Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10x inspiratie voor een moderne badkamer

10x inspiratie voor een moderne badkamer

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een moderne badkamer straalt rust uit, is clean en hygiënisch, bevat geen overbodige accessoires en is tijdloos. Deze strakke, moderne stijl zie je steeds vaker terugkomen. Niet alleen in badkamers, maar door het hele huis. Je bent elke dag in de badkamer: je poetst er je tanden, doucht er, maakt je op voor een avondje uit, noem het maar op. Des te meer reden dus om aandacht te besteden aan het inrichten ervan. Hieronder vindt je 10 bruikbare tips – mét foto’s! – voor een moderne badkamer. Bekijk ook eens ons artikel over luxe badkamers.


1. Grote vloertegels

Grote vloertegels zorgen voor een optisch grotere badkamer. Dit creëert ook rust en draagt bij aan de moderne sfeer. Wat ook bijdraagt aan een optisch grotere badkamer, is wanneer de voegen dezelfde kleur als de tegels hebben. 

Let op dat je bij badkamertegels kiest voor anti-slip tegels. Het is helemaal in om muurtegels op de vloer te leggen (of andersom), maar dat is natuurlijk niet voor elke tegel geschikt. Qua kleuren is zowel wit als zwart mooi en rustgevend. Houd er bij een witte vloer rekening mee dat je al snel verkleuringen ziet van shampoo en lichaamsvetten. Bij zwart echter, moet je rekening houden met het kalk dat je snel ziet. 

Helemaal modern, is een betonnen gietvloer. En ook super voordelig qua schoonmaak, omdat het helemaal naadloos is. Een betonnen gietvloer is van zichzelf niet waterdicht, dus houd er rekening mee dat het eerst moet drogen, en je daarna nog een waterdichte coating moet laten aanbrengen.

https://nl.pinterest.com/pin/439593613602178917/


2. Inloopdouche

Een inloopdouche is niet alleen hartstikke makkelijk – geen deurtjes open, schoonmaken of hoge instap – maar draagt ook bij aan het ruimtelijke effect in een badkamer. De vloer hoeft niet worden onderbroken, waardoor je dezelfde strakke stijl door de hele badkamer kan laten doorlopen. 

Je kunt de inloopdouche afschermen met een glazen ruit, of met een stenen muur. Houdt hierbij rekening met lichtinval. Het is zonde als je met een stenen muurtje de natuurlijke lichtinval in je badkamer onderbreekt. 

Een andere leuke tip voor jouw inloopdouche, is om de muren van de douche met een ander patroon stenen te bekleden. Dit zie je ook in onderstaande voorbeeld. Je kunt een kleiner steentje nemen, of bijvoorbeeld de vloertegels op de muur leggen. Dit onderbreekt wel een beetje de rust in de badkamer, dus let op dat het niet te bont wordt!

https://nl.pinterest.com/pin/322570392054254889/ 


3. Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad zorgt voor extra karakter in zo’n strakke en moderne badkamer. Door één zo’n organisch element in de badkamer te plaatsen, creëer je een mooie, moderne blikvanger. En omdat je hem overal kan neerzetten, hoef je de vloer ook niet te onderbreken. Dit draagt dus bij aan het effect dat je ook creëert met de inloopdouche. 

Het nadeel van zo’n vrijstaand bad is echter wel het schoonmaken. Zo’n vloer met grote tegels, of een gietvloer, zorgt voor weinig schoonmaak. Maar zo’n vrijstaand bad zorgt er wel voor dat je eronder, erachter en en ernaast ook goed schoon moet houden.

https://nl.pinterest.com/pin/179581103871937763/ 


4. Badkamermeubel op maat

Een badkamermeubel op maat is perfect voor wie geen loze hoekjes in zijn badkamer wilt. Het is fijn om van ieder plekje in de badkamer optimaal gebruik te maken, en zomaar een IKEA badmeubel voldoet niet altijd maar aan de juiste afmetingen. 

Een meubel op maat heeft meerdere voordelen. Zo kan je niet alleen de afmetingen doorgeven bij het ontwerp van het meubel. Je kunt ook zelf het materiaal uitkiezen. En zoals je op onderstaande foto ziet is een combinatie van hout en mooie grote tegels hartstikke modern. 

https://nl.pinterest.com/pin/806425876996463178/ 


5. Combinatie van materialen 

Een combinatie van verschillende materialen levert een modern contrast op. Zo hoeft je moderne badkamer tegenwoordig niet meer in het geheel uit dezelfde witte tegels te bestaan. Een combinatie van marmer en hout zien we tegenwoordig veel terug. 

https://nl.pinterest.com/pin/199284352244875429/ 

Het hout is dan ook weer helemaal toegestaan om in een badkamer toe te voegen. In de moderne badkamer kun je houtelementen toevoegen van houtfineer, houten kastjes of planken, maar ook vloeren van laminaat. Let er wel op dat hout speciaal afgewerkt moet zijn om tegen het badkamer klimaat te kunnen. Door de warmte en het vocht, trekt hout namelijk al snel krom. 

https://nl.pinterest.com/pin/303289356139585956/ 


6. Planten

Planten in een kamer zorgen voor een rustgevend en natuurlijk effect. Een perfecte combinatie met houtelementen! Een of meerdere planten in je badkamer toevoegen zorgt daarnaast ook voor wat kleur, een frisse onderbreking van de “clean” style dus. 

Let wel op wanneer je planten koopt voor in de badkamer, dat deze tegen het badkamer klimaat kunnen. Net als bij hout is het van belang dat zij tegen de warmte en het vocht kunnen. En de temperatuurwisselingen. 

https://nl.pinterest.com/pin/514677063655760517/ 


7. Een bijzonder kleurtje

Wil jij wel jouw strakke stijl onderbreken met een kleurtje, maar niet met planten, dan zijn daar natuurlijk nog andere manieren voor. Zo kun je ervoor kiezen om blauwe handdoeken op je plankjes te leggen zoals we hierboven in een voorbeeld hebben laten zien, maar je kunt ook een of meerdere muren een andere kleur maken zoals hieronder. 

Met een kleurtje fleur je de badkamer op. Let wel op dat je geen kleurtje neemt dat na een tijdje gaat vervelen. Nu is dat met handdoeken natuurlijk niet zo erg, want dan kun je anderen kopen. Maar als je vast zit aan een paarse muur die je na een half jaar niet meer kunt aanzien is het een ander verhaal.

https://nl.pinterest.com/pin/554294666607172552/


8. Plankjes

Plankjes op lege plekken in een badkamer, creëren extra ruimte. Ze voorzien je ook van een goede plek om je handdoeken netjes op te bergen, of een ander leuk accessoire neer te zetten (zoals je plantje). 

Een moderne badkamer bevat niet veel accessoires en je wilt het liefst niet je shampoo, haarlak en toiletpapier in plain sight hebben staan. Dit doet namelijk erg af voor het strakke en rustgevende karakter. Daarom zijn plankjes een leuke extra, maar raden we je zeker aan om ook een kastje te nemen of lades onder de wastafel. Een andere leuke oplossing, als je geen ruimte hebt voor een kastje, is het neerzetten van manden op je plankjes. Dit zie je ook in de afbeelding hieronder. 

https://nl.pinterest.com/pin/559150109975756579/ 


9. Verlichting

Badkamerverlichting is van essentieel belang. Ga goed na wat de functie van het licht moet zijn, en waar het natuurlijke daglicht vandaan komt. Voor een moderne badkamer is het een tip om het licht in de badkamer dimbaar te maken, zo kun je een relaxte sfeer creëren als je lekker in bad gaat, en de spotlight aanzetten als jij je moet opmaken voor de spiegel. 

Let bij badkamerverlichting goed op dat de spotjes die je koopt geschikt zijn voor de badkamer. Houdt ook goed rekening met de richting waar het natuurlijke licht vandaan komt. En een laatste tip is om ook spotjes boven de spiegel te hangen. Anders sta je altijd met je gezicht in de schaduw als je in de spiegel kijkt.

https://nl.pinterest.com/pin/405886985158873188/


10. Douche voor 2 personen

Onze laatste moderne, luxe tip, is een douche voor twee personen. Vind jij het heerlijk om samen onder de douche te staan, maar ook zo vervelend om altijd die douchekop te moeten delen? Met een douche voor twee personen is er nooit meer een van jullie die het koud heeft terwijl die ander lekker onder de warme straal staat. Ook voor gezinnen is dit handig, dan kunnen de kids tegelijkertijd onder de douche worden gezet en ben je sneller klaar. 

https://nl.pinterest.com/pin/514677063649133858/


De voordelen van een moderne badkamer

Genoeg tips voor een moderne badkamer dus. Een strakke indeling met een onderbreking in de vorm van planten, een kleurtje, een ander tegeltje in de inloopdouche of een vrijstaand bad, zorgt voor een moderne, hygienische en rustgevende stijl in deze belangrijke ruimte in jouw huis. De voordelen hebben we nog even op een rijtje gezet: 

  • Hygiënisch: weinig rondslingerende accessoires.
  • Makkelijk te onderhouden: weinig of geen voegen in de vloer.
  • Rustgevend: door natuurlijke karakter.
  • Optisch groot: door grote vloertegels, plankjes en inloopdouche.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Woning

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag