8 tips om je wimpers (sneller) te laten groeien

8 tips om je wimpers (sneller) te laten groeien

Laatst bijgewerkt: 27 december 2018

Je wimpers bepalen voor groot gedeelte je oogopslag. Dat zorgt er dan ook voor dat de wimpers dus erg belangrijk zijn. Ben jij niet tevreden over de lengte van je wimpers en zou je de groei van je wimpers graag willen stimuleren zodat ze langer of voller worden? Dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel geven we je namelijk 8 handige tips om je wimpers (sneller) te laten groeien, zodat ook jij straks kan genieten van prachtige en gezonde lange wimpers.


Je wimpers

Wimpers kunnen net als gewone haren uitvallen of afbreken. Dit kan zijn door het gebruik van bepaalde make-up, door het verven van je wimpers, of door een andere reden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wimpers van zichzelf gewoon niet zo lang zijn, en dat je op zoek bent naar een manier om ze langer te laten groeien. Wat de reden ook is dat jij je wimpers graag langer of sneller wilt laten groeien, wij helpen je er graag bij. Je kunt je wimpers op de volgende manieren ondersteunen en stimuleren om sneller en gezonder te groeien:


1. Gebruik olie

Een hele effectieve én voordelige manier om je wimpers langer en voller te maken, is door olie te gebruiken. Hiervoor zijn verschillende oliën geschikt, waaronder:

  • Castorolie
  • Amandelolie
  • Kokosolie
  • Arganolie
  • Olijfolie

Welke olie je het beste kunt nemen is een persoonlijke keuze. Kies alleen het liefst wel voor pure olie die 100% natuurlijk is.

Wat je nodig hebt is een schoon mascaraborsteltje of een wenkbrauwborsteltje. Voor wie dit niet in huis heeft, is ook het gebruik van een watje of wattenstaafje mogelijk, al heeft een borsteltje wel de voorkeur. Haal ’s avonds voor het slapen gaan eerst netjes al je make-up van je ogen af, en zorg dat je ogen echt goed schoon zijn. Druppel vervolgens een beetje olie op het borsteltje en breng dit zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet aan. Kijk wel uit dat het niet in je ogen komt, want dat is niet prettig. Was de olie er de volgende ochtend simpelweg weer met lauwwarm water af. Wanneer je de olie iedere avond voor het slapen gaan op je wimpers aanbrengt, zul je zien dat ze gezonder, langer en voller worden.


2. Vermijd waterproof mascara

Veel vrouwen gebruiken waterproof mascara, maar wanneer je je wimpers graag beter wilt verzorgen zodat ze kunnen groeien, kun je deze mascara maar beter zo veel mogelijk vermijden. Natuurlijk is het fijn dat waterproof mascara zelfs tijdens een regenbui gewoon netjes op je wimpers blijft zitten, maar daarin zit eigenlijk ook gelijk het gevaar. Doordat de mascara niet alleen met water te verwijderen is, is deze mascara heftiger voor je wimpers. Vaak wordt deze mascara ook harder dan de variant die niet waterproof is, waardoor wimpers makkelijker kunnen breken. Daarnaast kost het verwijderen van waterproof mascara vaak ook nog eens meer moeite. Daarom kun je beter kiezen voor een mascara die niet waterproof is als je je wimpers graag de mogelijkheid wilt geven om zich te herstellen of om te groeien.


3. Slaap niet met mascara op

Dat slapen met make-up op je gezicht niet goed is voor je huid, is iets wat de meeste vrouwen wel weten. Dat het slapen met mascara op niet goed is voor je wimpers, is iets wat lang niet iedereen weet. Daarom is het heel belangrijk dat je niet alleen je foundation of poeder van je gezicht haalt, maar ook dat je je ogen goed schoonmaakt. Door met schone ogen te gaan slapen kun je je wimpers niet alleen voorzien van bijvoorbeeld de olie uit tip 1, maar geef je ze ook de kans om te ademen en te herstellen.


4. Reinig je ogen voorzichtig

Over je ogen schoonmaken gesproken: doe dit het liefst een beetje voorzichtig. Gebruik een milde reiniger op oliebasis om je mascara zonder geweld van je ogen te kunnen halen. Hiervoor kun je trouwens ook gewoon olijfolie op een watje doen en daarmee je mascara verwijderen. Doe het in ieder geval altijd voorzichtig en zonder te boenen. Spoel je ogen daarna schoon met lauwwarm water en gebruik een washandje om alle resten van de reiniger/olie en make-up weg te vegen. Trek nooit aan je wimpers om de mascara te verwijderen. Hierdoor kun je ze niet alleen beschadigen, maar loop je ook het risico dat je ze er per ongeluk uittrekt.


5. Wrijf niet in je ogen

Veel mensen vinden het heerlijk om eens even stevig in hun ogen te wrijven als ze net wakker zijn, of wanneer ze moe worden. Hierbij vertellen we je graag dat je dit echt beter niet (meer) kunt doen als je graag mooie lange wimpers wilt. Door in je ogen te wrijven breken je wimpers niet alleen sneller af, maar verlies je ook meer wimpers. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Probeer het wrijven in je ogen dus niet (meer) te doen om je wimpers de kans te geven om mooi lang te groeien.


6. Gebruik een wimperserum

Wimperserums zijn een goede manier om je wimpers een handje te helpen wanneer je ze graag sneller, voller en langer wilt laten groeien. Wimperserums verbeteren de gezondheid van je wimpers, waardoor ze er mooier uitzien én sterker zijn. Deze serums zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, dus ook vrouwen met een iets kleiner budget kunnen hun wimpers op deze manier ondersteunen. Smeer het serum dagelijks boven de wimperrand, en zie na een maand of drie het resultaat van dit wondermiddeltje.


7. Heb geduld

Oké, dit wil je misschien niet horen als je op zoek bent naar manieren om je wimpers (sneller) te laten groeien, maar toch: heb geduld. Je wimpers zullen echt niet binnen een paar weken een stuk langer groeien, hoe leuk dat ook zo zijn. Niet alleen groeien wimpers echt een heel stuk langzamer dan bijvoorbeeld het haar op je hoofd, maar ze hebben ook een groeilimiet. Hoe hard je dus ook je best doet om je wimpers langer te laten worden, er komt uiteindelijk een punt waarop ze niet verder zullen groeien. Dit is iets waar je niets aan kunt doen. Ondanks dat je wimpers op een gegeven moment zullen stoppen met groeien, zullen ze er door middel van bovenstaande tips wel een stuk voller en mooier uitzien. Die lengte kun je uiteindelijk optisch nog wat verlengen door middel van een goede mascara.


8. Eet gezond

Niet alleen is de verzorging van buitenaf belangrijk wanneer je graag mooie lange wimpers wilt, maar ook de verzorging van binnenuit telt mee. Je wimpers hebben voldoende vitaminen en mineralen nodig om te kunnen groeien. Kies daarom voor een gebalanceerd dieet dat rijk is aan eiwitten, vitaminen en gezonde vetten. Denk bijvoorbeeld aan vis, verse groenten, eieren, soja, bonen en yoghurt. Daarnaast is ook het drinken van voldoende water (minstens 1,5 tot 2 liter per dag) heel belangrijk om je lijf, en dus ook je wimpers, gezond te houden.


Nepwimpers of wimperextensions

Voor wie echt heel erg ontevreden is met de lengte van haar wimpers, en voor wie bovenstaande tips niet voldoende werken, bestaat er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor wimperextensions of nepwimpers. Nepwimpers kun je gemakkelijk zelf opplakken om je wimpers meer volume te geven en om je ogen extra op te laten vallen. Wimperextensions zijn een uitkomst voor vrouwen die ontevreden zijn over hun eigen wimpers, maar die ook geen zin hebben om elke dag nepwimpers op te plakken. Wimperextensions kun je het beste bij een goede (schoonheids)specialiste laten zetten, waarna je ze na een x aantal weken bij moet laten vullen.


Mooie lange wimpers

Voor vrouwen die niet tevreden zijn over de lengte van hun wimpers, of die hun wimpers graag iets gezonder of mooier zouden willen zien, kunnen bovenstaande tips helpen. Ga in ieder geval nooit met mascara op slapen, maak je ogen altijd voorzichtig schoon, en wrijf niet in je ogen, om je wimpers zo mooi mogelijk te houden. Met olie of een wimperserum kun je je wimpers vervolgens ondersteunen en stimuleren om sneller en langer te groeien. Onthoud dat het groeien van wimpers een hoop tijd kost en dat je dus geduld zult moeten hebben tot je kunt genieten van het resultaat. Voor vrouwen die dat geduld niet op kunnen brengen en die per direct resultaat willen zien, bestaat er gelukkig altijd nog de mogelijkheid om nepwimpers of wimperextensions te nemen. Zorg in het laatste geval wel dat je voor een goede en betrouwbare salon kiest.

 foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag