Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Afvallen d.m.v. een warmtecabine

Afvallen d.m.v. een warmtecabine

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Afvallen in een warmtecabine is een hype van de laatste jaren. Je doet allerlei oefeningen waarbij de temperatuur in de warmtecabine al snel oploopt tot 60 graden. Een hele nieuwe manier van afvallen, waarbij beloofd wordt dat je verbrandingsproces een boost krijgt en je makkelijker zou afvallen.

Afvallen in een warmtecabine kan een goede aanvulling zijn voor een fitte en gezonde levensstijl. Wil je echter blijvend afvallen en heb je een bepaald afslankdoel voor ogen, dan is het belangrijk om je voedingspatroon aan te passen. We raden je aan om een gezond en gevarieerd eetschema te volgen, zodat je elke dag de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Hieronder hebben we twee diëten voor je uitgezocht die, naast een actieve levensstijl, ideaal zijn om te volgen.


Jasper Alblas

Jasper Alblas

Sporten en gezond eten zijn ideaal om met elkaar te combineren. Jasper Alblas gaat er vanuit dat je pas echt effectief kunt afvallen als je weet wat gezond en ongezond is voor je lichaam. Aan de hand van zijn 7×7 afslank receptenboek leer je wat een gezond en gevarieerd voedingsschema is. Deze afslankmethode is ideaal te combineren met sporten, omdat de recepten goed verzadigen en je dus geen last hebt van honger. Aan de hand van het 7×7 afslank receptenboek voel je je sneller fitter, verbrand je buikvet en kun je je streefgewicht behalen. Je ontvangt de 7×7 dieetmethode met eetschema, boodschappenlijstjes en recepten.

Bekijk alle producten en diëten van Jasper Alblas
Afvallen met Nederland

Afvallen met Nederland

De dieetmethode Afvallen met Nederland moedigt aan om naast je gezonde voedingspatroon te gaan sporten. Sporten in een warmtecabine kan dus erg goed gecombineerd worden met dit dieet, omdat je zo snellere resultaten zult zien. Afvallen met Nederland is een dieetmethode waarbij de focus ligt op vijf belangrijke punten: beweging, voeding, educatie, motivatie en omgeving. Alle weekmenu’s zorgen ervoor dat de inname van koolhydraten wordt beperkt en dat je meer eiwitrijke voeding eet. Zo blijf je goed verzadigd, kun je spiermassa behouden en kun je het dieet goed volhouden. Je ontvangt bij dit dieet 10 weken aan recepten en weekmenu’s, boodschappenlijstjes en informatie over gezond afvallen.

Bekijk alle Afvallen met Nederland producten

Wat is een warmtecabine?

Een warmtecabine is een nieuwere manier van trainen en afvallen. Niet zomaar elke sportschool beschikt over een warmtecabine. Ben je op zoek naar een warmtecabine om mee af te vallen, dan kun je het beste terecht bij afslankklinieken of gespecialiseerde sportscholen.

Een warmtecabine ziet er een beetje futuristisch uit, omdat het een grote doorzichtige koepel is. Eigenlijk is het niets meer dan een door infrarood verwarmde cabine. De temperatuur in de warmtecabine kan oplopen tot 60 graden. Een warmtecabine is niet direct vergelijkbaar met een infraroodcabine in de sauna. In een infraroodcabine zit je namelijk stil en ben je niet actief. Het idee achter een warmtecabine is daarentegen, dat je aan het sporten bent met een verhoogde temperatuur.

De meeste oefeningen in de warmtecabine doe je zittend of liggend. Één training in een warmtecabine duurt gemiddeld 30 minuten en kan erg intensief zijn. In de warmtecabine kun je oefeningen zonder hulpmiddelen doen, maar er kunnen ook riemen, gewichten en andere middelen worden gebruikt om de oefeningen zwaarder te maken. De prijzen voor warmtecabines zijn vrij prijzig. Dit komt omdat de oefeningen vrijwel altijd uitgevoerd worden onder professionele begeleiding.


Voordelen van een warmtecabine

Nu je weet wat een warmtecabine precies inhoudt, vraag je je misschien af wat nou eigenlijk de voordelen zijn van een warmtecabine. Uiteraard is elke vorm van lichaamsbeweging aan te raden als je wilt afvallen. Toch kan een warmtecabine een boost geven als je wilt afvallen en dus snellere resultaten geven. Bij een normale sportsessie duurt het even voordat je lichaam voornamelijk vet aan het verbranden is. In een warmtecabine wordt dit proces versneld en kun je dus eerder vet verbranden. Dit komt omdat je lichaam bij de verhoogde intensiteit en warmte van 60 graden niet in staat is om alle glucose te verbranden en dus eerder overgaat om het verbranden van vet. Daarnaast komt de doorbloeding van je lichaam beter op gang en worden je afvalstoffen beter afgevoerd door de warmte.

Een tweede voordeel aan een warmtecabine is dat afslankinstituten een trainingsprogramma op maat aanbieden. Hierbij krijg je meestal eerst een intakegesprek waarin wordt bepaald wat je afslankdoelen zijn. Daarnaast houden deze instituten rekening met leeftijd, fitheid en eventuele blessures. Een derde voordeel aan sporten in een warmtecabine is, dat je spieren sneller zijn opgewarmd en goed warm blijven. Dit zorgt ervoor dat spierpijn en blessures voorkomen kunnen worden.

Uiteraard zorgt enkel het sporten in een warmtecabine er niet voor dat je effectief kunt afvallen. Het sporten in een warmtecabine kan wel een goede aanvulling zijn op een gezondere en fittere levensstijl. Wil je echter een bepaald streefgewicht behalen en langdurig afvallen, dan is het vooral belangrijk om een gezond en gevarieerd eetpatroon aan te houden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag