpers. Wat? Toegegeven, het klinkt een beetje bizar; wimpers die magnetisch zijn. En hoe werkt zoiets dan? Dat blijft toch niet zomaar zitten? Nou, het zit zo: magnetische wimpers bestaan uit twee delen die door magneetjes aan elkaar blijven plakken. Je ‘plakt’ de wimpers over je eigen wimpers heen, waarbij je eigen wimpers tussen de twee delen komen. Dus zowel aan de voor- als aan de achterkant van je eigen wimpers zal een rijtje magnetische wimpers geplakt moeten worden. Voor wie nu bang is dat er allerlei andere metalen voorwerpen naar je ogen getrokken worden: wees niet bang. De magneetjes zijn namelijk wel sterk genoeg om elkaar vast te houden, maar echt veel te zwak om andere dingen aan te trekken.


Het aanbrengen van magnetische wimpers

Het aanbrengen van magnetische wimpers is nog best even een klusje. Voor het meest natuurlijke resultaat is het namelijk ook bij deze nepwimpers van belang dat je ze zo dicht mogelijk bij je wimperrand aanbrengt. Het probleem is echter dat de magneetjes zich vaak al eerder aan elkaar vastplakken, waardoor het heel lastig is om ze netjes aan te brengen. Niet alleen klampen ze zich vaak al aan elkaar vast voordat je ook maar in de buurt van je wimperrand bent, maar zelfs als je wel al goed zit, is de kans redelijk groot dat ze scheef op elkaar komen te zitten.

Een kwestie van oefenen

Voor het aanbrengen van magnetische wimpers heb je vooral een hele hoop geduld nodig. De diverse reviews van beautybloggers laten zien dat de meesten van hen in het begin flink moesten priegelen om de wimpers op hun plaats te krijgen. Net als bij nepwimpers die je vast moet lijmen, is het ook bij magnetische wimpers zo dat hoe vaker je ze gebruikt, hoe makkelijker het zal worden om ze op te doen. Het is dus vooral een kwestie van oefenen.

Tips voor het aanbrengen van magnetische wimpers

Hoewel je waarschijnlijk pas een mooi resultaat behaalt nadat je het aanbrengen van de magnetische wimpers een aantal keer hebt geprobeerd, zijn er wel wat tips waarmee je het jezelf al vanaf de eerste keer een stuk makkelijker kunt maken:

  • Het handigste is om met het bovenste gedeelte van de magnetische wimpers te beginnen. Leg dit gedeelte bovenop je eigen wimpers en zorg dat je ze zo dicht mogelijk tegen je wimperrand aan houdt.
  • Nu ga je het onderste gedeelte hieraan vastmaken. Dit doe je door dit gedeelte met de applicator vast te pakken, waarna je het zo recht mogelijk tegen de andere wimpers aan plaatst.

Tip: Voor wie het lastig vindt om aan de hand van een gebruiksaanwijzing of bovenstaande tips aan de slag te gaan met de nepwimpers, zijn er online ook een hoop tutorials te vinden voor het aanbrengen van magnetische wimpers. Hierin laten andere vrouwen precies zien hoe je de wimpers het beste aan kunt brengen, en voorzien ze je van handige tips.


Het resultaat

Goed aangebrachte magnetische wimpers creëren een mooie oogopslag met volle en lange wimpers. Maar de meningen over het resultaat van deze wimpers verschillen enorm. De een is er heel blij mee en vindt het mooi, terwijl de ander lang niet zo enthousiast is. Zo wordt er als commentaar gegeven dat je heel duidelijk kunt zien dat de wimpers nep zijn, omdat het zo lastig is om ze helemaal tegen de wimperrand aan te plaatsen. Ander commentaar is dat magnetische wimpers van bepaalde merken vrij zwaar zijn, waardoor het gewoonweg niet lekker zit. Naast deze negatieve kritieken, zijn er ook een hoop positieve tegengeluiden.


Voordelen magnetische wimpers

Er zijn ook een hoop vrouwen die wél heel enthousiast over dit product zijn. Voordelen die genoemd worden zijn:

  • De wimpers kunnen vaak gebruikt worden. Bij dagelijks gebruik gaan ze tot wel twee maanden mee. Dit maakt deze wimpers erg interessant.
  • Je hoeft nooit meer te kliederen met lijm. (De afwezigheid van lijm maakt deze wimpers trouwens ook geschikt voor vrouwen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld latex).
  • De wimpers blijven supergoed zitten.
  • Magnetische wimpers beschadigen je eigen wimpers niet (in tegenstelling tot sommige andere nepwimpers).

Soorten magnetische wimpers

Er zijn verschillende fabrikanten die magnetische wimpers op de markt hebben gebracht. De prijzen die voor deze wimpers gerekend worden, verschillen enorm per aanbieder. Zo heb je bijvoorbeeld de magnetische wimpers van One Two Lash die je zo’n 60 euro kosten. Maar er zijn ook magnetische wimpers voor een fractie van die prijs verkrijgbaar, waaronder bijvoorbeeld die van Essence voor slechts €5,99. Niet alleen verschillende de prijzen voor de magnetische wimpers van elkaar, maar ook het ontwerp ervan is heel uiteenlopend. Zo heb je nepwimpers die één geheel zijn en nepwimpers die uit losse stukjes bestaan. Het voordeel van de magnetische wimpers die uit losse stukjes bestaan, is dat je deze preciezer op kan brengen. Het volume van de wimpers en hoe natuurlijk deze eruitzien, verschilt ook per aanbieder en soort wimper. Zo heb je magnetische wimpers die er heel natuurlijk uitzien door hun fijne ontwerp, en wimpers die heel vol en ‘zwaar’ zijn, waardoor ze er een stuk minder natuurlijk uitzien.


Zijn magnetische wimpers dé oplossing voor volle wimpers?

Of magnetische wimpers dé oplossing zijn voor volle wimpers, is een vraag die door iedereen anders beantwoord wordt. Waar de een echt superblij is met deze nieuwe vorm van nepwimpers, zijn anderen een stuk minder enthousiast. De meeste vrouwen vallen vooral over de moeite die het kost om de wimpers aan te brengen. Al zijn er ook een hoop vrouwen die aangeven dat het aanbrengen na een aantal keer een stuk makkelijker en sneller gaat, waardoor dat argument eigenlijk niet meer op gaat. Of magnetische wimpers iets voor jou zijn, is iets waar je enkel en alleen achter kunt komen door het zelf uit te proberen. Kies anders voor een goedkoop setje magnetische wimpers, zoals die van Essence voor nog geen 6 euro, om het zelf te ervaren. Op die manier kom je er snel genoeg achter of deze uitvinding wel of niet iets voor jou is.


Magnetische wimpers; nepwimpers zonder lijm

Magnetische wimpers zijn dus nepwimpers die door middel van magneetjes aan elkaar vastklikken. Een gedeelte van de wimpers plaats je bovenop je eigen wimpers en het andere gedeelte klik je daar vervolgens aan vast. Doordat deze wimpers werken zonder lijm, is het voor veel vrouwen een heel fijne oplossing. Niet alleen scheelt het een hoop geklieder met de lijm, die vaak aan heel veel dingen vast blijft plakken, behalve aan je ooglid. Maar het gebrek aan lijm zorgt er ook voor dat deze wimpers te gebruiken zijn door vrouwen die bijvoorbeeld een allergie hebben, of die om een andere reden niet tegen de lijm kunnen. Magnetische wimpers zijn in veel verschillende soorten en prijsklassen verkrijgbaar, waardoor er voor iedereen wel een geschikte set te vinden is. Wil je weten of magnetische wimpers iets voor jou zijn? Dan kom je daar het beste achter door ze gewoon een keertje uit te proberen.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag