Wat zijn 3D wimpers?

Wat zijn 3D wimpers?

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2019

Meerdere extensions op één wimper: dat is in het kort wat 3D wimpers zijn. Je creëert er een mooie, vrouwelijke look mee, waar je wekenlang niet naar om hoeft te kijken. Dat scheelt weer gedoe in de ochtend, en voor een feest of etentje kan je je focussen op je andere make-up. In dit artikel lees je alles over wat 3D wimpers zijn en hoe een salon ze aanbrengt voor jou. Daarnaast geven we tips waar je op moet letten als je de 3D wimpers eenmaal hebt. Er zijn ook een paar punten waar je op moet letten wanneer je een schoonheidssalon boekt voor 3D wimpers. Hier vind je alle handige tips.


Wat zijn 3D wimpers en hoe worden ze aangebracht?

Je kan 3D wimpers zien als wimperextensions, maar dan extensions waarbij er bij elke wimperhaar meerdere extensions tegelijk worden aangebracht. Dit zijn drie extensions per wimper, zodat er een heel mooi en opvallend volume gecreëerd wordt. Een behandeling neemt anderhalf à 2 uur in beslag.

Omdat er bij 3D wimpers meerdere extensions per wimper worden aangebracht, zijn de 3D extensions extra licht. Zo voelen je wimpers niet zwaar aan. Goede 3D wimpers zijn dikker bij de basis en worden dunner naar boven toe. Ze krullen lichtjes naar boven. Dit zorgt voor een realistisch effect en een open blik.
Over het algemeen blijven 3D wimperextensions langer zitten dan ‘gewone’ wimperextensions.

En je leest het goed: in principe wordt elke wimper van 3D extensions voorzien. Best veel, want gemiddeld hebben mensen ongeveer 90 tot 120 wimpers per oog. Niet elke salon plaatst daadwerkelijk extensions op elk wimperhaartje. Overleg daarom eerst met de wimperstyliste hoe zij te werk gaat.

Het aanbrengen van 3D wimpers

Voor het aanbrengen van 3D wimpers wordt een speciale lijm gebruikt die zacht en flexibel blijft voor je wimpers. Deze lijm is er speciaal voor bedoelt om je wimpers niet te laten beschadigen. De lijm wordt per wimper aangebracht en daarna wordt de 3D extension op de wimper geplakt. De aanhechting is nagenoeg onzichtbaar, het lijkt net echt.

https://nl.pinterest.com/pin/304204149810100716/


Hoe lang blijven 3D wimpers zitten?

Je eigen wimpers worden één à twee keer in de twee maanden vernieuwd. Extensions zoals 3D wimpers blijven dus één tot drie maanden zitten. Hiervoor moet je voorzichtig met de extensions omgaan. Verderop in deze blog vertellen we daar meer over.
Als je een mooi blijvend resultaat belangrijk vindt, raden we aan om na drie à vier weken een zogeheten opvulbehandeling te ondergaan. Hoeveel nieuwe extensions je krijgt bij zo’n opvulbehandeling, hangt af van de groeicyclus van jouw wimpers. Als je graag 3D wimpers voor een langere tijd wilt, leer je je groeicyclus waarschijnlijk vanzelf kennen.


De voordelen van 3D wimpers

Zoals we al toelichtten, zijn 3D wimpers een vorm van wimperextensions. Goede 3D wimperextensions hebben een aantal voordelen:

  • 3D wimpers zijn perfect voor wie er van zichzelf niet zoveel wimpers heeft, omdat er drie extensions per wimper worden aangebracht.
  • De 3D wimpers vallen minder snel uit dan nepwimpers, en ogen natuurlijker.
  • Zodra 3D wimpers uitvallen (meestal met je eigen wimpers), zal dit met één tegelijk gebeuren en niet met een bosje. Je krijgt dus geen wimpers met hapjes eruit.
  • Het resultaat ziet er naturel uit.
  • Je kan kiezen tussen 3D wimpers met verschillende lengtes, diktes en sterk tot minder sterk krullend.
  • De 3D wimperextensions zijn bestand tegen water, waardoor ze erg handig zijn op vakantie. Je hebt geen gedoe met mascara die uitloopt, of het aanbrengen van waterproof mascara.
  • 3D wimperextensions blijven vaak langer zitten dan gewone wimperextensions.
  • De 3D wimpers kunnen verwijderd worden zonder je eigen wimpers te beschadigen.

Grote nadelen zitten er niet aan 3D wimperextensions. Wel kost een bezoek aan de salon waar je ze wilt laten zetten, tijd en geld. Waar je op moet letten bij het dragen en laten zetten van 3D wimpers, bespreken we hieronder.

https://nl.pinterest.com/pin/304204149810100749/


Aandachtspunten bij het laten plaatsen en mooi houden van je 3D wimpers.

Om zoveel mogelijk pleziert te hebben van je 3D wimpers, zijn er zowel bij het dragen  van de 3D extensions, als bij het laten zetten van de wimpers, een paar aandachtspunten. We gaan er vanuit dat je de 3D wimpers zo lang mogelijk wilt dragen en dat je een mooi, natuurlijk effect wilt. Hier bespreken we wat je van de wimperstyliste mag verwachten en wat je wel, en juist beter niet kan doen.

Het aanbrengen van de 3D wimpers door een wimperstyliste: waar let je op?

Als het goed is begint de behandeling van de specialist met het doornemen van welke wimpers bij je passen. De 3D wimpers kunnen namelijk variëren in lengte, dikte en krul. Hoe meer deze eigenschappen aansluiten bij je eigen wimpers, des te mooier het resultaat is.
Let er ook op of de 3D wimpers echt per afzonderlijke wimper worden aangebracht, en dat deze niet met ‘trosjes’ op je wimpers worden geplakt. Dit is een minder nauwkeurige methode, en het resultaat is veel minder mooi. Zodra er een trosje uitvalt, valt dit er in zijn geheel uit. Dit valt veel meer op dan 3D wimpers die uiteindelijk uitvallen.
Tot slot is het van belang dat je wimperspecialist geen lijm met formaldehyde gebruikt. Dit is niet goed voor je wimpers.

Wat is de beste keuze bij broze of breekbare wimpers?

Als je van jezelf kwetsbare wimpers hebt, helpen 3D wimpers niet om ze sterker te maken. Het blijven extensions, en dus een lichte belasting van je wimpers. Een goede styliste geeft jou hier eerlijk advies in. Je kan bij breekbare wimpers bijvoorbeeld beter niet voor al te zware extensions kiezen.

Blij met je 3D wimpers? Zó heb je er lang plezier van!

Na het aanbrengen van 3D wimpers heb je in principe een paar weken geen mascara meer nodig. Wil je toch een keer mascara gebruiken, gebruik dan een mascara die je makkelijk kan verwijderen. Kies daarbij niet voor een oogmake-up remover op oliebasis, want daarvan kunnen je 3D wimper extensions loslaten.

Laat je voor het eerst 3D wimpers aanbrengen? Vraag alles wat je niet weet.

Net hebben we uitgelegd wat je kan verwachten van een goede wimperspecialist. Als je op de website van de salon niet alle informatie kan vinden, bel ze dan met je vragen. Vraag naar de werkwijze (worden de 3D wimpers daadwerkelijk per wimper aangebracht?) en vraag eventueel naar de lijm die er gebruikt wordt. Vind je dat je vragen niet netjes of duidelijk beantwoord worden, dan kan je beter op zoek gaan naar een andere salon.


Waar kan je 3D wimpers laten aanbrengen en hoeveel kost het?

Over het algemeen kan je 3D wimpers laten aanbrengen in een speciale wimperstudio, of in een schoonheidsalon die ook wimperextensions aanbiedt. Op de website van Treatwell bijvoorbeeld, kan je zien welke salons in jouw buurt zo’n behandeling aanbieden.
Vergelijk gerust ook een paar salons bij jou in de buurt en kijk welke reviews ze hebben. Het blijven natuurlijk wel je wimpers (dus je lichaam), en een behandeling kost geld en tijd.

De prijzen voor 3D wimpers kunnen variëren per salon. Je kan over het algemeen uitgaan van prijzen tussen de 75 en 100 euro. Als de prijs daar ver beneden zit, kan je je afvragen of de werkwijze wel goed en zorgvuldig is.


Zijn 3D wimpers nadelig voor je eigen wimpers?

Extensions voor 3D wimpers zijn niet echt slecht voor je wimpers. Wél is het, zoals we al schreven, een lichte belasting voor je wimpers. Na het verwijderen of uitvallen van alle 3D wimpers, kunnen je eigen wimpers wat korter zijn. Na de lengte van een wimpercyclus (ga even uit van ruim twee maanden), zouden je wimpers weer terug moeten zijn op hun eigen lengte.
Hoe langer de 3D wimpers, hoe zwaarder de extension en hoe groter de belasting op je eigen wimpers. Als het goed is adviseert je wimperstyliste je hierin.

Verwijder de wimperextensions niet zelf met olie, want daarmee kan je je eigen wimpers makkelijk afbreken. Vraag voor het verwijderen van wimperextensions een behandeling of advies bij je vertrouwde salon.


Natuurlijk volume met 3D wimpers

Samengevat is het laten aanbrengen van 3D wimpers een mooie, natuurlijke manier om meer volume te creëren voor je wimpers. Voor veel vrouwen is het gebruik van mascara niet nodig in combinatie met 3D wimpers. Je kan dit dus overslaan tijdens je make-up routine. Voor vakantie zijn 3D wimpers ook handig, want ze kunnen prima tegen water. Geen gedoe met waterproof mascara, dus.
Vanwege het natuurlijke volume effect zijn 3D wimpers erg mooi als je van jezelf niet zoveel wimpers hebt. Let er wel op dat 3D wimperextensions een extra belasting kunnen zijn voor toch al kwetsbare wimpers. Laat je hierover goed informeren bij je specialist.
Het aanbrengen van 3D wimpers duurt 1,5 tot 2 uur en kost 75 tot 120 euro. Dit hangt van de ervaring van de styliste af en van de nauwkeurigheid en kwaliteit van de behandeling.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag