Wat is de beste gezichtscrème?

Wat is de beste gezichtscrème?

Laatst bijgewerkt: 2 juli 2019

De wereld van cosmetica en huidverzorging is zeer uitgebreid. Voor je het weet, zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is nu eigenlijk de beste gezichtscrème? En waarom? In deze blog bespreken we waar een goede gezichtscrème aan voldoet en wat de beste keuze is. We bespreken daarom enkele gezichtscrèmes, in elk budget. Zo kan je een keuze maken die je gezicht (hopelijk) zo min mogelijk irriteert. Bij elke crème lees je wat deze voor je doet en voor welk huidtype deze verkocht wordt.


Waar voldoet een goede crème voor je gezicht aan?

Als je op zoek bent naar een crème, is het in de eerste plaats belangrijk dat deze bij jouw huidtype past. Anders doe je je huid meer kwaad dan goed, zelfs als het product wat je koopt van topkwaliteit is. In de basis onderscheiden we vier huidtypes:

 • droge huid
 • onzuivere of vette huid
 • gevoelige huid.
 • rijpere huid

Er zijn ook huidtypes die niet heel duidelijk in één van deze vier ‘hokjes’ passen. Dit wordt meestal het ‘normale’ huidtype genoemd, al neigt de normale huid vaak ook naar net wat droger of net wat vetter. Zo kan je een normale huid hebben met droge plekjes, of juist een vette T-zone.
Ook het gevoelige huidtype komt veel voor. Hieronder verstaan we dat je snel last hebt van rode vlekjes, jeuk en dat veel producten te ‘heftig’ voor je zijn.

Na het in kaart brengen van je huidtype, kan je op zoek gaan naar een prettige crème. Waar voldoet een goede crème voor je gezicht nu eigenlijk aan? Deels is dit afhankelijk van je eigen eisen, maar deels zijn er ook een paar ‘regels’ om je gezicht de beste behandeling te geven. Het volgende is belangrijk:

 • Geen parfum in de crème, want parfum is irritatiefactor nummer één in de huidverzorgingswereld.
 • Alcohol denat. en benzyl alcohol werken erg uitdrogend en irriterend.
 • Als je meteen zonbescherming wilt, is het slim om te kiezen voor een gezichtscrème met een SPF erin.
 • Als je een dag – en nachtcrème in één wilt, kies dan voor een crème zonder SPF.
 • Crèmes met de beste werkzame ingrediënten zitten meestal in een luchtdichte pompflacon, maar er zijn enkele prima crèmes in een potje.
 • Goede werkzame stoffen zijn: niacinamide, tocopherol (vitamine E), hyaluronzuur, groene thee extract, squalaan, zouthoetwortelextract, cafeïne, allantoïne, shea butter en jojoba olie.
 • En zoals we al omschreven, de crème moet écht bij je huidtype passen. Anders gaat je huid erop achteruit. Dat geldt met name voor de vette of juist droge huid.

Vaak zijn de top crèmes voor je gezicht (helaas) wat prijziger. Wel zal je er in een aantal gevallen lang mee doen, dus ze zijn duurzaam in het gebruik. Ook voldoen ze aan alle eisen.

Zijn de meest dure crèmes ook de allerbesten?

Soms zie je ze bij de luxe merken voorbij komen: crèmes van 100 euro of duurder. De meest luxe ingrediënten uit bijvoorbeeld de zee komen voorbij en beloven de meest schitterende resultaten. Hoewel deze crèmes zeker niet slecht zullen zijn, is het de vraag of je zoveel geld opzij moet zetten voor een crème uit een ouderwets potje. Vaak is er een luxe parfum toegevoegd, wat onnodig en zelfs nadelig kan zijn voor je gezicht.

Wees gerust: je hoeft dus geen 150 euro neer te tellen voor de beste gezichtscrème. In tegendeel zelfs. Welke meer betaalbare crèmes ook goed werken lees je hieronder.


Eucerin Ultra Sensitive kalmerende crème

Deze prettige en veilige basiscrème verdient zeker een plaats bij de beste, betaalbare gezichtscrèmes. De prijs van de crème is 16-18 euro voor een verpakking van 50 ml.
Wat maakt dit zo’n prettige crème:

 • Luchtdichte pompflacon verpakking
 • Parfum – en parabenenvrij
 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • Ook te koop in een lichtere textuur, en daarmee ook geschikt voor de vettere huid, die vaak ook gevoelig is.
 • Bevat SymSitive, om de gevoelige huid te kalmeren.
 • Geschikt voor gebruik overdag én ‘s nachts.
 • Eucerin is verkrijgbaar bij de meeste apotheken en bij diverse (online) drogisterijen.
 • Goede prijs.

De Eucerin Ultra Sensitive crème is een oplossing voor iedereen met een gevoelige huid, of met een vette huid die ook wat verzorging kan gebruiken. De afwezigheid van parfum is een groot pluspunt en de verpakking is uitstekend.

Als je op zoek bent naar een crème die de rijpere huid ondersteunt of extra verzorgt, dan kan is dit niet de meest ideale crème. Bijzondere, huidverjongende ingrediënten bevat hij namelijk niet. Ook zit er geen SPF in deze crème. Zonbescherming of luxe ingrediënten zal je dus apart op je gezicht moeten aanbrengen.

https://nl.pinterest.com/pin/457819118369633632/


Clinique Superdefense Daily Defense Moisturizer SPF 20

Deze crème is een echte klassieker van cosmeticamerk Clinique. Geen wonder, want hij heeft een paar belangrijke voordelen. De crème is parfumvrij, parabenenvrij é bevat voldoende dagelijkse zonbescherming. Na het aanbrengen is je gezicht meteen beschermd tegen de zon, en dus tegen huidveroudering. Meer dan 90% van alle huidveroudering wordt namelijk veroorzaakt door de zon.
De crème belooft je gezicht te beschermen met een mix van antioxidanten. Aangezien de crème in een potje zit, is het discutabel of deze antioxidanten werken. Het zonnefilter doet in elk geval veel. Ook bevat de crème squalaan, een kostbare natuurlijke olie met een huideigen structuur.
Tot slot bevat de crème een aantal mooie plantenextracten voor een gevoede huid.

Wat maakt deze crème zo goed:

 • parfum – en parabenenvrij
 • zonbescherming
 • goede, werkzame ingrediënten
 • verkrijgbaar voor de vette en droge huid.

Goedkoop is de Superdefense daily Moisturizer niet: hij kost 53 euro voor 50 ml. Aan de andere kant is dit een uitstekende crème die een groot aantal rimpels buiten de deur zal houden met de zonbescherming en milde ingrediënten. Irriterende ingrediënten zorgen namelijk voor huidveroudering.

Een kritiekpuntje is het feit dat de crème in een potje zit. Het ziet er leuk uit, maar mogelijk kan van bepaalde antioxidanten de werking (deels) verloren gaan.

https://nl.pinterest.com/pin/540009811567289887/


Oil Of Olaz Total Effects 7 in one, parfumvrij

Dit is één van de beste betaalbare crèmes op het gebied van algemene verzorging van je gezicht en de aanpak van de (eerste) rimpeltjes en fijne lijntjes. De crème is verpakt in een hygiënische en mooie pompflacon en de prijs varieert van 10 tot 20 euro. De kans is groot dat je met een beetje geluk een aanbieding treft bij bijvoorbeeld Kruidvat.
Voor de prijs die je betaalt, bevat deze crème heel wat pluspunten:

 • Niacinamide, een antioxidant dat aantoonbaar anti-ageing werkt
 • Verstopt de poriën niet
 • Exfolieert licht (dus zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten voor een frisse teint)
 • Trekt makkelijk in
 • Geeft geen vettig gevoel
 • Hygiënische verpakking waarin ingrediënten zoals niacinamide goed bewaart blijven.

Zonbescherming bevat deze crème niet. Het is belangrijk dat je in dat geval zelf overdag een SPF aanbrengt. Een voordeel van de afwezigheid van zonbescherming is dat je de crème ook uitstekend ‘s nachts kan gebruiken, zodat je met een zacht en verzorgd gezicht wakker wordt.
Deze gezichtscrème is ook in een variant verkrijgbaar met zonbescherming. Jammer is dat er parfum in deze variant zit, en dat is een minpunt omdat dit makkelijk (ook onzichtbaar) de huid irriteert. Daarmee haal je de uitstekende anti-ageing eigenschappen van deze crème helaas een beetje omlaag.

Een kritiekpunt is de aanwezigheid van parabenen in deze crème. Hoewel is aangetoond dat ze nauwelijks kwaad kunnen en dat ze veilig bevonden zijn, is het voor liefhebbers van mooie cosmetica soms toch een bezwaar. Bij deze crème staan ze echter niet ver vooraan in de ingrediëntenlijst. Vaak is de concentratie van een bestanddeel dan niet hoog.


De beste gezichtscrèmes

Wat de beste gezichtscrème is, verschilt zoals je las van persoon tot persoon. Wat er in dit artikel is meegenomen in de zoektocht naar de beste gezichtscrème is:

 • werkzame ingrediënten
 • mildheid, dus geen irriterende ingrediënten
 • hygiënische verpakking
 • anti-ageing bestanddelen voor de rijpere huid
 • betaalbaarheid
 • zonbescherming wel of niet.

Aan de hand daarvan hebben de de Clinique Superdefense Daily Defense Moisturizer SPF 20  meegenomen, de Eucerin Ultra Sensitive kalmerende crème, en de Oil of Olaz Total Effects 7 in one.
Al deze crèmes zijn mild, verzorgend en in het geval van Oil of Olaz en Clinique, ook anti-ageing.

De gezichtscrème van Eucerin is weer heel geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid, en jongeren.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag