Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat kost een personal trainer?

Wat kost een personal trainer?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wekelijks een aantal uren bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Veel mensen kiezen ervoor om dit in een sportschool te doen of juist lekker buiten een rondje te rennen door het bos. Wat jouw voorkeur qua sporten ook is, het belangrijkste is dat je lichaam die paar uur per week beweging krijgt. Vind je het lastig om zelf discipline op te brengen om te gaan sporten? Of weet je niet helemaal welke oefeningen het best voor jou zijn? Dan is een personal trainer wellicht een goede overweging. Deze personal trainer zorgt ervoor dat jij veilig en effectief sport, en is er helemaal en alleen voor jou. Daarnaast kan een personal trainer je sport en voedingsadvies geven. Maar wat kost dat eigenlijk?


Kosten personal trainer

Je hebt verschillende soorten personal trainers. Sommigen werken vanuit een sportschool, en anderen komen je echt bij jou thuis je ophalen om aan de slag te gaan. Gemiddeld kost een personal trainer tussen de €40 en de €120 per uur.

De exacte kosten voor het gebruik van een PT zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Ervaring van de PT
  • Plaats
  • Werkzaamheden
  • Hoeveel sessies per week

Plaats

Wanneer de personal trainer bij jou aan huis komt, is de prijs per uur duurder dan wanneer je ervoor kiest om er eentje bij de sportschool te nemen. Daarnaast ligt het verschil in prijs vaak aan de ervaring die een personal trainer heeft. Er zijn ook PT’s die ervoor kiezen om te trainen in de buitenlucht. In dat geval spreek je af in een park en doe je samen een soort bootcamp sessie.

Werkzaamheden

Sommige PT’s kunnen je, naast de uren die jullie samen doorbrengen ook adviseren op het gebied van sport en voeding. Op deze manier kan een personal trainer bijvoorbeeld jouw voedingsschema’s of dieet opstellen. Uiteraard zit hier vaak wel een meerprijs aan.

Belangrijk bij het kiezen van een personal trainer naast de kosten, is het gevoel dat hij/zij jou geeft. De samenwerking is zeer intensief en het gaat echt om het behalen van jouw resultaat! Ook is het handig om referenties op te vragen voordat je een personal trainer definitief kiest. Zo weet je zeker dat je de goede te pakken hebt, voor een optimaal resultaat.

Hoe vaak trainen

Uiteraard zijn de kosten voor een PT ook grotendeels afhankelijk van hoe vaak jullie ervoor kiezen om samen te trainen. Voor een optimaal resultaat zullen de meeste trainers adviseren om minimaal 2x per week te sporten. Vaak duurt een dergelijke sessie dan 1 tot 2 uur.

Gemiddeld genomen ben je dan bij een PT die €60 per uur rekent ongeveer €90 kwijt per sessie. In dat geval moet je dus rekenen op maandelijkse kosten á ± €720. Deze prijs is nog exclusief eventueel voedingsadvies en het opstellen van diverse sportschema’s.


Veel gemaakte afwegingen

Voordat je keuze op een personal trainer valt, zijn er vaak afwegingen die je van tevoren maakt. Veel van deze afwegingen hebben te maken met zelfdiscipline. Je zou namelijk bijvoorbeeld zelf drie keer per week naar de sportschool kunnen gaan of dat rondje kunnen hardlopen. Maar het kan voorkomen dat je door omstandigheden niet genoeg zelfdiscipline bevat om jezelf naar de sportschool te slepen. Daarnaast kan het zijn dat je je echt niet fijn voelt in je lichaam op het moment, maar niet weet hoe je precies aan de slag moet om daar iets aan te veranderen. Herken je jezelf in bovenstaande schetsen? Dan is een personal trainer absoluut iets voor jou.

Bekijk ons artikel “Hoe krijg je de beste hulp bij afvallen”.


Voordelen van een personal trainer

Het hebben van een personal trainer brengt veel voordelen met zich mee. Het woord zegt het eigenlijk al: ‘personal’! Deze trainer is er speciaal en alleen voor jou, en besteed een uur lang al zijn energie in het jou helpen met sporten. Daarnaast helpt een personal trainer jou met het behalen van je doelen. Het is een stok achter de deur, hij/zij wacht op jou, dus afzeggen is geen optie. Ook is het heel fijn dat een personal trainer veel kennis heeft over afvallen en gezond blijven. Zo weet je zeker dat je op de goede weg bent wanneer je met een personal trainer sport. Hij/zij motiveert jou om door te gaan en geeft jou net dat extra beetje zelfdiscipline dat je nodig hebt.


De populairste alternatieven voor een personal trainer


Personal trainer te duur

Veel mensen vinden dat de kosten voor een PT al snel te duur. In dat geval heb je een aantal opties om geld te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld groepslessen bijwonen of je inschrijven voor een bootcamp groep sessie. In dat geval verdeel je de kosten van de trainer met alle andere personen die de sessie bijwonen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag