Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kom je van een onderkin af? 5 tips

Hoe kom je van een onderkin af? 5 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Iedereen kent dat pijnlijke momentje wel. Je wordt onverwacht op de foto gezet en ziet bij het resultaat dat je onderkin vol in beeld is. Niet een heel charmant kiekje. Veel mensen hebben dan ook last van dit bekende ‘kipfiletje’ onder de kin. Een onderkin kan erg vervelend zijn. Je kan tientallen kilo’s zwaarder lijken, je zelfvertrouwen kan erdoor omlaag gaan en je vermijdt misschien zelfs sommige kleding.


1. Hulpmiddelen tegen een onderkin

Een onderkin is erg vervelend. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hulpmaterialen die je daadwerkelijk van een onderkin af kunnen helpen. Hierbij zetten de we 5 populairste producten op een rijtje:


Onderkin trainer

Met de zogenoemde “onderkin trainer” kun je werken aan een strakke onderkin. Door het trainen van je kaaklijn en spieren in je onderkin is het mogelijk om gezichtsvet te verminderen. Met ongeveer 3 minuten per dag beloven de bedenkers van dit product een snel en goed resultaat.

Prijs v.a. €15,-

Bekijk de Onderkin trainer op Bol.com »

blank


Onderkin afslankband

Het ziet er wellicht wat ongemakkelijk uit, maar deze zogenoemde afslankband kan je uitstekend helpen om je onderkin te laten verdwijnen. Door compressie/druk van de band om je kin worden de juiste spieren geactiveerd en word je huid strakker. Door gemiddeld 20 minuten per dag deze band te dragen merk je al snel resultaat, aldus Qtrends, de ontwikkelaar van dit product.

Prijs v.a. €14,-

Bekijk de Afslankband op Bol.com »

blank


Jawline kaakspieren trainer

Een rubbere mond trainer om al “kauwend” je kaakspieren te trainen. Zo krijg je vlakke gezichtscontouren en een strakkere kin. Weg met je onderkin.

Prijs v.a. €10,-

Bekijk de Jawline trainer op Bol.com »


blank

Gezichtsroller

Een Gezichtsroller versnelt je bloedsomloop in je kin. Dit zorgt voor een “gemasseerde huid” en een strakkere kin. Door het stimuleren van je kin spieren zul je zien dat je onderkin verminderd.

Prijs v.a. €12,-

Bekijk de gezichtroller op Bol.com »


blank

Contouring make-up (camoufleren van je onderkin)

Wil je liever je onderkin camoufleren? Dan kun je door goede make-up en kleding al veel verschil maken. Als je een dubbele kin hebt, dan is de afstand tussen je hals en je kin minder groot. Je kunt je onderkin optisch verkleinen door het aanbrengen van donkere make-up onder je kin. Door een donkere schaduw aan te brengen onder je kin en deze subtiel te vervagen, lijkt het alsof je een strakkere kaaklijn hebt.

Een andere tip is om de aandacht in je gezicht te trekken naar je ogen. Zorg ervoor dat je ogen eruit springen en houdt de make-up rondom je lippen eenvoudig en subtiel. Wil je liever wel gekleurde lippen, ga dan voor een natuurlijke tint in plaats van felle kleuren.

Prijs vanaf €7,-

Bekijk contouring make-up op Bol.com »


2. Waarom heb ik een onderkin?

Tijdens gesprekken met anderen proberen we elkaar zoveel mogelijk aan te kijken. De kin is een belangrijk onderdeel van het gezicht en zal dus direct opvallen. Daarnaast wordt een eerste indruk van iemand in grote mate gebaseerd op de uitstraling van het gezicht. Helaas heeft niet iedereen die perfecte strakke kin en hebben veel mensen te kampen met het welbekende ‘kwabje’. Mannen, vrouwen, dik en dun: iedereen kan last hebben van een dubbele kin. Tijd dus om wat aan die vervelende onderkin te doen. Hieronder vertellen we alle tips om je onderkin weg te trainen en te maskeren, zodat jij met een extra grote glimlach voor de spiegel staat.

Overtollig gezichtsvet of erfelijkheid?

Wat veel mensen denken, is dat een onderkin enkel te maken heeft met overgewicht. Uiteraard is het gewicht een belangrijke factor van een onderkin, maar dit is lang niet altijd de enige oorzaak. Ook slanke en jonge mensen kunnen namelijk last hebben van een dubbele kin. Zo kan een onderkin komen door overtollig gezichtsvet, erfelijkheid, slappe gezichtsspieren, een slechte huid en een slechte voeding. Door goed te eten en je spieren te trainen zul je zien dat je al een wereld van verschil kan maken.

Strakkere kin

Als je goed voor je lijf zorgt zul je zien dat je huid rondom je kin strakker wordt. Goede voeding zorgt ervoor dat je huid uiteindelijk strakker en elastischer aanvoelt. Zorg ervoor dat je voldoende groente en fruit eet, drink voldoende water op een dag, ga niet te lang in de zon zitten en verzorg je huid met een goede crème. Als je je lijf aan de binnenkant goed verzorgd, dan zul je ook de resultaten aan de buitenkant zien. Daarnaast kun je door het trainen van je gezichtsspieren de huid rondom je kin strakker maken.


3. Onderkin weg trainen

Als je naar de sportschool gaat, train je de spieren in je lijf waardoor je strakker in je vel komt. Hetzelfde geldt ook voor je gezicht: door het trainen van je spieren zal je gezicht strakker worden. Wil je van die nare onderkin af, dan kun je daarvoor speciale onderkin oefeningen doen. Deze work-out voor je kin zorgt ervoor dat je huid minder gaat hangen en dat de huid strakker wordt. Het zijn makkelijke oefeningen die je op elk moment van de dag kunt uitvoeren. Hieronder leggen we vier onderkin oefeningen voor je uit:

Oefening 1: de kaaklift

Bij deze oefening gaat het erom dat je je kaak aan het werk zet. Open je mond zodat je boven- en onderkaak van elkaar komen. Schuif je onderkaak naar voren zodat je ondertanden over je boventanden en je bovenlip komen. Schuif vervolgens je kaak weer terug. Als je de oefening uitvoert terwijl je naar boven kijkt, zul je merken dat je spieren zich extra aanspannen. Herhaal deze beweging zo’n 15 tot 20 keer en doe deze oefening bijvoorbeeld ‘s ochtends als je uit bed komt en ‘s avonds voor het slapen gaan.

Oefening 2: de hoofd crunch

Ga plat op je rug op het bed liggen en zorg ervoor dat je hoofd buiten het bed uitsteekt. Trek nu je hoofd langzaam op naar je borst. Houd deze positie eventjes vast en laat je hoofd dan langzaam weer naar achteren zakken. Op deze manier train je je halsspieren en je kin.

Oefening 3: de flexibele tong

Ga in een gemakkelijke en ontspannende houding zitten. Steek je tong uit en probeer om je kin aan te raken terwijl je een ‘aaaaaa’ geluid maakt. Houd deze oefening 7 seconden vol en herhaal de oefening vervolgens 5 keer. Een andere oefening met je tong is om je tong tegen je gehemelte te drukken terwijl je je mond opent. Je zult merken dat de spieren in je hals zich aanspannen.

Oefening 4: de luchtkus

Bij deze oefening kantel je je hoofd wat naar achteren, zodat je omhoog kijkt. Maak in de lucht een kus en houdt deze beweging een paar seconden vast. Ontspan je gezicht hierna weer en herhaal de oefening 10 keer achter elkaar. Ook deze oefening is gemakkelijk uit te voeren en kun je meerdere keren per dag doen.


Bekijk ook


4. Onderkin camoufleren door kleding

Een andere tip om je onderkin te camoufleren is door het dragen van de juiste accessoires en kleding. Kies niet voor strakke kleding en sieraden rondom je hals, maar zorg ervoor dat je ruimte creëert rondom je hals. Kies voor kleding met een open v-hals en ga voor lange kettingen. Voor alles geldt dat je niet de aandacht naar je kin moet trekken. Vermijd dus coltruien, shawltjes en lange oorbellen die tot aan je hals rijken.


5. Onderkin correctie

Wil je voor altijd vaarwel zeggen tegen die onderkin en je overtollige vet verwijderen? Dan zou je kunnen overwegen om een onderkincorrectie uit te voeren. Een bekende methode is om via lipoaspiratie een sneetje te maken en overtollig vet te verwijderen. Ook bestaat er een hals-kaaklift waardoor de huid rondom de kin strakker wordt getrokken.

Uiteraard bestaan er ook methoden waarbij je niet meteen onder het mes moet. Zo kun je door speciale lasertechnieken vetcellen laten verwijderen, bestaat er een CO2-therapie om huidverslapping tegen te gaan en kun je met een collageentherapie de collageenproductie stimuleren. Het is natuurlijk de vraag of deze methoden blijvende resultaten hebben. Deze methoden kunnen positieve resultaten hebben op de korte termijn, maar de huid kan uiteraard door ouderdom en verkeerde voeding alsnog slapper worden rondom de kin.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag