Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar vind je afslank recepten?

Waar vind je afslank recepten?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Is jouw leefstijl aan een drastische verandering toe? Ben jij van plan gezonder te gaan eten? Dan ben jij vast opzoek naar afslank recepten. En daar zijn er ontelbaar van te vinden. De beste manier om af te vallen is dan ook een gezonde leefstijl. Om je daar een handje bij te helpen, vertellen we je in dit artikel waar jij afslank recepten kunt vinden.


Boeken

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een kast vol met kookboeken te hebben. Of een plank, ook leuk. En dan wel met gezonde recepten natuurlijk. Gelukkig bestaan er genoeg kookboeken met afslank recepten. Maar hoe vind je nu door de bomen het bos nog? Na wat speuren op het internet, hebben wij er een aantal voor je uitgekozen. Dit zijn vijf afslank kookboeken met recepten voor beginnende kokers tot gevorderden! 


Afslank Receptenbijbel

Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm begon als afslank blogger en heeft nu zijn eigen boek: de Afslank Receptenbijbel. In dit boek worden verschillende keukens met elkaar gecombineerd en ligt de focus vooral op ervaring en logica. Oscar vind het belangrijker om te werken met dingen die voor hem hebben gewerkt in het verleden, dan zijn recepten of leefwijze te baseren op wetenschappelijk onderzoek.

De (meer dan 100) recepten zijn voor zowel de beginnende als de gevorderde keukenprins(es) goed te maken. Er worden ingredienten gebruikt die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. En een blender komt je wel goed van pas.

Het boek kost €37,00. De online versie kost €27,00.

Bestel de Afslank Recepten Bijbel

Snel & Slank van Ainsley Harriot

Ainsley Harriot is onder andere bekend van de Britse televisie door het kookprogramma “Ready Steady Cook” en heeft verschillende kookboeken uitgebracht. Het boek “Snel & Slank” geeft, zoals de naam al verklapt, een overzicht van vetarme recepten die lekker snel klaar zijn. Ook geeft hij in zijn boek tips over vetarm eten en bereidingswijzen van het eten.

De zo’n 80 recepten zijn geïnspireerd op de mediterraanse en oosterse keuken en bevat ook een vegetarisch hoofdstuk. Ook dit boek is bruikbaar voor beginnende en gevorderde kokers, en is uitermate geschikt voor mensen met weinig tijd (of geduld) om te koken.

Het boek kost €7,75 op bol.com.


Lekker Slank Koken van Centrum voor Voedings- en Dieetadvies

Dit deskundige kookboek, uitgegeven door het Centrum voor Voedings- en Dieetadvies heeft als kernboodschap dat lekker en gezond eten geen tegenovergestelde waarden hoeven te zijn. In dit boek worden tips gegeven en uitleg over energiebalans, gezond afvallen, evenwichtige voeding en meer.

Naast de 230 recepten bevat het boek ook voedingsschema’s en tips over gezonde drankjes en tussendoortjes. Het is dus niet slechts een receptenboek. Het geeft je voldoende informatie en hopelijk motivatie om jouw leefstijl en eetpatroon aan te passen naar een gezonde stijl.

Het boek kost nieuw €24,99.


De beste hulp methodes om af te vallen:


Powerfood van Rens Kroes

Rens Kroes is een begrip geworden in de wereld van food en lifestyle influencers. Haar boek Powerfood is het eerste van een reeks aan kookboeken die zij heeft geschreven en staat vol met  pasta’s, salades en smoothies die bij een fit lifestyle horen. Ook vind je uitleg in het boek over het effect van verschillende soorten groenten en de zogeheten superfoods.

Haar inspiratie komt van haar grootvader, wie biologische boer was in Friesland en haar grootmoeder, wie kruidenvrouw was. Na het boek Powerfood heeft zij nog meer boeken uitgebracht in hetzelfde thema, allemaal gericht op een gezonde leefstijl.

Het boek Powerfood kost €19,99


Gezond Bakken van Amber Albarda

Amber Albarda is columnist in de Telegraaf, voedingscoach en brengt tevens kookboeken uit. Dit boek is gericht op zoete en hartige lekkernijen waar het hele gezin van kan genieten! Want een afslank recept voor je ontbijt, lunch of avondeten is leuk, maar wat nu als je eens zin hebt om lekker te snoepen? Dan is het natuurlijk van belang dat je dat ook gezond doet.

Met dit boek geeft Amber Albarda kinderen en volwassenen de mogelijkheid om gezonde baksels te maken voor het hele gezin. Suiker-, tarwe-, koemelk- en glutenvrij.

Dit boek kost €22,50


Websites

Staat jouw boekenkast al vol, of vind je het gewoon makkelijker om recepten op te zoeken op het internet? Dan hebben wij hier een aantal websites voor je die jou voorzien van afslank recepten. Het makkelijke van recepten op websites opzoeken, is dat het gratis is, en als je het bookmarkt weer makkelijk terug te vinden.

Happy Healthy

Bij het boek van Oscar Helm schreven wij dat hij oorspronkelijk is begonnen als afslank-blogger. De website waarvoor hij schrijft kunnen we dan ook niet uit het rijtje weglaten. Op de website Happy Healthy vind je een overzicht van meer dan 100 recepten. Per recept wordt een foto weergegeven, de ingredienten, werkwijze en een leuk stukje uitleg over het recept.

Slimmerafslanken

Op slimmerafslanken.nl kun je overzichtelijk kiezen of je een recept zoekt voor het ontbijt, de lunch of het avondeten. Vervolgens krijg je een overzicht van de recepten, welke allemaal een foto, de ingredienten en een compacte bereidingswijze bevatten. Er staan in totaal (voor alle drie de maaltijden) zo’n 30 recepten op de website.

Een voordeel van deze website is dat er een hoop afslanktips op staan en dat je een afslankdagboek kan downloaden om bij te houden.

Allerhande

Op de website van de Allerhande kun je heel overzichtelijk allerlei soorten recepten opzoeken. Je kunt selecteren op thema, seizoen en zelfs video’s bekijken van bereidingswijzen. De Allerhande is onderdeel van de Albert Heijn. Het voordeel hier van is dan ook dat alle ingredienten gewoon in de winkel te vinden zijn, en uitermate geschikt voor de beginnende koker.

De Allerhande heeft ook een app voor Android en iOS. Deze laat je nog makkelijker recepten filteren, selecteren en opslaan als favoriet.


Kookclub

Heb jij leuke recepten gevonden en wil je deze graag delen? Of wil je eens op een andere manier aan recepten komen dan uit dat geijkte kookboek of van het internet? Denk dan eens aan het opzetten of aanmelden voor een kookclub!

Met zoveel voedsel ter beschikking als we tegenwoordig hebben, en de vele kantoorbanen, willen veel mensen tegenwoordig wel gezonder leven. Omdat we het altijd maar druk hebben, komt dit er alleen vaak niet van. Even een pizza in de oven, of even snel een maaltijd in elkaar gooien zonder goed na te denken over de voedingswaarden. Dat komt iedereen vast wel bekend voor.

Vraag eens om je heen aan vrienden of familie of zij zin hebben om eens per week of eens per maand (je moet ergens beginnen…) een avondje met elkaar of voor elkaar te koken. Alleen afslank recepten zijn toegestaan! Je kunt er bijvoorbeeld ook een wedstrijdje van maken, wie de lekkerste én meest gezonde maaltijd op tafel kan toveren.


Waar vind je afslank recepten?

Afslanrecepten zijn tegenwoordig overal te vinden. Je tikt het in op Google en krijgt miljoenen hits. Maar kun jij door de bomen het bos nog zien? Al die afslankrecepten, nieuwe dieten en tips voor een gezonde leefstijl zijn niet meer bij te houden.

Wil je zelf afslank recepten vinden dan kun je eens kijken in de bovenstaande boeken of op de websites die wij voor je hebben opgesomd. Maar het allerleukst is het natuurlijk om dit met iemand te delen. Vandaar dat wij je aanraden om een kookclub op te starten. Gezamenlijk houdt je het misschien ook wat makkelijker vol, die gezonde leefstijl.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag