Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review DASH Dieet Plan dieet

Van oorsprong werd het DASH Dieet voorgeschreven aan mensen met een hoge bloeddruk. Het dieet bleek niet alleen bloeddrukverlagend te werken, maar ook zo z’n andere voordelen te hebben. Nu is het DASH Dieet van tientallen andere diëten al vijf jaar op rij het beste getest. Het draait in het dieet om een gezond en evenwichtig voedingspatroon te ontwikkelen waarin bepaalde voedingsmiddelen centraal staan.

Als je het DASH Dieet volgt, kun je aan de hand van gevarieerde recepten en een dieetplan gezonder leven en je overtollige kilo’s kwijtraken.

Bekijk en bestel het DASH Dieet Plan

Pluspunten

 • Bloeddrukverlagend, gezondere levensstijl en kilo's afvallen
 • Wereldwijd geprezen
 • Geen crashdieet
 • Goedkoop in aanschaf

Minpunten

 • De website oogt overtuigend maar niet heel professioneel
 • Beperkend in voedselkeuze

Wat kun je lezen in deze review?


Hoe werkt het?

DASH staat voor ‘Dietary Approaches to Stop Hypertension’ oftewel, een dieet dat helpt om je hoge bloeddruk te stoppen. Het is een evenwichtig dieet waarin groenten, fruit, mager vlees, granen en noten centraal staan. Tijdens het dieet wordt een gezond en gevarieerd menu aangeboden, minder je met zout en let je op je portiegrootte. Het dieet is met name geschikt voor mensen die hun bloeddruk willen verlagen, maar ook voor mensen met obesitas, diabetes en nierpatiënten.

Het DASH Dieet is geen crashdieet, werkt niet met maaltijdvervangers, draait niet om het tellen van punten en calorieën en voorkomt het jojo-effect. Het gaat allemaal om het volgen van een gezond en evenwichtig menu. Alle recepten van het DASH Dieet zijn bloeddrukverlagend en verminderen je cholesterol en vetopname. Aangezien er veel gevarieerde voedingsmiddelen worden gebruikt, is het makkelijk en gezond om het te vervangen voor je huidige voedingspatroon. Daarnaast kun je met de hele familie gebruik maken van de recepten, zodat je geen aparte boodschappen in huis hoeft te halen voor het dieet. Met het DASH Dieet leer je dus om een gezondere levensstijl te ontwikkelen, waarin een gevarieerd eetpatroon centraal staat. Als je het dieet bestelt dan ontvang je direct het e-book. Naast het dieetplan en de recepten staat er uitleg over hoe je het beste kunt omgaan met je nieuwe eetpatroon in het dagelijks leven.


Wat zit er inbegrepen in dit dieet?

Als je het DASH Dieet aanschaft dan is het volgende inbegrepen:

 • een e-book dat te downloaden is voor tablet, laptop, smartphone en iPad met:
  • uitleg van de 9 basisprincipes van het DASH Dieet.
  • persoonlijk voedingsschema met voorbeelden voor drie verschillende niveaus
  • 162 recepten die je vanaf je iPad, tablet of smartphone kunt bekijken

De beloftes van het DASH Dieet Plan

Als je het DASH Dieet volgt dan worden de volgende beloftes gedaan. Het DASH Dieet plan beloofd je dat, wanneer je het dieet nauwkeurig volgt je o.a. de volgende resultaten kunt behalen.

 • Verlaging in bloeddruk
 • Verlaging in cholesterolgehalte
 • Evenwichtig afslanken
 • Diabetes voorkomen en beheersen
 • Helpt bij chronische nierziekte
 • Zorgt voor een evenwichtig voedingspatroon
 • Geeft extra energie en weerstand
 • Stimuleert een betere stofwisseling
 • Helpt met het bereiken van een beter en stabieler darmflora
 • Het DASH Dieet is gemakkelijk vol te houden

Het dieet focust zich niet op het korte termijn effect, maar wil vooral een lange termijn effect realiseren. Zo wordt er aangegeven dat er door het DASH Dieet geen jojo-effect optreedt en je goed op gewicht kunt blijven. Helaas worden er geen exacte beloftes gemaakt over hoeveel kilo je per week met het dieet kunt afvallen.


Hoe moeilijk is dit dieet vol te houden?

Het DASH Dieet is geen zwaar crash dieet, maar leert je om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Er worden bij het dieet wel beperkingen gesteld aan sommige voedingsmiddelen. Het eetschema bestaat namelijk vooral uit groente, fruit, granen, vlees, vis en noten. De vraag ‘wat eten we vanavond?’ hoef je niet te stellen, omdat er bij het dieet 162 recepten worden meegeleverd.

Je hoeft daarnaast geen keukenprins te zijn om de recepten te kunnen bereiden. Elk recept bevat namelijk makkelijke ingrediënten en er wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je je maaltijd bereidt. Heb je een druk gezinsleven? Dan zijn de recepten van het DASH Dieet ook gewoon te bereiden voor de hele familie. Het DASH Dieet richt zich puur op een gezond en gevarieerd voedingsschema en stelt geen richtlijnen voor het sporten. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel beweging je krijgt naast je dieet.


Hoeveel kost het om dit dieet te volgen?

Als het DASH Dieet Plan besteld dan krijg je het e-book waarin alle informatie te vinden is. De kosten voor het volgen van het DASH Dieet zijn eenmalig €47,00. Direct na de betaling ontvang je een downloadlink, zodat je meteen toegang hebt tot het dieetplan. Het dieet is aan te schaffen via iDeal, MisterCash, PayPal en creditcard (Visa, Mastercard).

De kosten voor het volgen van recepten in het e-book zijn te vergelijken met de kosten voor jouw huidige eetpatroon. Ben je niet gewend om te koken met verse producten? Dan kunnen de kosten voor het volgen van het dieet wat hoger zijn.


Hoe succesvol is dit dieet?

Het DASH Dieet is overgewaaid uit Amerika en heeft hier ook flink aan de weg getimmerd. Het is volgens de website van het DASH Dieet Plan voor het vijfde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste dieet door Inter- nationale erkende instituten en pers.

Daarnaast is er in verschillende media aandacht besteed aan het DASH Dieet. Het blijkt in eerste instantie niet alleen goed te zijn voor het verlagen van de bloeddruk, maar ook voor het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Op de website zijn verschillende ervaringsverhalen te lezen van mensen die zijn afgevallen met het dieet. Het is helaas niet bekend hoeveel kilo’s je per week kunt afvallen en hoeveel mensen er in totaal al succesvol zijn afgevallen met het dieet.


Conclusie; voordelen en nadelen van het DASH Dieet Plan

Een groot voordeel aan het DASH Dieet is, dat het niet alleen helpt om je hoge bloeddruk te verlagen, maar geschikt is voor een totale gezonde levensstijl. Uit verschillende mediapublicaties blijkt dat het DASH Dieet al vijf opeenvolgende jaren als beste uit de test komt van tientallen diëten.

Twee andere pluspunten zijn, dat er slechts eenmalige kosten zijn verbonden aan het bestellen van het dieet en dat de recepten te gebruiken zijn voor de hele familie. Een nadeel van het dieet is, dat sommige voedingsmiddelen worden beperkt en er hogere kosten verbonden zitten aan het gebruik van verse ingrediënten. Daarnaast is er geen persoonlijke begeleiding mogelijk in de vorm van coaching of een (online) deskundige.


8.0


Korte termijn
7,5
Lange termijn
8,5
Variatie
7,1
Gemak
7,7
Gezond
8,6
Kosten
8,4
Bezoek DASH Dieet Plan
Bezoek DASH Dieet Plan
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag