Wat zijn wimperextensions en hoe werkt het?

Wat zijn wimperextensions en hoe werkt het?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Lange, volle wimpers: de droom van iedere vrouw. Eén van de beste manieren om zo’n Bambi-look te creëren, is door het zetten van wimperextensions. Dit zijn nep wimpers die op je echte wimpers geplakt worden, waardoor je een wimperverlenging creëert. Hierdoor hoef je geen make-up meer te dragen, en zie je er altijd fris en open uit. Maar hoe werken wimperextensions?


Soorten wimperextensions

Je wimpers verlengen door middel van nep wimpers op je eigen wimpers te plakken, kan op verschillende manieren. Er zijn in de basis drie verschillende soorten wimperextensions. Dit zijn de one by one methode, losse wimperplukjes, of een hele wimperstrip. Afhankelijk van hoe vol je jouw wimpers wilt en of je het zelf doet of laat doen, kun je de soort kiezen die bij jou past.

One by one methode
De one by one methode zegt het eigenlijk al: één voor één worden jouw eigen wimpers verlengd met een stukje nepwimper. Het grote voordeel hiervan is dat het er heel natuurlijk uitziet. Daarbij hoef je helemaal geen mascara meer te dragen, omdat je hele oogopslag vol en zwart is. Deze methode zorgt ervoor dat je wimpers zo’n 6 tot 8 weken blijven zitten. De nepwimpers gaan mee met jouw natuurlijke wimpercyclus. Rond de 6 tot 8 weken vervangen jouw eigen wimpers zichzelf, en dit betekent dat je wimper met extension uitvalt. Om de volle opslag te behouden moet je dus ongeveer om de 1.5 maand nieuwe wimperextensions nemen. Deze methode zorgt ervoor dat je wimpers dus echt langer worden, en in deze lengte kan gekozen worden voor verschillende soorten krul variaties. De ene krul is ronder dan de andere, en wordt door jouw gekozen afhankelijk van wat mooi is bij jouw ogen.

Losse wimperplukjes
Wil je het volume van jouw wimpers echt een boost geven? Dan zijn losse wimperplukjes wat jij zoekt. Deze methode lijkt op de one by one methode, echter is het verschil dat je je wimpers niet één voor één verlengt, maar dat er op één echte wimper, meerdere nep wimpers worden geplakt. Per oog heb je zo’n 90 wimpers, en wanneer je kiest voor losse wimperplukjes, kan het aantal wimpers per oog wel oplopen tot zo’n 200 (nep)wimpers. Het voordeel hiervan is dus dat jij direct een volle zwoele look hebt.

Wimperstrip
De laatste methode waar je uit kunt kiezen is het nemen van een wimperstrip. Dit is een volledige strip met allemaal nepwimpers erop. Deze wordt op het ooglid, dichtbij de eigen wimpers geplakt. Op die manier heb je heel snel een volle look. Het voordeel aan een wimperstrip is dat je dit makkelijk zelf kunt doen en het een stuk minder tijd kost.

Zelf zetten of laten zetten
Wanneer je wimperextensions wilt, kun je dit zelf thuis doen, of je kiest ervoor om het in een salon te laten doen. Wanneer je een wimperstrip neemt is het heel makkelijk om deze zelf thuis aan te brengen. Met een klein beetje lijm zet je deze vast en het prettige is dat je ze ook makkelijk zelf weer kunt verwijderen. Dit kost je ongeveer 5 tot 10 minuten.

Wil je de one by one methode of wimperplukjes, dan is het het beste om naar een salon te gaan en het daar te laten doen. Beauty specialisten gebruiken de juiste technieken en hebben kwalitatief goede spullen in huis. Zo weet je zeker dat je jouw eigen wimpers niet beschadigd. Daarnaast kan een beauty specialist je ook adviseren wat mooi is bij jouw ogen of gezicht. Zo’n behandeling kost ongeveer 90 tot 120 minuten. Als je een opvulbehandeling wilt wanneer jouw wimpers (deels) zijn uitgevallen, kost dit zo’n 30 tot 60 minuten.


Voordelen

Aan het nemen van wimperextensions zitten een hoop voordelen verbonden.

  • Je bent ‘s ochtends geen tijd meer kwijt aan het opdoen van mascara. Zodra je wakker wordt heb je een frisse blik, omdat de wimperextensions vaak mooi gekruld en zwart van kleur zijn. Je hoeft ‘s avonds ook geen make-up remover te gebruiken.  Geen mascara, betekent namelijk ook geen remover.
  • Wanneer je toch mascara wilt gebruiken, pas dan goed op met de soort mascara en het soort make-up remover. Belangrijk is om niets op oliebasis te gebruiken. Hierdoor raakt de lijm van de wimperextension los, waardoor je sneller weer nieuwe wimperextensions moet laten zetten.
  • Je krijgt een prachtige natuurlijke look, waar geen enkele mascara tegenop kan!

Nadelen

  • Een nadeel van wimperextensions is het onderhoud ervan. Per 1.5 maand ongeveer zul je opnieuw naar de salon moeten om de extensions weer op te vullen. Maar natuurlijk kan het ook zijn dat je voor één keer wimperextensions wilt proberen, dan ben je er niet maandelijks tijd aan kwijt.
  • Wanneer je snel geïrriteerde ogen hebt, of ze zijn heel gevoelig, dan kun je beter geen wimperextensions nemen. Je ogen raken hierdoor nog sneller geïrriteerd en kunnen zelfs ontsteken.
  • Wimperextensions hebben voor een langere periode is niet heel goed voor je wimper. Doordat je er een verlenging op plakt, wordt je wimper door de lijm en het extra stukje, zwaarder dan normaal. Als je dit veelvuldig herhaald kunnen je eigen wimpers dunner en brozer worden. Let daarom goed op en verzorg je wimpers met een speciaal wimperserum.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag