Review Atkins dieet

Dr. Atkins noemt zichzelf de expert in koolhydraatarm eten. Ze helpen al tientallen jaren om mensen wereldwijd te helpen aan een gezonde levensstijl met minder koolhydraten. Dr Atkins is eigenlijk niet echt een dieet te noemen, maar biedt hulp om een koolhydraatarme levensstijl te ontwikkelen én vol te houden. Ze hebben tientallen koolhydraatarme producten, variërend van ontbijt tot lunch en van tussendoortjes tot diner. Deze producten helpen je om je koolhydraatinname te verminderen om zo uiteindelijk gezond af te kunnen vallen.

Bekijk alle Dr. Atkins producten

Pluspunten

  • Gemakkelijk (kant en klare producten en makkelijke recepten)
  • Vrijheid zolang je binnen de koolhydraatgrens blijft
  • Uitgebreide tips en hulp op de website

Minpunten

  • Producten zijn over het algemeen iets duurder
  • Geen eetschema's of begeleiding

Wat kun je lezen in deze review?


Hoe werkt Atkins?

Een doorsnee Nederlander krijgt elke dag behoorlijk veel koolhydraten binnen. In ons dagelijkse eetpatroon zijn de koolhydraten dan ook goed vertegenwoordigd, denk maar aan pasta’s, brood en frisdrank. Verschillende studies hebben bewezen dat het verminderen van koolhydraten het afvallen kan bevorderen. Bij Atkins spelen ze hierop in en draait het allemaal om gezond en koolhydraatarm afvallen. Hoe ze dit doen? Door één van de grootste aanbieders te zijn van koolhydraatarme producten. Atkins is dus niet zozeer een dieet, maar helpt je om koolhydraten in je eetpatroon te beperken waardoor je uiteindelijk afvalt. Koolhydraten worden niet helemaal op je bord verbannen, maar worden vooral vervangen door ‘langzame’ en ‘complexe’ koolhydraten. Zo leer je om je eetpatroon aan te passen en om je levensstijl voorgoed te veranderen.

Een leuke extra aan Dr Atkins is, dat er op de site ondersteuning en tips worden gegeven om af te vallen. Zo kun je op de website een weekmenu downloaden waarin je een programma krijgt voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Sommige eetmomenten kun je vervangen door een Dr Atkins product te nuttigen, zoals een reep of een shake.


De verschillende fases van het Atkins dieet

Wil je wat meer houvast, dan kun je je houden aan het 4 fasen programma van Atkins. Afhankelijk van hoeveel gewicht je wil verliezen, kun je in een bepaalde fase starten. In fase 4 zul je meer koolhydraten vervangen dan in de laatste fase. Deze koolhydraten kunnen vervangen worden door producten van Dr Atkins. Zo kun je per fase weer meer koolhydraten toevoegen. Als je je inschrijft op de website dan kun je tevens online tips en advies krijgen per fase.

Op deze manier bouw je je koolhydraatinname langzaam af en kun je wennen een het Atkins dieet.


Wat zijn de Dr. Atkins producten?

Dr Atkins heeft groot en gevarieerd aanbod van producten met minder koolhydraten. Er zijn producten te koop voor het ontbijt, maar ook voor het diner en als lekker tussendoortje. De producten van Dr Atkins zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

– Atkins Repen
lekkere repen om jezelf te kunnen trakteren of ideaal als tussendoortje op elk moment van de dag.

– Atkins Pasta
pasta waarin 70% minder koolhydraten zit verwerkt, zodat je nog steeds kunt genieten van een lekkere Italiaanse maaltijd

– Atkins Muesli
rijke muesli voor een goed begin van de dag met weinig koolhydraten

– Crispbread:
knapperige crispbread dat koolhydraatarm is en rijk aan proteïnen en vezels

– Crackers:
een goede keuze als ontbijt of lunch, omdat deze crackers goede voedingsstoffen bevatten en minder koolhydraten

– Brood:
zo kun je nog steeds genieten van een heerlijke boterham, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.

– Shakes:
wil je op een makkelijke manier je low-carb levensstijl volhouden, dan zijn deze shakes ideaal. Je kunt ze op elk moment van de dag nemen en er zijn veel verschillende smaken.

– Drinks:
kant-en-klaar drinks om makkelijk mee te nemen onderweg met lekkere en goede ingrediënten.


Wat belooft Dr. Atkins?

Aangezien Dr Atkins niet echt een dieet is, maar vooral helpt gezondere levensstijl te krijgen, worden er ook geen beloftes gedaan. Wel geeft Atkins aan dat je met elk doel aan de slag kunt en het kunt bereiken met de producten en visie van Atkins. Of je nou behoorlijk wat kilo’s wilt afvallen of een gezonder voedingspatroon wilt ontwikkelen. Als je de richtlijn aanhoudt van 20 gram koolhydraten per dag en je dagelijkse voeding vervangt door producten met minder koolhydraten, dan zul je al snel merken dat je lichaam vet gaat verbranden.

Door het minderen van koolhydraten zal je bloedsuikerspiegel stabieler worden, je vetopslag verminderen en je hongergevoel afnemen zegt Dr Atkins.


Is het moeilijk om dit dieet te volgen?

De levensstijl van Dr Atkins is niet moeilijk om te volgen, omdat je erg flexibel bent in het uitkiezen van je voeding. Zolang je niet meer dan 20 gram koolhydraten nuttigt dan zul je al snel vet verbranden en resultaat zien. Uiteraard moet je zelf de motivatie behouden om je aan deze richtlijn te houden en bewust te zijn van wat je eet. Dr Atkins helpt je bij het volhouden van deze levensstijl door koolhydraatarme producten aan te bieden.

Daarnaast geeft Dr Atkins op de website advies en suggesties over kiezen van de juiste voeding. Behalve de koolhydraatgrens stelt Dr Atkins geen beperkingen aan jouw voedingspatroon.nJe mag dus alles eten en drinken zolang je je houdt aan de richtlijn van 20 gram koolhydraten.


Kosten Dr. Atkins

De producten van Dr Atkins zijn in allerlei categorieën en aantallen verkrijgbaar. Zoals hierboven ook al te lezen was, zijn er producten te koop voor het ontbijt, de lunch, een tussendoortje en het diner. Daarnaast zijn de kosten uiteraard afhankelijk van hoe vaak per dag je een Dr Atkins product neemt. De producten zijn zowel online als in de winkel te koop. Het verschilt per webshop of winkel welke producten er worden verkocht. Hieronder zijn de kosten voor enkele populaire producten te vinden.

  • Dr Atkins chocolate crisp repen: 5 stuks voor 6,49 euro
  • Dr Atkins ready to drink aardbei: 1 stuk voor 2,09 euro
  • Dr Atkins crunchy muesli: 1 stuk voor 3,49 euro

De producten zijn dus doorgaans iets duurder dan A-merken die je in de supermarkt koopt.


Hoe succesvol is dit dieet?

De producten van Dr Atkins bestaan al meer dan 40 jaar. Wereldwijd hebben miljoenen mensen kennis gemaakt met de koolhydraatarme producten van Dr Atkins. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat met een koolhydraatarm dieet je lichaam vanzelf vet gaat verbranden (ketose proces).

De producten van Dr Atkins kunnen er dus aan bijdragen om gezond af te vallen en deze koolhydraten te reduceren. Er is echter weinig bekend over hoeveel procent van de gebruikers ook daadwerkelijk is afgevallen door de producten. Het kan dus een succesvolle manier zijn om jouw streefgewicht te behalen, zolang je je houdt aan de gestelde grenzen.


Conclusie; voordelen en nadelen

Het Dr Atkins ‘dieet’ heeft zowel voordelen als nadelen. Al met al kunnen we zeggen dat het niet echt een dieet is, maar dat Dr Atkins je kan helpen om een gezonde levensstijl te creëren.

Een voordeel is dat je gezonde maaltijdvervangers van Dr Atkins kunt eten en drinken waardoor je de juiste voeding binnenkrijgt. Een ander voordeel is dat je zelf vrij bent in de keuze voor je voeding en drinken, zolang je binnen de koolhydraatgrens blijft.

Het Dr Atkins dieet heeft echter ook enkele nadelen. Zo zijn de kosten voor de producten van Dr Atkins vrij hoog. Als je meerdere producten per dag consumeert dan lopen de kosten al snel behoorlijk op. Een ander nadeel aan het dieet is, dat je zelf de motivatie moet behouden om af te vallen. Er zijn geen vaste eetschema’s beschikbaar, maar je moet zelf bewust blijven van wat je eet. Daarnaast is er geen persoonlijke begeleiding beschikbaar om jouw progressie bij te houden. Er ontbreekt dus een stok achter de deur in de vorm vaste weekmenu’s en coaching.


8.2


Korte termijn
8,6
Lange termijn
8,1
Variatie
8
Gemak
9,7
Gezond
8,2
Kosten
6,3
Bezoek Atkins
Bezoek Atkins
Copyright Dik.nl 2022 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag