Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

15 voorbeelden van gekke kado’s

15 voorbeelden van gekke kado’s

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

We hebben allemaal wel een eigenzinnige vriend(in) die opzoek is naar iets origineels en geks. Iemand bij wie een standaard kado misstaat. Voor dit soort mensen moet je je onderscheiden van de rest en met een vreemd, uniek kado aankomen. Vooral vrijgezellenfeestjes, afstudeerfeestjes of verjaardagsfeesten van vrienden schreeuwen om dit soort gekke kado’s. De volgende 15 krankzinnige presentjes zorgen gegarandeerd voor verbaasde en lachende gezichten.


1. Mankini

My name are Borat, nice to meet you! High five! De beruchte mankini die Borat tijdens de gelijknamige film draagt is een schitterend kado om aan een vriend te doen. De jarige moet ‘m dan wel gelijk dragen uiteraard. Het zal gelijk de sfeer van het feest doen exploderen tot veel gelach. Een aantal celebraties gingen zelfs al voor, zoals John Mayer die ‘m tijdens een boottocht droeg. Veel van z’n fans konden het wel waarderen en wilde zelf ook zo’n ding. Goede merchandise dus. Voor een tientje kun je de gekke mankini al kopen.


2. Pion: gevaarlijke gassen!

Helaas is het zo dat er altijd een of meer in je vriendengroep lange tijd doorbrengt op de wc tijdens de grote boodschap, met alle nadelige geurgevolgen van dien. Om dit soort mensen even met de neus op de feiten te drukken voor een heel gezelschap mensen is een pas-op-bordje of pion met ‘gevaarlijke gassen’ een ontzettend gepast kado. Bovendien is het nog functioneel ook. Let dan wel even op waar je het bordje neer zet, een paar meter van de wc verwijderd of wellicht een paar kilometer ;). Voor ongeveer €3,- is dit originele, grappige en confronterende kado van jou.


3. Wijnglas voor op fles

Als je aan wijn denkt, denk je wellicht ook aan een of meerdere personen uit je vrienden-, of familiekring die niet vies zijn van een goed glas. Als je in de mogelijkheid komt om een van deze personen te feliciteren met iets, kun je ze het best een wijnglas voor op een wijnfles geven. Zo hoeven ze niet steeds meer in te schenken, handig! Ze kunnen hierdoor ook nog eens extra diep in het glaasje kijken, of eigenlijk diep in het flesje… Verras een fervent wijndrinker met dit kado en hij of zij zal ongetwijfeld aangenaam verrast zijn. Voor een tientje heb je ‘m morgen in huis. Een ander leuk wijnglas-kado is een oversized wijnglas.


4. Fout keukenschort

Om koken net wat leuker te maken bestaan er veel verschillende keukenschorten. Niet zomaar keukenschorten, maar héle foute keukenschorten met bijvoorbeeld een print van de torso van een naakte man inclusief aangenaaid geslachtsorgaan(tje) of een vrouwenlichaam met of zonder bikini. Als je dat te veel van het foute vindt, bestaan er ook minder choquerende schorten met teksten als: I kill for shoes, keep calm let *name* handle it, of met een klavertjevier afbeelding. Tot slot bestaan er ook witte schorten met bijgeleverde stiften, zo kun je een keukenschort naar eigen wens bekladden. Laat de kunstenaar in je naar boven komen! Laat je hier inspireren.


5. Masker

Een traditioneel oud-maar-goud-kado doet het ook altijd goed: een masker. Het liefst zo radicaal mogelijk, zoals het hoofd van Trump, Putin, Osama bin Laden, Voldemort, psycho pig, killa gorilla of een paardenkop. Het zal ongetwijfeld in de smaak vallen als de ontvanger van het kado een groot deel van de avond een krankzinnig gek masker op zijn of haar hoofd heeft. De andere feestgangers zullen er ongetwijfeld mee op de foto willen. Veel feestwinkels bieden maskers aan, maar op buitenlandse sites als Ebay zijn de allerleukste te vinden.

blank


6. Fietslicht-balzak

Een wat? Ja, het bestaat daadwerkelijk: een fietslicht-balzakje! Dit functionele en decoratief hoogstaande fietslampje bevestig je onder het zadel van je fiets en geeft rood licht. Een ideale wijze om de fiets van een vriend(in) iets meer karakter te geven. Door dit lichtgevende zaakje onder je zadel te laten bungelen valt je vriend(in) gegarandeerd op tussen al het andere fietsend verkeer. Voor €14,- geef jij de fiets van de jarige een lichtgevend scrotum. Eerlijk is eerlijk, wie wil dat nou niet?


7. Opwindbare grootouders

Het zou handig zijn als je echte grootouders opwindbaar waren, maar dat is wel heel sci-fi. Je zult het voorlopig moeten doen met de zogeheten speelgoed racing grannies. De plastic speelgoedpoppetjes in de vorm van omaatjes met grijs haar, staan gekromd achter een rollator. Met een draaiknopje kun je ze opwinden en tegen elkaar laten racen. Een erg grappig kado dat bij veel gelegenheden in de smaak zal vallen. Misschien zelfs bij je eigen opa en oma op ouders als die tegen een grapje kunnen. Voor een kleine €9,- kun je ze hier bestellen.


8. Groeiende Jezus

Jezus heeft water in wijn veranderd, maar jij kunt dit mini-jezusje door water in een grote Jezus laten groeien! Het poppetje groeit maar liefst 600%. Een zeer grappig kado voor de atheïsten onder ons of christenen met humor. Een ander leuk feitje over dit ‘religieuze’ presentje: hij groeit sneller dan dat God de aarde heeft geschapen. Dit soort poppetjes die groeien op water, zijn er ook in andere modellen, zoals in de vorm van het mannelijk liefdeswapen of een eenhoorn. Op veel websites voor een paar euro te koop en een absolute sfeermaker op een feestje.


9. Gekke sokken

Een origineel kado wat je vrijwel iedereen kunt geven is een paar gekke sokken. Ze zijn er in allerlei vormen, kleuren, maten en met de leukste printen. Zo zijn er sokken met sandalenprint en slipperprint voor de mensen die niet willen accepteren dat de zomer al weer ten einde is. Zo kunnen ze van hun alternatieve slippers en sandalen genieten tijdens de koude decembermaanden. Naast sokken met print, zijn er ook tal van leuke sokken met tekst, zoals: the boss, if you can read this bring me whine, fuck off, i love every single piece of you en great tits. Deze webshop heeft een aardig assortiment aan gekke sokken.


10. Magisch vuur

Een gek, maar tegelijkertijd erg mooi kado is een vloeistof die er voor zorgt dat een kampvuur alle kleuren van de regenboog vertoont. Het ‘magical dust’ pakket is een doosje met 10 pakjes vloeistof die je over kampvuren heen kunt gooien. Mensen zullen verstelt staan van het kleurrijke effect. Vooral bij een tuinfeest met een of meerdere vuurkorven is dit een origineel, gek en mooi kado. Hier kun je ze per stuk bestellen.

blank


11. Ring for …

Je kent het vast wel, een belletje op een toonbank voor als er even geen caissière in de buurt te vinden is. Dat soort bellen zijn er ook voor compleet andere zaken. Zo bestaan er bellen met de teksten: ring for wine en ring for tea. Dus, wie van jouw vrienden zit onder de plak bij zijn vriendin en wil je dat er nog even lekker inwrijven? Er zijn ook bellen voor whiskey, gin, bier, koffie, shag, een vluggertje en een blowjob. Maak hier een keuze in een zee van gekke bellen en vis er een uit die bij jouw vriend of vriendin past.


12. Wc-golf

Je zult het niet geloven, maar het is toch echt mogelijk om te sporten tijdens het doen van de grote boodschap. Met het ‘potty putter’ wc-golfspel ben je actief bezig op de wc! Dit grappige spel zal bij veel feesten en partijen voor lachende gezichten zorgen. Je krijgt een mat, stick en hole bij het pakket dat ongeveer €10,- kost. Als een van de uitgenodigde nou constant lang op de wc zit is de kans groot dat hij of zij verslaafd begint te raken aan het ongelooflijk spannende wc-golf. Als je meer van voetbal houdt bestaat er ook een wc-voetbalspel. Make pooping great again!


13. Originele mok

Wereldwijd zijn er miljoenen mokken te vinden met de raarste en grappigste printen er op, zoals eenhoorns, Star Wars en een vos. Ook zij ze er in formaten als een cameralens, een geweer, een kat, kogel en paard. Zeer uiteenlopend dus! Het kan haast niet missen dat er iets leuk voor de jarige in zit. Bovendien is het ook mogelijk om zelf je eigen tekst op een mok te zetten. Velen gingen je al voor. Voor wat gekkigheid kun je natuurlijk vreemde foto’s en teksten op de mok zetten. Op deze website kun je een mok naar jouw wens bedrukken. Maak er wat moois van!

blank


14. Grappige boeken

Wie denkt dat boeken saaie kado’s zijn heeft het mis. Er bestaan namelijk super grappige boeken waar gegarandeerd om gelachen moet worden wanneer de ontvanger het uitpakt. Zo is  ‘How not to be a dick’ een buitengewoon humoristisch boek met stripjes, tips en grappige verhaaltjes over hoe mannen zich zouden moeten gedragen. Het is zowel leuk voor tieners als voor wat oudere mannen. Een ander grappig boek is ‘Ginger pride’. In dit boek wordt met tekst en illustratie op een leuke wijze verteld wat de red-head history van de wereld is. Leuk om aan een roodharige vriend(in) te geven. Tot slot laten we je graag kennis maken met ‘how to appear normal at social events’ . De titel spreekt boekdelen! Iedereen kent ongetwijfeld een persoon die dit boek broodnodig heeft. Dit is je kans!


15. Snelle planga

‘Mijn planga is sneller dan Usain Bolt’ is een van de zinnen uit het liedje ‘snelle planga’ van rapper Donnie. Dé zomerhit van 2018 is toch echt deze rap, hoe leuk of stom je ‘m ook vindt! Dus, wie van je vrienden kan wel een beetje snelheid gebruiken en moét echt een snelle planga krijgen om te overleven? Naast snelle, zijn er ook genoeg andere gekke planga’s (zonnebrillen) te vinden, zoals een thug life pixel-zonnebril en een peace-zonnebril. Maak een rondje op het wereldwijde web en laat je verassen.foto auteur Dion Smits
Dit artikel is geschreven door Dion Smits

Altijd op zoek naar antwoorden. Schrijft commercieel, journalistiek en persoonlijk. Gek op bluesmuziek, natuur, columns en FC Barcelona.

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag