Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is het verschil tussen Weight Watchers en WW Flex?

Wat is het verschil tussen Weight Watchers en WW Flex?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Weight Watchers Flex (WW Flex) is de nieuwe variant van het bekende Weight Watchers programma. Nu vraag je je wellicht af wat dan het verschil is met dit nieuwe programma en het oude programma. WW Flex is gebaseerd op drie pijlers: ‘Eet met plezier’, ‘Geniet van beweging’ en ‘Durf anders te denken’. Volgens deze pijlers gaat afvallen met WW Flex nog makkelijker en beter. Met dit programma leer je op een plezierige manier je doelen bereiken. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillen zijn tussen het oude Weight Watchers en het nieuwe WW Flex.


Eet met plezier

Zoals de naam als zegt is WW Flex nog flexibeler dan het standaard Weight Watchers-programma. Net als het Weight Watchers-programma draait WW Flex ook om het Smart Points-systeem. Deze punten houd je bij in de app. Daarnaast zijn er aan het WW Flex-programma ruim 200 Zero Points-voedingsmiddelen toegevoegd. Dit zijn voedingsmiddelen waar je de punten niet van hoeft te tellen. Dit scheelt je dus veel tijd en het idee hierachter is dat je hierdoor gemotiveerder blijft om je aan WW Flex te houden. Doordat je minder bezig bent met het bijhouden van je eetgewoontes houd je er meer plezier in en blijft het daardoor makkelijker vol te houden.

Het Smart Points-systeem is gebaseerd op het aantal calorieën dat een product bevat. Daarnaast is het idee dat voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte zorgt voor een lagere Smart Pointswaarde en voedingsmiddelen die veel suiker en verzadigde vetzuren bevatten, zorgen voor een hogere Smart Pointswaarde.

Hoeveel Smart Points je per dag kunt eten is verschillend per persoon. Dit hangt af van je lengte, gewicht, leeftijd, geslacht en wat je als doel hebt. Daarnaast heb je een Weekextra, die ook per individu berekend wordt. Dit zijn extra punten die je iedere week mag besteden aan bijvoorbeeld een avondje uit eten. Wanneer je op een dag punten overhoudt, dan kun je maximaal vier van deze punten meenemen naar de volgende dag. Nieuw aan WW Flex is dat zowel je Smart Points-budget als het aantal Weekextra-punten per persoon berekend wordt. Door rekening te houden met je persoonlijke eigenschappen, kan je puntenaantal beter berekend worden, waardoor je effectiever kunt afvallen.


Minder tellen

Door het toevoegen van de Zero Points-voedingsmiddelen hoef je dus minder te tellen. De enige punten die je bij hoeft te houden in je app zijn de Smart Points. Zero Points kun je altijd toevoegen aan je eetpatroon en hier hoef je dus verder niet over na te denken, laat staan je schuldig over te voelen. Als je hier eenmaal je favorieten in ontdekt hebt, dan maak je afvallen veel makkelijker voor jezelf. Je hoeft dan immers stukken minder na te denken over de punten van die dag en je weet dat je goed bezig bent!

Wat ook erg fijn is aan de toevoeging van de Zero Points is dat wanneer je door je Smart Points van de dag heen bent, altijd weet dat je nog een lekker maaltijd kunt maken van Zero Points.


Meer afvallen

Vergeleken met het Weight Watchers-programma vielen deelnemers in de eerste vier weken van het WW Flex programma meer af. Weight Watchers verklaart dit door het vernieuwde puntensysteem: door het toevoegen van Zero Points-voedingsmiddelen aan je eetpatroon, wordt afvallen makkelijker.

Geniet van beweging

Door middel van ActivPoints kun je in de app je dagelijkse beweging bijhouden. Je bent geheel vrij om te kiezen van het soort beweging waar jij blij van wordt. Of dit nu wandelen, dansen, fietsen of zwemmen is, WW Flex gaat uit van het idee dat wanneer je doet waar je van geniet, dat je het dan langer volhoudt. Door middel van je Activity Tracker zet je je beweging om naar Activ Points. Het aantal Active Points hangt af van hoeveel je weegt, hoe lang je beweegt en hoe intensief je beweegt.

In het WW Flex-programma wordt dus meer de focus gelegd op bewegen. De reden hierachter is dat je door middel van een actieve leefstijl, beter in je vel zit en daardoor beter voor jezelf zorgt en betere voedingskeuzes maakt. Daarnaast is het goed voor je humeur, verlaagt het stress en is het beter voor je gezondheid. Ten slotte helpt het natuurlijk bij het afvallen en zul je hierdoor sneller je doel bereiken.


Durf anders te denken

Naast een focus op gezonde voeding en het krijgen van voldoende lichaamsbeweging, focust WW Flex ook op het krijgen van een andere instelling. Met dit programma leer je hoe je jezelf gemotiveerd kan houden, maar ook leer je gedachtenpatronen opbouwen die je helpen om af te vallen en gezond te leven.

Je leert bijvoorbeeld hoe je bewust om kunt gaan met emoties en voeding. Ben jij iemand die na een baaldag op de bank kruipt met een pak koekjes of chips, die je vervolgens in één keer leeg eet? Dan leer je in dit programma dus bewust kijken naar je emoties en hoe je dit los kunt koppelen van je eetgewoonten.

Daarnaast leer je om bewust te eten. Veel mensen eten hun lunch achter hun computer op kantoor, of dineren ‘s avonds met het bord op schoot voor de televisie. Dan ben je meestal onbewust je eten naar binnen aan het werken. Door bewuster te eten zul je je sneller verzadigd voelen en ook meer van het eten genieten. Dit helpt om op een fijne en bewuste manier af te vallen. Een onderdeel van WW Flex is dat je leert om bewuster om te gaan met je voeding.

Ten slotte leer je om minder streng te zijn voor jezelf, want mensen die milder zijn voor eten gezonder en krijgen meer beweging. Je leer daarnaast je negative gedachten te herkennen, zodat je ze om kunt zetten in positieve gedachten. Op die manier kun je toe blijven werken naar je doelen en blijf je gemotiveerd.

Door deze focus op je mentale gezondheid wordt afvallen leuker en makkelijker!


Plannen

Net als bij het oude Weight Watchers-programma is het bij het WW Flex-programma mogelijk om online en in de app het programma te volgen, maar je kunt ook het programma doen in combinatie met een cursus.

Ten eerste is de app vernieuwd. Met deze app kun je heel eenvoudig recepten zoeken, de barcode van producten in de supermarkt scannen (om het aantal punten te bepalen), je Smart Points en Active Points bijhouden en zien hoe het met je gewichtsverloop staat. Daarnaast krijg je via de app toegang tot de online community, waarbij je in contact kunt komen met andere WW-leden, zodat jullie elkaar kunnen steunen.

Daarnaast is het dus mogelijk om het programma in combinatie met een cursus te volgen. Via de website kun je eenvoudig vinden waar de cursus bij jou in de buurt aangeboden wordt. Dit is een wekelijkse cursus, waar je in groepsverband en met begeleiding van ervaren coaches begeleidt wordt in je WW Flex-programma. Ook is er iedere week een (discreet) weegmoment. Het fijne aan het volgen van de cursus is dat je steun kunt vinden bij je medecursisten en je coach en elkaar kunt motiveren en inspireren. Bij het oude Weight Watchersprogramma was het ook al mogelijk om de cursus ernaast te volgen, maar door de effectiviteit ervan is deze ook in het WW Flex-programma opgenomen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag