Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Groene klei masker; wat zijn de voordelen?

Groene klei masker; wat zijn de voordelen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heerlijk, zo’n gezichtsmaskertje! Echt even een moment van ontspanning. Daarnaast is het ongelooflijk goed voor je huid, al helemaal als je een masker kiest met zoveel voordelen als het groene klei masker. In dit artikel lees je waarom groene klei zo goed is voor je huid. Ook hebben wij uitgezocht wat het beste groene klei masker is, hoe duur deze is en waar je het kunt kopen!


Wat is een groene klei masker?

Een groene klei masker wordt gemaakt van groene klei, dat ook wel ‘Illite’ wordt genoemd. Deze klei wordt wereldwijd gebruikt vanwege z’n sterk absorberende eigenschappen. Groene klei is een biomineraal, bestaande uit planten en andere elementen zoals calcium, aluminium, magnesium, siliciumdioxide, fosfor, koper en zink. Als groene klein wordt gebruikt in een gezichtsmasker, dan is het een groene klei masker. Wat zijn daar de voordelen van?


Wat zijn de voordelen van een groene klei masker?

Een groene klei masker is een van de beste gezichtsmaskers voor je huid. Onderstaande voordelen laten heel goed zien waarom.

Voordeel 1 – Verwijdert onzuiverheden

Je wil natuurlijk een glad en egaal gezicht, zonder verstopte poriën en zonder storende onzuiverheden. Dat is dan ook precies waarom je een groene klei masker zou moeten kopen. Want deze natuurlijke kleisoorten zuigen alle verontreinigingen als het ware uit je hoofd. Dus bijvoorbeeld oud talg, dode cellen, vuil, vervuiling, bacterieën enzovoorts.

Voordeel 2 – Ontgift de huid

Franse groene klei werkt heel erg ontgiftend omdat het veel negatief geladen ionen bevat. Hoe werkt het ontgiften dan? Deze negatief geladen ionen trekken positief geladen ionen aan, waarmee de klei als het ware voorkomt dat gifstoffen, zware metalen en andere onzuiverheden achterblijven in je huid. Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar neem maar van ons aan dat een groene kleimasker ontgiftend werkt.

Voordeel 3 – Groene klei is goed om je huid mee te scrubben

Groene klei is perfect om je huid zachtjes te scrubben zonder ruw aan te voelen. Het is net ruw genoeg om dode huidcellen weg te halen, maar zacht genoeg om toch een gehydrateerd en niet-geïrriteerd huidje achter te laten.

Voordeel 4 – Kalmeert de geïrriteerde huid

Een van de beste schoonheidsvoordelen van Franse groene klei is dat het zacht is voor de huid. Het kalmeert geïrriteerde rode huid door en door. Als je lijdt aan eczeem, huiduitslag of psoriasis, dan kun je een pasta van Franse groene klei maken om een ​​verzachtende verlichting te bieden voor je huid.

Voordeel 5 – Vermindert grote poriën

Het aanbrengen van een Frans groen kleimasker op je gezicht helpt om de huid strakker te maken. Hierdoor worden de grote poriën in je gezicht zichtbaar minder. Dus heb jij veel last van (grote) poriën? Dan biedt een groene klei masker echt uitkomst.

Voordeel 6 – Reinigt je gezicht

Een groene klei masker heeft een reinigende werking. Groene klei op zichzelf kun je ook gebruiken als reiniger, want het is een natuurlijk product dat muffigheid en vuiligheid van je gezicht verwijdert. Uiteraard wordt je gezicht ook gereinigd als je een masker gebruikt.

Voordeel 7 – Mini facelift

Zoals eerder ook al gezegd, beschikt groene klei over de eigenschap om je huid te verstrakken. Dus door een groen kleimasker te gebruiken wordt jouw slappe huid weer iets strakker. Wil je zelf een mini facelift masker maken? Meng dan groene klei met aloëverasap. Dit vormt samen een verstevigend gezichtsmasker.

Voordeel 8 – Vermindert de vlekken in je gezicht

Heb je een vlekkerige huid met veel onzuiverheden? Door met grote regelmaat een groen kleimasker op je gezicht aan te brengen verdwijnen deze onzuiverheden langzaam naar de achtergrond. Je kunt de groene klei zowel gebruiken als plaatselijke behandeling (smeer het op de onzuiverheid), als gezichtsmasker of als gezichtsreiniger.


Wat is het beste groene klei masker?

Eigenlijk is daar geen twijfel over mogelijk, want één groene klei masker steelt keer op keer de show. Dat is de Tuinen Groene Klei masker. Volgens de Tuinen zelf: “Dit product is verkozen tot Beste Product van het Jaar 2016/2017. Dit product is in 2014 door de PLMA verkozen tot beste product in de categorie Huidverzorging en won daarmee een International Salute to Excellence Award.”

Als we dat zo lezen kunnen wel concluderen dat daar weinig andere klei maskers aan kunnen tippen! Daarnaast zijn er al tientallen online reviews geweest en iedereen is razend enthousiast over dit kleimasker. Tijd om te kijken wat de ingrediënten zijn, hoe je het kleimasker aanbrengt en hoeveel je nou eigenlijk betaalt voor een tube.

Hoe breng je het kleimasker aan?

Zorg er eerst voor dat je huid goed gereinigd is. Het masker reinigt zelf ook enigszins je huid, maar ‘pakt’ minder goed als je nog make-up resten op je huid hebt zitten. Zorg dat je huid droog is, doe je haar naar achteren en smeer een dikke laag groene klei op je gezicht. Houd een beetje ruimte rond de mond en ogen vrij, zoals op het plaatje bovenaan dit artikel. Wacht daarna 10 tot 15 minuten en week het masker met lauwwarm water weer los van je huid. Om optimaal van de voordelen te profiteren moet je dit masker twee keer per week gebruiken.

Wat zijn de ingrediënten van De Tuinen groene klei masker?

We zullen je niet vermoeien met allemaal moeilijke ingrediënten, maar willen je wel laten weten dat de Tuinen de receptuur vernieuwd heeft. De ‘nieuwe’ groene klei is een stuk minder grof dan de vorige, dus het is nóg minder ruw voor de huid. Bovendien geldt voor groene klei: hoe fijner hoe beter de werking. . Omdat de Tuinen de structuur van het masker zoveel mogelijk gelijk wilden houden aan het vorige masker is er bentoniet aan toegevoegd. Bentoniet is een 100% natuurlijke klei met een verdikkend effect. Daarnaast zorgt het dat de structuur van het kleimasker een stuk gladder is. Hierdoor breng je het masker makkelijker aan. Daarnaast heeft bentoniet een kalmerende werking op je huid, en net als groene klei ook een zuiverende werking. Dus met deze twee soorten klei in één masker krijg je weer het huidje van een baby.

Wat kost het beste groene kleimasker?

Dit specifieke groene klei masker, van de Tuinen, kost normaal gesproken rond de €10. Op het moment van schrijven (juni 2018) is het masker in de aanbieding en kun je het voor €4.99 kopen. Een goed moment om relatief goedkoop uit te proberen of dit masker iets voor jou is! Het kleimasker is te koop bij de Holland & Barrett (voorheen de Tuinen). Je kunt het zowel online als in de winkel kopen.

Er zijn ook nog andere groene kleimaskers te koop, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Voor de meeste maskers betaal je tussen de €5 en €10. Met een tube kun je best wel lang doen.

Hoe weet je welk groene klei masker het beste is voor jou?

Er zijn een aantal reviews van mensen die helemaal niet zo te spreken zijn over het groene klei masker van de Tuinen. Iedere huid is weer anders, het kan maar zo zijn dat iemands huid niet zo goed reageert op één van de bestanddelen. Ook zeggen sommige mensen dat een groen klei masker wat geschikter is voor de vette huid dan voor de droge huid. Eigenlijk kun je maar één ding doen: zelf het klei masker proberen en kijken wat het doet voor je huid. Als het niet bevalt kun je natuurlijk gewoon een andere kopen.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag