Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je een diner in een restaurant kado geven?

Hoe kun je een diner in een restaurant kado geven?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een diner als kado geven valt altijd in de smaak. Wie houdt er nou niet van gezellig met je partner of vriend(in) een hapje eten in een gezellig restaurant? Een etentje kun je op verschillende manieren kado doen. Zo heb je bijvoorbeeld nationale dinerbonnen die je bij meer dan 2000 restaurants in Nederland kunt gebruiken. Ook hebben veel restaurants hun eigen dinerbon. Als je dus een goed specifiek goed restaurant weet kun je daar een etentje daar kado doen. Bovendien kun je ook zonder dinercheque een etentje kado doen door een reservering te maken en vervolgens de genen aan wie je het geeft met een bedrag er naar toe sturen. In dit artikel geven we je alle mogelijkheden om een diner in een restaurant kado te doen.


De Dinerbon

De Dinerbon is een nationale bon die bij 1.100 restaurants verspreid over heel Nederland te gebruiken zijn. Niet alleen bij ‘standaard’ restaurants maar bijvoorbeeld ook bij lunchcafés, sterrenrestaurants, pannenkoekenhuizen etc. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om de bon te verzilveren in een restaurant naar keuze. Op de website dinerbon.nl kun je per stad kijken bij welke restaurants je terecht kunt met deze dinercheque. In de provincie Utrecht heb je bijvoorbeeld keuze uit 93 restaurants en in Groningen 30. Het kan dus haast niet missen om een goed en gezellig restaurantje uit te zoeken in een stad naar keuze.

Kado doen

Het leuke van deze bon is dat je ‘m online kunt bestellen en er een persoonlijke boodschap bij kunt voegen. Sterker nog, het is mogelijk om er een complete bos bloemen bij te leveren. Dat maakt het kado al helemaal compleet! Vooral als je niet de mogelijkheid hebt om het kado zelf te brengen is het meeleveren van een bos bloemen een ideale oplossing. Ook als je wat aan de late kant bent is De Dinerbon een goed idee. Als je namelijk voor vijf uur ‘s middags besteld is de bon de volgende dag in huis. Handig! Bovendien zijn deze bonnen maar liefst 5 jaar geldig, dus als deze in alle drukte eens onder het stof belandt zorgt deze bon misschien jaren later nog voor een aangename verrassing. De waarde van de cheque kan geheel naar jouw keuze. Je kunt ‘m tussen de €5,- en €250,- opwaarderen.

Reviews

Van de 150 reviews op de website is het gemiddelde waardering een 8,5. Dat duidt er dus op dat De Dinerbon een goede, snelle en betrouwbare cheque is om aan iemand kado te doen. Naast particulieren heeft Dinerbon ook veel zakelijke klanten die de bon gebruiken als relatiegeschenk. Voorbeelden van klanten zijn Rabobank, Staatsloterij, Kamer van Koophandel en ADP. Als je zelf gebruik wil maken van hun zakelijke service kun je gemakkelijk via de website een offerte aanvragen. Binnen twee dagen krijg je dan bericht terug.


Diner Cadeau

Directe concurrent van De Dinerbon is Diner Cadeau. In tegenstelling tot de eerstgenoemde kun je een bon van Diner Cadeau bij maar liefst 2.500 restaurants in Nederland verzilveren. Vanzelfsprekend heb je ook hier keuze uit uiteenlopende restaurants van verschillende niveau’s en verschillende stijlen. Van sushi tot de Hollandse pot en van Indisch tot Mexicaans, vrijwel ieder restaurant dat je kunt bedenken zit wel in het lijstje. Om toch nog even een check te doen welke restaurants in welke stad de bon accepteren kun je het best een kijkje nemen op hun website: diner-cadeau.nl. Ook zijn ze op werkdagen telefonisch bereikbaar.

Kado doen

De Diner Cadeau dinerbon kun je op hun website gemakkelijk bestellen met waarde tussen de €5,- en €150,-. Ook kun je ze in veel verschillende winkels kopen, zoals de Primera, Jumbo, Ako, Cigo en de Plus. Veel moeite hoef je dus niet te doen! Als je voor vijf uur ‘s middags besteld beloven ze je dat de bon dezelfde dag nog wordt verzonden in een chique envelop. Ook bij Diner Cadeau kun je gratis een persoonlijke boodschap toevoegen aan de bon. Voor wie het nog bonter wil maken: je kunt ook een lekkere fles wijn toevoegen en de boel mooi laten inpakken. Een leuk feitje van deze bon is dat je het saldo niet in één keer op hoeft te maken. Je kunt ook meerdere keren uiteten en dan een deel van de kosten laten dekken door de bon.

Reviews

De website zegt wat reviews betreft twee keer wat anders. Op de homepage zeggen ze dat ze van de ruim 2.400 mensen die een review hebben gedaan een 8,8 krijgen en bij het bestellen is het cijfer ineens een 9.0. Daar is dus iets niet helemaal goed gegaan. Toch kun je er rustig vanuit gaan dat deze bon perfect werkt en de levering en klantenservice uitstekend is. Ook voor zakelijke klanten is deze bon perfect voor in een kerstpakket of relatiegeschenk. Diner Cadeau kan zelfs gemaakt worden in eigen huisstijl van het bedrijf inclusief bedrijfslogo.


VVV Dinercheque

Samen met De Dinerbon en Diner Cadeau behoort de VVV Dinercheque tot de grootste 3 nationale dinerbonnenaanbieders. Er is alleen een aandachtspuntje voor de informatie op hun website vvvcadeaubonnen.nl. Ze beweren namelijk dat ze de grootste keuze aanbieden wat betreft restaurants, 2.200, terwijl dat bij Diner Cadeau 2.500 is. Bovendien vermelden ze dat ‘in tegenstelling tot andere restaurantcadeaukaarten’ hun dinercheque maar liefst 5 jaar geldig is. Maar zoals je hebt kunnen lezen is De Dinerbon ook 5 jaar geldig. Hun website kraakt dus nogal wat. Dit doet echter geen afbreuk aan de kwaliteit van de bon.

Kado doen

Zoals je misschien wel weet zijn vvv cadeaubonnen op enorm veel plaatsen te verkrijgen, zo ook hun dinercheque. Denk aan de Primera, Bruna, Jumbo, VVV, Cigo en Ako. Uiteraard zijn ze ook gemakkelijk op hun website te bestellen. De waarde van de bon kun je zelf regelen zolang het maar tussen de €5,- en €250,- is. Ook bij de VVV Dinercheque kun je een persoonlijke boodschap toevoegen. Dit kost echter wel €0,99. Extra poespas zoals bossen bloemen en wijnflessen kun je er niet bij bestellen. Al met al is het gewoon een basic dinercheque die prima voldoet ook al zitten er geen extra’s bij.


Kadobon van specifiek restaurant

Als je een leuk restaurant met lekker eten weet die je weleens wilt showen aan iemand anders, kun je vaak ook kiezen voor een kadobon van het restaurant zelf. Niet alle restaurants hebben dat, maar vooral wat grotere ketens hebben het wel. Vaak kun je op hun website zien of ze dat aanbieden of niet. Je kunt er ook voor kiezen om even een belletje te doen. Een willekeurig voorbeeld: De Artisjok in Utrecht heeft kun eigen dinerbonnen, net als De Gespleten Arent in Middelburg en Van der Valk die in heel Nederland te vinden is. Het is dus altijd het proberen waard. Vooral als je een lekker restaurant weet waar je gegarandeerd lekker eten voorgeschoteld krijgt.


Overige manieren om diner kado te doen

Ten eerste kun je ervoor kiezen om simpelweg een reservering te doen bij een restaurant naar keuze om vervolgens de personen aan wie je het geeft er naar toe te sturen met een zakje geld. Deze manier is echter wel wat minder chique dan een leuke bon, maar het is mogelijk. Ook zijn er op verschillende websites veel aanbiedingen te vinden voor diners bij goede restaurants. Voorbeelden van zulke websites zijn vakantieveilingen.nl, heerlijk.nl, groupon.nl en hetlaatstetafeltje.nl. Tot slot kun je je partner of vriend(in) ook flink verassen door diegene mee te nemen naar de stad en als verassing een etentje te schenken. Dit is gegarandeerd een goede move die bij hem of haar in de smaak zal vallen ;).


Conclusie

Een diner in een restaurant kado doen kan op veel verschillende manieren en bij veel verschillende aanbieders. Zo zijn er als eerst al een aantal nationale dinerbonnen te verkrijgen die in duizenden restaurants in Nederland geldig zijn. De grootste drie zijn De Dinerbon, Diner Cadeau en de VVV Dinercheque. Alle drie zijn zeer betrouwbaar voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Als je een groot bedrag wil schenken kun je het best kiezen voor De Dinerbon of de VVV Dinercheque, daar kun je namelijk dinerbonnen tot €250,- kopen. Bij de andere tot €150,-. Diner Cadeau heeft de meeste restaurants waar je de dinerbon kunt verzilveren, namelijk 2.500 tegenover 2.200 van de VVV en 1.100 bij De Dinerbon. Bij alle genoemde aanbieders is een bon zowel online als in verschillende winkels te verkrijgen. Ook kun je bij alle bonnen een persoonlijke boodschap toevoegen. Als extra kun je bij Diner Bon bloemen toevoegen en bij Diner Cadeau een fles wijn. Als je een specifiek restaurant in gedachte hebt kun je altijd kijken of die restaurants zelf ook bonnen aanbieden, in veel gevallen is dat mogelijk. Al met al zijn er dus genoeg leuke mogelijkheden om een diner kado te doen.foto auteur Dion Smits
Dit artikel is geschreven door Dion Smits

Altijd op zoek naar antwoorden. Schrijft commercieel, journalistiek en persoonlijk. Gek op bluesmuziek, natuur, columns en FC Barcelona.

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag