Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Afvallen met maaltijdvervangers

Afvallen met maaltijdvervangers

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Maaltijdvervangers zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een enorm populair hulpmiddel om af te vallen. De keuze uit maaltijdvervangers is meestal enorm groot: crackers, repen, shakes, snacks, smoothies en ga zo maar door. Daarnaast komen er steeds meer aanbieders bij die dieetmethodes aanbieden met maaltijdvervangers. Maar wat zijn maaltijdvervangers nou eigenlijk, werken ze wel om af te vallen en welke diëten bieden maaltijdvervangers?

Welke diëten bieden maaltijdvervangers?

Er zijn veel verschillende diëten op de markt die werken met maaltijdvervangers. De meeste diëten werken met hun eigen producten en hebben een groot assortiment aan producten. Hieronder noemen we drie populaire diëten die maaltijdvervangers bieden.


Atkins

Atkins

Dr Atkins helpt al tientallen jaren mensen aan een gezondere levensstijl. Dit doen ze door een van de grootste aanbieders te zijn van koolhydraatarme maaltijdvervangers. Deze maaltijdvervangers zijn verkrijgbaar voor het ontbijt, de lunch, het avondeten en als tussendoortje. Daarnaast kun je speciale pakketten bestellen of supplementen van Dr Atkins. Wil je wat meer houvast en wil je je houden aan een bepaald dieetschema? Dan heeft Dr Atkins voor jou een 4 fasen programma opgesteld. Aan de hand van het 4 fasen programma zorg je ervoor dat je met de producten van Dr Atkins kunt toewerken naar een koolhydraatarme levensstijl. Dit betekent niet dat je helemaal geen koolhydraten meer mag hebben. Langzaamaan worden er namelijk steeds meer koolhydraten toegestaan en leer je wat goede en slechte koolhydraten zijn.

Bekijk alle Dr. Atkins producten
XL-S Medical

XL-S Medical

XLS Medical is een dieet dat werkt met eiwitrijke maaltijdvervangers. Tijdens dit dieet gaat het erom dat je je eiwitinname vergroot, veel groenten eet en weinig koolhydraten. Het assortiment van XLS-Medical bestaat uit meer dan 250 producten die op verschillende momenten van de dag genomen kunnen worden. Je volgt het dieet aan de hand van vier verschillende fases waarmee je uiteindelijk je streefgewicht kunt behalen én behouden. Op het begin van het dieet neem je enkel nog producten van XLS-medical en vul je het dieet aan met verse groenten. In de volgende fases bouw je de producten van XLS-Medical geleidelijk af en leer je wennen aan een gezonde levensstijl. Een groot voordeel is, dat je de keuze hebt om een persoonlijke dieetcoach in te schakelen om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens en na het dieet.

Bekijk alle XL-S Medical producten
Vitadis

Vitadis

Het Vitadis dieet is een combinatie van maaltijdvervangers en gezonde koolhydraatarme recepten. Je volgt het Vitadis eiwitdieet aan de hand van het Slanker Leven Plan. Je ontvangt hiervoor het startpakket waarin alle benodigdheden zitten om te kunnen beginnen aan het eiwitdieet. Zo ontvang je afwisselende eiwitrijke producten van Vitadis en krijg je bijbehorende recepten voor de avondmaaltijd. Aangezien je ‘s avonds een normale en gezonde maaltijd eet hoef je geen rekening te houden met aparte boodschappen voor de rest van het gezin. Daarnaast heb je met het ruime assortiment aan producten altijd voldoende variatie en afwisseling tijdens het dieet. Je zult al snel merken dat je je tijdens het dieet fitter voelt, strakker in je vel gaat zitten en dat je vetten gaat verbranden.

Bekijk en bestel Vitadis dieet pakketten

Wat zijn maaltijdvervangers?

Maaltijdvervangers zijn speciale dieetproducten die je kunnen helpen om af te vallen. In plaats van een normale maaltijd neem je dus een maaltijdvervanger. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld elke dag één maaltijd te vervangen door een speciaal product, maar je kunt ook een speciaal dieet volgen waarbij je voornamelijk maaltijdvervangers neemt. Kies vooral wat het beste bij jou past en ervaar of maaltijdvervangers een geschikte methode zijn voor jou.

De meeste maaltijdvervangers bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan eiwitten. Maaltijdvervangers zijn er in allerlei verschillende varianten en kunnen gebruikt worden voor verschillende eetmomenten op een dag. Er zijn dus maaltijdvervangers voor het ontbijt, de lunch, het avondeten en als tussendoortje te verkrijgen. In het verleden werkten de meeste aanbieders van maaltijdvervangers enkel met shakes, repen en soepen. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer aanbieders bijgekomen en is het assortiment enorm uitgebreid. Als je even rondkijkt op de webshops dan zul je al snel zien dat er zelfs pannenkoeken, toetjes, koekjes en veel verschillende warme maaltijden bestaan.

Er zijn laagenergetische maaltijdvervangers en zeer laagenergetische maaltijdvervangers te verkrijgen. De eerste soort is bedoeld om gewone maaltijden te vervangen en de tweede soort is bedoeld om de gehele voeding mee te vervangen. Een goede maaltijdvervanger moet altijd een bepaalde verhouding eiwit, vet, vezel en linolzuur hebben. Daarnaast moet een goede maaltijdvervanger ter vervanging van je hele voeding altijd tussen de 450 en 800 calorieën leveren en ten minste de per dag aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen bevatten. Het is verstandig om naast de maaltijdvervangers voldoende groenten en fruit te blijven eten. Zo krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen en kun je de maaltijdvervangers verantwoord nemen.


Werken maaltijdvervangers?

Nu je weet wat een maaltijdvervanger is, vraag je je misschien af of maaltijdvervangers nou eigenlijk wel werken. Allereerst is het erg persoonlijk of je maaltijdvervangers een fijne dieetmethode vindt. Wat voor een namelijk fijn kan werken, kan voor de ander misschien wel helemaal niet fijn zijn.

Maaltijdvervangers kunnen een geschikte dieetmethode zijn om af te vallen. Ze bevatten allereerst meestal een grote hoeveelheid eiwitten. Deze vele eiwitten zorgen ervoor dat je snel een verzadigd gevoel hebt, dat je je spiermassa behoudt en dat je vetverbranding wordt gestimuleerd. Een ander voordeel aan maaltijdvervangers is, dat je precies weet wat je moet nemen en dat je zo misschien minder snel geneigd bent om meer te gaan eten. Een derde voordeel aan maaltijdvervangers is, dat ze erg gemakkelijk in gebruik zijn en handig zijn in een drukke levensstijl. Alle producten en gerechten zijn namelijk snel klaar te maken en makkelijk mee te nemen.

Hoeveel je afvalt met maaltijdvervangers heeft uiteraard te maken met het programma dat je volgt. Zorg in ieder geval dat je een verantwoorde dieetmethode kiest waarbij de maaltijdvervangers voldoen aan de opgestelde regels. Daarnaast kun je zelf bepalen of je je gehele voeding vervangt door maaltijdvervangers of dat je bepaalde eetmomenten vervangt door een maaltijdvervanger. Maaltijdvervangers kunnen dus goed werken mits je het afslankprogramma op de juiste wijze blijft volgen. Helaas vallen veel mensen na hun dieet weer terug in hun oude eetgewoontes en vinden ze het lastig om op gewicht te blijven. Het is daarom verstandig om een dieetmethode te kiezen waarbij je leert wennen aan een gezondere levensstijl.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag