Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

7 tips tegen een ingevallen gezicht

7 tips tegen een ingevallen gezicht

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Zodra mensen (veel) afvallen zie je dat in veel gevallen vaak als eerste in het gezicht. “Gaat het wel goed met je? Slaap je wel genoeg? Heb je niet teveel stress? Zit je soms aan de drugs?” Het zijn zomaar een aantal vragen die je op je afgevuurd kunt krijgen zodra je gezicht wat invalt.

Erg vervelend, want naast al deze opmerkingen zie je natuurlijk liever dat het overtollige vet op je buik, benen en billen verdwijnt in plaats van in je gezicht. Speciaal voor iedereen die last heeft van ingevallen wangen en een vermagerd gezicht schreven we dit artikel.


1. Hulpmiddelen bij een ingevallen gezicht

Een ingevallen gezicht voorkomen is beter dan genezen. Daarom hebben we enkele hulpmiddelen op een rijtje gezet welke kunnen helpen bij het verouderen van je gezicht, en ter preventie van een ingevallen gezicht.

Huidverjongingsapparaat – Massage voor wangen en gezicht

Een gladde volle huid door middel van dit luxueze anti-verouderings apparaat. Door een massagebehandeling train je gezichtspieren voor een vol gezicht. Dit huidverjongingsapparaat verhelpt rimpels, donkere kringen en maakt je gezicht voller en sterke.

Prijs vanaf €59,-

Bekijk dit product op Bol.com »


blank

Slakkencrème voor een liftend effect

Voor verminderde rimpels en een liftend effect in je gezicht bieden verschillende aanbieders Slakkencrème aan. Dit relatief nieuwe product is in korte tijd erg populair geworden en kan ondersteuning bieden bij het wegwerken van een ingevallen gezicht.

Prijs vanaf €12,-

Bekijk slakkencrème op Bol.com »


blank

Filler dagcrème

Van de merken Revitalift & Eucerin zijn er diverse dagcrême te verkrijgen voor een vollere en steverige huid met strakkere gezichtscontouren. Deze “filler” producten zorgen voor een voller gezicht.

Prijs vanaf €22,-

Bekijk filler dagcrèmes op Bol.com »


blank

Collageen oogmasker tegen wallen

Last van een ingvallen gezicht door wallen onder de ogen? Herhaaldelijk gebruik van een collageen oogmasker voorkomt en verwijderd donkere kringen onder je ogen. Deze hydraterende oogmaskers zijn daarnaast de oplossing voor een droge en ingevallen huid.

Prijs vanaf €5,-

Bekijk collageen oogmaskers op Bol.com »


blankContouring make-up

Wil je graag optisch “vollere” wangen dan is contour make-up een geschikte oplossing. Hiermee versterk en verfijn je jouw gezicht features op een natuurlijke manier. Er zijn veel youtube filmpjes te vinden om je te helpen met de juiste aanbreng van deze make-up.

Prijs vanaf €7,-

Bekijk contouring make-up op Bol.com »


2. Oorzaken ingevallen gezicht

Een ingevallen gezicht kan tal van oorzaken hebben. Stress. Vermoeidheid. Gewichtsverlies. Een minder bourgondische levensstijl. Ouder worden. Het zijn allemaal zaken die een ingevallen gezicht kunnen veroorzaken. In sommige situaties is de oplossing direct duidelijk.

Steek je iedere dag een naald in je lijf en leef je op heroïne? Dan moge duidelijk zijn wat je kunt doen om weer te stralen, al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Oog je vermoeid omdat je ‘s nachts te weinig slaap tot je neemt? Ook dan is de oplossing vrij voor de hand liggend.

Ouder worden of andere oorzaak

Maar wat nu als je er zelf niet heel erg veel aan kunt doen dat je te maken hebt met een ingevallen gezicht? Bijvoorbeeld omdat het een onderdeel vormt vanwege het ouder worden of omdat je keihard aan het bikkelen bent met een dieet en in de sportschool en je daarom flink bent afgevallen in je gezicht? Dan kan het ronduit vervelend zijn dat het juist in je gezicht zo zichtbaar is. We hebben een aantal tips voor je verzameld die je helpen dit ‘probleem’ te overwinnen.


3. Voorkom stress, slaap voldoende

Laten we voorop stellen dat we er in dit artikel vanuit gaan dat er geen sprake is van bijzondere omstandigheden zoals drugsgebruik of alcoholisme. Heb je daar mee te kampen, dan heb je wel wat grotere zorgen dan slechts je ingevallen gezicht. Vaak is een ingevallen gezicht een gevolg van meerdere oorzaken bij elkaar.

Te weinig slaap

Heb je veel stress, dan bestaat de kans dat je ‘s nachts plafonddienst hebt en geen oog dicht doet. De vicieuze cirkel houdt aan (of treedt juist in werking) en dat heeft een ongezond ogend gelaat tot gevolg. Natuurlijk is het makkelijk voor ons om te roepen “voorkom stress en slaap voldoende”. Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam in penibele situaties.

Maar de reactoren die aanschieten bij stress zijn wat dat betreft wat ouderwets. Vroeger was het handig, als je oog in oog stond met een sabeltandtijger. Nu ervaren we hele andere vormen van stress en houdt het vaak ook langer aan. Bijvoorbeeld wanneer het in de relatie niet goed gaat of wanneer er problemen zijn op het werk.

Geen gelijke oplossing

Er is daar geen allesomvattende oplossing voor. De kunst is het om zoveel mogelijk los te laten. Wat je niet direct kunt beïnvloeden zou je eigenlijk direct los moeten laten. Wederom gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn wel wat trucjes om even onder de aanhoudende stress vandaan te komen. Even flink sporten bijvoorbeeld. Of een comedy kijken met vrienden of vriendinnen. Door veel ontstress-momentjes in te bouwen zorg je ervoor dat je niet dag en dagelijks met een lijf vol stress rondloopt en vaak helpt dit al enigszins.

Slapeloosheid

Wanneer je last hebt van insomnia vanwege de stress kan het ook zinvol zijn om eens naar de huisarts te gaan en hem of haar te raadplegen rondom slaapmiddelen. Dit is misschien geen oplossing voor de langere termijn, maar het kan wel helpen om op korte termijn de vicieuze cirkel te doorbreken. Want wanneer je moeite hebt met slapen ‘s nachts (vanwege de stress), zorgt dit er op zijn beurt weer voor dat je nóg meer stress ervaart. Als je het ene elimineert, heb je kans dat je ook minder last zult hebben van het andere. Het is geen garantie, maar het kan wel degelijk helpen.

Bekijk onze tips om sneller in slaap te vallen »


4. Gezichtsbehandeling

Gezichtsbehandelingen zijn er in misschien wel miljarden varianten. Van een verzorgende gezichtscrème tot een mudmask en van huidmassages tot acupunctuur. Wat voor de één helpt, kan voor de ander totaal niet werken.

Je zal daarbij dus zelf op zoek moeten gaan naar een methode die bij je past en die voor jou resultaat oplevert. Een simpele manier om je gezicht te laten ontspannen waardoor je huid er al snel beter uit gaat zien is de ouderwetse koude handdoek, theedoek of een washandje op je gezicht.

Dit zorgt er niet direct voor dat je gezicht minder ingevallen lijkt, maar draagt wel bij aan een gezondere huid en daardoor een betere uitstraling in je gezicht.

Onze tips voor gezichtsmaskers:


5. Make-up

Deze tip is eigenlijk overbodig voor de vrouwelijke lezers. Jullie weten als geen ander hoe je oneffenheden kun camoufleren middels make-up. Voor wie zelf niet goed weet hoe dat in zijn werking gaat, is YouTube the place to be.

Het platform staat vol met instructiefilmpjes hoe je een ingevallen gezicht voller kunt maken middels make-up. Het is geen blijvende oplossing, maar wel handig als je naar een feestelijke gelegenheid moet en niet constant te horen wilt krijgen dat je zo vermoeid (of zelfs ziek) oogt.

Bekijk youtube filmpjes over “gezicht camoufleren” »


6. Meer eten

Deze tip is misschien tegen het zere been van mensen die last hebben gekregen van een ingevallen gezicht na het afvallen, maar het helpt nu eenmaal wel.

Het probleem met voeding en afvallen is dat je weinig invloed hebt op de plekken waar vet zich ophoopt en waar niet. Er is niet iets speciaals dat je kunt eten of drinken dat alleen je wangen wat voller maakt en niet je heupen, billen of buik.

Wat natuurlijk wel helpt is om gezond te eten en alle dikmakertjes te laten voor wat het is. Groente, fruit, vlees en vis zitten bomvol vitaminen en mineralen die er voor zorgen dat je huid er beter uit komt te zien. Misschien dat het dan niet direct helpt tegen ingevallen wangen, maar dus wel bij de uitstraling van je huid.

Bekijk hier onze tips om verantwoord aan te komen »


7. Cosmetische ingreep

Zoals je misschien tot nu toe wel hebt opgemerkt is er niet echt een hele goede oplossing tegen een vermagerd gezicht. Ja, stress voorkomen en goed slapen helpt. Ja, gezond eten helpt ook. Ja, gezichtsbehandelingen kunnen bijdragen aan een gezonder ogende huid. En ja, met make-up kun je veel verbloemen.

Maar een echt (blijvend) voller gezicht krijg je alleen door meer te eten (wat voor mensen die willen afvallen natuurlijk geen optie is) of middels een cosmetische ingreep. Plastische chirurgie zit allang niet meer in het verdomhoekje waar het zolang ingezeten heeft. Tegenwoordig laat iedereen z’n billen, borsten of lippen doen.

Maatschappelijke acceptatie

Maatschappelijk gezien is het tegenwoordig prima geaccepteerd om het één en ander bij te laten sleutelen aan je uiterlijk. Of je daar zelf voor openstaat is natuurlijk helemaal aan jou.

Welke ingreep het beste past is helemaal afhankelijk van wat je zelf wilt en hoe je gezicht er momenteel uitziet. In de meeste gevallen wordt voor een filler gekozen. Hierbij worden de contouren gevuld met lichaamseigen vet. Een andere veelgebruikte methode is oppervlakkige lijntjes laten behandelen met een hyaluronzuur. Dit kan via injecties, maar voor diegenen die wat angst hebben voor naalden kan er ook gewerkt worden met producten waar hyaluronzuur inzit. In alle gevallen raden we je in ieder geval aan om professioneel advies in te winnen. Een plastisch chirurg kan je precies vertellen hoe en wat het beste helpt bij je ingevallen gezicht.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag