Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

9 leuke kerstkado’s voor hem!

9 leuke kerstkado’s voor hem!

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De kerstdagen zijn een paar dagen vol gezelligheid en lekker eten. De periode die aan de kerstdagen vooraf gaan kunnen nog weleens stressvol zijn. Er moeten eten gekookt worden, kerstbomen moeten worden opgetuigd en er moeten natuurlijk kado’s aangeschaft worden. Dat laatste is vaak nog een hele opgave, want je wilt natuurlijk wel een leuk kado aanschaffen, maar wat geef je nu precies? Om je tijdens de voorbereidingen op de kerstdagen een beetje te helpen geven we je in dit artikel een aantal tips voor een kado speciaal voor mannen.


Rozen verwelken, schepen vergaan, maar een goed horloge… Daar heeft hij wat aan!

Als je op zoek bent naar een leuk kado voor je partner dan doet een horloge het meestal goed. Over het algemeen dragen mannen minder vaak sieraden en accessoires dan vrouwen. Een horloge is echter voor een man een goede manier om zijn uitstraling te accentueren. Het leuke van een horloge is ook nog eens dat ze in alle prijscategorieën beschikbaar zijn.  Voor een paar tientjes kan je al een mooi horloge kopen, maar je kan ook zomaar een paar honderd euro besteden aan een mooi horloge. Een horloge kan een leuk kado zijn, maar er is wel een catch: je partner moet het wel een mooi horloge vinden. Smaken verschillen nu eenmaal en bij een horloge geldt dat helemaal. Het is daarom wel verstandig om even te checken of het horloge nog geruild kan worden.


Een tas blijft bij je!

Het ligt een beetje in het verlengde van de vorige tip, maar een tas is ook een praktische accessoire die door veel mannen gebruikt wordt. Zeker binnen de zakelijke dienstverlening is een mooie tas prima aanwinst! Veel mannen nemen echter niet de tijd of de moeite om een mooie aktetas te kopen. Dat is natuurlijk jammer. Een mooie, zakelijke tas is echter niet goedkoop. Een dergelijke tas kost tussen de twee- en de driehonderd euro. Zo’n tas gaat daarentegen wel jaren mee, dus je partner zal nog lang aan dit kado terug kunnen denken. Is je budget nog niet op? Dan kan je het kado eventueel combineren met de volgende tip.


Voor de man die altijd zijn sleutels kwijt is: de TrackR

Is je man regelmatig zijn sleutels kwijt? Komen jullie regelmatig te laat voor afspraken of voorstellingen omdat hij zijn sleutels weer eens niet kan vinden? Bespaar hem en jezelf deze ellende volgend jaar en geef hem een TrackR. Een TrackR is een klein apparaatje dat eenvoudig aan een sleutelbos bevestigd kan worden. De TrackR kan aan een telefoon gekoppeld worden en zodra je je sleutels kwijt bent kun je hem laten piepen.

Zijn je sleutels helemaal kwijt en weet je niet waar je ze gelaten hebt? Dan kan je andere TrackR gebruikers inschakelen om te helpen om je sleutels terug te vinden. Het leuke van dit kado is dat een TrackR ongeveer 25 euro kost. Vind je dit te weinig? Dan kan je er gemakkelijk meerdere kopen, die kunnen dan bijvoorbeeld in zijn portemonnee of aan zijn laptop. De TrackR is dus echt een kado voor elk budget!


Laat zien dat je hem kent: koop een boek

Als je partner van lezen houdt is het altijd leuk om een boek te kopen. Het leuke van een boek is dat het en een persoonlijk kado is én een kado waarmee je kunt laten zien dat je er aandacht aan besteed hebt. Het is namelijk nog helemaal niet zo makkelijk om een geschikt boek te vinden. Als degene voor wie je het kado koopt een echte boekenwurm is, dan heeft hij al behoorlijk wat gelezen en moet jij maar zien uit te vinden wat hij nog niet gelezen heeft. Daarnaast moet je ook echt weten van wat voor soort boeken hij houdt om een geschikt boek te vinden. Het vinden van een boek dat echt bij hem past kan behoorlijk lastig zijn, maar als het lukt weet je zeker dat je inspanningen worden gewaardeerd!


Drank doet het altijd goed

Drank is een kado dat altijd in de smaak valt. De wat sterkere dranken worden verkocht in mooie flessen en verpakkingen. Je geeft dus echt een mooi kado mét karakter. Sterke drank geven is voor vrijwel ieder budget mogelijk. Bij een slijter koop je al een mooie fles whisky of cognac voor enkele tientjes en dat kan zomaar oplopen tot bijna 75 euro. Natuurlijk kan je een fles geven die hij al geprobeerd heeft, maar vaak is het leuker om hem te verrassen. Daar moet je echter ook mee oppassen. Een whiskydrinker is over het algemeen geen cognacdrinker. Een whiskydrinker wordt daarom wel blij van een andere fles whisky, maar zet hem bij voorkeur geen cognac of jenever voor. Let helemaal goed op als het om whisky gaat. Whisky kan op twee manieren gespeld worden: whisky en whiskey. Het lijkt een marginaal detail, maar de spelling verraad waar de drank vandaan komt. En dat kan heel gevoelig liggen. Bekijk je partner zijn drankenkabinet daarom extra zorgvuldig als je besluit om dit kado te geven.


Get back to the essence: koffie

Doet hij niets voordat hij zijn koffie heeft gehad? Dan weet je in welke hoek je je kerstkado voor hem moet zoeken. Met koffie ga je ver komen. Natuurlijk kun je besluiten om een nieuwe koffiemachine aan te schaffen, maar een beetje professioneel apparaat is kost al snel enkele honderden euro’s en niet iedereen wil of kan dat aan een kerstkado uitgeven. Toch zijn er dan nog mogelijkheden om een leuk kerstkado te geven dat tegelijk ook nog iets met koffie te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan speciale koffiebonen, of een mix van speciale koffiebonen. Hij zal je iedere morgen dankbaar zijn voor dit kado.


Raceauto’s zijn nooit weg

Veel mannen worden gelukkig van een snelle auto. Nu past een Ferrari of een Lamborghini wellicht niet in je budget, maar dat wil nog niet zeggen dat je partner niet gelukkig kan maken met de ervaring van het rijden in een bolide. Er zijn een aantal bedrijven in Nederland die het mogelijk maken om een gedeelte van een dag in een sportauto te rijden. Als je partner of vriend van snelle auto’s houdt, dan valt een dergelijk kado vast in de smaak.


Geuren maken de man

Het is wellicht niet het meest originele kado, maar het is wel een kado wat bijna altijd goed gewaardeerd wordt: een geurtje. Wil je het op zeker spelen, bijvoorbeeld omdat je je vriend nog niet zolang kent, dan is dit wellicht het ideale kado. De meeste mannen vinden het overigens niet prettig als hun partner met een nieuw soort geurtje aan komt zetten: originaliteit wordt hier over het algemeen niet gewaardeerd. Doe daarom jezelf en hem een lol: koop gewoon zijn oude vertrouwde geurtje!


Zijn muziek, maar dan op LP!

Als je elkaar nog niet zo lang kent en je wilt toch een wat origineler kado geven, dan zou je hem LP’s kunnen geven. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je partner een beetje een muziekliefhebber is. Steeds meer muziek wordt tegenwoordig uitgebracht op LP. Natuurlijk is er spotify en natuurlijk heeft hij die muziek al lang. Er gaat echter niets boven een kast met langspeelplaten. LP’s worden tegenwoord uitgegeven in prachtige hoezen, waardoor ze toch iets speciaals hebben. Heeft je partner geen LP-speler (meer)? Mogelijk kan je hem dan een LP-speler en een begin van zijn platencollectie als kerstkado geven!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag