Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

12 leuke gepersonaliseerde kado’s

12 leuke gepersonaliseerde kado’s

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Kado’tjes geven is altijd leuk. Vooral als je een goed idee hebt gekregen kijk je al dagen uit naar het moment waarop je het kunt geven. Maar sommige kado’tjes zijn gewoon niet zo persoonlijk. Je zou ze aan bijna iedereen kunnen geven. Daarom is het juist zo leuk om een kado te personaliseren. Je geeft zo een eigen twist aan het kado en daardoor behoudt het de komende jaren zijn emotionele waarde. In dit artikel vertellen wij je welke 12 kado’s het leukst zijn om te geven.


Welke gepersonaliseerde kado’s zijn er?

Wanneer we het hebben over een gepersonaliseerd kado, gaat het over meer dan alleen het schrijven van een naam op een balpen of beker. Dat zijn persoonlijke kado’s die je in vrijwel iedere souvenirshop kunt kopen. Maar er zijn veel meer soorten gepersonaliseerde kado’s. Zo kun je iemand een persoonlijke boodschap sturen via een kado’s, kun je een naam verwerken in een gedicht op een poster, of kun je zelfs iemand omschrijven door eigenschappen van diegene ergens op te laten zetten. Personaliseren gaat dus niet alleen maar over het neerzetten van een naam. In dit artikel geven we daarom diverse ideeën voor een persoonlijk, maar vooral origineel kado’s.


Wat zijn de 12 leukst gepersonaliseerde kado’s?

1# Boek: What I love about us

Heb je altijd al eens willen zeggen hoe je over iemand denkt – op een leuke manier natuurlijk, dan is dit boek What I love about us een leuk kado. Het is een boek waarbij je bepaalde regels kunt aanvullen omdat daar woorden zijn weggelaten. Dit kado is vooral leuk voor stelletjes, maar kan natuurlijk ook worden gegeven als je al jarenlang beste vrienden of vriendinnen met iemand bent. De boodschap in het boek zorgt ervoor dat je heel persoonlijk kunt worden en daarom zal het kado ook een bijzondere plek in huis krijgen. Ben je goed in het delen van je gevoel, dan is dit boek een must-give om iemand echt een hartverwarmend gevoel te geven.

https://nl.pinterest.com/pin/433119689160625479/


2# Koffiebeker to go

Je hebt vast wel iemand in je vriendenkring of familie die leeft van koffiemoment naar koffiemoment. Speciaal voor deze mensen kun je een gepersonaliseerde koffiebeker kopen. Daar kun je natuurlijk een naam opschrijven, maar ook een persoonlijke boodschap. Bijvoorbeeld dat mensen die koffiebeker beter kunnen laten staan, omdat ‘naam’ anders weleens heel erg gevaarlijk zou kunnen worden. Omdat de ontvanger van het kado iedere dag tenminste één keer een kopje koffie zal drinken, worden ze elke dag herinnert aan het leuke kado’tje. En wie weet geeft dat gelukzalige gevoel wel een grotere opkikker dan de koffie zelf.


3# Straatnaambord

Heeft iemand in je omgeving een leuke naam, of lijkt het je gewoon leuk om een straatnaambord kado te doen, dan is dit je kans. Met een gepersonaliseerde tekst kun je vanalles verzinnen ‘Wouterplein – Wouter geboren in 1997 te Amsterdam’ bijvoorbeeld. Maar wie weet is het straatnaambord wel bedoeld om op de deur van de werkruimte van een harde (thuis)werker te hangen. Dan kun je bijvoorbeeld ook opschrijven dat er in deze straat keihard gewerkt wordt door Dennis en dat storen alleen geoorloofd is wanneer je zijn favoriete snack meebrengt. Met de ruimte die je hebt kun je van alles verzinnen. En omdat het een persoonlijk kado is, wordt het vast een humoristische boodschap.


4# Chocolade telegram

Chocolade, liefde en romantiek gaan hand in hand. Daarom is het ook zo romantisch en leuk om een boodschap in telegramstijl te versturen. Gemaakt van een alfabet aan letters, kun je zelf een mooie boodschap achterlaten, bijvoorbeeld voor je geliefde. Ben je bijvoorbeeld 5 jaar samen, dan kun je de letters de woorden “Al 5 jaar gelukkig samen”. Is iemand jarig, dan kun je diegene op een originele en lekkere manier feliciteren. Want een gepersonaliseerd kado is leuk, maar wanneer je hem op kunt eten, weet je zeker dat het kado in de smaak zal vallen. Daarnaast willen veel mensen ‘ontspullen’, dus een kado wat niet jarenlang opgeslagen hoeft te worden is dan ideaal.

https://nl.pinterest.com/pin/433893745324970993/


5# Story of a Lifetime

Dit persoonlijke kado is vooral leuk om te geven aan mensen die al wat levenservaring hebben opgedaan. In het boek staan 500 uitnodigende vragen die de ontvanger van het boek kan beantwoorden op de lege ruimtes die eronder staan. Vragen kunnen een insteek hebben zoals “welke periode in je leven vond je het mooist?” of “wat denk je dat je grootste bijdrage in je leven is geweest?”. Vervolgens kun je de voorkant van het boek laten personaliseren, waardoor het kado één groot persoonlijk kado is. Door de aard van de vragen kan het leuk zijn om dit te geven aan een opa of oma, omdat die daarmee hun wijsheid en levenservaring kunnen delen met de kinderen en kleinkinderen.


6# Keukenschort

Staat iemand graag in de keuken en ken je deze persoon door en door, dan is een gepersonaliseerd keukenschort een ludiek en leuk idee. Bovenaan kun je de naam laten zetten, of papa of mama laten schrijven. Daaronder kun je 100% verdelen over 5 of 6 onderdelen. Onderaan de streep kan dan bijvoorbeeld ‘100% geweldig staan’. Geef je het kado aan een vader, zou de rekensom er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien: “12% BBQ meester, 25% bandenplakker, 28% slechte grappenmaker, 30% bierliefhebber, 5% gulle gever, 100% geweldig.” Hoe meer je over iemand weet en hoe meer onderlinge grapjes je weet te maken, hoe leuker zo’n keukenschort kan worden. Dat maakt het een geschikt kado voor bijna iedereen, zonder zijn originaliteit te verliezen.

https://nl.pinterest.com/pin/330873903872199776/


7# Rompertje

Dit kado’tje is geschikt voor de kleinste medemensen onder ons. Iedere baby heeft een rompertje nodig en kersverse vaders en moeder kunnen er niet genoeg hebben. Wil je na de geboorte van een baby niet aankomen met een standaard rompertje, pak luiers of bos bloemen, dan kun je met een gepersonaliseerde romper alle kanten uit. Een grapje over papa en mama, een leuke mop over baby’s of gewoon de naam van de baby erop met eventueel een foto van de ouders. Je kunt met een gepersonaliseerde romper alle kanten uit. De baby kan toch nog niet lezen, dus nu kun je daar nog dankbaar gebruik van maken.


8# Slippers

Slippers zijn in de zomer niet weg te denken uit je dagelijks leven. Maar ze zijn altijd zo ongelooflijk saai. Zwart, wit en misschien en fel kleurtje zijn vrijwel de enige opties die je hebt. Maar je kunt ook persoonlijke slippers maken. En wanneer je iemand op een grappige manier even voor gek wilt zetten, een leuke grap weet over die persoon of een leuke foto wilt laten bedrukken, dan is dat een ideaal kado’tje. Bedruk er een foto van een bierkratje voor een echt bierliefhebber, bedruk er een foto op van het paard van je vriendin of schrijf er een leuke boodschap op, plus de naam van de ontvanger van het kado. Maak ze alleen niet té mooi, want anders moet je de slippers straks nog achter slot en grendel leggen als je naar een openbaar zwembad gaat!


9# Puzzel met foto

Voor de kado ontvangers met engelengeduld kan je altijd een puzzel geven. Het leuke aan een gepersonaliseerde puzzel is dat de ontvanger zelf nog wat moeite moet doen om de puzzel op te kunnen lossen. Ben je met de jarige op vakantie geweest, zijn jullie 5 jaar getrouwd of neem je afscheid van een collega? Voor iedere situatie is er een geschikte foto en eventueel boodschap die je kwijt kunt op de puzzel. Of heb je het idee om een waardebon te geven aan iemand, dan kan dat natuurlijk ook. Ze krijgen dan het echte kado pas als ze een foto sturen van de afgemaakte puzzel. Dat zorgt weer voor een extra stimulans om de puzzel zo snel mogelijk op te lossen.

https://nl.pinterest.com/pin/312155817910994685/


10# Foto op klok

Er is niets wat de tijd kan overleven, maar wanneer je een foto op een klok laat bedrukken ben je in staat om iets te vereeuwigen. De symboliek van het geven van een bedrukte klok is natuurlijk al hartstikke mooi, maar het is voor de ontvanger ook leuk om steeds naar de klok te kijken. We zijn als mensen natuurlijk enorm druk en we kijken per dag tientallen keren op de klok om te zien hoe laat het is. Dan is het natuurlijk leuk als jij die klok hebt gegeven met een prachtige foto of een leuke motiverende boodschap. Is deze persoon altijd te laat, dan kun je er natuurlijk ook een boodschap op zetten als “Dennis, ga nou eens op tijd weg”. Zeker als je de persoon goed kent, kan een boodschap erg leuk uitpakken.


11# Badjas met tekst

Heb je iemand in je omgeving die ieder weekend naar de wellness gaat? Of zit die persoon elke dag in zijn badjas voor de tv Netflix te kijken? Dan kan een badjas met gepersonaliseerde tekst een leuk idee zijn. “Koningin van de wellness”, “Dit is mijn favoriete outfit” en vele andere leuke teksten zorgen ervoor dat de ontvanger iedere keer weer leuke reactie krijgt op de badjas. En daarnaast is een badjas natuurlijk een heel erg zacht kado om te krijgen.

https://nl.pinterest.com/pin/312155817913027549/


12# Speelkaarten

Ben of ken je iemand die bij iedere ontmoeting de speelkaarten uit de kast grijpt voor een potje blackjack of poker? Dan zijn gepersonaliseerde kaarten een leuke manier om het spelletje op te leuken. Met foto’s van de ontvanger, zorg je ervoor dat er allerlei leuke herinneringen naar boven komen op het moment dat het pak kaarten weer uit de kast komt. Heb je leuke dingen meegemaakt met de ontvanger of heb je toevallig grappige foto’s gevonden die eigenlijk een beetje gênant zijn, dan is een gepersonaliseerd pak speelkaarten het ultieme kado.


Er zijn een heleboel producten die je kunt laten bedrukken. Maar net als de persoonlijke boodschap is ook het product zelf belangrijk. Hoewel de kado’s hierboven origineel zijn, hoeven ze niet direct bij de ontvanger te passen. Kijk bij een gepersonaliseerd kado dus ook of het product zelf iets te maken heeft met deze persoon. Want alleen wanneer zowel de boodschap, foto en het product persoonlijk zijn, zal het kado een écht persoonlijk kado zijn. Bekijk ook ons artikel met tips voor een persoonlijk kado.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag