Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review WW Flex dieet

Weight Watchers Flex (WW Flex) is een nieuwe variant op het populaire dieet Weight Watchers. Deze variant maakt nog steeds gebruik van het bekende puntensysteem, maar is wel een stuk flexibeler dan het originele programma. Daardoor past het dieet goed in ieder dagelijks leven.

Afvallen met Weight Watchers gebeurt aan de hand van een puntensysteem. Je krijgt een passend aantal punten per dag die je mag verdelen over alle voedingsmiddelen die je op een dag tot je neemt. Het puntensysteem van het Weight Watchers Flex dieet zit net wat anders in elkaar dan het originele Weight Watchers dieet. Zo zijn er nieuwe producten toegevoegd die niet tellen voor jouw puntenaantal en is het mogelijk om punten van de ene dag te sparen en uit te geven op een andere dag. Daardoor kun je veel creatiever omgaan met het puntenaantal en ‘compenseren’ voor bourgondische uitspattingen!

Bekijk de Weight Watchers abonnementen

Pluspunten

  • Bevat alle ingrediënten voor een gezonde lifestyle
  • Op maat gemaakt voor ieder doel en iedere lifestyle
  • Ruimte voor persoonlijke doelen
  • Uitgebreide en geavanceerde app

Minpunten

  • Relatief hoge kosten
  • Hogere succesratio i.c.m. cursus

Wat kun je lezen in deze review?


Flexibiliteit

Het flexibele van WW Flex maakt het dieet erg interessant wanneer je niet teveel wilt hoeven letten op álles wat je eet. Je kunt dit dieet gemakkelijk gebruiken om een gezonde levensstijl te hanteren of je kunt afvallen door het puntenaantal naar beneden te schroeven.

Als je wat meer sturing nodig hebt en meer regelmaat aan wil brengen dan raden we je aan om het dieet te combineren met een Weight Watchers Flex cursus. Tijdens deze cursus worden er doelen en bijbehorende stappen opgesteld. Door de cursus krijg je deskundige begeleiding, kom je in contact met andere mensen die het WW Flex programma volgen en blijf je gemotiveerd.


Wat krijg je?

Het Weight Watchers Flex dieet is een volledig dieet waarin alle benodigdheden voor het afvallen zijn inbegrepen. Je krijgt allereerst een op maat gemaakt programma, dat je 24/7 in zien in de handige mobiele app (of op de website). In deze app kun je ook jouw puntenaantallen bijhouden en je progressie bekijken. Dit is bij het WW Flex dieet weer een stukje eenvoudiger gemaakt dan bij het originele dieet. Daarnaast kun je scrollen door meer dan 3000 recepten, producten scannen op het aantal punten, jouw beweging bijhouden en in contact komen met andere mensen die het dieet volgen.

Als je kiest voor een programma met een cursus dan krijg je ook wekelijks coaching en begeleiding. Je kunt gewoon naar de supermarkt en je hoeft geen shakes of repen aan te schaffen (hoewel de webshop daar wel de mogelijkheid tot biedt).


Flex beloftes

Weight Watchers Flex maakt het nog eenvoudiger dan Weight Watchers om jouw ideale gewicht te bereiken zonder ingewikkelde schema’s en strenge eisen. Het is een leuke en toegankelijke manier om inzicht te krijgen in je voedingspatroon en om dit langzaam om te buigen naar een gezondere levensstijl.

Weight Watchers Flex benadrukt het belang van een goede beweging, zonder dat sport verplicht wordt. De gedachte verschuift echter van ‘moeten’ naar ‘leuk vinden’. Hiermee hoopt het dieet om de motivatie te verhogen. Iedere activiteit wordt geregistreerd in de Weight Watchers app. Hiermee spaar je ‘ActivePoints’ die je weer in kunt wisselen voor voedingsmiddelen.


Is dit dieet moeilijk te volgen?

Het is verrassend eenvoudig om te diëten met Weight Watchers Flex. Dat is dan ook het uitgangspunt van de makers van het programma. Je mag in principe alles eten, zolang je onder jouw puntenaantal zit. Dat is een stuk minder streng dan andere diëten die bepaalde voedingsmiddelen verbannen. Het is echter wel je eigen verantwoordelijkheid of je alle punten eerlijk invult. Het vergt wel discipline en zelfbeheersing om je aan je eigen puntenaantal te houden. Als jij van jezelf weet dat je dat moeilijk vindt, raden we je ten zeerste aan om Weight Watchers Flex in combinatie met een cursus te volgen.
Tot slot zijn er online ook diverse shakes, producten en accessoires beschikbaar.

Veel variatie mogelijk

Eén van de grootste voordelen van het Weight Watchers Flex dieet is dat je nog steeds alles kunt eten wat je wil. Zolang je onder je puntenaantal blijft. Dat betekent dat je ontzettend gevarieerd kunt eten en niet vastzit aan caloriearme groentesoepen (om maar iets te noemen). Bovendien heeft Weight Watchers Flex een eindeloze reeks aan recepten: vlees, vis én vegetarisch. Dus genoeg inspiratie om lekker en gezond te koken.


Kosten

Weight Watchers Flex is een gedegen manier om af te vallen, maar het komt niet zonder prijskaartje. De kosten hangen af van de lengte van je abonnement:

  • 1 maand: €42,95 zonder cursus en €52,95 met cursus
  • 7 maanden: eerste maand 50% korting, daarna reguliere bedrag
  • 13 maanden: eerste maand gratis, daarna reguliere bedrag

Ook zijn er inschrijfkosten á €29,95, maar dit bedrag wordt regelmatig geschrapt met een promotie.

Nog niet helemaal overtuigd van WW Flex? Het is logisch dat je niet zomaar zo’n bedrag uitgeeft. Daarom biedt WW Flex de mogelijkheid om het een maand gratis uit te testen.


Het succes van WW Flex

Omdat Weight Watchers Flex nog niet zo lang bestaat zijn er nog niet zo heel veel ervaringen bekend. Maar omdat WW Flex gebaseerd is op het originele WeightWatchers, dat wereldwijd succes heeft, belooft het een groot succes te worden. Naar onze mening is de WW Flex variant alleen nog maar verbeterd t.o.v. de traditionele variant.


8.5


Korte termijn
8,9
Lange termijn
8,9
Variatie
9,5
Gemak
8,5
Gezond
8,8
Kosten
6,5
Bezoek WW Flex
Bezoek WW Flex
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag