Hoe kun je het beste afvallen in je gezicht?

Hoe kun je het beste afvallen in je gezicht?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Het gezicht is vaak het eerste wat je ziet bij iemand en bepaalt voor een groot deel onze eerste indruk. Uiteraard kun je van jezelf een voller gezicht hebben, maar meestal heeft een voller gezicht te maken met overgewicht. Als je wat kilo’s te zwaar bent dan is dit al goed te zien in je gezicht of onderkin. De beste manier om in je gezicht af te vallen, is door het volgen van een gezond en afwisselend voedingspatroon.


Afvallen in je gezicht door goede voeding

Bij de een komen de pondjes erbij op de heupen, bij de ander op de kont en bij weer een ander in het gezicht. Het verschilt per persoon hoe snel je aankomt en vaak belangrijker…hoe makkelijk je weer afvalt. Helaas kun je niet plaatselijk afvallen en er dus niet voor kiezen om bijvoorbeeld alleen af te vallen in je gezicht.

Wil je een slanker gezicht? Dan kun je het beste een gezond dieet volgen. Een verlies van een paar kilo is namelijk al zichtbaar in je gezicht. Je hoeft dus helemaal niet zoveel moeite te doen om al zichtbaar resultaat te zien in je gezicht. Je wangen, hals- en kaaklijnen zijn namelijk gebieden die tijdens het afvallen al snel veranderen. Als je goed let op je voeding dan zul je dus snel merken dat je gezicht slanker wordt.

Een goed en verantwoord dieet begint bij gezonde voeding. Onze dagelijkse gewoontes bestaan vaak uit teveel en té ongezonde voeding. De meeste mensen krijgen dan ook elke dag een teveel aan suikers, zout en vetten binnen en krijgen te weinig gezonde voedingsstoffen in hun lichaam. In een gezond en gebalanceerd dieet is er een juiste verhouding aan koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Ons lichaam heeft alle drie deze voedingsstoffen nodig, dus het is niet verstandig om één van deze voedingsstoffen compleet te verbannen uit ons eetpatroon. Het gaat er vooral om dat we de gezonde koolhydraten en vetten moeten kiezen elke dag. Zo kiezen we vaak voor snelle koolhydraten uit pizza, rijst, brood en pasta en niet voor complexe koolhydraten uit bijvoorbeeld fruit en volkoren producten. Bij vetten is het ook belangrijk om gezonde vetten binnen te krijgen uit bijvoorbeeld vis, avocado’s en noten. Verzadigde vetten uit chips, gefrituurd voedsel, koekjes en chocolade kunnen we dus beter vermijden. Door het eten van voldoende groenten en fruit, eiwitten en gezonde koolhydraten en vetten zorg je ervoor dat je lichaam elke dag wordt gevoed met essentiële voedingsstoffen en dat je vetverbranding op gang komt. Door het aanhouden van een gezond voedingspatroon merk je dat je gezicht slanker wordt, je totale lichaam strakker wordt en dat je lekkerder in je vel zit.


blank

Grootste dieet succes van dit moment; De Keto Revolutie

  • De Keto Revolutie is hét meest complete Nederlandse pakket om het ketodieet te volgen
  • Makkelijk gewichtverlies en een betere spijsvertering
  • Stop je suikerverslaving & verband vet zonder moeite

Bekijk alles over de Keto Revolutie »


Tips om af te vallen in je gezicht

Water drinken
Veel water drinken is altijd gezond! Er zijn namelijk genoeg redenen op te noemen waarom water drinken en afvallen goed samengaan. Veel water drinken helpt je niet meteen aan een slanker gezicht, maar kan er indirect wel aan bijdragen. Door voldoende water te drinken zorg je er namelijk voor dat je lichaam minder vocht vasthoudt en dat je je minder opgeblazen voelt. Daarnaast zorgt het drinken van water ervoor dat je gifstoffen afgevoerd kunnen worden en dat je stofwisseling sneller gaat werken. Zo kun je tijdens het afvallen je vetverbranding dus een boost geven.

Minderen met alcohol
Alcohol is niet gezond en bevat geen werkzame voedingsstoffen voor het lichaam. Alcohol bestaat alleen uit ‘lege’ calorieën die slecht zijn voor je lichaam. De schadelijke stoffen uit alcohol worden daarnaast voor een groot deel opgeslagen in je gezicht en je handen. Mensen die veel drinken kunnen dan ook een dikker gezicht hebben dan mensen die geen alcohol drinken. Daarnaast zitten er veel calorieën in alcohol dus draagt het sowieso niet bij aan een gezond voedingsschema als je wilt afvallen.

Meer sporten
Door het sporten maakt je lichaam endorfine aan. Endorfine zorgt voor een strakkere huid, dus kan ook effect hebben op je gezichtscontouren. Een ander voordeel aan sporten is, dat je lichaam gelukshormoontjes aanmaakt. Hierdoor ga je lekkerder in je vel zitten en heb je minder de behoefte om ongezond te eten. Veel sporten en voldoende beweging heeft dus ook zijn invloed op je dieet en en zorgt ervoor dat je het afvallen makkelijker kunt volhouden.

Goede nachtrust
Een vermoeid gezicht houdt meer vocht vast en is vaak dikker dan normaal. Na een avondje uitgaan merk je bijvoorbeeld de volgende ochtend dat je gezicht opgeblazen is door het slaaptekort en de alcohol. Als je voldoende nachtrust houdt, zorg je ervoor dat je gezicht minder opgeblazen is.

Gezichtsspieren trainen
Je kunt oefeningen doen om een slanker gezicht te krijgen. Hierbij train je je gezichtsspieren, zodat de huid om je gezicht strakker wordt. Met verschillende oefeningen kun je meer dan 50 spieren van je gezicht trainen. Uiteraard heeft het trainen van je gezicht niet meteen resultaat. Om zichtbaar resultaat te creëren zul je de oefeningen elke dag een paar weken moeten uitvoeren.

Beetje valsspelen
Als je je gezicht slanker wilt laten lijken, dan mag je natuurlijk ook een beetje valsspelen. Wist je dat een ander kapsel of de juiste make-up al veel wonderen kan doen? Vermijd korte kapsels die je gezicht afsnijden en pony’s. Deze kapsels maken je gezicht ronder en voller. Kies liever voor een kapsel dat wat langer valt en kies voor zachte lijnen. Met make-up kun je tevens je gezicht contouren, zodat je gezicht slanker lijkt. Voor make-up geldt: accentueren doe je door lichte make-up en verbloemen doe je door donkere make-up. Een tip is om onder je jukbeenderen en langs je kaaklijn ‘schaduw’ aan te brengen om je gezicht smaller te laten lijken. Om het natuurlijk te laten moet je niet al te harde lijnen aanbrengen en de make-up goed weg te blenden met een grote kwast.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag