Cadeau.nl
X

12 Leuke kado’s voor een vrouw die 40 wordt.

12 Leuke kado’s voor een vrouw die 40 wordt.

Laatst bijgewerkt: 16 mei 2019

Je vriendin, partner of zus wordt 40. Een mooie leeftijd! Dan is een bijzonder kado natuurlijk wel op z’n plaats. Toch valt het niet altijd mee om iets origineels te bedenken. Het liefst wil je zo’n bijzonder kado geven waar iemand met plezier aan terugdenkt, of iets waar ze écht iets aan heeft. In dit artikel vind je allerlei suggesties om je familielid, partner of vriendin een mooi kado te geven, groot of klein. 


Maak het niet te moeilijk

Veertig jaar is een kroonjaar, en daarom is het juist bij 40 jaar leuk om uit te pakken met iets bijzonders. Toch hoef je daar misschien niet eens lang over na te denken. Het mooist voor de jarige is als je haar iets geeft wat echt bij haar past, en waar ze écht plezier van heeft. Ben je niet zo’n held met kado’s, maak dan simpelweg een lijstje met haar belangstellingen en baseer daar je kado op.
In dit artikel vind je uiteenlopende kado’s om aan haar te geven, van bijzondere belevenissen tot humor. Daarbij hebben we wat verder gekeken dan toespraken, foto’s en flauwe grappen en doen we vooral suggesties waar de jarige echt iets aan heeft.


Een weekend weg met de jarige

Een van de leukste kado’s om te geven aan een vrouw die 40 wordt, is een lekker luxe weekend weg. Is het je partner die 40 wordt, dan is er niemand die haar beter kent dan jij en haar familie. Samen een weekend weg is dan een mooi kado! Afhankelijk van wat de jarige leuk vindt, kan je dat op allerlei manieren invullen. Dit zijn leuke ideeën om een weekend te genieten:

 • Een culinair weekend weg, waarbij jullie verblijven in een hotel met een uitstekend restaurant. In Nederland zijn er bijvoorbeeld verschillende kasteelhotels met goede restaurants. Vaak liggen ze in een mooie omgeving, zodat je schitterend kan wandelen en fietsen.
 • Voor wie van leven in de brouwerij houdt: een weekend weg naar een stad in Nederland of België. Je kan natuurlijk ook een grotere stedentrip in Europa maken met haar (afhankelijk van haar belangstellingen).
 • Doe haar (en jou) een wellness weekend kado.
 • Een weekend weg aan zee (dit kan al prima in Nederland en België).

Zo zijn er nog allerlei andere ideeën waarmee je iemand op haar veertigste verjaardag kan verrassen. Het leukst is als het een echt verwenweekend wordt, waarbij genieten en ontspannen voorop staan.


Geef een mooi wijnkado

Een echte wijnliefhebber die 40 wordt, kan je verrassen met een wijnkado. Dat kan een kist zijn met een paar hele goede wijnen, maar je kan haar ook een wijnproeverij kado geven! Een wijnproeverij kan je laten organiseren op een locatie (waarbij de jarige, jij en familie ter plaatse wijn gaan proeven), maar er zijn ook wijnproeverijboxen die je thuis kan laten bezorgen. Het leuke van een wijnproeverij op locatie is dat de beleving dan helemaal compleet is en er bij elke wijn iets verteld wordt door een deskundige.
Andere leuke kadosuggesties met wijn zijn:

 • Wijnglazen laten graveren voor de jarige
 • Een gepersonaliseerde wijnfles geven (kan natuurlijk ook in combinatie met de glazen).
 • Een weekend weg in een wijnstreek (in Duitsland en Frankrijk zijn er gebieden met heerlijke wijn).
 • Een originele wijnfleshouder om de mooiste flessen leuk in op te bergen.

Een kado met wijn is op en top een kado om van te genieten, zeker voor de echte liefhebbers.


Een vliegend kado

Sommige mensen hebben lef. Het doen van iets avontuurlijks zit ze in het bloed. Is de jarige iemand die graag iets nieuws probeert, dan zou je kunnen denken aan een actief kado, zoals parachutespringen. Andere suggesties voor een kado dat flink de hoogte in gaat zijn:

 • Indoor skydiven
 • Ballonvaart
 • Een combinatie van een ballonvaart en parachutespringen.
 • Voor iemand die wel van avontuur houdt, maar liever met beide benen op de grond blijft: een roofvogel workshop waarbij je leert om te gaan met verschillende roofvogels zoals valken en uilen.

Het leukste is natuurlijk wel als de jarige haar kado samen met iemand kan beleven. Is ze de enige avonturier van de familie of van haar vriendenkring, dan is dit idee wat lastiger.


Organiseer een borrel met bandje voor de jarige

Er is bijna geen vrouw van veertig die het gezellig vindt om te borrelen met familie en vrienden. Het organiseren van een borrel in haar favoriete kroeg met een bandje is eigenlijk altijd een goed kado. Iedereen ziet elkaar weer, en er kan gedronken en gedanst worden. Handig (en extra verwennerij), is dat er thuis niet opgeruimd hoeft te worden.

Er zijn verschillende kroegen die je af kan huren of die leuke feesten en partijen organiseren. Een kroegfeest wordt gegarandeerd onvergetelijk en heeft als voordeel dat iedereen gezellig kan rondlopen, zodat de jarige de kans heeft om met iedereen te praten. Ondertussen worden de drankjes ingeschonken en wordt jouw vriendin, familielid of partner lekker verwend!


Een exclusief parfum

Iedereen kent de grote merken wel in de parfumwereld, maar wist je dat er ook speciaalzaken zijn waar ze nog een stapje verder gaan? In winkels zoals Skins Cosmetics worden bijvoorbeeld exclusieve geuren verkocht die je bijna nergens anders in Nederland vindt. Deze winkels selecteren geuren op exclusiviteit en de beste ingrediënten. Omdat iedereen een persoonlijke smaak heeft wat geur betreft, kan je je vriendin, vrouw of familielid een bon geven om zo’n parfum te kopen. Bij de Bijenkorf vind je ook exclusieve geuren, al is het aanbod per merk daar misschien wat minder groot dan in een speciaalzaak.
Als het je partner is die jarig is, kan je haar mee uit nemen en haar ter plekke een bijzondere geur kado geven. Dat is nog romantisch ook!


Een schoonheidsbehandeling

Is je vriendin of familielid altijd verzorgd en gek op schoonheidsbehandelingen? Dan is dit een heel mooi kado om te geven. Je kan ook variëren op de standaard schoonheidsbehandelingen die je veel tegenkomt, of zelf nog iets aan het kado toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld ook een knip (en verf) beurt kado geven bij een exclusieve kapper. Dit is een kado dat je zo luxe kan maken voor de jarige als je zelf wilt en kunt.


Een concert, musical of cabaretvoorstelling

Sommige mensen gaan graag naar een concert of show, terwijl anderen er nauwelijks aan denken of het er gewoon te druk voor hebben. Als je de smaak van de jarige goed kent, zijn kaartjes voor een concert, musical of andere voorstelling altijd goed! Het is weer eens wat anders dan een standaard kado en iets wat jouw vriendin, vrouw of familielid nog lang bijblijft.
Vaak worden kaartjes van voorstellingen al vroeg verkocht. Kijk daarom in de agenda van verschillende locaties of Google op voorstellingen van artiesten om een mooi concert of een leuke show te vinden.


Grappig kado: de kras wereldkaart

Dit is meer een grappig kado dan een groot kado, maar het is érg leuk om te geven aan iemand die van reizen houdt. Het is een blanco wereldkaart die je op kan hangen. Van elk land waar je jarige vrouw, zus of vriendin geweest is, kan het laagje weggekrast worden. Zo krijgt de kaart kleur, overal waar de jarige geweest is. Dit kado is origineel en kan overal opgehangen worden.


Verras haar met een high tea

Een collega of vriendin die 40 wordt, kan je heel leuk verrassen met een high tea! Met een high tea kan je de jarige en een groepje collega’s en vriendinnen lekker verwennen. De jarige hoeft dan niet te betalen en je hebt meteen de gelegenheid om met elkaar bij te praten. De meeste High Tea lunchrooms zijn goed betaalbaar. Er is bovendien een hele grote keuze in tearooms (denk bijvoorbeeld aan biologisch en vegan lunchrooms) . In de meeste woonplaatsen vind je er wel ééntje, en anders wel in de buurt.


Help de interieur liefhebster een handje

Heeft de jarige een grote passie voor interieur en heeft ze een grote verlanglijst met mooie spullen? Dan kan je ervoor kiezen om haar met een hele groep een kadobon te geven voor een winkel waar ze graag haar interieur spullen koopt. Misschien niet zo spannend om te geven als een fysiek kado, maar voor de jarige wel heel leuk om te krijgen. In plaats van een kadobon kan je ook met een grotere groep een geldbedrag geven en dit leuk inpakken in bijvoorbeeld een klein kado, of een zelfgemaakte surprise. Zo kan je het geven van een geldbedrag of een bon, toch in een origineel jasje gieten.


Luxe koffie of thee als kado

Waar de één van wijn houdt, is de ander gek op (luxe) koffie en thee. Vooral vrouwen drinken graag thee. Je kan haar daarom verrassen met exclusieve koffie of thee en mooie accessoires. Met name in de grotere steden zijn er altijd wel winkels (zoals Simon Lévelt) waar je heerlijke smaken koffiebonen en theebladeren kunt kopen. Naast verschillende koffie en thee, vind je in deze winkels allerlei mooie en handige accessoires zoals theefilters, schitterende mokken, koffie – en theeblikken en thee eieren. In de speciaalzaken koop je niet zomaar koffie of thee, maar echt iets bijzonders. De liefhebber zal dit een heerlijk kado vinden!


Mooie herinneringen

Het geven van een verjaardagskado aan een vrouw die 40 wordt is echt niet zo moeilijk. Als je denkt aan wat ze leuk vindt, kan het niet misgaan! Daarbij is samenzijn met familie en vrienden ook altijd goed. Wij hebben hier wat leuke suggesties gedaan, maar je kan daarop variëren zoveel je wilt. Wil je graag groot uitpakken voor je jarige familielid of vriendin, vraag dan of iemand je helpt met organiseren. Samen is alles makkelijker en met meerdere mensen kom je sneller op de beste ideeën.
Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag