Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review FIT Methode dieet

FIT Methode is een boek van het succesvolle fitnessplatform Fit.nl. Online is het stappenplan voor een fit lichaam al een poosje verkrijgbaar. Sinds 2017 is de fitness methode echter ook in gedrukte vorm beschikbaar. In deze review lees je hoe je fit wordt met de FIT methode.

Het FIT Methode boek is jouw leidraad voor een fitte levensstijl. Zowel voor de strijd tegen de kilo’s, extra spiermassa of een verbeterde conditie. De FIT Methode gelooft in de kracht van jou als individu. Het naslagwerk staat vol advies van personal trainers, wetenschappers en sportdiëtisten. Dit stelt je in staat je doelen te behalen en fit(ter) te worden.

Bekijk alles over de FIT Methode

Pluspunten

 • Eenmalige kosten
 • Aandacht voor voeding, beweging en mindset
 • Mooi en praktisch vormgegeven

Minpunten

 • Weinig begeleiding

Wat kun je lezen in deze review?


Hoe werkt de FIT methode?

Het 320 pagina’s tellende boek bevat een stappenplan voor een fit figuur. Dit stappenplan is opgebouwd uit meerdere onderdelen, die hieronder kort worden beschreven.

 • Mindset: Vaak willen we wel fit worden, maar kunnen we ons er niet toe zetten. Of we hebben net te weinig motivatie om het voor elkaar te krijgen. Daarom richt het eerste hoofdstuk zich op de juiste mindset, zodat jij intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen kunt kweken.
 • Beweging & training: Fit worden gaat hand in hand met sporten. Alleen dan kun je jouw conditie, spiermassa en figuur verbeteren. Het leuke is dat de FIT methode onderscheid maakt tussen ‘bewegen’ en ‘sporten’. Want ook alledaagse activiteiten dragen uiteindelijk bij aan een gezondere levensstijl. Ook leer je precies hoe, wanneer en hoe vaak je moet sporten om resultaten te bereiken.
 • Herstel: Tijdens diëten en sporten zijn we soms geneigd om door te slaan. Dit is echter niet goed, omdat het overtraining – met bijbehorende blessures – kan veroorzaken. Het stappenplan leert je een goede balans tussen rust en sport (inclusief de kenmerken voor een goede nachtrust).
 • Voeding: Een gezond lichaam is samenspel tussen voldoende beweging en de juiste voeding. In deze sectie wordt dan ook aandacht besteed aan een passend eetpatroon, de opbouw van voedingsstoffen. Ook wordt er kritisch gekeken naar de toegevoegde waarde van voedingssupplementen.

FIT app

Het boek komt wat meer tot leven als je de apps installeert. Hier kun je jouw voeding bijhouden zodat je precies ziet hoe gezond je eet. Daarnaast staan er talloze fitness schema’s, thuistrainingschema’s en hardloopschema’s op. Tot slot krijg je toegang tot de oefeningen bibliotheek met video’s. Deze voordelen zijn alleen voor mensen die de volledige FIT methode aanschaffen (dus niet alleen het boek). De verschillen lees je onder ‘kosten FIT methode’.


Hoe moeilijk is FIT?

De kracht van de FIT methode is dat het geschikt is voor alle leeftijden en leefstijlen. Zo is de FIT methode goed te combineren met een drukke levensstijl, zoals een hectische baan. Daarnaast is de FIT methode geschikt voor meerdere doeleinden: van spieropbouw tot vetverlies. Geen zin om in de sportschool te gaan? Je kan er ook voor kiezen om jouw progressie te behalen met een wandeling of wat oefeningen thuis. Doordat je zo flexibel bent, is het redelijk makkelijk vol te houden.

Het boek van Fit.nl is zo geschreven dat jij heel erg wordt gemotiveerd om jouw doelen te halen. Helaas is en blijft het een boek… Oftewel, je moet zelf de motivatie opbrengen om het te lezen. En om er vervolgens naar te handelen. Om toch een beetje digitale ondersteuning te krijgen, kun je je inschrijven voor het motivatietraject.

Het motivatietraject

Het motivatieproject van Fit.nl is een drie maanden durend, online coaching programma. Hierbij krijg je coaching via de e-mail, kun je vragen stellen in de FIT-community en wordt je progressie automatisch bijgehouden. Hierdoor heb je enigszins een stok achter de duur.


Wat kost de FIT Methode?

Het voordeel van de FIT methode is dat je eenmalig een bedrag betaalt. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent. Bovendien kun je na 14 dagen je geld terugeisen, mocht je niet tevreden zijn. Je kunt een paar vormen van de FIT-methode uitkiezen.

 • Het boek. Het hardcopy boek is meer dan 300 pagina’s en kost €39,95. Daar krijg je gratis een e-book bij. Daarnaast heb je toegang tot fitness schema’s, thuistrainingschema’s en hardloopschema’s. Tot slot kun je video’s bekijken over het uitvoeren van de oefeningen.
 • Het motivatietraject. Het motivatietraject kun je kopen en verlengen voor €19 per 3 maanden.
 • De complete methode. Als je naast het boek wat meer een stok achter de deur hebt, is de complete FIT methode geschikter. Bovenop de voordelen van punt 1, krijg je 14 gepersonaliseerde voedingsschema’s met lekkere recepten. Daarnaast krijg je 3 maanden toegang tot het motivatieproject en kun je maandelijks webinars volgen.

Succes van FIT

De informatie in het boek van FIT methode is samengesteld door specialisten op het gebied van sport, voeding en gezondheid. Er staan veel wetenschappelijke feiten in. Daardoor is het inderdaad mogelijk om jouw fitnessdoelen te bereiken met behulp van het boek. Online staan een heleboel recensies van mensen die dankzij de FIT methode weer in vorm zijn. Het stappenplan vergt echter wel veel zelfdiscipline. Dus of het een succes wordt, hangt grotendeels van jezelf af.


Bezoek FIT Methode
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag