Wat zijn de nadelen van een wimperlift?

Wat zijn de nadelen van een wimperlift?

Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2018

Met een wimperlift zien je eigen wimpers er voller en langer uit. Je krijgt een meer open blik. Als je ze ook laat verven, lijkt het zelfs alsof je een beetje mascara op hebt! Toch heeft een wimperlift ook wat nadelen. Als je je wimpers een boost wilt geven of mooi wilt verzorgen, is het praktisch om ook iets over de minpuntjes van een wimperlift te weten. Zo kan je de beste keuze maken voor prachtige wimpers en een look die bij je past.


Om te beginnen: het verschil tussen een wimperpermanent en een wimperlift.

In dit artikel gaan we in op de nadelen van een wimperlift. Nu lijkt een wimperlift erg op de behandeling die ‘wimperpermanent’ wordt genoemd. Soms wordt een wimperpermanent zelfs een wimperlift genoemd, maar de twee zijn niet helemaal hetzelfde.
Een wimperpermanent is eigenlijk de oudere versie van de behandeling die we wimperlift noemen. Verschillende schoonheidssalons doen nog een wimperpermanent behandeling, maar deze is minder optimaal en verzorgend voor je wimpers dan een wimperlift.  Dit komt door de volgende twee factoren:

  • Bij een wimperpermanent worden klemmen of rollers gebruikt waardoor je wimpers broos kunnen worden.
  • Bij een wimperpermanent worden je wimpers niet gevoed, maar bij een wimperlift wel.

Wat is een wimperlift precies en hoe wordt dit gedaan?

Een wimperlift is een behandeling waarbij je wimpers vanaf de wortel meer omhoog gelift (gekruld) worden, zodat ze er langer en voller uitzien. Zeker wanneer je van nature wimpers hebt die wat naar voren staan in plaats van omhoog, kan dit een mooi resultaat geven. Je ogen lijken groter en je hebt een meer open blik.

Hoe werkt het?

Hoe werkt zo’n wimperlift nu precies? Om te beginnen zal aan je gevraagd worden om zonder mascara naar de behandeling toe te komen. Je wimpers worden tegen een siliconenpad bevestigd en er wordt een permantentvloeistof op aangebracht. De siliconenpad blijft, afhankelijk van de dikte van je wimpers, 10 à 15 minuten zitten.  Na het aanbrengen van de permanentvloeistof, wordt er een fixeergel aangebracht om te zorgen dat het stofje dat jouw wimpers lift, goed blijft zitten. Deze wimper fixeergel voorkomt dat je wimpers weer snel uitzakken.

Hoe lang blijft een wimperlift zitten?

De wimperlift is niet schadelijk voor je wimpers en is bestand tegen weer, wind, zweten, water, slapen en tranen. Een goede wimperlift blijft ongeveer 6 tot 9 weken zitten. Je mag de behandeling maximaal één keer in de acht weken herhalen.


Wanneer kiezen mensen voor een wimperlift?

De wimperlift is populair bij mensen die niet zo’n zin hebben om elke morgen mascara aan te brengen, en (daarnaast) een wimperkrultang te gebruiken. Een wimperlift wordt ook veel gedaan door mensen die van nature wat minder volle of gekrulde wimpers hebben.
Vrouwen die ouder worden en dunnere wimpers krijgen, vinden een wimperlift vaak mooi vanwege het volle, krullende resultaat dat twee maanden zichtbaar blijft. Daarnaast geeft een wimperlift meteen wat verzorging voor glanzende, gezonde wimpers.


Een wimperlift is prijzig

Veel vrouwen vinden een wimperlift een schitterend resultaat geven. Dat is zeker waar! Wie wil er nu geen omhoog gekrulde, volle wimpers? Een nadeel is dat het prijzig is. Per keer kost een wimperlift gemiddeld 50 tot 75 euro, en het resultaat blijft ongeveer 2 maanden zichtbaar. Als je tussendoor geen mascara hoeft te kopen en aan te brengen, kan echter het overwegen waard zijn.
Let voor je een behandeling boekt ook op of het een wimperlift of deze een wimperpermanent betreft, omdat een wimperpermanent minder goed is voor je wimpers.


Een wimperlift vraagt om nazorg

Een wimperlift zorgt er dan wel voor dat je misschien geen mascara meer hoeft te gebruiken, maar je moet ook rekening houden met wat nazorg. Hou bijvoorbeeld rekening met de volgende punten:

  • Je wimpers mogen de eerste 24 uur niet nat worden (kijk dus uit met douchen)
  • Na de lift mag je geen waterproof mascara gebruiken, omdat dit invloed heeft op het resultaat.
  • Probeer liever niet op je ogen te slapen de eerste nacht, omdat het wimperliftmiddeltje dan nog intrekt.
  • Als je wel make-up draagt, probeer je wimpers dan met de richting van de lift mee te reinigen. Zo blijft het resultaat het mooiste en voorkom je dat je wimpers door elkaar gaan zitten.

Het zou kunnen dat de nazorg onderling verschilt tussen de verschillende beautysalons. Bij twijfel kan je het beste informatie vragen aan de salon waar jij naartoe gaat (of wilt gaan).


Er worden chemische middelen gebruikt bij de behandeling

Hoewel een wimperlift verzorgender voor je wimpers is dan de wat oudere wimperpermanentbehandeling, worden er nog altijd chemische middelen zoals siliconen en/of peroxide gebruikt. Een wimperlift staat erom bekend dat deze je wimpers ook verzorgt, maar het blijft wel een behandeling die langere tijd (twee maanden) blijft zitten. Als je dit blijft herhalen, zou het kunnen dat je wimpers hier op gaan reageren. Meestal gaan wimpers haartjes verliezen als ze geïrriteerd zijn.
Wimperuitval hoeft echter niet heftig te zijn, en kan ook voorkomen tijdens het gebruik van mascara of het reinigen van je wimpers met mascara. Mascara haal je er echter dagelijks af, maar de stofjes van een wimperlift blijven maandenlang zitten. Daarbij willen veel vrouwen de behandeling herhalen, dus worden de chemische stofjes elke twee maanden opnieuw aangebracht.


De behandeling kost tijd

Als je de wimperlift mooi vindt en graag wilt herhalen, zal je hier elke twee maanden een afspraak voor moeten maken. Als je een erg druk schema hebt met werk, studie of kinderen kan dat een nadeel zijn. Je kunt dan wellicht beter kiezen voor nu en dan de wimperkrultang en een beetje mascara. Als je dagelijks zelf voor je wimpers zorgt, kost dat minder nazorg en hoef je niet elke twee maanden een afspraak te maken waar je naartoe moet.


Een wimperlift kan niet bij iedereen gedaan worden

Er zijn mensen bij wie een wimperlift niet uitgevoerd kan, of mag worden. Is dit bij jou het geval, dan kan je beter een andere beautymethode – of behandeling kiezen. Bij de volgende mensen kan een wimperlift niet gedaan worden:

  • Personen die overgevoelig of allergisch zijn voor peroxide.
  • Mensen die een chemokuur ondergaan.
  • Mensen die de ziekte alopecia hebben (ziekte met haaruitval).
  • Mensen met als haartype ‘bandhaar’. Dit haartype komt regelmatig voor bij mensen van Aziatische afkomst. Bandhaar is haar dat niet rond, maar plat valt. Het is vaak stijl, stug en sterk tegelijk, en leent zich niet voor vele soorten haarstyling. Bandhaar zit ook in je wimpers. Met dit haartype kan je geen wimperlifting laten doen.

Als je in één van deze categorieën valt, is een wimperlift dus minder geschikt voor je.


Je wimpers kunnen warrig worden van meerdere wimperliften achter elkaar.

Bij sommige mensen worden de wimpers na verloop van tijd wat warriger als de lift weer vervangen wordt. Veel vrouwen storen zich aan warrige wimpers. Je kan in dat geval wachten op het groeiproces van jouw wimpers, dus tot al je wimpers weer natuurlijk zijn teruggegroeid net als het geval is zonder de wimperlift. Een andere manier om het op te lossen is om weer een wimperlift te nemen, maar dan loop je na een tijdje wellicht tegen hetzelfde probleem aan.
Bij dit nadeel hangt het er maar net vanaf in hoeverre dit bij jou het geval is en of je je er echt aan stoort.


Een wimperlift: natuurlijk of niet?

Wimperlifts zijn populair omdat ze een natuurlijker effect geven dan wimperextensions. Daar is wat voor te zeggen, want het is inderdaad subtiel. Je wordt als het ware wakker met een klein beetje mascara op je ogen. Aan de andere kant blijft het een feit dat er ook voor een wimperlift synthetische of chemische ingrediënten worden gebruikt voor het gewenste resultaat. Volledig natuurlijk is het dus niet en er is altijd een kans dat je wimpers daar op den duur op reageren.

Als je last hebt van allergieën of overgevoeligheden, vraag dan altijd na bij jouw schoonheidsspecialiste wat er voor bestanddelen gebruikt worden bij de wimperlift. Verdiep je ook altijd in de manier van werken van de schoonheidssalon. Staan ze goed bekend, werken ze netjes, en leggen ze goed uit wat de behandeling inhoudt? Na dit artikel weet je in elk geval wat de nadelen zijn van een wimperlift en waar je op moet letten. Je kan goed voorbereid een keuze maken voor een wimperbehandeling!foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag