Plaatselijk afvallen: hoe val je af op specifieke plekken?

Plaatselijk afvallen: hoe val je af op specifieke plekken?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Iedereen heeft wel zijn of haar eigen probleemgebieden. Het liefste willen we natuurlijk zelf bepalen op welke specifieke plekken we kunnen afvallen. Plaatselijk afvallen klinkt dan ook bij veel mensen als muziek in de oren. Een paar kilo’s verliezen op de buik, strakke billen of minder brede bovenbenen, iedereen heeft zijn eigen wensen als het om afvallen gaat. Maar bestaan er eigenlijk diëten die ervoor zorgen dat je plaatselijk kunt afvallen?

Lees hieronder snel verder of je plaatselijk kunt afvallen en hoe je specifieke lichaamsdelen het beste kunt aanpakken. Daarnaast hebben we twee diëten voor je geselecteerd waarbij je ook je probleemgebieden kunt aanpakken.


20 Dagen Suikervrij

20 Dagen Suikervrij

De naam zegt het al, bij dit dieet eet je namelijk 20 dagen geen suiker. In ons dagelijkse leven eten we veel koolhydraten en suikers, deze zorgen ervoor dat onze hormonen niet in balans zijn en dat we niet goed kunnen afvallen. Het 20 dagen zonder suiker dieet is daarom een echte suikerdetox speciaal voor 40+ vrouwen. Aan de hand van lekkere, gevarieerde recepten leer je een suikervrije maaltijd op tafel te zetten voor het hele gezin. Zo zet je makkelijk de stap naar een gezonder voedingspatroon en merk je al snel dat de kilo’s eraf vliegen. Met dit dieet kun je zelfs op de ‘lastige plekken’ afvallen, zoals je buik, billen en benen. Als je het 20 dagen zonder suiker dieet bestelt dan ontvang je meteen het dieet en bijbehorende extra’s.

Start met afvallen met het 20 Dagen Suikervrij dieet
Jasper Alblas

Jasper Alblas

Jasper Alblas ontwikkelde voor zijn dieet het 7×7 afslank receptenboek. Dit dieetboek staat vol met koolhydraatarme recepten waardoor je je al snel fitter zult voelen en ook je lastige buikvet kunt verbranden. Bij dit dieet wordt zowel rekening gehouden met de vegetariër, de vleeseter als de viseter. Daarnaast kan de hele familie gewoon meegenieten van alle lekkere en gezonde recepten. Een voordeel aan dit dieet is, dat alle recepten goed verzadigen. Dit betekent dat je dus geen last hebt van een hongergevoel en dat je het dieet goed kunt volhouden. Je ontvangt bij dit dieet een wekelijkse planning met boodschappenlijstje en alle bijbehorende recepten.

Bekijk alle producten en diëten van Jasper Alblas

Kun je plaatselijk afvallen?

Bij de een komen de extra kilo’s erbij op de billen, bij de ander op de buik en de ander heeft weer last van rolletjes bij de heupen. Ideaal toch als we daarom zelf kunnen bepalen welke probleemgebieden we willen aanpakken. Maar is het eigenlijk wel mogelijk om plaatselijk te kunnen afvallen?

We moeten helaas maar even meteen met de deur in huis vallen. Hoe mooi het ook klinkt, je kunt namelijk niet plaatselijk afvallen. Het verschilt bij iedereen waar je het snelste je vet verliest. Meestal zijn de plekken waar je het meeste bent aangekomen de plekken waar je het lastigste weer afvalt. Bij vrouwen liggen de probleemgebieden meestal rondom de heupen en bovenbenen. Bij mannen komen de pondjes er meestal al snel bij op de buik. Daarnaast zijn er twee soorten vet en verschilt het per persoon hoe snel je beide vetten kunt verbranden. Je hebt namelijk vet rondom de organen, het zogenaamde visceraal vet en het onderhuidse vet, oftewel subcutaan vet. Als je onderhuids vet verbrandt dan wordt vanzelf het vet rondom de organen minder.


Hoe kun je je probleemgebieden aanpakken?

Wil je effectief afvallen en tevens je probleemgebieden aanpakken? Dan zijn drie dingen vooral belangrijk. De drie belangrijkste punten om effectief af te vallen zijn: gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Allereerst is het belangrijk om je eetschema aan te pakken. Laat koolhydraten zoveel mogelijk staan en kies voor eiwitrijke en vezelrijke maaltijden. Eet daarnaast voldoende groenten en fruit elke dag. Als je een caloriebeperkend dieet volgt is het erg fijn om producten te nemen die goed verzadigen. Zo kun je het dieet goed volhouden en heb je voldoende energie om te gaan sporten naast je dieet. Bij effectief afvallen gaat het er vooral om dat je kwaliteit boven kwantiteit zet en gezondere keuzes maakt in je dagelijkse leven.

Wil je afvallen en tevens je probleemgebieden aanpakken, dan is het verstandig om gezonde voeding te combineren met sporten. De beste manier om onderhuidse vetcellen kwijt te raken is namelijk door je dieet te combineren met lichamelijke beweging. Zorg er dus voor dat je niet alleen een caloriebeperkend dieet volgt, maar dat je tevens voldoende sport naast je dieet. Door te sporten verlies je niet alleen gewicht in kilo’s, maar zorg je er ook voor dat je lichaam strakker wordt en dat je spiermassa behoudt. Het beste is om cardiotraining af te wisselen met krachttraining. Een grotere spiermassa zorgt er tevens voor dat je lichaam makkelijker vet kan verbranden. Uiteraard kun je door het doen van oefeningen bepaalde lichaamsdelen extra trainen. Zo kun je speciale oefeningen doen om je armen, je kont, je buikspieren of je bovenbeenspieren te trainen. Door even te googelen vind je al snel geschikte oefeningen voor elk gebied dat je wilt trainen.

Het laatste punt om goed af te kunnen vallen, is dat je je ontspannen voelt. Maak je een drukke en stressvolle periode mee op je werk of thuis, dan kun je beter even wachten met lijnen. Stressvolle situaties kunnen namelijk je hormonen in disbalans brengen, eetbuien veroorzaken en het afvallen in de weg zitten. Wil je effectief afvallen dan moet je zorgen dat je lichaam en je geest hier klaar voor zijn. Zorg dus voor voldoende ontspanning en afleiding tijdens het dieet, dit maakt het afvallen gemakkelijker.


Plaatselijk afvallen stimuleren

Iedereen heeft wel bepaalde plekken op zijn of haar lichaam waar we het liefste zouden afvallen. Hieronder benoemen we daarom wat je het beste eraan kunt doen om het plaatselijk afvallen te stimuleren.

Afvallen in je gezicht

Heb je wat extra kilo’s? Dan is dit in de meeste gevallen goed te zien in het gezicht. In je gezicht kom je namelijk gemakkelijk aan, waardoor je misschien wat vollere wangen hebt of een onderkin. Een enorm voordeel aan afvallen is, dat je het gewichtsverlies al snel zult merken in je gezicht. Een paar kilo gewichtsverlies kan dus al verandering brengen in je gezicht. Om het afvallen in je gezicht te stimuleren kun je tevens je gezichtsspieren en halsspieren trainen. Misschien denk je er niet zo over na, maar je gezicht bestaat uit tientallen spieren die je kunt trainen. Om sneller resultaat te zien kun je het beste ‘s ochtends en ‘s avonds gezichtsoefeningen doen.

Afvallen buik

De buik staat vaak op nummer één als het gaat om probleemgebieden van ons lichaam. Veel mensen willen dan ook graag buikvet verliezen tijdens het diëten. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te blijven eten tijdens het dieet, dan zul je zien dat je buikvet vanzelf minder wordt. Uiteraard kun je door buikspieroefeningen tegelijkertijd werken aan een strakkere buik. Daarnaast zorgen meer spieren ervoor dat je sneller vetten kunt verbranden. Google naar verschillende buikspieroefeningen, maak een schema voor jezelf en zet die buikspieren flink aan het werk.

Afvallen heupen

Afvallen heupenDe heupen zijn vooral bij de vrouwen onder ons een welbekend probleemgebied. Deze zogenoemde zwembandjes willen we natuurlijk graag zo snel mogelijk kwijtraken. Helaas duurt het tijdens het dieet vaak wat langer voordat we slanker worden bij de heupen. Het is daarom belangrijk om suikers, koolhydraten en ongezonde vetten zoveel mogelijk te laten staan. Wil je toch graag heupvet verliezen? Dan kun je dit stimuleren door oefeningen te doen voor je heupen. Ga veel wandelen, dansen en doe oefeningen voor je zijbuikspieren.

Afvallen benen

Afvallen bij de benen en dijen staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Wil je graag afvallen bij je benen en weer in strakkere broeken passen? Dan begint dit uiteraard bij een gezond dieet. Hoewel het niet mogelijk is om plaatselijk af te vallen kun je naast je dieet wel je boven- en onderbenen slanker maken. Dit doe je door beenspieroefeningen te doen of vetmassa te verliezen door cardio-oefeningen. Heb je al een behoorlijke spiermassa bij je benen, dan kun je beter op lage intensiteit cardio-oefeningen doen. Daarnaast kun je door hardlopen je boven- en onderbenen aanpakken. Zorg ervoor dat je vooral op vlakke ondergrond loopt en dat je hellingen zoveel mogelijk achterwege laat.

Afvallen armen

Als je wat extra kilo’s hebt dan is dit vaak te zien aan volle en stevige armen. Gelukkig kun je door het volgen van een dieet weer mooi gevormde armen krijgen. Om het afvallen bij je bovenarmen en onderarmen te stimuleren kun je gerichte oefeningen doen. Zo kun je door het gebruiken van gewichtjes je ‘kipfilet’ onder je bovenarmen kwijtraken en kun je strakkere onderarmen krijgen. Andere tips zijn om touwtje te springen, te gaan zwemmen, te gaan boxen en push-ups te doen. Na even googelen vind je bovendien nog veel meer inspiratie voor boven- en onderarm oefeningen.

Afvallen billen

Uiteraard is er niks mis met dikke billen, maar we willen wel graag dat ze stevig en mooi gevormd zijn. Het probleem bij dikke billen is vaak dat er overtollig vet op de billen zit en dat ze er daardoor niet getraind en strak uitzien. Afvallen op je billen begint daarom bij een gezonder voedingspatroon. Daarnaast kun je aan je billen werken door een combinatie te doen van cardio- en krachtoefeningen. Door cardio (loopband, fietsen, spinnen, crosstrainer, roeien) kun je je billen vermageren en door krachtoefeningen (traplopen, squats, steps, lunges) maak je je billen strakker en steviger. Zo heb je de juiste combinatie om slankere en mooier gevormde billen te krijgen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag