Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 leukste tijdschriften om kado te geven

10 leukste tijdschriften om kado te geven

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Weet jij niet wat je moet geven? Je maakt de meeste mensen ontzettend blij met een tijdschrift. En er zijn meer mogelijkheden dan je denkt! Want je kunt eenmalig een tijdschrift geven, of iemand een (proef)abonnement kado doen. Hoewel steeds meer tijdschriften verdwijnen onder de druk van digitale media, heeft Nederland nog steeds een sterke selectie met tijdschriften. Welke wil jij geven aan jouw vriend, vriendin of familielid? Hieronder doe je alvast wat inspiratie op met, volgens ons, ‘De 10 leukste tijdschriften om kado te geven.’


1. De Donald Duck

Welkom in Duckstad, een wereld met Katrien, Goofy, Dagobert Duck en nog veel meer striphelden. Oftewel, de Donald Duck, misschien wel het bekendste tijdschrift van Nederland. Hoewel dit tijdschrift oorspronkelijk bedoeld is voor kinderen, verovert de eigenwijze Donald Duck ook menig hart van volwassen mensen. Daarnaast zijn de makers van het tijdschrift niet bang om af en toe recent wereldnieuws in de strips te verwerken, al dan niet op satirische wijze… Dus als jij iemand wil opvrolijken met een leuk stripverhaal, dan moet je absoluut de Donald Duck kado geven.


2. Psychologie Magazine

Het menselijk brein is iets wat veel mensen eindeloos fascineert. Vragen als “Waar komt onzekerheid vandaan?”, “Hoe kun je vertrouwen opbouwen in een relatie?” en “Hoe ontwikkelt het brein van mijn kind zich?” passeren allemaal de revue in dit tijdschrift. Daarnaast staan er ook regelmatig leuke zelfkennistesten in.Hoewel de bevindingen op wetenschappelijke artikelen zijn gebaseerd, leest het tijdschrift lekker weg. Meer geschikt voor de huis-tuin-en-keukenpsychologen dan voor vakmensen. Wil jij graag een psychologisch tijdschrift kado geven aan iemand uit het vak? Dan kun je beter kiezen voor het tijdschrift ‘Psyche & Brein’.


3. Happinez

Met dit tijdschrift geef je anderen dus eigenlijk een stukje ‘geluk’ kado. En wie wil dat niet ontvangen? Moeten we er wel even bij vertellen dat dit tijdschrift vooral wordt gewaardeerd door de vrouwelijke lezer van 30 jaar en ouder. Maar dat wil niet zeggen dat je het kado niet aan een andere doelgroep kunt geven… Via Happinez leer je namelijk hoe je bewust kunt leven, vanuit jezelf en voor de wereld. Het is tijdschrift vol inspiratie, goede moed, mooie verhalen en eerlijke, pure adviezen.


4. LINDA

In relatief korte tijd zijn de tijdschriften van LINDA (Lindanieuws.nl) tot een begrip uitgegroeid. Online vind je in ieder geval al Linda.festival, Linda.man, Linda.meiden, Linda.wonen en l’Homo. In deze tekst verwijzen we vooral naar het tijdschrift LINDA. Dit tijdschrift heeft elke maand een relevant thema, zoals ‘Maatje meer’ of een ander gewaagd onderwerp. Binnen dit thema staat elke editie bol van de diepgaande interviews, modereportages en opiniestukken. Natuurlijk her en der aangevuld met een bij het thema passend waargebeurd verhaal.


5. AutoWeek

Genoeg aanbod voor de vrouwen, maar hoe zit het bij de mannen? Don’t worry, ook voor de mannen hebben we een heleboel leuke tijdschriften om kado te geven. En dan hebben we het niet over de Playboy of over de Computertotaal, maar over een van de leukste autobladen van Nederland: AutoWeek! Dit is dé auto-autoriteit in Nederland. Dus wil jij graag iets geven aan een autoliefhebber die jij kent, maar vind je een nieuwe auto een beetje te ver gaan? ;-). Wellicht is een tijdschrift van AutoWeek dan een passend geschenk.


6. eigen huis & interieur

Eigen Huis, Tuin en Interieur is het tijdschrift van het populaire televisieprogramma VTWonen. Tien keer per jaar verschijnen er meer dan 100 pagina’s met woonreportages. Gevuld door enthousiaste wooneigenaren, ambitieuze architecten en natuurlijk verslaggeving van allerlei andere experts op het gebied van interieur en huis. Je maakt hier kennis met de nieuwste ontwerpen, opvallendste merken en leukste woonideeën. Een hartstikke leuk kado voor iemand die net verhuisd is, of van plan is om te gaan verhuizen. Of gewoon voor iemand die zich graag laat inspireren met prachtige fotoreportages van interieur.


7. Cosmopolitan (of CosmoGirl)

Wil jij graag een tijdschrift kado doen aan een jonge vrouw? Dan moet je Cosmopolitan overwegen. Hier staat al het recente nieuws in waar jonge vrouwen op zitten te wachten. Van dating dilemma’s, tot de nieuwste mode, interviews met de vetste celebrity’s en zelfs carrière-advies. Kortom, een heel compleet magazine waarin alle onderdelen van het alledaagse leven de revue passeren. Een voorloper op de Cosmpolitan is de CosmoGirl. Dit tijdschrift is bedoeld voor de iets jongere lezer, bijvoorbeeld de meiden op de middelbare school. De thema’s zijn ongeveer hetzelfde, maar spelen iets meer in op de belevingswereld van een jongere doelgroep.


8. Elsevier Weekblad

Elsevier Weekblad is het grootste wekelijkse nieuwsmagazine van Nederland, en daarmee een interessant kado voor een brede doelgroep. Dit tijdschrift gaat best wel de diepte in en is niet bang om meerdere onderwerpen aan te snijden. Met scherpe opiniestukken, geschreven debatten en nog veel meer. Meestal op het gebied van economie, politiek, financiën, cultuur en wetenschap. Van origine staat Elsevier Weekbald bekend om haar kritische houding ten opzichte van het nieuws. Daarom is dit tijdschrift populair onder werkend Nederland.


9. Quest

Wil je graag een tijdschrift kado geven waar de ontvanger ook écht iets van leert? Dan moet je Quest kado geven. Dit is een populairwetenschappelijk, Nederlands tijdschrift dat elke maand verschijnt en wordt uitgegeven door G+J Uitgevers. De lezer maakt op speelse en leuke manier kennis met diverse wetenschappelijke tests, handig weetjes en relevante informatie. Vaak krijg je antwoord op hele unieke vragen, waar je misschien zelf nog niet eens over had nagedacht. Bijvoorbeeld “Wat is de grootste Nederlandse uitvinding?” of “Waarom zijn we zo gek op lijstjes?”. Naast de standaarduitgave van Quest zijn er ook nog speciale edities, zoals Quest Historie en Quest Psychologie.


10. Libelle

De Libelle is een klassieker onder de tijdschriften. In de afgelopen decennia heeft Libelle al heel wat vrouwen in Nederland en België een hart onder de riem gestoken. Het tijdschrift wordt wekelijks uitgebracht en snijdt alle topics aan waar de moderne vrouw mee te maken krijgt. Van een kloppende garderobe, tot daten, het gezinsleven, interieur en natuurlijk seks. Maar ook vriendinnenissues, beautyproducten en interviews met inspirerende vrouwen passeren de revue. De Libelle komt wekelijks uit, dus je kunt altijd een recent nummer kado geven.


Wat is nou écht het leukste tijdschrift om cadeau te geven?

Net als bij ieder ander cadeau, houd je met een tijdschrift kado rekening met de ontvanger. Want als het best gelezen tijdschrift niet bij de interesses van de ontvanger past, dan heeft het helemaal geen zin om dit kado te doen. Probeer je dus in te leven in de persoon die jij het tijdschrift geeft. Is diegene op zoek naar de nieuwste roddels, nieuwe psychologische inzichten, wooninspiratie of een beetje ontspanning? Als iemand helemaal fan is van iets (bijvoorbeeld auto’s, muziek of computers) kun je het beste een tijdschrift kado geven dat hierbij aansluit.

Daarnaast moet je natuurlijk besluiten of je een los tijdschrift kado geeft of een proefabonnement. Ben je er niet zeker van of iemand een lezer is? Of weet je niet goed wat voor soort tijdschrift je kado moet geven? Dan kun je het beste één nummer kado geven, in plaats van het volledige abonnement. Bij het afsluiten van een proefabonnement moet je er goed op letten dat het tijdschrift naar jou gefactureerd wordt (dus niet naar de ontvanger!) en dat het abonnement automatisch stop wordt gezet. Anders wordt dat cadeautje straks een stuk duurder dan je voor ogen had…foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag