Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

16 leuke kado’s voor wanneer je 5 jaar bij elkaar bent

16 leuke kado’s voor wanneer je 5 jaar bij elkaar bent

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je 5 jaar samen met jouw vriend of vriendin? Dat is een jubileum dat je niet ongemerkt voorbij mag laten gaan. Tijd om iets speciaals aan jouw partner te geven, om te vieren dat jullie al zo lang samen zijn, en om te proosten op de komende jaren!

Je hoeft niet per se meteen op de knieën; een leuk kado voldoet ook. Maar wat kun je allemaal geven? In dit artikel kun je inspiratie opdoen aan de hand van 16 leuke kado’s voor wanneer je 5 jaar bij elkaar bent.

1. Bucketlist boek - speciaal voor koppels


Bekijk het Bucket List boek op Bol.com

In de afgelopen 5 jaar hebben jullie vast al heel veel leuke dingen mogen meemaken. Daarnaast zijn er vast ook een hele hoop avonturen en belevenissen die jullie altijd nog eens zouden willen doen! Aangezien jullie nu 5 jaar bij elkaar zijn, wordt het tijd om deze plannen eens op papier te zetten.

Bijvoorbeeld in de vorm van een bucketlist boek voor koppels. Hier kunnen jullie alle wilde plannen en gekke ideeën in opschrijven. Als jullie willen, kunnen jullie het zelfs concreet maken met een planning en een financieel overzicht. Voordat je het bucketlist boek kado geeft, kun je alvast wat romantische ideeën invullen. Des te persoonlijker je kado wordt.

Bekijk het Bucket List boek op Bol.com

2. Massageolie


blankBekijk massage olie op Bol.com

Deze 5 jaar samen laat je niet zomaar aan je voorbij gaan. Wat is er dan mooier dan het geven van een romantische ervaring zoals een heerlijke massage. Met een kado als massageolie geef je warmte en liefde in één. Een ideale gift om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

Bekijk massage olie op Bol.com

3. Kookboek


blankBekijk de leukste kookboeken op Bol.com

Houdt je partner er van om in de keuken te staan, dan is een kookboek misschien wel de perfecte verassing. Met dit kado sla je namelijk twee vliegen in één klap. Allereerst scoor je direct punten met de leuke recepten in het boek en daarna kan je gezamenlijke profiteren van een heerlijk diner.

Er zijn tegenwoordig heel veel leuke kookboeken met de meest uiteenlopende onderwerpen. Het diverse aanbod van kookboeken is dus absoluut het bekijken waard.

Bekijk de leukste kookboeken op Bol.com

4. Kletspot - Stoute schuine gesprekken


blankBekijk dit kado

Deze 18+ “stoute” pot bevat 100 spraakmakende vragen en dilemma’s die gegarandeerd zorgen voor “vuurrode oortjes”. Perfect om elkaar eens goed uit te horen na 5 jaar verkering.

Bekijk dit kado

5. Pizzarette - Romantisch pizza maken aan tafel


blankBekijk deze "tafel" pizzarette op Bol.com

Zijn jullie beide gek op pizza dan is dit het ideale kado. Met een pizzarette maak je kleine pizza’s aan tafel. Je kunt dit doen door zelf pizzadeeg te maken, maar er zijn ook kant-en-klare pizza mogelijkheden bij de supermarkt. Vervolgens dek je de tafel vol met lekkere pizza toppings en je romantische avond kan beginnen.

Bekijk deze "tafel" pizzarette op Bol.com

6. Vuurschaal - voor een hele gezellige avond


blankBekijk vuurschalen & vuurkorfen op Bol.com

Wat is er romantischer dan een avondje bij het vuur. Een hapje en drankje doen bij een heerlijk knetterend vuurtje. Als je de beschikking hebt tot een tuintje of buitenplaats bij je huis dan is dit een heel geschikt kado. Je maakt het natuurlijk helemaal af als je zorgt dat jullie het op deze 5 jaar “jubileum-dag” direct een vuurtje kunnen maken.

Bekijk vuurschalen & vuurkorfen op Bol.com

7. Fotoboek - met de leukste herinneringen van de afgelopen 5 jaar


blankMaak een goedkoop fotoboek bij Hema.nl

Vijf jaar is een lange periode waarin jullie ongetwijfeld veel hebben meegemaakt. Leuke dingen, minder leuke dingen, pieken, dalen. Welke relatie heeft ze niet.

Maar op de speciale dag dat jullie vijf jaar samen zijn, staan jullie het liefste stil bij de mooie herinneringen. Jouw vriend of vriendin vindt het vast leuk als jij de tijd en moeite neemt om alle leuke foto’s en anekdotes te verzamelen en te bundelen in een mooi fotoboek.

Op jullie jubileumavond geef je het boek kado en kunnen jullie samen bladeren door alle mooie momenten!

Maak een goedkoop fotoboek bij Hema.nl

8. Instant camera


blankBekijk de Instant Camera op Bol.com

Kijken jullie geregeld foto’s terug van de eerste 5 jaar van je relatie? En schiet je regelmatig leuke plaatjes die het liefst zou uitprinten in een fotoboek? Met deze “instant camera” zijn jullie ook de aankomende jaren voorbereid om alle ervaringen vast et leggen.  Je maakt een foto en deze wordt direct uitgeprint. Zo leg je eenvoudig jullie waardevolle herinneringen vast. Op naar de volgende mijlpaal dus!

Prijs v.a. €59,-

Bekijk de Instant Camera op Bol.com

9. Sprookjesachtig Weekendje weg (Hotel)


blankBekijk hotel aanbiedingen op ActieVanDeDag.nl

Jullie vijfjarig jubileum is een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen jaren en om vooruit te blikken op de toekomst. En natuurlijk om heerlijk wat quality time te hebben, om met en van elkaar te genieten.

Thuis kom je daar misschien niet aan toe, door stress van werk, school of misschien zelfs kinderen. Daarom is een weekendje of nachtje weg een hartstikke leuk kado voor als je 5 jaar samen bent! Kies bij voorkeur een romantische accommodatie, waar jullie in principe alles hebben wat je hartje begeert: een bubbelende jacuzzi, flesje wijn, kingsize bed, mooi uitzicht.

‘s Avonds kunnen jullie uitgebreid dineren in een chic restaurant, of lekker in bed blijven liggen en roomservice bestellen. Jullie jubileum is een goed excuus om eens flink uit te pakken!

Bekijk hotel aanbiedingen op ActieVanDeDag.nl

10. Elke maand een date


blankBekijk 350+ uitjes met korting

Wil je graag een origineel kado geven waar jullie een jaar lang plezier van zullen hebben? Dan moet je een pakket samenstellen met 12 ervaringen, voor elke maand een. Zo kun je jouw partner een jaar lang elke dag verrassen!

Je kunt bijvoorbeeld 12 brieven schrijven, met in elke brief een hint voor een leuk uitstapje voor een bepaalde maand. Leuke uitstapjes zijn bijvoorbeeld: tickets voor boottocht naar een Waddeneiland, bioscoopkaartjes, zelf driegangendinger koken, dagje naar de dierentuin, picknicken in het park et cetera.

Aangezien je de ervaringen/uitjes zelf kunt uitkiezen, kun je het zo duur maken als je zelf wilt. En als je niet vast wil zitten aan een maandelijks kadootje, dan kun je ook een ‘strippenkaart’ met kado’tjes geven.

Bekijk 350+ uitjes met korting

11. Geef een bijzonder sieraad


blankBekijk de mooiste sierraden op Bol.com

Heel veel koppels geven graag fysieke kado’s aan elkaar. Spullen die ze niet snel voor zichzelf zouden kopen, maar die wel heel leuk zijn om kado te geven. Hieronder benoemen we een paar van deze voorbeelden.

Voor vrouwen: ketting, armband of oorbellen

De meeste vrouwen voelen zich heel erg gevleid als de man een sieraad voor ze koopt. Het is misschien niet het meest originele kado, maar wel een kado dat niet voor niets zo populair is. Zie jij de blik jouw vriendin of vrouw al voor zich, als ze het doosje opent? Vervolgens mag jij het sieraad bij haar om doen. Elke keer als ze het draagt, denkt ze aan jou en aan die romantische avond toen jullie de magische grens van ‘5 jaar samen’ hadden bereikt.

Voor mannen: horloge of manchetknopen

Mannen maak je blij met ander soort sieraden, zoals een klassiek horloge of glinsterende manchetknopen. Het is een luxe kado’tje waarmee je jouw vriend of man echt even in de watten legt. Dat mag ook wel als jullie 5 jaar samen zijn! Je kunt het kado extra persoonlijk maken door er iets in te laten graveren. Bijvoorbeeld zijn naam, een korte wens of de datum van jullie jubileum.

Samen relatieringen ontwerpen

Willen jullie graag een gezamenlijk sieraad? Je kunt gekscherend vriendschapskettinkjes of armbandjes kopen, maar je kunt het ook serieuzer aanpakken, bijvoorbeeld met relatieringen. Tijdens een workshop gaan jullie samen relatieringen smeden, die symbool staan voor jullie liefde en vriendschap. Bovendien is het gewoon een hele leuke ervaring!

Bekijk de mooiste sierraden op Bol.com

12. Romantische luchtballonvaart


blankBekijk ballonvaart aanbieding

Wil jij graag een onvergetelijke ervaring kado geven? Wellicht is een luchtballonvaart het perfecte kado. Het is enorm romantisch om samen door de lucht te zweven en vanaf grote hoogte jullie woonplaats of een andere mooie omgeving te ervaren. Wil je graag een internationale luchtballonvaart maken? Het Turkse Cappadocië staat bekend om de luchtballonvaarten boven het overweldigende landschap.

Bekijk ballonvaart aanbieding

13. Een 5 gangen diner - Op een speciale locatie


blankBekijk leuke diner aanbiedingen op HetLaatsteTafeltje.nl

Vijf jaren, vijf gangen, vijf glazen wijn… En bij iedere gang een moment om terug te blikken naar een van de vijf jaren die jullie samen gespendeerd hebben. Het concept is perfect, al helemaal als jullie dol zijn op lekker eten, drinken en lang tafelen. Je kunt er nog een schepje bovenop doen door een speciale locatie uit te kiezen. Hieronder volgt alvast een aantal voorbeelden van speciale locaties, maar kijk vooral welke restaurants er allemaal zijn bij jou in de buurt!

  • Dineren op grote hoogte
  • Maaltijd op een luxe cruiseship
  • Vijfgangendiner bij jullie thuis (chef of zelf koken)
  • Eten in een Michelin restaurant
  • Dineren aan het water
  • Dinner in the dark
Bekijk leuke diner aanbiedingen op HetLaatsteTafeltje.nl

14. Champagnepakket


blankBekijk champagne aanbiedingen op Bol.com

Vijf jaar samen? Proost! Maar je wilt natuurlijk niet proosten met een pintje bij de lokale kroeg. Dat kan beter: bijvoorbeeld met een champagnepakket met gesigneerde glazen. Op de glazen kun je een leuk, lief berichtje of grappige boodschap zetten. En als de champagne op is, vormen de gepersonaliseerde glazen in ieder geval nog een tastbare herinnering aan de avond.

Bekijk champagne aanbiedingen op Bol.com

15. Luxe overnachting in een landhuis


blankBekijk alle landhuis overnachtingen & kasteelhotels op HotelSpecials.nl

Grote kans dat jij en je partner nog nooit in een landhuis zijn geweest. Logisch, want de meeste landhuizen staan ergens in de middle of nowhere. In een klein dorpje waar je normaal gesproken nooit komt, behalve misschien om een mooie wandeling te maken door de natuur.

Des te leuker is als je jouw partner ontvoert naar een van deze dorpjes. Jullie zitten in de auto, en ineens, temidden van de weilanden, doemt er een groot landhuis op. “Hier gaan we vannacht slapen!”.

De meeste landhuizen zijn erg luxe. Met grote kamers waarin een regendouche, jacuzzi en kingsizebed eerder regel dan uitzondering zijn. Bovendien is er op de begane grond vaak een chic zaal waarin je heerlijk kunt dineren.

Bekijk alle landhuis overnachtingen & kasteelhotels op HotelSpecials.nl

16. Kadopakket - 5 attente kadootjes


blankBekijk leuke kado ideeën op Bol.com

Klinken bovenstaande kadootjes je allemaal te cliché in de oren? Geen enkel probleem! Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een kadopakket samenstellen.

Omdat jullie vijf jaar samen zijn, zou het wel toepasselijk zijn als dit pakket bestaat uit vijf kleinere kado’s. Welke kadootjes dat precies zijn, mag je natuurlijk zelf weten. Vul het pakket met leuke, attente spulletjes waarmee je een lach tovert op het gezicht van jouw partner.

Schrijf bovendien een kaart met een lieve boodschap voor jouw partner. Stop deze kaart bovenin het pakket, en pak het geheel mooi in. Dat wordt een lief, leuk en attent kado voor als je 5 jaar samen bent!

Bekijk leuke kado ideeën op Bol.com


foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag