Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Kan een zweetband om je buik helpen bij afvallen?

Kan een zweetband om je buik helpen bij afvallen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Vet heeft vaak de nare gewoonte om zich op plaatsen te nestelen waar je het liever niet terug ziet. Rondom de buik bijvoorbeeld. Het is voor menigeen dé reden om te starten met diëten en afvallen. Toch kan het resultaat van het dieet (zelfs na enige tijd) nog niet goed zichtbaar zijn.

Het lubberende buikje blijft. Frustratie alom. Je struint het internet af en komt de zogenaamde zweetband tegen. Volgens de verhalen helpt die je om definitief die strakke buik te verkrijgen. Maar is dat ook zo? Hoe goed helpt een zweetband je bij het afvallen? In onderstaand artikel gaan we hier dieper op in.


Welke zweetbanden en producten zijn er?

Voordat we ingaan op de werking van een zweetband geven we hierbij een overzicht met alle beschikbare producten voor je buik en middel, voor zowel mannen als vrouwen:


1. Zweetband buik

Een zweetband voor om je gehele buik. Kan gedragen worden tijdens werk, sport of vrije tijd. Verdubbeld je reguliere inspanning en calorieverbranding. Door de warmte van deze band zweet je extra rond je buik waardoor je lokaal extra vet verbrand.

Prijs v.a. €23,-

Bekijk buik zweetbanden op Bol.com »


blank

2. Sauna belt/afslank gordel

Deze zogenoemde “sauna belt” (ook wel afslank-gordel) is voornamelijk voor tijdens het sporten. Deze thermische band stimuleert de vetverbranding bij lichaamsbeweging. Dit resulteert in een kleinere buikomvang. Band is eenvoudig met klittenband in te stellen zodat je genoeg beweegruimte hebt.

Prijs v.a. €17,-

Bekijk de sauna belt op Bol.com »


blank

3. Waist-trainer

Deze nylon “waist” trainer is speciaal voor vrouwen. In vergelijking met de normale buikband gaat deze om je volledige middel. Dit product zorgt voor een smallere taille en buik.

Prijs v.a. €25,-

Bekijk de waist trainer op Bol.com »


blank

4. Sweat gel

Naast de normale zweetband is er een nieuw product in de markt wat je bloedsomloop en transpiratie verbeterd. Deze zogenoemde “sweat gel” zorgt bij gebruik dus voor meer vet&vocht verbranding tijdens het sporten.

Prijs v.a. €10,-

Bekijk sweat gel op Bol.com »


blank

5.  Buiktrainer elektrisch

Wil je echt vet verbranden in je buik dan is er de elektrische buiktrainer. Het idee is hetzelfde: je draagt de band tijdens het werken of in je vrije tijd terwijl je calorieën verbrand. Het grote verschil is dat een elektrische buiktrainer je spieren samentrekt. Door deze kleine bewegingen worden je buikspieren actief aan het werk gezet.

Prijs v.a. €13,-

Bekijk deze elektrische buiktrainers op Bol.com »


Wat is een zweetband precies?

De zweetband is te vinden onder verschillende benamingen. Naast zweetband hoor je tevens vaak de termen afslankband en Hot Belt. Ze zijn niet alleen verkrijgbaar voor gebruik om de buik, maar bijvoorbeeld ook voor andere plekken op het lichaam waar vet zich vaak ophoopt zoals de dijbenen of de billen. Maar wat doet zo’n zweetband nu precies en hoe werkt dat dan?

Plaatselijk zweten

De zweetband is vervaardigd van speciaal materiaal. Je draagt hem om je buik met als doel om plaatselijk centimeters te verliezen. De band oefent niet alleen corrigerende druk uit op je buik, maar zorgt ook voor plaatselijk zweten. Door het vochtverlies krijg je een slankere taille en dus een plattere buik. Of billen of dijbenen als je een andersoortig broekje of band gebruikt. Het is dus 100% bedoeld om plaatselijk af te vallen.

Alhoewel dit ideaal klinkt zal er wel wat meer moeten gebeuren om serieus kilo’s kwijt te raken, al dan niet met behulp van de band. Het zou te mooi om waar te zijn zijn als je lekker met je zweetband op de bank kunt hangen en de kilo’s er als vanzelf afvlogen, toch?


Waarom de zweetband goed te combineren is

Wie wat ervaring heeft met diëten en afvallen weet wel dat je flink wat kilo’s kwijt kan raken middels een goed dieet. Vooral wanneer het dieet ook op de langere termijn goed vol te houden is (zoals het Weight Watchers dieet) kun je prima op je streefgewicht blijven. Maar de keerzijde is vaak dat het heel moeilijk is om plekken zoals buik, dijbenen en billen goed strak te krijgen. Daar zal je vaak toch echt voor naar de sportschool moeten gaan.

Zweetband combineren met sporten

Met de zweetband is dat niet per se nodig. Ja, je zult veel sneller het effect zien als je er wél bij gaat sporten, maar middels de zweetband om de buik is het goed mogelijk om plaatselijk strakker in je vel te komen te zitten. Dit gegeven zorgt er voor dat het een prima idee is om de zweetband te combineren met een dieet en eventueel sporten.

Restanten wegwerken

Je zal namelijk pas echt vet gaan verbranden als je óf het vet verbrandt in de sportschool óf er voor zorgt dat het vet wat je lichaam als reserve opslaat niet voortdurend wordt aangevuld (lees: de reserves steeds groter worden). Met een goed dieet is dit dus het geval. De vetreserves worden niet voortdurend aangevuld waardoor je aanzienlijk zal afslanken. Door de zweetband hiermee te combineren kun je ook de laatste restanten rondom buik, dijbenen of billen wegwerken.


Conclusie

Een 100% helder antwoord op de vraag in de titel van dit artikel is niet goed te geven. Want zoals je hebt kunnen lezen kun je enerzijds afvallen met de afvalband, maar dus niet alleen met de zweetband om de buik.

Aan de slag

Om daadwerkelijk kilo’s  kwijt te raken en een platte buik te fabriceren zal je toch echt aan de slag moeten. Ideaal is om er bij te gaan sporten. Op die manier verbrand je het overtollige vet waardoor je niet alleen afvalt, maar dus ook een strakkere buik krijgt.

Doe je dit liever niet en geef je de voorkeur aan ‘slechts’ een dieet volgen? Dan kun je de zweetband om de buik prima als aanvulling gebruiken op een dieet. Middels een dieet val je de nodige kilo’s af en dankzij de zweetband kun je plaatselijk gericht afvallen.

Houd er wel altijd rekening mee dat dit slechts tijdelijk is. Het gaat immers om vocht wat je kwijtraakt. Niet de vetreserves. Vocht wordt automatisch weer aangevuld. Je zal het ‘trucje’ dus moeten blijven herhalen.

Doe je dit in combinatie met een goed dieet? Dan zal je na verloop van tijd merken dat je je ideale streefgewicht hebt bereikt en je buikomvang in centimeters is afgenomen. Als je het op die manier bekijkt kun je dus concluderen dat de zweetband wel degelijk helpt bij het afvallen!


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag