Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Afvallen met acupunctuur

Afvallen met acupunctuur

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Afvallen met acupunctuur. Is dat nou een feit of een fabel? Hoe werkt dat dan precies en zijn er mensen die succesvol zijn afgevallen middels een acupunctuurbehandeling? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen zodat je je nooit meer hoeft af te vragen of afvallen met behulp van acupunctuur nu onzin is of niet.

Acupunctuur, afvallen en diëten

Wie zich (op het internet) een beetje inleest over acupunctuur en afvallen komt diverse succesverhalen tegen. De kilo’s vliegen er af en blijven er vooral ook af. Er is echter wel één ding wat steevast terug komt in alle reacties: men valt nooit alleen af door een acupunctuurbehandeling. Men volgt er altijd een (streng) dieet bij. Dit maakt het beantwoorden van de vraag wat moeilijker. Want nergens valt aantoonbaar te bewijzen dat acupunctuur op zichzelf zorgt voor (blijvend) gewichtsverlies.

Aangezien iedereen acupunctuur volgt in combinatie met een dieet hebben we hieronder de beste diëten geselecteerd die je zou kunnen volgen samen met een acupunctuurbehandeling.


20 Dagen Suikervrij

20 Dagen Suikervrij

Acupuncturisten zelf zeggen dat acupunctuur helpt bij het afvallen omdat door de behandeling de bloedsuikerspiegel laag wordt gehouden, waardoor de behoefte om steeds grote hoeveelheden (zoet) eten te nuttigen wordt verminderd. Het 20 Dagen Suikervrij Dieet sluit dan ook naadloos aan bij een acupunctuurbehandeling.

Met dit dieet leer je om 20 dagen lang geheel suikervrij te eten, waardoor je (in combinatie met de acupunctuur) in korte tijd veel gewicht kunt verliezen. Het detox programma bevat een dagplanning en heerlijke recepten waarmee suikervrij eten geen enkel probleem meer is. Ook wanneer de 20 dagen van het dieet voorbij zijn!

Start met afvallen met het 20 Dagen Suikervrij dieet
Weight Watchers

Weight Watchers

Het Weight Watchers Dieet geldt als één van de populairste diëten van de laatste jaren. Simpelweg omdat veel mensen succesvol afvallen met het dieet. Het is gemakkelijk te volgen, want je hongergevoel wordt middels het dieet tot een minimum beperkt. Juist daarom past het Weight Watchers Dieet erg goed bij een acupunctuurbehandeling om blijvend gewicht te verliezen. Je kunt het dieet van Weight Watchers momenteel overigens een maand lang gratis uitproberen.

Ga naar Weight Watchers
PuurFiguur

PuurFiguur

Ook het PuurFiguur dieet past erg goed bij afvallen middels acupunctuur. Het dieet richt zich namelijk op een gezonde hormoonbalans in je lichaam. Veel stress en ongezonde voeding verstoort deze balans waardoor je moeilijk kunt afvallen en feitelijk alleen maar sneller aan komt. Het PuurFiguur dieet biedt je lekkere gerechten met natuurlijke producten die je hormoonbalans weer op orde brengen en je zodoende toe kunt werken naar je eigen ideale streefgewicht.

Doe mee met het PuurFiguur programma

Waarom je kunt afvallen met acupunctuur én een dieet

Zoals gesteld is nergens (wetenschappelijk) aangetoond dat je kunt afvallen met acupunctuur. Ervaringen uit de praktijk wijzen er allemaal op dat men afvalt in combinatie met een dieet. Maar zou je dan de acupunctuurbehandeling niet gewoon achterwege kunnen laten? Als je je immers strikt aan een dieet houdt val je vanzelf af toch?

Eén van de reacties uit de praktijk die we vonden vertelt ons daarover het volgende:
“Het is inderdaad het dieet wat je doet afvallen, maar de naaldjes zorgen voor een snellere vetverbranding en gaan het hongergevoel tegen. Ook zorgen deze naaldjes ervoor dat de schildklier beter werkt. Anders is het onmogelijk om het dieet wat erbij zit vol te houden.”
Dit toont aan dat acupunctuur vooral een hulpmiddel is bij het volgen van een (lastig vol te houden) dieet.

Het is één van de meest gehoorde klachten als het over diëten in het algemeen gaat: het volhouden van het dieet is vaak ontzettend moeilijk. De maaltijden zijn saai of de restrictie om bepaalde producten niet meer te nuttigen kan na verloop van tijd tegen gaan staan. Acupunctuur kan hier dan bij helpen. Het vermindert het hongergevoel en versnelt dus de vetverbranding. Acupuncturisten geven tevens aan dat acupunctuur helpt om de innerlijke rust en wilskracht te versterken. Iets wat je maar wat goed kunt gebruiken als je een dieet volgt wat moeilijk vol te houden is natuurlijk.


Acupunctuur en afvallen: placebo of sleutel tot succes?

Zo aan het einde van dit artikel is het vrij lastig om een goede conclusie te trekken als het om blijvend afvallen en acupunctuur gaat. Ervaringsdeskundigen zeggen dat het zeker werkt, maar dan wel in combinatie met een gedegen dieet. De vraag is dan ook een beetje of de hele acupunctuurbehandeling niet enigszins overbodig is. Heb je het daadwerkelijk nodig om blijvend gewicht te verliezen zodat je op je ideale streefgewicht kunt blijven?
Wij denken dat dat vooral met discipline te maken heeft. Als je zelf over een ijzeren discipline beschikt kan een dieet zonder acupunctuur waarschijnlijk prima werken voor je. Ben je echter iemand die gauw in oude gewoontes vervalt, dan kan acupunctuur zomaar de stok achter de deur zijn die er voor zorgt dat je nu eindelijk eens succesvol gaat afvallen en vooral ook op je ideale gewicht zult blijven.

Waarschijnlijk is het oeroude gezegde hier prima op z’n plek: baat het niet, dan schaadt het niet. Probeer het vooral zelf uit in combinatie met één van de bovengenoemde diëten. Je ontdekt dan snel genoeg of de acupunctuurbehandeling je helpt bij het afvallen of niet. Bovendien profiteer je dan sowieso van de andere voordelen van acupunctuur zoals de verhoogde wilskracht en de verbeterde innerlijke rust. Wie weet is het voor jou net dat duwtje in de rug wat je nodig hebt om succesvol af te gaan vallen!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag